Švagriná k nám nechodí, hoci je krstná mojej dcérky
Čo si myslite o tom? Švagriná žije v zahraničí a občas príde na Slovensko, aspoň 1x-2x do roka na dlhšie aj vidieť si rodičov. Dali sme ju za krstnú nádej dcérky. Naposledy bola na Slovensku u rodičov, ale neprisla za nami. Problém je v tom, že za chvíľu bude mat 40.rokov. Mala dlhší vzťah, ale rozišli sa, on sa nechcel ženiť a dieťa skôr podľa jej reči chcel on. Teraz ma čerstvú známosť. Raz mi povedala, ze aké to budem mat tažké, keď budem mat druhé dieťa a podobne reči, lebo so starostlivosťou o dcerku som nemala nejaký problém. Už ma tie jej reči štvali, lebo stále dávala najavo, aké je to otravne a obmedzujúce mat dieťa. Raz sa ma opäť opýtala, kedy budem mat druhé, to som už vybuchla a povedala jej, že spolu s nou, keď ona bude mat prvé. To bolo opäť po vete, aké to budem mat tažké už s 2.deťmi. Na pokakanu plienku povie fuj, ale napríklad keď bola dcérka bábätko, tak ju vždy vystiskala, bolo aj obdobie, kedy sa aktívne zaujímala o starostlivosť o dieťa, ze sme mysleli, ze už zamýšľajú s priateľom založiť rodinu. Len išli od seba. Od vtedy ubehol čas a ja som otehotnela, práve v obdobi, keď ona bola sama. Bábätko je zdravé, ale za krstných sme už dali iných. Ona síce zagratulovala, ale od vtedy jej niet. Manzel mi povedal, ze sa mu nepáči, ze nám ani žiadne vecicky neposlala ako tomu bolo pri prvom. Tak mu hovorím, ze od krstných sme toho dostali až až. On mi na to povedal, ze nejde o to, ze nie e krstná, ale je jeho sestra a zo slušnosti by sa patrilo. Za krstnú sme ju tento krát nedali aj preto, ze sa veľa krát zachovala trosku sebestredne akoby sa svet okolo nej krútil a aj preto, ze žije v zahraničí a nejak často by sa s deťmi ani nevidela. Otázka znie, ze zrazu prestala chodiť na Slovensko, za chvíľu to už bude 3.rok. My ju voláme stále, predsa len, ma tu aj rodičov, svokor je už na tom veľmi zdravotne biedne, ktovie ako dlho pozije. Ona pravý dôvod nepovie. Zaujimalo by ma co si myslite vy, prečo sa takto chová?
Píšeš sem preto, lebo chces vedieť, prečo švagriná nechodí na SK... 🤦. Zober mobil a zavolaj jej..
A mozno nie ze nechce,ale nemoze mat dieta a preto vsade rozprava ze nechce.moze byt z navstevy u vas potom este viac flustrovana.nikto nevie ako to je a myslim,ze ani ona netuzi to s kazdym rozoberat. Mozno neposlala nic,lebo jej to sposobuje bolest kupovat inemu a nie pre svoje.
A mozno dieta ma,ale vam ho nechce ukazat a preto nemoze na SK.skuste sa ponuknut ze pridete za nou na vikend, ked ona nepride.
Tiez zijem v zahranici a na Slovensku som bola naposledy v oktobri 2019 a nevidim to ako problem. Vy ste ju boli kolkokrat navstivit?
A to ze tvoj muz vidi problem v tom ze neposlals veci druhemu dietatu, som si nemyslela ze je to povinnost...ak nirkoho obdarovat chcem obdarujem ak nie tsk nie. A rovnako ani dary neocakavam a osobne ss mi nozik vo vrecku otvars ked niekto povie, lebo sa to patri alebo lebo oni dali ta tolko tsk sj druhy mudi aby sa to vyrovnalo a nebol dlzny
Možno sa tak chova preto, lebo doma vždy každý vie ako by mala žiť.. lebo každý jej vyčíta že chodí malo.. možno keď chodila, tak jej zase počúvala ,ako by už mala mať deti a ako môže povedať fuj na plienku.. možno keď ma konečne voľno a peniaze na cestovanie, chce to minút na oddych a spoznávanie nových miest a nie ísť domov..
Nikto tu naozaj nevie prečo nechodí, avšak je dospela a určite má na to nejaký dôvod..
@kitycat
By ma zaujímalo prečo chodíš ty na zaprdenú slovenskú stránku.
Nerozumiem prečo má niekto potrebu tak sa vyjadrovať... zaprdenē Slovensko... Však v každom štáte je niečo dobré, niečo funguje lepšie, niečo horšie....Nevidím dôvod takto sa vyjadrovať. A to si nerobím ilúzie o Slovensku, kritická som dosť k tomu, ako to tu je...
Vy ste ju boli pozrieť? Aké darčeky ste posli jej na vianoce, narodeniny, sviatky a tak? Mňa úplne odrovnala veta, nič nám neposlala, žiadne oblecko. Ani sa nečudujem....
@zaba21 ja som napriklad rada,ze zijem na SK. Mnohe krajiny su na tom omnoho horsie co sa tyka platenia u lekarov ( aj tu si mozes zaplatit sukromne ak clovek chce,ale vela ma zdarma a aj lieky mame ciastocne hradene). Zatial netrpime hladom, vojnou, roznou pohromou...
Jasne je kopec veci co mi tiez prekaza,ale global je v celku fajn.😉
Ono, žije v Anglicku už možno 13 rokov, muž mi hovoril, ze kedysi chcel ísť za nou, keď doštudoval, ale ona ho tam veľmi nechcela. Ani ich vraj nevolala dlhu dobu za nimi. Až keď si našla priateľa, tak ich vždy volala, hlavne svokrovcov. Ti za nou nikdy neboli. Muž bol za nou raz, keď sme boli ešte iba spolu chodili, aj to preto, ze som sa na neho pozrelA ako na blázna, keď mi povedal, ze za nou ešte nikdy nebol. Potom sme mali svadbu, ja rizikové tehotenstva (obidve, pri oboch som bola PN hneď od začiatku) a s malým dieťaťom sme letieť nechceli. Ale ona vie, ze sa za nou ešte chystáme. Aj keď momentálne býva tak, žeby sme sa tam všetci nepomestili. A čo sa týka návštevy tu na Slovensku, tak sme napokon cestovali my za ňou k rodicom. Len teraz sa nám už nedá tak často cestovať a svokrovci majú 2-izbový byt, kde by sa dokopy tislo 6 ľudí ak by prišla aj s priateľom tak 7. A to sú izby priechodné. A my mame dom, kde je miesta až až.
Možno ju štve, ze vlastni rodicia nikdy za nou neboli a za nami prišli, ale to až keď sa deti narodili a aj to boli take povinne jazdy ako krstiny atď., možno tu boli dokopy 4-5x za 4 roky.
A co sa týka toho poslania veci, už sa to tu riešilo, nechápem prečo sa poniektore majú potrebu opäť opakovať o tom istom dokola. My nie sme odkázaní na veci od nej a viem, ze to nie je jej povinnosť. My sme je tiež vždy poslali nejakú maličkosť. Jednoducho, ze na seba myslíme.
Nerozumiem, preco ju riesis ? Nechaj ju byt, to musi samo prist, nie pod natlakom ani s vycitkami, teraz vyznieva, ze vy ste ti lepsi, co vedia co sa patri aj poslete veci atd, ale tak to nie, vztahy nie su obchod. Bud sa citis s tymi ludmi fajn a vyhladavas ich alebo nie a nevyhladavas ich. Uz by som neriesila, preco zaco naco a co by mala, nemala, a mozno preto a nie mozno pre nieco ine. Sustredte sa na svoj zivot a ak bude mat chut, ozve sa ak nie nie. Ty vobec o nej nevies nic, akych mala rodicov, ako sa k nej spravali, detstvo, aky bol brat k nej atd informacie mas z druhej ruky. Uz to proste neries, lebo ju davas do pozicie, ze nieco spravila, a to len pre to, ze sa nesprava podla tvojich / vasich predstav.
@brita7777
To nie, vôbec si to nepochopila, mne je jedno, kto je lepší či horsi a ani to neriešim. Ide o to, ze na vonok sa tvária ako bezchybná milujúca rodinka s tip-top vzťahmi, svokra sa ešte nad každým okolo povyšuje a aj švagriná sa začala, ale keď pozrieš pod povrch, tak to je úplne inak. Napríklad ponižovali jej ex priateľa, keď s ním ešte chodila z akej je rodiny a akých mal rodičov a pritom oni sa nevideli už pomaly 3 roky.
Ano, tak to vacsinou byva. Bezchynost a dokonalost, image pre verejnost a nevidiet vlastne chyby, iba chyby druhych. Poznam take rodiny a su to smutne pribehy.
Ja ked na niekoho myslim, nemám ani najmenšiu potrebu mu niečo kupovať. Neviem vôbec, prečo to máš tak spojené. Asi dávaš do materiálnych veci priveľkú hodnotu a to vôbec nie je treba. Keď sa toho zbavis, nebudeš mať žiadne očakávania s tým pádom ani žiadne sklamania za nič. Ani odomna by si nič nedostala, keby neviem, že nieco konkrétne potrebujete/chcete...a to by som nemyslela nejako zle, skôr iba sa snažím brať ohľad na planétu.
No a na Slovensko chodiť, na to treba pre človeka žijúceho v zahraničí veľmi dobrý dôvod, aby vyvážil ten pocit, keď tam dôjde po dlhšej dobe a počuje ľudí na zastávkach vulgárne rozprávať, akoby to bol normálny prejav, služby také, že často na zaplakanie (zrušená rezervácia, lebo zistili, že tam majú uzavretú skupinu po tom, ako moju rezerváciu potvrdili, inde celý týždeň nemajú ani jeden termín na kozmetický úkon zo zakúpeného kupónu, čo pokus to zle), meškanie vlaku cez 120 minút bez kompenzácie a také špecialitky čo mi napadnú len tak z mojej poslednej návštevy a to sa ich snažím rovno vypustiť z hlavy, lebo to je to naj, čo sa dá s týmito vecami robiť. Myslím, že tým "zaprdenym Slovenskom" myslia niektorí toto, že za 20 rokov stále štandard komunikácie nejako extra nepokrocil...bohužiaľ...jej dôvody sú možno úplne iné, len si viem predstaviť, že sú krajiny, v ktorých sa dá tých pár týždňov dovolenky za rok stráviť omnoho lepšie

V hlave sa jej neodohrava nic, proste zije daleko, a cestovat sa jej nechce, a ani nema zaujem byt "krstna"... vela ludi to berie len tak ze niekoho dali za krstnu mamu... ona je nejako veriaca? Prejavovala o tuto rolu zaujem? Lebo ani spolu velmi nevychadzate ani sa nezaujima... tak preco ste ju vlastne dali za krstnu?