icon

Švagriná, ktorú nemusím

buxus24
11. jún 2021

Ahojte
Už ani neviem čo mám robiť.Brat si našiel priateľku,ktorá je presný opak toho čo voľakedy chcel. Je vypočítava, nerozmýšľa čo povie a ublíži tým.Je z bratom kôli peniazom.Brat je ťažká povaha.Idu sa brať ale brat si ju bere nie z lásky ale preto že vie vybaviť čo treba.Zevraj jej ani nikdy nepovie že ju ľúbi. Ona si ho obmotala jej dcérou. Čo počúvam z okolia sa mi len potvrdil môj názor.
V rodine som odcudzovana preto že sa s nim mi nechcem stretávať a vyhýbam sa im.
Baby keď ja si neviem teraz pomôcť a povedať si ,nerieš,proste čo chce to bude mať.
Keď je nejaká rodinná oslava,a náhodou som povedala čo si myslím,obaja má išli presviedčať že to je ináč a že ja mám milny názor. Že len ten ich je správny. Vždy všetko vyvrátila. Ostatní sa tvária že veď je to brať on je taký. No ja uzneviem robit so seba idiota len aby on,oni boli spokojní.
Momentalne som natom tak že neviem byť s nimi ani v miestnosti. Už neviem či robiť. Neviem sa pretvarovat.
Je niečo čo by sa dalo robiť?

Strana
z2
sense
11. jún 2021

@buxus24 a preco nedohovoris bratovi aby sa nezenil ked ju nelubi ze nebude stastny....bud je vypocitavy chuj alebo ju libi len ti nevesia vsetko na nos

lindusss2016
11. jún 2021

@buxus24 tak sestra mojho muza mna od zaciatku neprijala, citila som to okamzite pri zoznameni, ako mnou pohrdala. Jej gratulacia k svadbe znela: "Sice som od zaciatku bola proti, ale obrad ma dojal" 😂 a tym nas vztah zaklincovala, ja si k nej cestu nikdy nenajdem, aj ked som jej odpustila a nesudim ju uz. Ale! Co som ti chcela tymto povedat. Moj muz vzdy tvrdil, ze so sestrou ma pekny vztah, po 8 rokoch nasho manzelstva sa ma vec ale tak, ze si ledva raz rocne napisu, jeho sestra este stale nevidela nasho 3,5 rocneho syna, starsiu dceru videla 2x, naposledy pred 4 rokmi (ma 5). A ver, ze to nie je tym, ze by som muzovi tlacila, aby sa s nou nebavil, naopak, ja mu pripominam jej narodky a pod, ale on proste sam nema zaujem. Pochopil, ze ma neprijala, ze kasle na nase deti, a on akoby uz sestru ani nemal. Tak len tolko k tomu, aby si neprisla o brata kvoli nejakym predsudkom, ak ju poriadne ani nepoznas 🤷‍♀️

janka0509
11. jún 2021

Tak ona je vypocitava, lebo si ho berie pre peniaze, ale on je v pohode, ked si ju berie preto, lebo vie vybavit😅.
Inak chcela by som vediet, co vsetko a ako vie vybavit, ked niekto si ju je schopný len pre to ako vybavuje vziat. 😅.

0silvia0
11. jún 2021

@buxus24 ale veď oni dvaja sú ideálna kombinácia! Brat, ťažká povaha potrebuje takúto vypočítavú rafiku, aby ho dala do laty. Len sa pekne pozeraj ako sa brat zmení a teš sa z jeho životných lekcií😍 Nejakú útlocitnú citlivučkú dievčinku by tvoj brat prevalcoval, takto je to ok.

thoughtfulweirdo
11. jún 2021

Ja nerozumiem, s čím máš taký problém. No tak by si bratovi takú ženu ty nevybrala, a čo? Vďakabohu si partnerov vyberáme sami podľa svojho gusta, nie podľa súrodencov, rodičov, prarodičov. Buď je brat mentálne nie úplne v poriadku, v tom prípade rozumiem obávam, alebo je to svojprávny človek, čo si vybral ženu podľa svojich kritérií. Tebe sa tie kritériá nemusia páčiť, ani tomu nemusíš rozumieť, môžeš mať trillion konšpirácii okolo toto, stále to je bratove rozhodnutie. A že ty si s ňou nerozumieš? A čo? V živote si nikto nerozumie úplne s každým, ale dospelý človek sa vie slušne zniesť aj s tými, čo nie sú jeho krvná skupina. Ja si napríklad nerozumiem so strýkovou manželkou. Je úplne, ale úplne iná ako ja hádam vo všetkom a ani si nemáme moc čo povedať, tak spolu proste nevedieme nijaké špeciálne debaty, vymeníme pár zdvorilostných viet o počasí a ďalej sa bavíme každá s inými členmi rodiny. Tiež by som si k strýkovi inú vedela predstaviť, ale on si takto vybral, tak on s ňou žije. Nevidím dôvod na nejaké spory a nezhody.

buxus24
autor
11. jún 2021

Baby ja im nič nezávidím a nikdy ani nebudem.Ja mám všetkého dosť.
V časti vašich odpovedí máte pravdu.Musim ja v sebe niečo zmenit.Mrzi má len že niektoré tu po mne vyskakujete nepochopili ste ako som to myslela.Co uz.
Každopádne každej ďakujem za odpoved

nafka0483
11. jún 2021

@buxus24 Vies, tie odpovede su take, lebo si to takym sposobom napisala. Mozno si to myslela inak, ale z toho co pises to vyzera presne tak ako ked sa svokra rozhodne, ze buduca nevesta sa jej nepaci a odovodnuje si to tym, ze je n apeniaze, ze nie je pre neho dobra, ze on ju vlastne nelubi, ze to nie je dievca ake vzdy chcel a pod.
Ale ocividne syn sa pre nu rozhodol, lubi ju, chce si ju vziat. A svokra povie, ze musim nieco urobit... no co chce urobit, rozdelit ich?
Tvoj pristup posobi presne rovnako. Ako pises, radsej zmen seba, to je vlastne jedina zmena, ktoru mas vo svojej moci a uvidis ze ti bude lepsie ;)

danusa63
11. jún 2021

@buxus24 ja ti úprimne rozumiem. Preto som poslala svoju švagorinu rovno tam a mám od nej pokoj. Sa hádam pretvarovať, preto aby bola svokra spokojná. Stále si pri švagrovi spomeniem: "Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá."

marseillefan
11. jún 2021

@buxus24 Prepáč, ale ty si nedala ani jeden argument, prečo to, čo si myslíš, je pravda. Na základe čoho usudzuješ, že ona ho chce len pre peniaze? A ešte absurdnejšia vec - prečo si myslíš, že on ju chce len preto, že ona vie niečo vybaviť? To akože čo také úžasné sa dá vybaviť, že je ochotný s ňou preto žiť kým ich smrť nerozdelí? A že si nepovedia ľúbim ťa? No a čo.. veď láska sa nevyjadruje len slovami. Niektorí ľudia proste nie sú na také reči - lenže to nerobí ich vzťah horším ako tí, čo sa ľubkajú každých 5 minút. Nehovoriac o tom, že aj keby si mala pravdu, tak manželstvá z rozumu majú potenciál byť úspešné. Naši dedkovia a babky myslíš fungovali ako?
Staraj sa o seba a o svoje šťastie... rodina tu nie je na to, aby ti hovorila, čo máš robiť, ale aby pri tebe stála, keď to nevyjde a bude zle.

didi2102
11. jún 2021

@buxus24 ja ti to napíšem z opačnej strany,muža som spoznala ako 16rocna,on mal 24,bol po vs,býval doma,obyčajný chalan z dediny,ja baba z malého mesta,časom sa vypracoval ,stala som pri ňom ,podporovala ho,zahodila svoje sny a túžby pre neho,no pre jeho brata som nikdy nebola dosť dobrá,pár krát ma poslal po pi ... , Ja som sa snažila s ním vychádzať keď sme boli mladí aj ho brat na akcie,keď sme mali krízu prišiel za mužom že som čudná hrozna a že konečne má do mňa pokoj, hrozné sa ma to dotklo,znovu sme sa dali dokopy a on to znovu nemohol prežiť,keď sme zariaďovaní byt,ja som bola tá zlatokopka ,lebo som skončila VŠ zobrali si úver a šli sami bývať 😄 niesom žiadna rozhadzovacka,mám stálu dobrú prácu,už sme manželia a máme dve deti,no stále som zlatokopka krava a neviem čo,ja sa s ním vždy snažím vychádzať v rámci možností,povzniesť sa,o Tom ako mi pred všetkými povedal keď som skončila VŠ s červeným diplomom,že akú primitívnu školu som skončila ani nehovorím ... Muža som vždy milovala a aj tak som ja vždy v jeho očiach zlá,ktorá jeho brata zdiera z kože,je podpapucou a obrovský chudáčik,hoci my s mužom sa vždy na Tom smejeme 😁 to ako sa mame radi nevidi,sme spolu cez 15rokov,ešte napr všade hovoril ako mi vtedy len priateľ kúpil auto,čo nebola pravda,na auto mi požičali rodičia a splatila som im ho,lebo mi ho bolo reálne treba,no v jeho očiach mi ho kúpil muž a všade to roztruboval

laurika999
16. jún 2021

@buxus24 Ak ti vadí spoločnosť budúcej švagrinej, tak sa s ňou nekontaktuj. A nie pri stretnutiach vytvárať dusnú atmosféru aj medzi ostatných členov rodiny. Len preto, že Ty ju nemusíš.

nistika
16. jún 2021

da sa nieco....vyriesit si to v sebe vo vnutri.....prist na to co konkretne ta irituje a preco pochopit to a riesit....

emma323
16. jún 2021

@buxus24 Prepáč, neverím ze si ju berie preto ze vie niečo vybaviť... Aši bude povaha brat teda myslím taka ze ťažko dáva cit na javo... Chápem ze sa o brata bojíš máš ho rada, no výber nechaj na ňom, ver mi on to cíti že ju nemáš rád, a možno ho to trápi... Každý má svoje muchy mňa napr. Zaujíma prečo je podľa teba vypočítava? Kvôli tomu ze ma tvoj brat peniaze? Ako nič v zlom vieš koľko mužov ma peniaze a sú ženaty? Teraz každá jedna co ma bohatého kvázi bohatého muža je vypočítava? Daj jej sancuuu

Strana
z2