icon

Švagrina mi naznačila, že by som si už mohla nájsť prácu

2. apr 2021

Švagriná mi naznačila, že by som si už mohla nájsť prácu. Mám malé dieťa, prácu inak mám (živnostníčka), ale teraz som na rodičovskej. Zamýšľala som sa nad tým, kto by asi strážil dieťa, keby som ja robila. Ona deti nemá, tak asi ešte nevie, ako to funguje, no aj tak mi to nedá a zaujíma ma, čo je s vaším dieťaťom, kým vy pracujete, a koľko hodín pracujete? Lebo niektoré pracujete. Vďaka. 🙂

Strana
z2
littlebubble
2. apr 2021

Ja deti nemám, ale keď raz budem mať tak sa do práce vrátim skôr aby som o ňu neprišla.Svoju prácu mám rada a nechcem ju meniť, ale keby som mohla tak by som bola tiež 3 roky doma 😂.
Nechcem však žiť z rodičovského.
Všetky ktoré si to môžete dovoliť tak ostaňte doma.Narobíte sa ešte dosť a čas s deťmi vám nikto nevráti.Toto je o dohode s manželom/partnerom.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zuvelyn
2. apr 2021

Švagriná nech sa stará o seba ty sa vráť do práce vtedy kedy ty uznas za vhodné. Ja pracujem od synovych 5 mesiacov, z domu na pol úväzok počas jeho spankov, v noci alebo keď príde mama raz -dva krát do tyzdna tak sa s ním pohraje kym ja vybavím čo treba. Keby som nečakala druhé, v septembri by išiel na pol dna do jasiel (to by mal cca rok aj pol). Pracujem preto ze chcem,nie preto ze by sme nutne potrebovali moj príjem.

bubinko1506
2. apr 2021

Ja som zacala pracovat z domu na polovicny uvazok, ked mali moji 1 rok. Robila som bud pocas ich obedneho spanku alebo vecer, ked muz prisuel z roboty. Na fulltime som presla, ked mali 1,5 roka - dostala som super ponuku. Financie nas netlacili, ale ja som myslela, ze sa doma zblaznim, ak zostanem este dlhsie doma. Mali isli do jasli, kedze opatrovatelka mi po 4 hodinach utiekla, ked bola 1x sama s nimi.

martakar
2. apr 2021

Tiež som živnostníčka. Keď mal syn asi 15 mesiacov, šiel na materskú manžel.

lujza123
2. apr 2021

Každá mama nech si urobí tak ako uzna za vhodne ona a jej rodina.
Ja som postupne len na pár hodín robila od dcériného 1,5 roka, potom iba polovičný úväzok, potom 6 hod denne a plných 8 hodín som začala až keď mala 6 rokov.
Mne to takto vyhovovalo, keď bola úplne krpata tak som si chodila do prace doslova oddýchnuť...

vilma7
2. apr 2021

Ja pracujem na polovičný, deti sú vtedy s manželom.

hopsadobrandejsa
3. apr 2021

To je zrejme vec dohody. Poznam pary kde je zena full time doma na materskej s dietatom a potom pary kde zena robi na ciastocny uvazok pretoze to berie nielen ako prijemnu zmenu od rutiny matky na plny uvazok, ale aj ako moznost priniest do rodinnej kasy nejaky extra peniaz na rodinny vylet alebo nakupy pre deti.

To, kedy sa chystas do prace je vecou dohody medzi tebou a tvojim manzelom, svagriny sa to nijak netyka pretoze to nema na nu vplyv. Ak mate dostatocny prijem a muz nema namietky ako dlho planujes ostat na materskej tak je vsetko v pohode.

autor
Autor odpoveď zmazal
lentilkaxxx
3. apr 2021

Za 20 rokov som si v práci na manažérskej pozícii užila až dosť. Bežný 40-hodinový úväzok som za tie roky zažila asi pol roka. Kto chce, nech ide pracovať. Dieťa mi rastie pred očami a týchto 8 mesiacov bolo najkrajších v mojom živote. Kariéra bola a potom aj bude, ale tie prvé detske úspechy sa už nezopakujú. Nechala som si časť účtovníctva, ale do 3 rokov nič pridávať nemienim.

Strana
z2