icon

Švagriná mi vynadala, lebo sme jej opitého muža nedoniesli domov

17. nov 2022

Ahojte, pisem sem pretoze potrebujem zistit nestranny nazor na urcitu situaciu, je mozne ze sa to uz aj niekomu z vas niekedy stalo..po poriadku..minuly vikend v sobotu bola v manzelovej rodine oslava svokrovej sesdesiatky..moj svagor (manzelovej sestry muz- ktory je v rodine navyse znamy ze si rad vypije a ked si vypije tak mu je vzdy strasne zle navyse robi hluposti, my to vsetci vieme samozrejme ..svokrova oslava prebiehala v poriadku vsetci sa bavili, svagor sa samozrejme hned rozbehol v piti..hadzal do seba jeden za druhym..svagrina sa pobrala cca o desiatej spat domov lebo nedokazala sa uz nanho pozerat ako sa zas rozbieha ..vyspevuje tam zacal sa vyzliekat a podobne excesy co zvykne stvarat ked ma svoju hladinu..ked odchadzala poprosila mna a muza aby sme ho odpratali domov ked pojdeme aj my..my sme sa teda okolo pol noci tiez zdvihli ze ideme domov ( oslava bola v meste v restauracii a my vsetci byvame v dedine cca 4 km odtial)..sli sme za svagrom ze ideme domov autom( moj muz nepil lebo rano isiel do prace) ze ho berieme s nami..a hodime ho domov..nakolko bol uz v nalade samozrejme odmietol s nami ist..ze on sa dovezie taxikom..oslava uz koncila ale vedla restauracie bol samozrejme otvoreny bar..ze chce ist ešte tam s bratrancom..kedze som slubila svagrinej ze ho vezmeme domov aby nieco nevyparatil tak som mu povedala ze nie ze treba ist domov proste ze je vela hodin a podobne, na to na mna a na muza nahucal ze on nieje male decko a pojde domov kedy on chce..ze ma cislo na taxik a vypije ešte s bratrancom a pride..nemali sme silu sa s nim natahovat tak sme sli z muzom domov a pisala som sms svagrinej ako to dopadlo s nim, neodpisala na druhy den prisla podvecer k nam a spustila nenormalny krik na mna a na muza ze preco sme ho nedopratali domov ze prisiel az o siestej rano totalne na mol bez penazenky bez telefonu, bud stratil alebo ho okradli, v penazenke mal velku hotovost, taxikar ho nemohol pol hodinu dostat z auta v takom bol stave, pred domom ešte vykrikoval na celu ulicu a ovracal celu zahradu..podla svagrinej je to nasa vina lebo sme ho mali dopratat mi domov..ze vieme akí je ..povedala som svagrinej ze som jej napisala aj do sms ze odmietal s nami ist a co sme ho mali nasilim odvliect do auta alebo dacim ovalit?..ze smsku si vsimla az rano ked uz dosiel domov aj on..a ze si nemyslela ze sa neda na nas spolahnut a teraz ma hanbu pred susedmi vdaka nam..

kaktusik007
17. nov 2022

k situacii - svagrina ti nemala co vynadat.

ALE - maslo na hlave ma cela rodina. Je to vseobecne zname, ze chlasta a nema mieru. Je to alkoholik. Alkoholizmus je choroba. A vy ako rodina mu v pohode nalievate, lebo ved sa to patri 🤦‍♀️ Pijete v jeho pritomnosti a pocazujete to za normalne. Absolutne ziaden ohlad voci nemu. Preco mu nalievali? Preco svokor, ked vie ze zat je alkoholik, robi oslavu kde ma moznost sa zat stasat pod obraz?

A nech mi nik nevravi, ze ved to bola predsa oslava a ako by k tomu prisli ostatni.... Je to absolutne podcenenie organizacie. Moj prvy muz mal matku alkoholicku. Davala s prehladom 15 piv denne. Ze na oblicky. Bola uz v takom stave, ze tych 15 piv bola norma. Ale stacil 1 poldecak cohokolvek k tomu - a pruser. A teraz akoze so svadbou co? No nic. Vino nepila, takze na stoloch bolo pivo, vino a nealko. A mamicka teda pila iba pivo. Ostatne ked chcela - nebolo. Dokaslali dodavku, nemaju... A to, ze hlavny druzba mal pri sebe utajeny bar - kam chodili hostia na drinky - sa nedozvedela do konca svojho zivota.

Lenze u nas sa o alkoholizme zenichovej matky hovorilo a vedeli to vsetci - povedali sme to. a vsetci k tomu naozaj zaujali jednotny postoj - lebo boli uvedomeli a vedeli, ze alkoholizmus je choroba. A po druhe nam nechceli pokazit svadbu ;)

a k tvojej svagrinej - ano, ona evidentne cakala ze jej muzovi budete robit opatrovatelku. A ano, to naozaj nie ste povinni. Len teda mali ste ho tam ustrazit - a to nemyslim len teba a tvojho chlapa, to myslim vas vsetkych ako rodinu --- tak ako my sme na nasej svadbe ustrazili moju svokru.

deti95060810
17. nov 2022

treba tú chuderu poľutovať... a takým ochľastom má decko - tá si ešte svoje užije s ním....len aby jej neprepil aj strechu nad hlavou, lebo bude s holým zadkom...

vevapeto
17. nov 2022

@kaktusik007 úplný súhlas👍

deti95060810
17. nov 2022

@kaktusik007 no nehnevaj sa ale aby sa celá rodina kvôli jednému alkoholikovi takto krotila tak to hádam nemyslíš vážne... poznám veľa ľudí čo si dá do nálady a hlavne pozná svoje hranice...
alkoholik v prvom rade musí chcieť prestať sám. ak on nechce - celá rodina sa môžte pokrájať...

miadi
17. nov 2022

@kaktusik007 Mala som otca alkoholika aj vdaka tomu umrel a nikdy by som nehladala zodpovednost za jeho ciny u druhych. Svagrina si mà vyriesit svoje manzelstvo. Ked chce snim zit tak by ten jeho problem snim mala v prvom rade riesit ona. Aj jednoducho nebyt s alkoholikom, nemusi sa cela rodina hrat na jeho opatrovatelku. On si moze vybrat ak nejaku rodinu chce nech sa ide liecit: alebo nech sa oziera sam rozvedeny bez rodiny ktoru by tahal dole. Lenze ked mu toto chovanie toleruje manzelka . Tak je uplne fuk Keby aj mali na oslave len colalocovu limonadu on by si cestu do vedlajsej krcmy nasiel aj tak. Jediny rozdiel by bol ze by tam isiel este triezvy. Takze kolektivna vina v tomto pripade nema uplne opodstatnenie. Bolo by to fajn Keby uz bol lieceny a vsetci vedia ze uz je rok dva mesiac tyzden triezvy tak zo solidarity urobia party bez alkoholu nech mu pomozu odolat ale v konecnom dosledku je to jeho boj ktory musi bojovat sam. A zatial ho prehrava. A moze si za to sam. Nie svokor svagrina teta ci sesternica bratranec. On sam by myself chciet zmenu:

miriam11
17. nov 2022

Svojho muža si mala ona poriešiť sama o tej desiatej, keď odchádzala. Je dospelý a svojpravny.

antonka321
Odpoveď bola odstránená
kaktusik007
17. nov 2022

@deti95060810 suhlasim s tebou - alkoholik musi chciet sam. A teda je na mne, ako oslavencovi, ze ked robim akciu a mam alkoholika zata - ako s tym nalozim. Bud tak, ako sme nalozili my so svokrou na svadbe, alebo ho tam nepozvem. Pozvat ozrana na akciu a potom riesit a hnevat sa, ze sa tam ozral - je proste vrcholne alibisticke.

a minimalne zena --- cize dcera oslavenca -- jeho spravanie dopredu vedela. Mohla zasiahnut.

kaktusik007
17. nov 2022

@miadi suhlasim. v prvom rade si ho ma poriesit manzelka, ta mala mysliet na dosledky.

kaktusik007
17. nov 2022

@miadi kolektivna vina v style - mohli nieco urobit, aby sa to nestalo. Ale spravne pises, popud mal prist od jeho manzelky jej rodicom. A ked manzelka jeho alkoholizmus odmieta riesit, co uz. Ja by som sa zariadila inak.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
kamatopo
18. nov 2022

@kaktusik007 klobúk dole ako ste si ustrážili svadbu. A teraz čo??? To budeme všetci robiť oslavy ,,kto má aké psychické problémy,,??? Moja svokra napr. má stavy,že sa cíti menej cenná ak niekto donesie väčší dar ako ona. Teraz si nerobím srandu,má to od detstva a normálne sa lieči u psychiatra. A to mi teraz nebudeme robiť oslavy deťom len skrz to aby sa nezdula a nebola nahnevaná že ju niekto ponizil či podcenil. Alebo máme každému hovoriť čo má doniesť aby to nebolo vadsie ako jej auto pre vnuka🤣🤣🤣. Švagor na to musí prísť sám. Keď začne grcat krv tak mu možno zapne ako napr. môjmu otcovi.

autor
18. nov 2022

ono my nerobime oslavy ze naschval aby sa on mohol opit, jednoducho su v rodine udalosti ktore si vyzaduju oslavy ako svadby krstiny jubilea a podobne tak ich oslavujeme..teraz mame prestat a nikdy nic neoslavovat len preto ze sa jeden clovek nevie ovladat?..a nepozvat ich?...to je velmi taktne.

simca06022011
18. nov 2022

@kaktusik007 ale prosim ta, dospely chlap zodpoveda sam za seba, teraz cely svet sa bude jednemu alkoholkovi prisposobovat. Nevie sa ovladat, nech si ho riesi zena. Ked tak pozvani su, prist nemusia. Pozvanie je slusnost, prist nie je povinnost. Nevidim dovod aby ti co organizovali riesili psychicke a ine problemy pozvanych.

victory7897
18. nov 2022

Asi jej až tak nechýbal keď ani sms si nevšimla,ja by som doma bez muža spokojná nebola ...neviem o čo jej ide ,čo chce od Teba 500€? Ja by som ju poslala kade ľahšie nech hulaka doma na chlapa ..postaviť sa a ísť domov a ožrana nechať na hlave cudzím ľuďom, to je tiež riešenie

denithestrange1993
18. nov 2022

Svagrina ma hanba sama kvoli sebe za to akeho si zobrala muza. Ona princezna si odide z oslavy a vy aby ste ho vidlami tahali do auta 👌👌👌

ankare
18. nov 2022

Na chybe je jej muž, nie Vy.

mirka438
18. nov 2022

@victory7897 ja keby som vedela, ze manzel ostal kdesi na oslave, vedela by som coho je schopny, by som bola nalepena na tom mobile do tej sekundy, kym by nevopchal kluce do vchodovych dveri. Nie, ze som si nasla az rano 🙄🙄 a ked vie, ze robi takyto cirkus tak sa snim nema trepat po rodinnych oslavach..ja by som radsej cusala doma ako si v rodine robit takuto hanbu..mala si ho pakovat sama domov alebo mala sama cakat, kym bude mat manzelicek dost

victory7897
18. nov 2022

@mirka438 by som po neho šla a za uši dotiahla domov 😂😂 ale môjho bezo mňa nebaví sedieť ďalej keď na neho nepozerám čo stvára 😂😂

kaktusik007
18. nov 2022

evidentne ma viacere nechapete... ja sa alkoholika nezastavam. Len poukazujem na iny sposob riesenia. A vy tu hned ze ci sa vari ini maju obmedzovat pre neho - nuz maju, ak im na nom zalezi. Ak nie, tak nie --- len teda potom nech tu nik nikdy nepise ako alkoholik dokazí oslavu a tak

klarolinne
18. nov 2022

Švagriná je vlastne nešťastná žena, má doma idiota a ona to vie. Viniť všetkých na okolo len jeho chudáka je čistý alibizmus.
Mimochodom tvoj muž, jej brat, jej nepovedal pri výstupe nič?

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
18. nov 2022

@dominika1988 suhlasim. ja na mieste svagrinej a vediet co mam doma - nesiel by. A na mieste oslavenca by proste bola pozvana dvera s detmi bez otca. Komu niet rady, tomu niet pomoci.

mariejenka
18. nov 2022

Neviem ake vrucne vzťahy máte, ale je nacase povedať svagrine...mali by to urobiť jej rodičia, súrodenci,co robí,ze to že všetci naokolo su zlí lebo uleju alkohol ked si on pyta(ten bratranec) , ze ho nasilu nedovezu domov (vy) a este bude a bude vinníkov,lebo jej muz nevie pit, alkolol mu nerobí dobre. Na rozum jej vysvetliť,aby jeho excesy nezvalovala na inych. Robi mu tym medvediu službu! A ponizuje aj seba
Boji sa ho? Nemala by po rozvode kam ísť? Co miluje na tom opilcovi? Ci inak je to jeden milujúci muz?

Poznam jeden par,kde muz pil ozaj ze fest,jej rodičia mu povedali,ze podporia dcéru k rozvodu,a pomozu jej ,ak sa nespamata a nepojde na liečenie, pomohlo to.

mirka438
18. nov 2022

@victory7897 neviem, ci by sa taka osoba nechala len tak chytit za usi a tahat niekam, kam nechce..ked uz teda mal hladinu vysoko... alkohol je svina. Mala som otca alkoholika, v krcme bol dovtedy, dokym chcel on, nie my 🙄🙄 preto nechapem ten vylev svagrinej..ved sama musi vediet, ze ked je strieskany pod obraz tak sa mohla autorka aj na hlavu postavit a usami odrazat a jeho by do auta nedostali.. mala si ho pratat domov sama kym este nebol strieskany ako take tela ..opiteho v takomto stave nezdrapis za usi, este by ti dal jednu- dve po pysku a bolo by, bohuzial.. je to hrozne ...moj sa vie tiez nastastie chovat ako clovek 😀

victory7897
18. nov 2022

@mirka438 samozrejme a to nielen muži aj ženy sú podaktore v tom hviezdy...aj môj si dá povedať keď vidí že sa pratam ...možno ju by rešpektoval viac ako švagrinú posielat niekde ťahať opitého domov v ,,najlepšom,,

mirka438
18. nov 2022

@victory7897 podla mna by ju respektoval este menej ako niekoho "cudzieho". Mozno si myslela, ze ked ho budu tahat domov oni tak pojde ale to taka opita hlava tazko.. jemu bola vidina chlastu proste vtedy najvacsia priorita..aj keby furiky padali . To aj keby sam papez prisiel ho volat domov tak nepojde 🙈 boze kolko veci sa mi pripomenulo z detstva 🙈 pani by mala cim skor poziadat o rozvod a neznicit zivot este aj tomu chudakovi malemu. Len ked ani ona nevidi, aky velky problem maju, tak to tazko.. chudak to dieta tam. Kazdopadne, autorka urobila co mohla v takej situacii 👍

victory7897
18. nov 2022

@mirka438 len oni vedia ako to doma majú..škoda no detstva

mirka438
18. nov 2022

@victory7897 tak tak, ved kazdy si je strojcom svojho stastia 😊

cacianka
14. jan 2024

Prešiel rok, ako sa drží švagor ?