icon

Švagriná nás považuje za chudobných závistlivcov

29. dec 2021

Dobrý večer,
viem, že existuje veľa iných životných problémov, ale môj zlý vzťah k švagrinej mi vysáva energiu a radosť zo života. Snažím sa obmedziť s ňou stretávanie čo najviac, ale bývajú blízko nás, stretávame sa aj náhodne u inej rodiny a pod. Veľa krát som sa vyhovorila, že mám toho veľa, je covid, chystáme sa inde s heslom múdrejší ustúpi, ale ona si našla cestu, ako sa stretnúť.
Celý problém spočíva v tom, že mi nesadla ako človek, ja sa snažím, ale ona sa tvári ako moja kamarátka a v skutočnosti je falošná a vedome ma ponižuje. Dáva mi najavo, ako som pre ňu menej a stále sa stará do našej finančnej situácie, má nevhodné komentáre.
Napríklad celý týždeň volala mužovi, aby sme k nim prišli na kávu, ja som sa toľko vyhovárala, že už boli z toho všetci smutní a nervózni, tak sme nakoniec išli pre pokoj v rodine. Na gauči mali porozkladané všetky vianočné darčeky, ktoré dostali, hlavne že nás volali týždeň na návštevu a nemali sme kde sedieť.
Švagriná nás zavolala na kávu, lebo dostali nový kávovar, nezabudla povedať, že my by sme si taký nemohli dovoliť ani za 6 našich platov. Počas návštevy rozkladala pred nás parnú žehličku za X eur, pod nos mi dala parfém za X eur, otočila sa a zdvihla si tričko aby mi ukázala nápis na zadku na legínach za X eur.
Takto prebieha každé jedno naše stretnutie, vychvaľuje sa čo všetko majú, odkiaľ to je, koľko to stálo a mne je takýto materialistický prístup nechutný a nesympatický a úprimne, nemám si s ňou čo povedať, lebo o inom nehovorí.
Ona nevie koľko zarábame, lebo to nepotrebujeme nikomu hovoriť, nemám rada gýčové veľké značky na oblečení, doma nemáme veci vystavené, ale schované v skrinkách, lebo napríklad drahé parfémy by sa na svetle znehodnotili a pod.
Bez nejakého chválenia môžem povedať, že zarábame niekoľkonásobne viac, ona sama dokonca ani nepracuje. Takisto nešetríme a máme kvalitné veci, takže ma ponižuje, ako stále hovorí, že tamto si nemôžeme dovoliť a pred ostatnou rodinou o nás hovorí ako o chudobných príbuzných, ktorí im závidia.
Mužovi som to hovorila, že sa cítim pri nej zle, ale on to odôvodňuje, že ona sa z tých vecí takým spôsobom teší. Ja sa tiež teším z nových vecí, ale nepotrebujem pri tom nikoho ponižovať, vysmievať sa a obviňovať zo závisti, pričom o jeho financiách viem guľové a nevešiam každému na nos cenu každej jednej veci, čo máme v domácnosti.
Pri mne sa tvári ako najväčšia značková panička, a potom si požičiava od môjho manžela peniaze na nedoplatky a požičiava si naše auto, aby sa ukázala pred kamarátkami. Ja sa ju snažím nepočúvať, jedným uchom dnu a druhým von, ale už mi z tých blbých komentárov vrie krv v žilách a neviem, čo jej vlastne mám na to odpovedať. Existuje vôbec nejaký postup ako vychádzať s takýmito luďmi?

Strana
z3
mircalla
13. sep 2022

Nuz svagrina je malomestiacka slepica. O take ja ani bicykel neoprem, primitivne osoby

zun
13. sep 2022

Čo opisuješ je celkom psycho. Mimo človek, nič nespraviš. Musí ona sama chcieť vidieť pravdu, alebo sú to len kecy kecy a ty to berieš vážne. Neber vážne čo hovorí Ved je jasne že to je mimo…

Strana
z3