Švagriná nás považuje za chudobných závistlivcov
Dobrý večer,
viem, že existuje veľa iných životných problémov, ale môj zlý vzťah k švagrinej mi vysáva energiu a radosť zo života. Snažím sa obmedziť s ňou stretávanie čo najviac, ale bývajú blízko nás, stretávame sa aj náhodne u inej rodiny a pod. Veľa krát som sa vyhovorila, že mám toho veľa, je covid, chystáme sa inde s heslom múdrejší ustúpi, ale ona si našla cestu, ako sa stretnúť.
Celý problém spočíva v tom, že mi nesadla ako človek, ja sa snažím, ale ona sa tvári ako moja kamarátka a v skutočnosti je falošná a vedome ma ponižuje. Dáva mi najavo, ako som pre ňu menej a stále sa stará do našej finančnej situácie, má nevhodné komentáre.
Napríklad celý týždeň volala mužovi, aby sme k nim prišli na kávu, ja som sa toľko vyhovárala, že už boli z toho všetci smutní a nervózni, tak sme nakoniec išli pre pokoj v rodine. Na gauči mali porozkladané všetky vianočné darčeky, ktoré dostali, hlavne že nás volali týždeň na návštevu a nemali sme kde sedieť.
Švagriná nás zavolala na kávu, lebo dostali nový kávovar, nezabudla povedať, že my by sme si taký nemohli dovoliť ani za 6 našich platov. Počas návštevy rozkladala pred nás parnú žehličku za X eur, pod nos mi dala parfém za X eur, otočila sa a zdvihla si tričko aby mi ukázala nápis na zadku na legínach za X eur.
Takto prebieha každé jedno naše stretnutie, vychvaľuje sa čo všetko majú, odkiaľ to je, koľko to stálo a mne je takýto materialistický prístup nechutný a nesympatický a úprimne, nemám si s ňou čo povedať, lebo o inom nehovorí.
Ona nevie koľko zarábame, lebo to nepotrebujeme nikomu hovoriť, nemám rada gýčové veľké značky na oblečení, doma nemáme veci vystavené, ale schované v skrinkách, lebo napríklad drahé parfémy by sa na svetle znehodnotili a pod.
Bez nejakého chválenia môžem povedať, že zarábame niekoľkonásobne viac, ona sama dokonca ani nepracuje. Takisto nešetríme a máme kvalitné veci, takže ma ponižuje, ako stále hovorí, že tamto si nemôžeme dovoliť a pred ostatnou rodinou o nás hovorí ako o chudobných príbuzných, ktorí im závidia.
Mužovi som to hovorila, že sa cítim pri nej zle, ale on to odôvodňuje, že ona sa z tých vecí takým spôsobom teší. Ja sa tiež teším z nových vecí, ale nepotrebujem pri tom nikoho ponižovať, vysmievať sa a obviňovať zo závisti, pričom o jeho financiách viem guľové a nevešiam každému na nos cenu každej jednej veci, čo máme v domácnosti.
Pri mne sa tvári ako najväčšia značková panička, a potom si požičiava od môjho manžela peniaze na nedoplatky a požičiava si naše auto, aby sa ukázala pred kamarátkami. Ja sa ju snažím nepočúvať, jedným uchom dnu a druhým von, ale už mi z tých blbých komentárov vrie krv v žilách a neviem, čo jej vlastne mám na to odpovedať. Existuje vôbec nejaký postup ako vychádzať s takýmito luďmi?
Čo opisuješ je celkom psycho. Mimo človek, nič nespraviš. Musí ona sama chcieť vidieť pravdu, alebo sú to len kecy kecy a ty to berieš vážne. Neber vážne čo hovorí Ved je jasne že to je mimo…

Nuz svagrina je malomestiacka slepica. O take ja ani bicykel neoprem, primitivne osoby