Švagriná neustále kritizuje moju dcéru. Ako reagovať?
Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste? Manžel to nevidí alebo nechce vidieť. Vždy keď sa stretneme so švagrinou rýpe do našej výchovy a malej dcéry. Keď v roku a pol ešte nerozprávala tak že deti v jej veku už rozprávajú, keď mala v 2 rokoch ešte plienku tak poznámky ze jej syn bol už dávno odplienkovany, keď som ju ako 2 ročnú kŕmila tak také deti už jedávajú samé…take deti sa už obliekajú samé…a prečo 3 ročná nechodi k logopedicke keď ešte nevie vyslovovať R ved iné deti to už vedia…pritom dcérka je šikovná, nemáme s ňou žiadny problém len ona hľadá na nej chyby. Ked o nej takto hovorí pred celou rodinou to vyzerá akoby bola vo vývoji pozadu čo vôbec nie je pravda.
Máš 2 možnosti a obe sú super!
1. Poslať svagrinu do riti a s jej debilnym pripomienkami ale tsk, že sklapne a už si hubu otvárať nebude
2. Viac sa s ňou nestretavat
Obe du jednoduché riešenia a dajú sa aj spolu kombinovať
😝😝😝😝😝
R sa deti bežne učia až vtedy, keď vedia L. Okolo 5.-6. roku. Čiže na to má dcérka kopu času.
Minule na rodičovskom v štátnej škôlke sa mamička pýtala, či jej nakŕmia štvorročného. Bez problémov nakŕmia.
Nezávidím švagrinú, skús jedným uchom dnu a druhým von.
A samozrejme predchádzajúce dobré rady.
@anonym_autor Moja švagriná to tiež robila.V čase synovej puberty hrozilo, že na jej rypanie bude reagovať drzo, vždy som mu len vysvetľovala, že je to jeho teta,je to dospelý človek, tak sa má k nej správať slušne/samozrejme,svoj názor som mala na švagrinú, ale som nechcela rozbroje/. Môj syn je už dospelý a kvôli pretrvavajucemu rypaniu a osočovaniu švagrinou, nasmerovaným aj proti mne, prerušil s ňou všetky kontakty, čo bohužiaľ vedie k tomu, že nenavstevuje ani babku.Trapi ho to,ale stretnutie s tetou by mohlo vyústiť do konfliktu, čo ona pravdepodobne chce
@anonym_autor tak jej povedz, nech si nerobí zbytočné starosti, že tvoje dievčatko má iné prednosti . A opakuj to stále, keď do teba , alebo do malej rypne. A keď ju to neprejde, tak sa spýtaj, či každého takto poučuje, či jej to není trápne...
Musíš len veriť, že ostatní majú vlastný rozum. Keď človek chce, tak si zistí a overí sám. A časom všetci aj tak uvidia, že dieťa sa vyvíja bez ohľadu na komentáre od švagrinej.
no bz som jej zadrela.
to vies, nemozu byt vsetky deti take vyspele ako ty, co vies rypat do ludi minimalne od veku dvoch rokov.
Ja som si tych trapnych porovnavani deti od svagrovcov alebo aj na ihrisku, pri 4 detoch uzila dost. Spatne si hovorim, ze mala som byt asertivnejsia a vsetkych ich poslat do teplych krajin.
Vies co je jedinym ucelom tych reci v style...a preco tvoja/tvoj nevie to a hento?
Oni ti tym cez dieta chcu len povedat. JA SOM VIAC AKO TY.
nIc ine za tym nevid, len sproste zavistlive, zakomplexovane ego.
@anonym_autor jooj, a otec nič nevidí??? Tak, keď nepočuje a nevidí, tak by som ešte predtým ako začne na moju dcéru reptať, sa pustila do jej deti. Píšeš, že má syna? Ako je starý? Tak by začala všetko komentovať a kritizovať. Nechodí na VŠ, joooj, dnes už každý retard má VŠ a on nie? A čo tá jeho frajerka? Jooj, s ňou celá dedina chodila, nevie si nájsť niekoho iného? A prečo nechodí na návštevy ? Joj sedí na mobile a rodičia sa mu nevenuje, tak to ja sa venujem dcére každú voľnú chvíľu a robila by som to stále, až by jej z toho bolo zle. A keby sa ozvala, tak by som jej povedala, že ty len dobre chceš, však aj ona ti radi, tak prečo by si aj ty jej nemohla poradiť?
@anonym_autor Moja švagriná to tiež robila.V čase synovej puberty hrozilo, že na jej rypanie bude reagovať drzo, vždy som mu len vysvetľovala, že je to jeho teta,je to dospelý človek, tak sa má k nej správať slušne/samozrejme,svoj názor som mala na švagrinú, ale som nechcela rozbroje/. Môj syn je už dospelý a kvôli pretrvavajucemu rypaniu a osočovaniu švagrinou, nasmerovaným aj proti mne, prerušil s ňou všetky kontakty, čo bohužiaľ vedie k tomu, že nenavstevuje ani babku.Trapi ho to,ale stretnutie s tetou by mohlo vyústiť do konfliktu, čo ona pravdepodobne chce
@anonym_5ae403 a prečo by si už dospelý syn niečo nemohol povedať, keď útočia aj na teba? A čo že budú urazení, možno už bude konečne ticho a syn sa môže aspoň stretávať s babkou. Ho učíš nechať si skákať po hlave a neozvat sa keď ho niekto uráža? Ešte chápem že od puberty by to niekto mohol brat drzejsie, ale aby sa dospelý chlap nestretaval s babkou lebo si nevie starú babiznu upratať.
@anonym_5ae403 a prečo by si už dospelý syn niečo nemohol povedať, keď útočia aj na teba? A čo že budú urazení, možno už bude konečne ticho a syn sa môže aspoň stretávať s babkou. Ho učíš nechať si skákať po hlave a neozvat sa keď ho niekto uráža? Ešte chápem že od puberty by to niekto mohol brat drzejsie, ale aby sa dospelý chlap nestretaval s babkou lebo si nevie starú babiznu upratať.
@13uzivatelka11 Nepoznáš ju, tak skús nekomentovat.Nepotrebujeme mať vďaka jej provokácii problémy.Nie vždy je dobré bojovať s hlúposťou za každú cenu.Obcas je rozumnejšie držať sa toho starého overeného, že múdrejší ustúpi... alebo, kto sa dotkne lajna,aj sám bude smrdieť.
Kedysi by ma to mrzelo a zo slusnosti by som čušala. Dnes by som jej povedala, ze iba z jej zázračnej pi@i lezú deti uz s diplomom.
Máš 2 možnosti a obe sú super!
1. Poslať svagrinu do riti a s jej debilnym pripomienkami ale tsk, že sklapne a už si hubu otvárať nebude
2. Viac sa s ňou nestretavat
Obe du jednoduché riešenia a dajú sa aj spolu kombinovať
😝😝😝😝😝
@anonym_8549d6 podľa mňa do riti ju poslať je málo, ja by som ju poslala do péčka 🫣. A bolo by vybavené.
@anonym_8549d6 podľa mňa do riti ju poslať je málo, ja by som ju poslala do péčka 🫣. A bolo by vybavené.
@bielasovicka aj to sa dá 😆😆😆ale buďme dámy 😝😝😝
@anonym_autor a preco neotvoris usta aj ty a neodpalkujes ju. Kto sa ma toho dietata zastat ked nie vlastni rodicia?
Ja by som zatlacila na manzela, bud sestricku uprace, alebo nebude neter nebude vidat. Teraz je este mala, ale cim bude starsia, tym viac ju to bude deptat a trapit. Mala som tiez tetu…
Ja by som zatlacila na manzela, bud sestricku uprace, alebo nebude neter nebude vidat. Teraz je este mala, ale cim bude starsia, tym viac ju to bude deptat a trapit. Mala som tiez tetu…
@anonym_9409ae malá ju už teraz nemá rada a je pri nej taká utiahnutejsia
A naozaj ju kritizuje? Nie je to len konstatovanie. Lebo to je dost rozdiel. Nevravim ze je to vzdy vhodne, ale je uplne bezne, ze mamy sa medzi sebou rozpravaju a z toho vyplynie aj porovnavanie ci uz chcene alebo nechcene. S kamoskou, ktora ma starsie deti, sa bezne rozpravame co ktore kedy robilo a ziadna z nas sa neuraza. Tak ci to nie je len tym, ze svagrinu nemas rada uz len preto ze existuje…
pošli ju do píp
A naozaj ju kritizuje? Nie je to len konstatovanie. Lebo to je dost rozdiel. Nevravim ze je to vzdy vhodne, ale je uplne bezne, ze mamy sa medzi sebou rozpravaju a z toho vyplynie aj porovnavanie ci uz chcene alebo nechcene. S kamoskou, ktora ma starsie deti, sa bezne rozpravame co ktore kedy robilo a ziadna z nas sa neuraza. Tak ci to nie je len tym, ze svagrinu nemas rada uz len preto ze existuje…
@anonym_228eb5 v tomto pripade je to iné. Vy sa s kamoškou bavíte štýlom, že každá niečo povie/skonštatuje a obidve dobrovoľne chcete rozprávať. V prípade autorky sú to nevyžiadané rady a subjektívne konštatovania, ktoré jej očividne nie sú príjemné a švagriná by to mala pochopiť. Keď sa z toho začne robiť súťaž a posielanie dieťaťa na vyšetrenia bez vyžiadania rady, je to iná situácia. Pochopiteľne aj autorka potom ma taký postoj voči danej osobe aký má a logicky švagrinú veľmi nemusí.
@anonym_autor podla mňa si precitlivela. S tým kŕmenim napr.suhlasim. ostatne závisí od situácie. Pokial tvoje dieta zaostáva oproti normám, tak namiesto toho, aby si sa urazala to radšej rieš. A švagrinej s úsmevom povedz xe ďakujes za usmernenie a rady ale už riešiš.
Preco musis tlacit na manzela?
Si nesvojpravna ? Nevies sa zastat vlastneho decka ?
Co budes robit v inej situacii ,nejaky Konflikt na ihrisku , v skole ? Drzat usta ?
áno, môže to byť porovnávanie a usmerňovanie ak tuší nejaký problém, ale neoprávňuje ju to podávať to hnusným spôsobom, akoby útočila a kydala zlostne na dieťa, aby si honkala ego akého má šikovného syna, a aká je aj ona dokonalá pri jeho výchove. môže to byť naozaj tupá škebla a tak ju aj treba upratať. Muža upozorniť , požiadať aby zasiahol, ale hlavne by som zasiahla JA, a ked by nepomohlo slušne, tak ju pošlem do PPP(preč, prdel a pi..) Pritom slušne a dôstojne.
Tak by letela, že by aj magnetku zabudla doniesť z výletu, krava sprostá !
@anonym_autor keby sa to opakuje čo sa zrejme opakuje povedala by som Zuza..viac sa staraj do svojich detí ..ja na tvoje ,,rady,,nie som zvedava.
Inak mam tri deti prostredná v roku ozaj pekne hovorila mama tata baba a podobne slová,prespinkala krasne celú noc a na nočnik ani neviem ako a naučila sa.Posledná bude mať dva roky a okrem mama baba a tata nepovie nic,cikat to jej ide dobre najma na gauc a zem 😅😂🤔
a autorka mala je preto pri svagrinej utiahnuta, lebo TY jej davas zly priklad, ze stiahnes usi a nezasiahnes. ako sa ma to dieta citit, ze nehas ineho dospeleho do nej rypat?
Este aj to zviera zavrci, ked jej mladatu chce niekto ublizit.
@13uzivatelka11 Nepoznáš ju, tak skús nekomentovat.Nepotrebujeme mať vďaka jej provokácii problémy.Nie vždy je dobré bojovať s hlúposťou za každú cenu.Obcas je rozumnejšie držať sa toho starého overeného, že múdrejší ustúpi... alebo, kto sa dotkne lajna,aj sám bude smrdieť.
@anonym_5ae403 dakujem pekne za takú mater co namiesto toho aby sa zastala vlastného decka tak ho učí ze si ma nechať nasrat na hlavu “lebo dospelák, lebo rodina”. Každý deň tu pribudne tema podobná tejto presne kvôli výchove ako ta tvoja. A ešte urobíš z núdze cnosť ze múdrejší ustúpi 😅

@anonym_autor a ty ako dospelá osoba, matka, sa nevieš svojej dcéry normálne zastať? To tam len sedíš a počúvaš, ako sa tvoja švagriná odbavuje? Veď normálne jej povedz "Zuza, nepreháňaj, tvoj malý v dvoch rokoch toto nevedel, ani iné deti to nevedia" alebo niečo aj tak viac "od srdca".