icon

Švagrina po mne opakuje

9. nov 2022

Opakuje všetko, naposledy strih vlasov. Obe sme mali dlhé po pas, ja som sa dala 2 týždne dozadu ostrihať radikálne po plecia, stretli sme sa na ihrisku nahodne, tak ostrihane vlasy videla… ona sa dnes dala tiez ostrihať😁 dala to na net, ja si kúpim šiltovku, ona tiež, vonavku a pod ani nemusím spominat.. par mesiacov dozadu som začala chodiť ku známej na gellak, už vyzvedala, ci to mám gellak alebo si maľujem sama…už aj ona chodi. V dome dekorácie do bodky ako u nás, mám s ňou dobrý vztah, ale to ako všetko od nás kopíruje je neuveriteľne. Môj muz(jej brat) raz u nich na návšteve povedal, ze sa cíti ako u nás doma a zacala sa smiat, ze mame rovnaký vkus🙄 😁 aj detske izbicky majú naše deti takmer identicky zariadené… je to už takmer 3ti rok, čo to robi a neviem sa s tým zmieriť. Návštevy sú vramci možnosti obmedzene, ale narodeninám a meninám sa neviem vyhnúť a príde k nám a len oblukuje. Najviac má ale vie pobaviť keď si to odfotí na instagram, akoby mi to chcela dať vedieť, že aj ja mám take, veľa krat mi to posle aj na whatsupp, a s textom” Jejda prepáč to malo ísť kamoske” 😁
A tehotenstvo je kapitola sama o sebe… Prvý krat som otehotnela oznámili sme to rodine v 5mesiaci o 2mesiace otehotnela aj ona, teraz som druhý krat tehotná a svokra mi hovorí ako sa snažia o bábätko že aj oni chcú druhé, že určite čo chvíľa bude aj ona… do oznámenia môjho tehotenstva hovorila, že druhé nechce😁 to tehotenstvo aní moc neriešim, ale to opakovanie má vyciciava z energie. Ako sa to naučiť ignorovať?Keby to bola suseda, kamarátka a hocikto iný odstrihnem sa uplne, ale s ňou som v spojení, či chcem alebo nie

Strana
z2
zun
9. nov 2022

Sú ľudia ktorí nevedia čo chcú až keď to nemá niekto s ktorým sa porovnávajú. To ona je ťa neslobodna. Nenechaj sa tým zviazať. Ži si svoj život

gabika128
9. nov 2022

Nie každý má kreatívneho ducha a takýto ľudia jednoducho odkukavaju a inšpirujú sa u druhých. 🤷‍♀️ Bolo by fajn sa zamyslieť prečo ti to vadí, kvôli rečiam svokry, že pochvali švagrine niečo čím sa inšpirovala u teba?

baluinka
9. nov 2022

uprimne, ja nie dost dobre rozumiem tomu,ako toto moze vyciciavat z energie..mne osobne by to naopak asi skor lichotilo, ze mam teda zrejme dobry vkus 😀 paci sa jej tvoj uces,da si ho tiez,pacia sa jej tvoje nechty,da si ich tiez..paci sa jej,ze si tehotna,otehotnie tiez..no a,ved ty sa o to dieta starat nebudes musiet 😀 proste snazila by som sa neriesit taketo malichernosti..

romi0310
9. nov 2022

@elbartoslava aj mna to napadlo. Mala som v okolí taku jednu osobu. Tiez mala jedna dotyčná stale pocit, ze po nej opakuje. Raz na nu vybehla, ze ty preco po mne opakujes a totálne ju odstrihla a pritom ta osoba, co akoze po nej opakovala je uplne zlata, mila a pozitovna osobka. Ona proste na nu žiarlila, lebo bola pekna, mala peknú postavu a ked si tiez kúpila plavky s tangacmi, tak to nemohla prekusnut, ze v tom vyzerala lepsie :D ako nehovorím, ze to musi byt ten ist pripad, ale aj to sa stava. Mozno sice naberie ispiraciu, ale vo výslednom efekte to ma lepsie ona 🙂

sisaka
9. nov 2022

Však všetci po všetkých opakujú, veď je to aj tu na MK, Slovensko je malé, príde nejaký trend a už to ide - len tak námatkovo si spomínam ako sa hromadne piekli muffins, banana breads, cheescakes, pečiatkove keksy, crinkles… ako ľudia maľovali byty na hráškovozelenú a oranžovú, teraz zase všade sivá a pudrovo ružová, alebo mintová, nedajboh dať nejakú inú farbu do detskej izby, všetko musí byť fádne, všetky deti navlečené v čelenkach v tvare koruny, alebo dievčatá s čelenkami štýl upratovačka, teplačiky s pudlom pri kolenách …vianočné ozdoby - anjelské krídla, vianočný škriatkovia, ktorým trčí len nos… a takto by som mohla pokračovať ešte pekne dlho. Ľudia sledujú tých istých na Instagrame, alebo neviem kde a už to idéé… tá potreba mať to isté, čo Mara je asi nejak geneticky zakódovaná. Švagrinej sa nechce trendy sledovať, pozrie, čo má jej švagrina a podľa toho sa zariadi 😂

miadi
9. nov 2022

Ty by si mala tiez popracovat na svojom sebavedomi. Riesis hluposti. Uces nechty detske izby to moze mat kazdy v podstate to iste tu nejde o ziadne originalne napady ktore ona robi kopirovanim menej originalne. To su genericke veci co si moze kazdy kupit kazdy dopriat. Keby si nebola ješitna tak sa len usmejes ze ake mile ze opakuje a nech jej to svokra chvalil .. ked si spokojna so sebou nepotrebujes aby ti to chvalili prvej. Prezivas to Akoby si tie obrazy ty namalova kupit z netu vie kazdy . Asi ju nemas rada ziarlis ze ona si zlizne slavu za tvoje genialne napady. Ale ty si nevynasla ziarovku, len si sa dala ostrihat. Mala som kamosku co sme sli spolu nakupovat a kupila si tu istu bundu ako som Ja nasla prva no a co ? Strasne sa jej pacil Moj nahrdelnik Tak som jej ho dala.. svagrina Keby po Mne “opakovala” beriem to ako kompliment no zial uz nežije ..

miadi
9. nov 2022

Z energie ta vyciciavaju tvoje vlastne negativne emocie ktore v sebe dobrovolne živiš.

aurora33
9. nov 2022

@sisaka amen :D ty si to vystihla najlepšie 🙂

pinkgirl
9. nov 2022

Neviem čo ti na tom tak vadí, povznes sa na to, osloboď sa od sledovania čo po tebe opakuje... Keď to prestaneš riešiť v hlave, vtedy budeš dospelá 😉

jane89
Odpoveď bola odstránená
sandyan
9. nov 2022

Pripomenulo mi to skolske casy🤣 tiez som malq kamaratku,ktora po mne opakovala..dala som si cierne vlasy tak aj ona..kupila som fialovy kabat, spoluziacka tiez...tym chcem povedat,vobec to neries..su to malichernosti.

ketrint
9. nov 2022

@solange7 jeziiiiis, toto je výborný nápad!!!! 👌👌😂😂😂😂😂

kukulienka999
9. nov 2022

Ja to poznám veľmi dobre na vlastnej kozi som zažila takú kolegyňu. Od môjho príchodu možno po 2-3 mesiacoch do roboty mi to povedali nezávisle od seba ini kolegivia aj upratovačka 😁 že mám tusim opakovacieho somarika v kolektíve, az som si to zacala vsimat a mali pravdu. Ja som tomu ale nevenovala pozornosť,lebo som ju nemala nejak odsledovanu, ani som nemala jej predtym v oku, ale s tým nič nespraviš a aj tak ak máš raz svoj štýl, aj keď si druha osoba oblečie do bodky rovnaké veci na každej žene to vyzera inak. Ale čo má teda pobavilo od nej najviac, mávala som dlhé vlasy, jeden vikend som sa rozhodla sama ostrihať, nevyslo tl podľa YouTube videí😁😁, bola som nútená sa dať ostrihať po plecia a prisaham do týždňa sa dala aj ona. Neviem, či to bola náhoda a možno mala ona skôr termín u kadernícky ako som ja urobila môj počin s nožnicami doma. Takze nerobila som si z toho nič. Ignorovať sa to naučíš, keď ti dojde, ze si inšpirácia, možno je od teba mladšia a paci sa jej , ako to u vás doma máte. Nič by som neschovavala pred ňou, ani nič doma nemenila kvôli jej príchodu. Proste si zi svoj život ďalej a na sviatky jej kup vždy niečo dekoračné so slovami, mame rovnaký styl, pevne verim, ze som sa trafila 😁👍

solange7
9. nov 2022

@aurorastone2 presne. 😀 Mna by to sice nenapadlo riesit, ale uz teda aby bola aspon sranda... 🤣

simona20201309
9. nov 2022

Hlavne, ze si začala,,mám s ňou dobrý vztah"... ale keby si mohla, odstrihnes sa od nej úplne...
Mne sa zdá, že tu už niečo podobné bolo. Hlavne s tým tehotenstvom, ako sa raz jedna nemohla zmierit s tým, že jej švagriná je tiež tehotná. Tebe fakt vadí, že sa snažia o druhé? Prepáč, ale si normalna??? Ze chce ísť na nechty, lebo sa jej to páči?
Nerieš švagrinu, ale seba. Problém máš ty, nie ona.
.... bože, moja kamoška ma o rok starsie dieta a vždy kúpi všetko super kvalitné (od hraciek po oblecenie), ja už iné ani neskúšal, kupujem tie isté hracky, tie isté značky oblečenia, ten istý bicykel, aj naše decke vyzerajú takmer identický- aj ona po mne ,,opakuje". Keď kúpim niečo super, tak jej to ukážem a hneď kupuje tiež. Min. Rok urobila rovnaky veniec ako ja, lebo sa jej pacil a ona si včera objednala tu istú zimnú bundu, lebo sa jej páčila....
O co tu ide? O niečo úplne iné. Ty ju neznasas.
A čo že ma tie isté dekorácie??? Prosím, napíš mi jediný logicky argument, v čom to teba obmedzuje, ako to tebe ubližuje?
A zas twn trápny instagram.... len ničí vzťahy...(kto dá lepšiu foto? Kto ju dá skôr???)

simona20201309
9. nov 2022

My si medzi kamoskami, svagrinami piseme recenzie. Napr. Bicykel urcite tento! Alebo- chod tam a tam, majú krásne vianočné ozdoby za super ceny. Počuj, ja už objednávam len cez ten eshop. A pod.

beataxxx
9. nov 2022

Myslim, ze by Ti to mohlo aj lichotit, znamena to, ze Ta obdivuje a si pre nu inspirativna, netreba to vidiet len negativne….my sme so svagrinou skoro ako dvojicky, kedysi sme si aj saty poziciavali, mam ju rada , sme kamosky, ved co je na tom zle? Ale je fakt, ze vacsinou to mam skor ja, ale nikdy by ma nenapadlo hnevat sa za to

majulino
9. nov 2022

Pokiaľ opakuje len toto tak to máš ešte celkom dobre. Moja opakuje choroby po mne a mojich deťoch 😅
Napr. Moje deti mali kiahne, už aj jej, aj keď sme sa nevideli cca 1,5 mesiaca. Samozrejme potom po nejakom čase jej deti dostali kiahne naozaj 🤣
Ja zápal priedušiek aj ona. Ja prasknutá cievka v oku aj ona. Ja žlčníkové kolíky skoro 2 roky aj ona, ale už 5 rokov, dokonca dokázala odsoferovat 300km so zlcnikovym záchvatom a ja, padavka, som nevládala na wc ísť 😱
Moje deti odplienkovane (veľmi skoro, syn nemal ani rok, dcéra roka a pol) už aj jej. Čo tam potom, že keď k nám došli tak jej 4 ročný ešte pobehoval s plienkou 🙄 zahovorila to tým, že je prechladeny... Jej dcéra detto...
Ja som mala covid a vysoké horúčky a zápal priedušiek, kým nevedela, tak ona kovid iba prechodila, zrazu už ležala 2 týždeň s opuchom orgánov doma... A takých veci je neskutočne množstvo. Najnovšie už nie že opakuje ale znásobuje. Ja teploty 2 dní ona 4....
Toto mi vysvetlite, či nie je choré 😅🤣🤣🤣

nelka93
9. nov 2022

@jane89 toto nie je humor, ale nechutne. Takéto veci sa nehovoria ani nepriatelom

katka700
9. nov 2022

To už nebude opakovanie ale psychická porucha. Môžno ani tá tvoja svokra nebude normálna a keď dcéru v kuse s niekým porovnávala a nič nebolo dobre tak z toho vzniklo toto. Ak ti to ide na nervy tak nedávaj všetko na insta nech sa nemá odkiaľ dozvedieť. Alebo si kúp plátno, akrylovky, namaluj niečo abstraktné pri najbližšej návšteve záves a tvár sa že je to zo starožitnictva minulé storočie 70 roky proste si niečo vymysli nech sa '
"potrápi" s hľadaním.

roja01
9. nov 2022

Autorka, laska a porozumenie by ta posunulo vpred, s tymto negativnym postojom sa budes citit cim dalej tym horsie. Lutujem ta.

euka210
9. nov 2022

Ako, divna je maximalne...to ma aky vyznam, ze opakuje?
Tiez by som navrhla nejaku hlupost akoze, ci zopakuje, alebo jej zaklamat, neposielaj jej fotky...nastastie dieta sa tak lahko okopirovat neda, tak hadam im to tak skork nevyjde 🤭
My sme so svagrinou mali 1.tehu spolocne, 1t rozdiel terminu a bolo to nahodne a aj super, lebo sme si tak mohli pomahat, hoci na dialku. Druhe deti tiez vysli s 2mes. rozdielom 🤣

paciko9
9. nov 2022

Ja mam taku kamku, nedavala som tomu daku pozornost. Ani nedavam. Len ma hneva,ze sme finacne na tom o dost lepsie,ako ona. A jej je to jedno aj keby mala pol mesiaca suchy chlieb jest,tak aj tak si to dopraje. Najviac ma nasralo, ked si prisli poziciat peniaze na dovolenku, sluzne som im to odvovodnila, ze kazdy robi tak na co ma,ze im peniaze na dovolenku urcite nepoziciame. Uz sa prestala fucat,ale trvalo jej to 2 mesiace😃

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
flavica
9. nov 2022

vezmi si to z tej inej strany, bud rada, ze sa jej tvoje kroky pacia az tak, ze to chce mat proste tiez. Neriesila by som to inak, netrapila by som sa tym.
Mala som taku kamosku, co dlho tak nenapadne kopirovala, co sme my mali doma, ale vobec som sa netrapila. Nech robi jak uzna za vhodne.

katarinka89
10. nov 2022

@baluinka áno je to ešte v norme keď opakuje možno niečo, ale pokiaľ je to všetko, už by si inak rozprávala.....kto toto nezazije- nepochopí.....
Mamina sesternica aj s dcérou to robili tiež mamine a mne. Jej mama nabehla do obchodu koli tomu co videla nové u maminy a cestou kúpila dcére to čo sme mali nové my. A poviem ti ze mala kur.. a prehľad- hneď si všimla novú vec....a dopredu zistovala co dostaneme na Vianoce aby ona mohla kupit dcere to iste a chodili sme aj v rovnakych satach. Dokonca jej dceru dala na strednu do skoly za kadernicku - lebo moja sestra isla. Ja som chodila na OA- to by si ona ,,netrufla,,. Do tabora sme sli- samozrejme aj ju dali presne tam a uz nam to so sestrou liezlo fest na nervy.toto nikdy nepochopím.a kopec iných veci ktoré som za tie roky pozabudala

miskamicha
10. nov 2022

Absolutne by ma yo netrapilo 🙂

autor
10. nov 2022

@katarinka89 presne o tom hovorim, je to už chorobne. Mám kopec kamaratiek, dobre susedy aj svagrine zo strany bratov, ale k nikomu keď pridem domov sa necítim ako u seba v obývačke… všetko rovnaké…aj s kamarátkami si radíme aj čo sa tKa hračiek, vybavenia, výletov ale kazda má vlastnu hlavu a vlastný názor na všetko a neopakuje každý krok do bodky. Hovoriť o mne, že svagrinu nenavidim je scestné… kto nezažije-nepochopí. 😁 som rada, že má chápeš

kamatopo
10. nov 2022

Zober to z tej lepšej stránky ,keď opakuje tak asi nie je sebou moc istá a potrebuje mať niekoho kto ju inšpiruje. Buď rada že to ostalo pri opakovaní,sú aj také švagrine čo radšej závidia a ohovárajú namiesto toho aby si samé zabezpečili.

bettie
10. nov 2022

@majulino tvoja svagrina musi mat fakt vsetko 😄 a vsetkeho viac, je jedno ci je to pozitivne ci negativne, len aby toho bolo viac 🤣🤣🤣

Strana
z2