Švagrina po mne opakuje
Opakuje všetko, naposledy strih vlasov. Obe sme mali dlhé po pas, ja som sa dala 2 týždne dozadu ostrihať radikálne po plecia, stretli sme sa na ihrisku nahodne, tak ostrihane vlasy videla… ona sa dnes dala tiez ostrihať😁 dala to na net, ja si kúpim šiltovku, ona tiež, vonavku a pod ani nemusím spominat.. par mesiacov dozadu som začala chodiť ku známej na gellak, už vyzvedala, ci to mám gellak alebo si maľujem sama…už aj ona chodi. V dome dekorácie do bodky ako u nás, mám s ňou dobrý vztah, ale to ako všetko od nás kopíruje je neuveriteľne. Môj muz(jej brat) raz u nich na návšteve povedal, ze sa cíti ako u nás doma a zacala sa smiat, ze mame rovnaký vkus🙄 😁 aj detske izbicky majú naše deti takmer identicky zariadené… je to už takmer 3ti rok, čo to robi a neviem sa s tým zmieriť. Návštevy sú vramci možnosti obmedzene, ale narodeninám a meninám sa neviem vyhnúť a príde k nám a len oblukuje. Najviac má ale vie pobaviť keď si to odfotí na instagram, akoby mi to chcela dať vedieť, že aj ja mám take, veľa krat mi to posle aj na whatsupp, a s textom” Jejda prepáč to malo ísť kamoske” 😁
A tehotenstvo je kapitola sama o sebe… Prvý krat som otehotnela oznámili sme to rodine v 5mesiaci o 2mesiace otehotnela aj ona, teraz som druhý krat tehotná a svokra mi hovorí ako sa snažia o bábätko že aj oni chcú druhé, že určite čo chvíľa bude aj ona… do oznámenia môjho tehotenstva hovorila, že druhé nechce😁 to tehotenstvo aní moc neriešim, ale to opakovanie má vyciciava z energie. Ako sa to naučiť ignorovať?Keby to bola suseda, kamarátka a hocikto iný odstrihnem sa uplne, ale s ňou som v spojení, či chcem alebo nie
prepáč, ale mne to prišlo vtipné, keď som to nečítala...chápem, že nie je, ale ignoruj najviac ako môžeš
začala by som vyhlasovať po rodine, že chcem štyri deti a počkala by som, či sa aj ona inšpiruje😎
daj si nejake obrovske totalne nevkusne tetovanie (ale iba tetovacku, nie realne), ale pred nou povedz ze to je ozajstne. Samozrejme maj nachystany nazov salonu. A potom uz len cakaj 🙂
to ako jedna moja ne-kamoska, tak pred 10r ... ked videla, ze mam noveho kamarata na fcb tak si ho hned aj ona pridala a vypisovala mu... ked som si ja dala tetovanie, dala si vpodstate taky isty obrazok :D ked som si dala cervene vlasy.. o par dni na to aj ona :D to uz bolo na mna moc a tak som ju blokla :D... no ty tu svoju nemozes bloknut.. ale drz sa :D to co robi je fakt chore... 😅
No si jej idol🤷♀️😃ja by som to neriešila,pousmiala sa,pripadne by som rozprávala že chcem si dať zväčšiť prsia,že asi si zafarbim vlasy na zeleno,že detom vymaľujem izbu odtlackami našich ruk a noh,že muž pôjde na vazektomiu,že moj nos potrebuje zoperovať a kedy čo by má napadlo,tak by som asi hadzala nezmyselne napady😃teda ak by to na nervy liezlo aj mne,čo ja by som asi nepostrehla ani keby mame identicky dom🤦♀️😃
To by ma nasieralo... Asi by som sa jej niekedy opytala, ci nema aj vlastnu hlavu, ktorou by nieco vymyslela, lebo aj ty by si sa rada nechala inspirovat, ked uz mate ten rovnaky vkus.
Alebo pri najblizsom jej kopirovani a pridani na siete tam dat koment typu "Ach, je unavne byt ti neustale inspiraciou, ale zjavne sa mi to dari"
Na tvojom mieste by som bola iba rada, že som niekomu inšpiráciou a vieš, že to čo robíš v živote sú správne veci, inak by za tebou ludia neopakovali. Inak.....presne toto isté som pred pár rokmi zazívala aj ja len s tym rozdielom, že mne sa s tým aj priznala a povedala, že mi závidí 😂
@mamamasama vieš čo tu nejde o porovnávanie sa, ale keď sme u nich na tých narodkach tak svokra vek i rada pozdvihnúť dekorácie (obrazy z desenia som si objednala) že pozri aké krasne obrazy našla Monika na internete. A ja ich mám už rok na stene 😁 aj a vlasmi novými má svokra ešte nevidela. To zas bude že ty si sa dala tiež ostrihať ako naša Monika 🙈😁
@jane89 toto napíše matka 3deti 😳
Ako toto môžete radiť?
Naozaj nechápem
Ako, v prvom momente by som sa asi tiež cítila nahnevane, no keď sa nad tým zamyslím, tak vlastne by ti to malo lichotiť. Ty si totiž tá, ktorá má nápad, štýl... švagriná kopíruje, lebo sa jej to páči 😉
Takéto problémy mať a nič viac🙊🙉🙈
Ja by som také somariny vôbec neriešila. Akurát by som si pomyslela, že chudinka nevie použiť svoju hlavu, musí mať na všetko návod. A ten môj je asi najlepší aky sa k nej dostal.
@inana11 na ňu tieto reci neplatia. Ja som už naozaj skúsila aj take hovoriť, že chceme fasádu zmeniť na svetlo žltú a podobne veci, ale to ona musí najprv vidieť, že to naozaj mame
a co je na tom? vsak to by ti malo praveze lichotit, no nie? :D si jej vzor evidentne, chce sa ti podobat, berie ta ako trendsetterku :D taketo veci by som rozhodne neriesila.
Jejda ja som mala taku kolegynu..😃 kupila som si kabelku, vtedy bol o bag novinka, chvilu na to aj ona, kupila som si auto, mesiac na to aj ona 😂 vsetko vyzvedala porovnavala bolo to otravneeee 🙈🙈🙈 potom dala vypoved chvalabohu😅
Jezis, to su take zabomysie vojny. Ved ju odpalkuj nejako, akoze zo srandy, napr. To sa ti tak pacia nase dekoracie, ze si si kupila take iste? Asi vyzeram dobre s novym ucesom, ked si si aj ty dala rovnaky...
Este dobre, ze ja si nikdy nevsimam, kto co ma nove a aj to, ze ma niekto novy uces, si vsimnem, az ked mi to sam oznami. Aspon nemusim riesit, ci po mne niekto opakuje alebo nie 🙂
Že ma čas niekto toto riešiť…..
Ked ta kopiruje, tak si mozes byt ista, ze:
1. ta povazuje za kreativnu
2. energicku
3. s vkusom
4. sebaistu
5. povazuje tvoj zivot za lepsi, bohatsi (minimalne citovo) a spokojnejsi.
Kdezto sama sebe neveri. Ani nema snahu svoju vlastnu kreativitu skusat a rozvijat. Opiera sa o vonkajsie barlicky (odkukavanie).
A trosicku ti asi aj zavidi (kedze ti posiela tie “omyly”, aby ukazala, ze aj ona je rovnako dobra).
Neries ju, nic jej nehovor, nerob si z nej srandu, nechaj tak, zi si svoj zivot, nenechaj sa tymto znechucovat. Je dost mozne, ze casom si najde novu inspiraciu v niekom inom (lebo zaujmy a poziadavky sa rokmi menia).
Dozivotne ta kopirovat isto nebude.
Tak siltovky, vonavky a "gellak" pouziva vela zien - z coho usudzujes ze po tebe opakuje? Myslim ze na nu trocha ziarlis, mozno jej ten novy uces sekne viac ako tebe?
Uz som to tu raz niekomu v ramci srandy radila:
Skus si od kamosiek napoziciavat totalne somariny. Od zbytocneho spotrebica, az po vazu, dekoraciu atd. Rozloz to po dome, nech si to poriadne obkuka a po navsteve to kamoskam vrat. 😀 Podporis aspon ekonomiku.
jedna cast Volam sa Caillo je presne o tomto. aj Caillo sa hneval, ze spoluziacka v skolke vsetko opakuje, az kym sa nedozvedel, ze opakuje, lebo sa jej jeho napady strasne pacia a mysli si aky je uzasny
Mam pocit ze tebe vadi, ze pochvália ju, ked ta okopiruje a nie teba ako originál, hm? 😉
Inak su to fakt hluposti a ako to tu radili, prečo jej s úsmevom nepovieš jej aj ty si si to teraz kupila ked to mame my doma uz pol roka? Super, ze som ti inspiraciou😉 alebo proste niečo podobne
Mne to skôr príde že s ju moc sleduješ a aj to čo kedy kde povie svokra. Veľa mojich kamosiek sa h ničoho nič ostrihalo nakrátko a pochybujem že by to niekto riešil že kto opakuje po kom :D riešiť kto SK kedy kúpil akú šiltovku či parfum? Omg. Obrazy z Desenia ma teraz každá druha domácnosť. To mi uz príde taký gýč ako trpaslíci bez oci ako vianočná dekorácia :D a tehotentvo mozno riešila dávno pred vami a nedarilo sa im. Čo ty vieš. Alebo myslíš že cakaju kedy otehotnies ty aby mihla aj ona? To uz je riadna paranoja.
@solange7 toto je mega nápad, rada by som vedela ako by sa tvárila pri ďalšej návšteve a zistila ze tie veci už nemá a ona ich medzi tým nakúpila 😅
Mňa by to iritovalo- ona je jak komar, obmedzovalo by ma to v slobodnom nakupovaní, zmyslani ......ona ma zrejme nejaku psychicku vadu- a ta tvoja svokra to je brzda tiez.....ale ved pozname tie svokry.....neviem co ti poradit ale ja by som asi zvolila- ju úplne vylúčiť zo svojho okolia- bude sa tebe lepšie žiť a ona nech si nájde iného inspiratera
aaaale prosiiim ta. Chapem, ze to moze riadne liezt na nervy ale nevsimaj si ju. Nevrav, ze idete malovat, co najmenej jej vesaj na nos. Pyta sa, kde si to kupila, povedz iny obchod. Tak chudera evidentne nema vlastny vkus a nazor a paci sa jej ten tvoj. Co sa tyka veci v detskej izbe alebo dekoracii tak ich zloz pred navstevou, schovaj a povedz, ze ta uz nebavili a potom ked odide tak si ich vyloz. Ona ich bude mat doma schovane 😀 - ak sa ti chce vobec nad tym rozmyslat. Preco by si jej vesala na nos, co si kupujes, kde a za kolko. Ak sa spyta na nieco konkretne - joj neviem, to mam uz davno a hotovo. Mimochodom zacni rozpravat, ze na vianoce budete mat isto modre ozdoby a daj si zlate ci ine a potom kludne povedz, ze si si rozmyslela na poslednu chvilku ked ta to hneva....
Ja som asi divná, ale čo je na tom ... Toto sa riešilo tuším na základnej, že Zuzka opakuje po Janke .... 🤦

To isté robí aj moja 😁 Ja si z toho však nerobím nič. Každý niekoho kopíruje. Vedome, alebo nevedome. Mne osobne to celkom lichotí. Nepotrebujem sa porovnávať. 🙂