Švagrina s dcérou sa neumývajú
A su u nas na navsteve 🤢
Som cela zhrozena, muz pozval svoju rodinu k nam, aby sa nam starali o dieta pocas prazdnin a ony sa neumyvaju, vonku 30 stupnovy hic. Prisli na dlho. Co robit? U nas sa toto nepestuje. My sme v sprche denne.
@snezienkaaa82 nvm ci je to vymyslena tema.Ale ak jej to tak vadi,nech ich posle domov.A hlada iny sposob ako dieta postrazit ak pracuje a nevie co s nim.Su tabory denne ,moze ho dat prave tej svagrinej na prazdniny.
Mne osobne by to bolo neprijemne kebyze po iem ale o naznacim niekomu,dospelemu ako sa ma umyvat pritom dosla s dobrym umyslom-pomoct im.Ako dietatu to vies podat a naucit ho ale,dospelemu?Ja by aom to skor pretrpela a pripadne by som castejsiw mwnila postelnu bielizen.Alwbo ja som skor taka ,ze nerada umyselne sa dotknem ludi.
@lasoli vonku klímu asi nemajú. 🙂No každému jak je libo. Ja sa sprchujem 2x denne aj v zime keď sa nepotim. Asi sa ľudia nepotia ani pri 40C. A neboj nesmrdim keď sa spotim, v tejto horúčave. Používam kvalitný antiperspirant, telový kozmetiku a v sprche som 3x denne. Mne by vadila návšteva čo by bola u mňa, nemuseli by ani nič robiť. Ale keby si šli večer ľahnúť bez sprchy, pomyslela by som si o nich svoje.. 😂😂😂 Susura sa ti nepoti v tomto horku? Neverím.. Ráno obliecť čisté gaťky na neumytu.. fuj..
Ale ved som sa stretla tu na MK aj s tým, že kozmetika škodi prírode. ( síce to je pravda, no mnohé ženy tu odcudzuju iné aj za to, že užívajú hormóny pri ivf). Ale to sem už nepatrí. Tak naco sa umývať a znecistovat? Možno je super bio, eko, racio 😀
@snezienkaaa82 kazdy normalny clovek co ma kusok sebareflexie sa umyje každy vecer, to je pre mna taka samozrejmost ako sa napit alebo umyt zuby… a tu bude ona tvrdit ze neni nic zle ked sa niekto v 36 stupnovej horucave tyzden nesprchuje, iba totalny humusak sa takto sprava fuj
@bielavila mňa už nič neprekvapí. Aj kjeby nebolo 40 stupňov, tak sa umyjem. Hlavne v tejto dobe.
@snezienkaaa82 ved to je samozremost, 5 minutova sprcha, aj nohy oholim, bikiny aj pazuchy, vlasy oplachnem aj masku stihnem- 5 minut, ale kazy ako chce nech si robi, ja hned citim zanedbanu hygienu, mna z toho napina ked citim pot alebo zatucunutost u ludi, a aj u seba, niesom dokonala, spotim sa aj ja samozrejme, ja aj perem vsetko hned ako sa vyzlecieme, nedam do skrine vec co sme mali v praci ci v skole ci v skolke a uz duplom nie teraz ked su vonku tropicke horucavy, nohavicky menim dva krat denne, za mna je hygiena samozrejmost a uprimne ma zaraza ze v relativne modrejnek krajine v 21 storoci ked ma kazdy
( skoro kazdy, ale to je o inom) sprchu aby nemal potrebu byt cisty a vonavy
@lasoli dobrý úmysel a hygiena sú 2 rozdielne veci. Keď teda nesmrdia, tak môžu doniesť napríklad vsi a iné potviry... Brrrrr
uch zeny klud, necitala som to cele, ale ak sedia dnu, s klimou, nepotia sa nejak tak nie subhumusacky, ze sa nesprchuju kazdy den. ako vazne nazyvate ludi humusakmi, ked sa nesprchuju kazdy den? viete nazory koznych lekarov, ze sprcha kazdy den s mydlom ci sprchacom je nezdrava? ze sa odporuca 3x do tyzdna sprcha? chapem ked kazdy vecer sa oplachnu miesta co sa potia aj umyju mydlom, ale cele telo nie je potrebne ani z pohladu lekarov... plus je doba kedy je vody malo, setrenie vody bud kratkou na rychlou sprchou a idealne nie kazdy den... jasne ked je clovek mega spoteny, tak sa osprchuje... ach zeny citajte aj info, co k tomu hovoria odbornici a pozerajte na veci zo sirsej perspektivy... ked smrdis tak smer sprcha, ale tvrdit, ze je clovek humusak ak sa nesprchuje kazdy den je dost trapne a ofenzivne...
To je zas ten hygienicky uchyl, co ho vzrusuju debate o hygiene... tem tu mal/a zalozenych uz viacero na tuto temu... preto ani nema zmysel reagovat s nejakym nazorom..
@ingica185 tak v lete citim ulepene ruky aj bez extra fyzickej aktivity (nielen miesta ktore sa potia) a jednoducho mi to neda ist spat neosprchovana... a predsa clovek za ten den robi kadečo, wc atd... a aby sa niekoľko dni neumyl?no akoze fuj.
@zdenkastanka ja ulepene dlane nemam, tak sa potis dlanami, nezavidim ale kazdy je iny, zovseobecnovat, ze ako to mam ja, tak to maju vsetci preco? sak preto som pisala, ze miesta ktore sa potia a teda oblast triesel, genital sa poti stale... takze axily-pazuchy(to je nie velmi pekne slovo 😀) a oblast genitalu ratam ako umytie kazdy den-to som aj pisala v mojom komente. umyt beries ako len sprchu? oplachnutie iba casti tela beries ako co? kozna bariera sa nici a skodi to kozi, ked sa drhnes kazdy den so sprchacom. hold tvrdia to vedci, ci sa ti paci alebo nie. cize v tvohom zneni fuj, ked sa niekto kazdy den neosprchuje. v mojom zneni chudak koza, ked si ju niekto kazdy den sprchacom umyva. fujkaj si kludne na co chces, ale tvoje standardy nie su kazdeho standardom a ked nesmrdi, nemas ani dovod fujkat si. je to len v tvojej hlave to nastavenie, ale zo zdravotneho hladiska nie je o com 🙂. dofujkania
@snezienkaaa82 ale zasa nechid do extreeeeemu ,prosim ta,kvoli tomu ze sa denne newprchuje akoze ma doniest vsi????A ved to by sa musela rok neumyvat ako kedysi.Neprehanaj,predstav si ze vsi aj ten co sa denne sprchuje ale to je o tom ze to niekde nachytas a skor ma doma bordel ako v tanku.
@eludka potit sa na chrbte? Potim sa vsade mozne, na celom tele ale prave tieto miesta ktore si napisala mne sa nepotia. Nemam prsia polozene na kozi a chrbat sa mi v zivote nepotil. Ja ked som spotena tak na hrudi, vo vystrihu ako Kevin Costner v americkom filme😂🤣😅
Nemozes to posudzovat podla seba...
@lasoli ale hasne, že môže donihest, ved teraz si sama povedala, že to môže doniesť ak človek, ktorý sa denne umýva, čiže väčšie riziko je, ak sa neumyva.
A kedy sa ľudia celý rok neumyvali? Možno tak v praveku, staroveku, či za čias Ľudovíta IX. Keď sa nosili tie nevkusne parochne a vsi si skákali jade tade. No tie časy sú už dávno preč, ľudstvo prišlo na to, že čistí sa cítia komfortnejsie
@snezienkaaa82 ale prosim Ta,uz nedramatizuj radsej,z dennej sprchy ,vsi a co este ?Svrab nie?Si ako moj chlap z komara robi somara co na nom neznasam;)
@ingica185 nie dlane, myslela som predlaktia.. to je jedno.a ako myslis umyvanie len tych par veci?mimo vane?za to načvachtanie pol kupelne mi to nestojí. Ked sa mozem v pohode osprchovať vo vani a rovno cele telo.kozu som si nikdy nedrhla ale ok.jemny sprchac a voda.

@lasoli a nemyslíš si, že je to vymyslená téma? Načo by písala na MK, že jej rodina sa nesprchuje, keby jej to nevadilo. Podľa mňa jej to vadí a nevie si s tou situáciou rady.