icon

Švagrinina pretvárka

16. jún 2023

Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.

Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.

Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.

ruzovakrava
19. jún 2023

@mimka1402
@heidi4 zimomriavky mám baby, toto je morálne dno

@katkami123 musím si to teda večer prečítať znova, už vstali deti 😁 romány na pokračovanie, raz tu čítam o nepozvaní sesternice na svadbu, teraz toto, a knihu z knižnice nemám kedy dočítať 😃 kam sa na toto hrabe realizmus modrého koňa 😃

heidi4
19. jún 2023

@ruzovakrava toto je proste ''the lowest of the low'' - ja neviem, ci existuje este nieco nizsie a primitivnejsie, nez taketo mentalne chudinky (a zase raz sa mi potvrdzuje moje zlate motto - zit si svoj zivot, hladiet si svoje a ako si spravia ini, tak maju - este vcera som presne toto iste babke hovorila :D )
😂 😂 😂 realizmus modrého koňa - velmi som zvedava, ci jedneho pekneho dna to tu dospeje aj k ''osvietenstvu'' - ale podla spozorovanych vzoriek tu, je to skor asi len utopia... :-/ :D

mimka1402
19. jún 2023

@ruzovakrava
@heidi4 Baby zmazala som to, hoc si o dotyčnej myslím svoje, asi to nechám tak pre dobro jej detí, ale aspoň vy viete "kto to je" v skutočnosti. 🙂

heidi4
19. jún 2023

@mimka1402 uz som aj zabudla, ale niekde v historii prehliadaca iste bude uchovana naveky 😂 😂 😂 fakt sila, kks, takito ludia... ale vies, klamu len samych seba, nikoho ineho 🙂 = ich rozhodnutie. Nie nas, nam to moze byt fakt jedno, ci maju 5 domov alebo 50, a ci stastne alebo od zakladov prehnite manzelstvo - nas to neovplyvni nijako, je nam to fakt dve tri

karolinakr
19. jún 2023

@bashawelle ake zastrašovanie? branit si hranice..ty si čitala vsetky strany? ked zvoni jeho telefon, zena zdvihne, socialne siete vlastni hesla a konta kontroluje, brani v kontakte so sestrou a ženou a 100kg chlap uteka pred 50kg ženou a pre pokoj v rodine sa necha obmedzovat na osobnej slobode...Ako vôbec može dojst k takejto situacii, ze niekto s tym suhlasi?

andreatytler
19. jún 2023

Autorka, prosim ta uz nepis ziadne detaily zo zivota svagrinej a brata. Nie je to spravne. Sice vravis ze nepises nic co by ona nemala vediet, ale nemas to nou potvrdene. Su to len slova tvojho brata a ten charakter nema. To o tom ako sa uz k zene nechce zo zahranicia ani vratit, je dost mozne ze svagrina vobec nevie. Nevytahuj tu na fore spinave pradlo niekoho ineho.
A hlavne preco to vsetko pises anonymne? O svagrinej si tu dala tolko detailov ze si ludia vedia vydedukovat kto to je. Ano je to len jej virtualna identita, ktoru nicis, ale ked mas gule to robit, nerob to anonymne.
Kazdy si o tej zene pomysli svoje ked budu citat jej prispevky. Tak sem daj svoj nick, nech si zase ludia mozu pomysliet o tebe co chcu.

karolinakr
19. jún 2023

@heidi4 ako som to mala najst kurnik už skusam všetky finty

heidi4
19. jún 2023

@karolinakr poslem ss 🙂 ked ju najdem v Historii niekde :D

yvanielka
19. jún 2023

@karolinakr hoď celý ten text z citátu do Google a nájde ti

heidi4
19. jún 2023

@yvanielka staci len prva veta

@karolinakr poslane :D

bashawelle
19. jún 2023

@karolinakr ved ja som s tým nikde nesúhlasila. Len ta formulácia urobiť si poriadok so ženou, ktorá tu zaznieva, nie je najstastnejsia. Tiež si nie som istá, ako je toto možné- že si niekto nechá takto zasahovať do súkromia. Tiež tu odznelo, ako je všetko vina toho, kto sa nechá zmanipulovať. A tu zase všeobecne budem oponovať - že dochádza k manipulácii je vždy vina manipulátora, nie obete. Je jedno, či je to muž alebo žena. Že sa obeť nebráni, že to zachádza veľmi ďaleko... je veľmi ťažké pochopiť, ťažko sa do toho vžiť, sú na to celé štúdie. Ale prečo je obeť manipulatora navine,ak je manipulator žena a manipulátor na vine, ak je muž, to ide mimo mňa. Lebo má fyzickú prevahu? O to predsa pri manipulácii nejde. A vyjadrujem sa v tejto diskusii, ale mam na mysli také celkové nastavenie tu na MK . Obmedzovanie a týranie v akejkoľvek forme nie je prípustné ani z jednej strany.

katkami123
19. jún 2023

@karolinakr
Skús cez Google lens alebo Google text. Vyjmeš a ono ti to podľa toho vyhľadá. Len musíš na telefóne dlhšie prstom kliknúť na ten obrázok a ono ti ukáže možnosti ako vyhľadať.

karolinakr
19. jún 2023
katkami123
19. jún 2023

@karolinakr
Na akýkoľvek obrázok, dlhšie podržíš a ukazu sa ti tieto možnosti. Dáš si hľadať pomocou Google lens. Keď je niekde text, mozes si zas označiť ten text a nájde ti podľa neho.

andreatytler
19. jún 2023

Zobudte sa baby, tie co pisete ako sa tu konecne odhalla prava tvar tohto fora, ze vela zien ma dvojaku identitu ze tu vodu kazu a v realnom zivote vino piju.

NO A CO.

Nikoho tu neziadaju prisahat na bibliu ze vsetko co o sebe napisu je pravda a cista pravda. Toto je virtualne forum. Cela jeho podstata je v tom ze clovek pri registracii dostane novu identitu identitu a zije si tu svoj virtualny zivot. Niekto vravi pravdu a niekto si priklasluje a niekto klame. Ved to je uplne jedno.
Ak mi svagrina autorka niekedy poradila a bolo to uplne v rozpore s tym co doma robi, ale jej rada mi pomohla, tak jej budem za to vdacna.

heidi4
19. jún 2023

@andreatytler Zobudene sme. 🙂 Samozrejme, ze nie su tu povinne pisat pravdu, nikto tu nikomu nic neslubil, jasne, nech pisu aj, ze maju miliony na ucte a deti s 3 vysokymi skolami, ze sa mozu prezierat a nepriberaju 😂 😂 😂 atd. Nech tu maju aj 10 identit. Samozrejme, to vsetko mozu, nikto im to nezakazuje. 🙂 A nam vsetkym to konieckoncov aj moze, aj je jedno. Mne je naozaj jedno, kto si ako zije a co si prifarbuje.
Iba to co-to napovie nam ostatnym o tom cloveku, ze co je asi zac. 🙂
A s takym sa napr. ja osobne moc nechcem kamosit. 🙂 Toboz k nemu vzhliadat ci ''obdivovat''...

andreatytler
19. jún 2023

@heidi4 Ale uvedom si kto je tvoj zdroj informacii v tomto prispevku? Preco ten zdroj preboha povazujes za vieryhodny a ides si urobit nazor o cloveku na zaklade slov nejakeho anonyma.
Nech autorka pride s kozou na trh a da sem svoj nick. Odhaluje pravu tvar inej virtualnej zeny ale svoju pravu tvar si drzi v tajnosti.

heidi4
19. jún 2023

@andreatytler ale ved ani svagrinu neprezradila.
Autorka = anonym, svagrina = anonym.
Fifty-fifty.
Nevidim problem, preboha...
Asi autorka ma dovod a pride mi este korektna, ze tu nikoho konkretneho neociernuje, ved prave za to by mala mat plus...

autor
19. jún 2023

@andreatytler Odpoviem len tebe, ja som sem o sebe dosť detailov napísala. Skús si to nájsť, písat to znova nebudem, dokonca som napísala, kde žijem v zahraniči, odkiaľ je môj manžel, koľko rokov má moje dieťa, koľko rokov mám ja, atď.atď.atď. O švagrinej som napísala, že má syna z predošlého manželstva a ďalšie deti s mojím bratom, nepísala som koľko a ani vek, a ani som nenapísala, kde býva ani nič. Je tu viac detailov súkromných z môjho života ako z jej a môjho brata. A to je realita. Ja chápem, že sa ti to možno nechce čítať, čo nemusíš, ale mne sa to tiež nechce dookola písať.

Svoje meno sem nenapíšem, tak ako sem nenapíšem jej meno. Aby to bolo férové a už ako sa k tomu postavite vy, je tiež na vás.

Niekedy človek potrebuje zo seba dostať niečo, čo ho ťaží a je lepšie to dať von anonymne a cudzím ľuďom. A nečakám od tejto diskusie nič, proste je to môj výlev.

A ak ste zvedavé, švagrina mi dnes napísala. Aj sme spolu volali, chce, aby som túto diskusiu zmazala, čo by mohla vedieť, že ja to zmazať nedokážem, keďže je to anonymne. Ona to vraj nahlásila, ale asi nepomohlo. Vraj sa nehnevá, len nech už nič nepíšem.

heidi4
19. jún 2023

Este aby sa hnevala :D :D :D

heidi4
19. jún 2023

@andreatytler Ci takto sa spytam: Ty vies, kto je ta svagrina? Vies, o kom je rec? Vies jej konkretny nick? Ak ano, potom by to bolo ociernovanie ci ''odhalovanie identity'' - autorka tu ale nikoho neodhaluje, pride mi dost ferova... A dost veci tu ''odhalila'' aj o sebe samej...

mimka1402
19. jún 2023

@karolinakr Joj ospravedlňujem sa ak hľadáš to, čo som pridala pôvodne. Tak kľudne ti to pošlem do správy 😀

heidi4
19. jún 2023

@mimka1402 uz to maaaaaaa 🙂 🙂 🙂 :D

elmivelmi
19. jún 2023

@heidi4 no ja by som sa hnevala,pretoze najskor napise ze ju nepozve k nim a pyta sa z akej salky chce vodu.A potom tu rozpise cely jej zivot pomaly,ako si uzi ala so zenatym,ako manipuluje brata.Pritom nema na to dokazy,len reci jej syna z prveho manzelatva,ktory mimochodim moze byt zaujaty,kedze je nevlastny syn a tiez ho mama noze davat do uzadia.
Pritom si stacilo urobit doma poriadky s bratom,kedze o jeho mamu sa jedna,nie svagriny.

cacianka
19. jún 2023

@heidi4 🙏

cacianka
19. jún 2023

@mimka1402 🙏

karolinakr
19. jún 2023

@mimka1402 pošli

mimka1402
19. jún 2023

@heidi4 Som rada, že mam svoju manažérku. Haha😆