Švagrinina pretvárka
Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.
Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.
Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.
@malasandrika zase prečo by ju mala označovať, načo by to bolo dobré..
Tak brat je potom zrejme veľmi ľahko manipulovateľný.
@jana_eyre_2 veď sa už odvážila ju osočovať, a vedela, že na MK chodí, tak v závere by sa patrilo. Nech sa k tomu môže vyjadriť aj ona. Lebo nepredpokladám, že všetko bude tak, ako tvrdí autorka
@malasandrika Pozri, ak by chcela, tak sa sama vyjadrí. Nemusím ju označovať. Môže sa kedykoľvek vyjadriť.
@malasandrika keby sa chcela odhaliť, tak sama napíše, keďže vie o tejto diskusii.. podľa mňa by to bolo ešte len riadne osočovanie ak by napísala priamo nick a je jedno či na začiatku alebo na konci.. to je prehnané a skôr o zvedavosti zúčastnených.. ja by som ani nepatrala, je podľa mňa na každom jednom človeku či sem píše klamstvá, alebo pravdu..
@malasandrika pretože ak by švagrinú autorka označila, mohlo by sa to brať ako urážka, ohováranie, poškodzovanie dobrého mena, ja neviem, čo všetko. Keď nikoho nemenuje, stále to nie je jednoznačné ukázanie prstom. A načo aj? Situácia sa vyriešila alebo aspoň zlepšila a to je dôležité. 😊
ja neviem.Keby som tá dotyčná švagriná určite by som neletela hned za mužom žalovať že ma jeho sestra ohovára na nete.Už len kvôli tomu že by som sa bála čo všetko by sa prevalilo a ako by sa to proti mne mohlo otočiť.Kdejaké zatajovačky,klamačky atd.A on hned ide po tom všetkom za mamou kde sa neodvážil niekolko rokov.Tak akurát teraz behom jedného dňa sa odvážil.Nehovorím že to nebude pravda ale je to celé nejak narýchlo a čudné..či to zase nebude niečo len kvôli čítanosti
@liusa82 mne sa tiez zdá niekedy že sa veci až príliš rýchlo vyriešia až to vyznieva neuveriteľne.. 🤷 zo dňa na deň sa diametrálne všetko otočí.. mám asi iný život že veci v ňom trvajú dlhšie..
@aurora33 Nikto by ho nedokazal zmanipulovat k tomu, aby nenavstivil choru mamku 4 roky. Tam je iny problem a tyka sa brata a jeho rodiny. Je to bratovo rozhodnutie a jeho lenivost, ak nepomaha so starostlivostou o mamku. Svagrina nie je povinna sa starat o svokru. Starostlivost ma zabezpecit syn / dcera a nie nevesta / zat. Otrasny pristup syna a jeho sebectvo. Netreba ho ospravedlnovat a uz vobec nie hadzat vinu na svagrinu.
@katarinka89 ja pridem raz za den , niekedy je den kedy to tu ani nezapnem , ale mam zapnute upozornenia, ako krd si ma naprikald teraz oznacila, jednoducho tu nevysedavam, nemam na to cas, ked sem pridem, tak si otvorim tem, ktore ma zaujmu, a jednoducho vzdy tam su tie iste osoby, ja si konkretne nick nepamatam, mena uctov, poznam podla fotiek, sa mi to tak zapamatalo,...
Ja tu rypem do teba? Ved si zi ako chces ale svagrina ta nemusi z nejakeho dovodu, tvoj brat k tebe nechodi z nejakeho dovodu. Ty nezijes s muzom Lebo takto si to chcela, nikto ta nepozna si anonym stazujes sa tu ze sa ta svagrina pytala ci chces salku alebo plastovy pohar pre dieta a ty si sa na toto urazila a odisla? Niekto tu vdaka tebe svagrinu nazval hyenou a to je ok? Ty mas taky zivot aky si zariadis. Ohovarat tu svagrinu tvrdit ze tvojho brata nepusti pozriet choru mamu. Ja ti len opisujem ako Mne tvoja story vychadza. Slusne s bez urazok. Ale uz na teba nebudem mrhat ani sekundu. Za svoje vztahy si zodpovedna aj ty. Nie len v druhych hladat chybu.
A uz mà neoznacuj ked nechces moju reakciu. Alebo oznamuj Rob co chces pre mna si troll a tych viem ignorovat
Ja len vypichnem z toho všetkého najsmutnejší moment, keď sa tvoj brat po rokoch stretol s vlastnou matkou a obaja plakali… čo k tomu dodať? Ak som správne pochopila, nepriamo si tu naznačila, ze mu zakazovala kontaktovať a stretnúť sa vlastnou matkou? To ako ho mohla zmanipulovať až do takéhoto štádia, že to došlo až do takéhoto extrému, kde pri stretnutí plačú obaja? A ako sa jej to darilo? Lebo to sú už zásahy do svojprávnosti toho človeka, aby ma niekto tak zmanipuloval, ze aj chcemvudiet rodinu, ale nemôžem… dá sa to?
@poppy22 "lebo tu nejde o ziadost o poradenie v rodinnych vztahoch,ale vyslovene o jej znemoznenie tu na koni."
Presne toto mi na celom prispevku vadilo, len som to nevedela definovat.
Ten uvodny prispevok bol cisto o tom aby autorka odhalila (aj ked neodhalila) pravu tvar svagrinej a zosmiesnila ju. To ze brat sa nestretava s mamou bol len okrajovy problem. Az ked zacali zeny pisat ze sa ma vykaslat na problem so svagrinou a radsej riesit to ze brat nechodi navstevovat matku, tak sa zacala sustredit na to a BUM, zazrakom sa ten problem vyriesil.
Inac nechapem ako k tomu doslo. Nastvana harpia svagrina vola muzovi aby urobil poriadky so svojou sestrou. Brat sa dohodne so sestrou ze idu na kavu pokecat a skonci to tak ze brata po 4 rokoch osvietilo a ide za mamou. Na zaklade coho? Lebo sa dozvedel ze jeho zena vedie iny zivot na internetovom fore???
Ale tvoja mama uz nevnima,pochop ze si ta pekne privinuoa knsebe a odtrhl od muza,mysli aj na dieta oredsa nieken na choru mamu.Je pekne ze sa o j staras ale uz to nema zmysel ani ked nevnima.Proste sebeckost z jej strany ze ta k tomu donutila,nic ine.Tak skus zaplatit opatrovatelky zvysok zapriahni svagrinu s bratom.Ty to asi myslis dobre ale na ukor svojho dietata.
A mama sebecka,taku poziadavku moze mat len sebec.
A co sa tyka svagriny nechaj ju tak ak nema zaujem nevnucuj sa ina ma komplet rodinu,ty nie,mozno preto ti tak chyba to kamaratstvo,ze ty nemas rodinu a chces aby ti ju nahradil svagrina s bratom.Ale nie kazdy potrebuje kamaratku a kavicky,jej mozno staci dieta a manzel.Akurat ju a svojho brata troska zapoi do starostlivosti o vasu,mamu ked uz tak vyzobronila slub od teba.
A hlavne,tvojho syna prosim Ta nepros o to aby sa o teba na starobu staral,za to ze mu nedoprajes kontakt s otcom sa ma o teba este starat?Prepac ale setri si na fajn penzion a nenut robit syna to co ty,a on je syn hlavne by sa o teba starala cudzia zena-jeho manzelka a nie tvoj syn.
Ty sa sama staras o choru mamu uz 4 roky. Odisla si koli tomu od muza, odtrhla si syna od otca, si sama na dieta. Tvoj muz robi od nevidim do nevidim aby vas financne zabezpecil a ani keby ste ostali zit spolu by nemal na syna vela casu. Nechala si brata s rodinou byvat v maminom dome a brat za 4 roky ani stebielko slamy neprelozil aby ti pomohol pri starostrilvosti o mamu a ty k nemu necitis ani stipku hnevu a jedinne co chces je aby mamu prisiel raz za cas pozriet.
Bolo by to krasne keby na svete bolo viac takych ludi ako ty. Pravda je vsak taka, ze realne som nikoho takeho este nestretla a moj skepticizmus ma presviedca ze toto nie je skutocny pribeh.
@elmivelmi Suhlasim. Velmi nespravne zmyslanie od autorky s tym obetovanim sa a starostlivostou v starobe. Dufam ze ja to svojmu dietatu nikdy neurobim.
Poslednýkrát sem napíšem, lebo to už nemá zmysel.
@karolinakr Nezabudla som na teba. Ozvem sa v súkromnej správe.
@elmivelmi Po druhýkrát píšem, že odkiaľ si nabrala, že mám SYNA? nikde som to nespomínala a nie je to pravda, nemám syna, mám dcéru.
Naša mamina VNÍMA ale NEROZPRÁVA. To tiež neviem odkiaľ máš.
Čo sa týka môjho manžela a našej rodiny. Ok vezmi si napr. len môjho brata. Ten pracuje v zahraničí 6-8 týždňov a potom je týždeň doma. Môj manžel je od nás 5 dní a 2 dní je s nami v TÝŽDNI!!! a 4x za rok prichádza na dlhšiu dovolenku. Tak teraz mi povedz aj ty aj ostatné, ktoré ma tu osočujete z toho, že som dcére vzala otca!
AKÝ JE ROZDIEL MEDZI MANŽELOM, KTORÝ CHODÍ DO ZAHRANIČIA PRACOVAŤ NA 6-8 TÝŽDŇOV (A NIE JE TAKÝ LEN MÔJ BRAT ALE XYZ INÝCH MUŽOV TAKTO ODCHÁDZA ZA PRÁCOU), DOMA JE S DETI A ŽENOU TÝŽDEŇ A MOJIM MANŽELOM, KTORÝ JE Z NAMI KAŽDÝCH 5 DNÍ, ÚPLNE KAŽDÝ VÍKEND A 4 X DO ROKA NA 2-3 TÝŽDNE? ČO JE KAŽDÉ 3 MESIACE?????
takže je to žalostne málo áno? ale manželia, otcovia, ktorí takto odkáchadzajú od rodín na Slovensku, tak ti su úplne v pohode, pretože odchádzajú aby sa postarali o rodinu ale ja som už ZLÁ manželka a ZLÁ matka, pretože som odišla od manžela za chorou matkou? Vy niektoré čítate, čo vlastne píšete? Moja DCÉRA nie je ukrátená o nič, môj MANŽEL je spokojný a ja tiež. A niw, kamarátky mám, mne išlo vyslovene o to, aby sme sa ako rodina poznali, pretože viem aké bolo moje detstvo super, keď sme so sesternicami a bratrancami išli von, zabávali sa atď.
Nie nie je to zázrak a ani na rýchlo vymyslená téma. Včera mi brat volal, išla som s ním na kávu, pokiaľ sa MÔJ MANŽEL staral o našu dcéru a samozrejme dozeral na maminu, pokecali sme a sám sa rozhodol, že chce vidieť maminu, ja som ho nenútila, len som mu povedala v akom je stave ale VNÍMA a potešilo ju to.
Čo sa týka starostlivosti o maminu, má opatrovateľku na pár hodín denne, kedy sa ja môžem venovať dcére a mojej PRÁCI slečinky. Áno zázrak však? Že pracujem, už ste ma tu nazvali kadečím, a síce manžel zabezpečuje našu budúcnosť ale do podnikania sme investovali spoločne, nevydala som sa za boháča, ale za rozumného chlapa. Tak ako on, tak aj ja sme celý život pracovali v zahraničí a vybudovali si tam svoj život. Len jej želania je UMRIEŤ DOMA!
Takže kľudne si ešte kopnite ak chcete, mňa len na tom všetkom mrzí to, že ako vidím reakcie, kolko DETI sa vykašle v starobe na rodičov...veľmi SMUTNÉ.
tak dceru,podstata je inde.Aha cize teraz ste spolu vikendy,predtym si pisala ze 3x do roka je s vami dlhsie,nejdem to hladat presne kolko dni ale zrazu uz je s vami 2dni v tyzdni.
Kebyze chodi na tyz ok ale ty pises ze 4x do roka takze si to pozmenila.
Svagrina sa s tebou uz asi nebude,a ani sa necuduj si si to uz uplne pokazila a necuduj sa .Ked vie ze o nej pises,cakala si ze teraz sa budete nevstevovat?A ze sa s tebou nebavila ani predtym,no nieje to jej povinost.Ty mas vzorce spravanie ktore vyhovuju tebe,nie jej,vid to ze ty pokladas za spravne dochovat mamu a ocakavas to aj od dcery.
Za mna je tvoja mama sebec .Ale ty ai zasa charajter to musim uznat ze sa takto obetujes a oberuhes aj vztah otec-dcera.A ale aj tvoj manzel je charakter jed ti to umoznik a hlavne ze mu nevadi ze ty dochovas a brat zhravne dom a dedictvo.Mohlo by byt viac takych ludi ako ste vy dvaja akurat mysli aj na dceru,nieken na mamu tvoju co uz aj tak mozno nevnima ale lezi kdesi a pozera do steny.
Ja sa zameriam len na jednu časť z príspevku - tak možnože iné návštevy naozaj pohostí, len teba nie 😀 keď si o toľko lepší človek ako ona
@elmivelmi Nech sa páči, našla som ti to.
Celý čas píšem o svojo dieťati ako o dieťati a nie synovi, a už som spomínala, že sme s manželom každý víkend a 4x do roka na dlhšie. Treba čítať s porozumením.
A teraz mi vieš odpovedať na moju otázku? Aky je rozdiel medzi mužom, ktorý nechá doma ženu a deti a odchádza na 2 mesiace preč a príde na týždeň a medzi mojou rodinou, kde muž je s nami každý víkend a dokonca každé 3 mesiace na 2-3 týždne?
Prečo som zrazu ja ZLÁ, lebo beriem dcére otca ale tí otcovia sú HRDINOVIA, ktorí odchadzajú za pracou a nechávajú doma ženu a deťmi?
@yvanielka nie som lepšia, to som nikdy netvrdila. Jedine, čo som napísala je, že nemám dvojitý život a aká som virtuálne, taká som v realite.
taky ze ten muz je odkazany na ten prijem,nic ine mu neostava len ist za zarobkom,tvoj ma ale pod ika ie a firmu tam cize aj zivot tam,cize je normalne ze ram bude mat aj rodinu ked tak zije.Taky.Ti muzi co chodia na tyzdnovky povatsine len robia za almuznu a ine im neostava .U vas to je rozdiel.A predpokladam ak je v lepsej krajine eu,uz len kvoli vzdelaniu by som trvala na tom aby dcera vyrastal s otcom a v krajine kde sa lepsie uplatni,nauci cudzi jazyk.
sa ukludni ved sme tiblen pisali ze mas ziadat od brata aby sa tiez podiela na starostlivosti o mamu a ak nevie fyzicky tak finnacne ved byva v jej dome
za to vies ty mame zaplatit fyzioterapiu co pride domov nejake nadstandardne pomocky viac hodin opatrovatelku a pod
a ty toto neziadas ale preco ved to je normalne rovnako ako pravidelne navstevy
teraz to mozno zvladas ale nemusi to byt take jednoduche do buducnosti
ja osobne by som toto od dietata nechcela chcela by som zariadenie kde by ma navstevovali ale to uz je na kazdom z nas

Milá autorka, robíš tu zbytočnú drámu. Rozoberať rodinné témy cez MK a ešte sa “tešiť”, že to švagriná čítala, no u mňa by si skončila, hoci by medzi nami bola situácia akákoľvek. A to, že už v závere ani ju nie si schopná označiť, iba dokazuje, aký si neskutočný zbabelec. Tam sa staraj o seba a švagrinú nechaj žiť