Švagrinina reakcia

6. okt 2022

Ahojte, píšem anonymne, aby ma náhodou nikto nespoznal so.znamych.

Začnem tým ze so švagrinou mame ok vzťahy ale lem naoko, viem ze od začiatku vzťahu s jej bratom ma nemala v láske, ohovárala.ma a radila mu rozchod. Ked sme oznámili ze čakáme prvé dieťa,plakala ako dieťa,ze ona mala byt tá prvá, co bude mať dieťa ( lenže hola slobodná akurát) ze ju brat predbehol... Po narodení bol kľud,.. potom som zostala tehotná zas, medzitým ona uz mala priateľa a nedarilo sa im otehotnieť, skúšali umelé oplodnenie ani to nevyšlo.. oznámenie druhého tehotenstva bol preto pre mna aj stres, keďže som sa bála ako zareaguje a ze bude smutná. No zhodou náhod sa to podarilo aj im a v oznámení nas prebehli, čiže sme boli skoro rovnako tehotné. A bol kľud.. ale videla som ze bola zaskočená ze aj my čakáme a ze pozornosť
rodiny bude rozdelená na náš obe. Noa teraz do tretice ,znova som tehotná.. oznámili sme to len rodičom a svokrovcom.. ale došlo to aj ku nej a jej reakcia bola ze sa zas rozplakala, lebo ze aj ona chce ďalšie. A zas sa im nedarí a my mame hned,ze len sa trenky o mna obsuchnu a uz rodím... A odvtedy sa somnou uz nebaví. Je odmerana..

autor
6. okt 2022

A vraj načo nam bude ďalšie..ze len deti viem rodiť a práca nič,vraj je to nefér. No proste reagovala ako krava doslovne.

Ja neviem ako teraz na nu reagovať, či skúšať nejak konverzovat alebo sa na nu vyprdnut. Som z tohto nervózna a rozčarovaná

pribinak
6. okt 2022

Tak je nešťastná. Nechaj ju tak. Musí to spracovat a potrebuje čas

Žiaľ, nedokáže zdieľať radosť a to je jej smola. Ty si užívaj svoj život a hotovo

Ak by to prekročilo únosnú mieru, povedz mužovi nech ju trochu umravni

annadan
6. okt 2022

však ju to prejde, to sa neboj. toto je príklad osoby, ktorá je totálne nevyzretá, treba len dospieť🙂 správa sa ako decko. a už vôbec by som teda nebrala ohľad na to, čo si bude myslieť, ak budem mať ďalšie dieťa.

jaass
6. okt 2022

Závistlivá žena, s ktorou by som nechcela mať nič spoločne. Ja s takými ľudmi nemám nič spoločne a preto ich ani v svojom živote nepotrebujem. A keď si napísala, že od začiatku ťa nemala rada, tak jednoducho to ignoruj, veď ani ty ju v živote vôbec nepotrebuješ. Nebuď vôbec rozcarovana, nauč sa ignorovať ju a vôbec jej nevenuj pozornosť. 🙂

erosmal
6. okt 2022

ani mne sa nedarí otehotnieť ale zato sa nehnevám na nikoho komu sa to darí 😅 .. jasné niekedy keď ma premôžu hormony si aj ja poplačem :D že prečo sa každemu darí len mne nie.. a potom ma to prejde a je dobre.. ona zjavne nevie prekusiť že svet nie je ideálny, ani fér, a už vôbec sa nedejú len veci ktoré si prajeme... proste ju ignoruj, taký nešťastný človek si nájde vždy niečo.. kašli na ňu

ropucha6
6. okt 2022

Nemam pochopenie pre taketo zeny, len tolko poviem. Deti nie su sutaz, vobec by som ju neriesila ani sa nijak extra nesnazila.

limetka69
6. okt 2022

Mas riadnu pi.u svagrinu, ti poviem.

andrea_82
6. okt 2022

tú jej bolesť z toho, že sa jej nedarí, dokážem pochopiť. Ale je pravda, že jej reakcie sú trošku "nediplomatické". Skús sa do nej trošku vžiť aj ty, ako by si sa cítila, keby si svoje 3 deti nemala. Možno by som si s ňou skúsila sadnúť, povedala, že chápem, že ju to bolí, že sa im nedarí, ale že jej vyjadrenia sa ťa dotýkajú.

0silvia0
6. okt 2022

Skus to neriesit, svoje nesplnene ocakavania si musi svagrina spracovat sama. Co ty s tym mas? Nemozes sa stresovat kvoli jej reakciam.

elizabet173
6. okt 2022

Bola by som odmerana aj ja, bavila by som sa s ňou na diplomatickej úrovni. Plodenie a rodenie detí nie su preteky. Takto sa správa len nevyzrety prízemný človek

autor
6. okt 2022

Najradšej by som ju vyskrtla zo života za toto, lenže, stretávame sa. Keďže pravidelne chodí k svokrovcom cez sviatky,aj na viac dní. Stretneme sa tam. Tak isto oslavy atd. Sme malá rodina. Zrejmé dokym aj ona zas nebude tehotná, nebude kľud a bude robiť dusno. I keď možno navonok nam akože bude priať,citim z nej tu faloš. Uz pri druhom mi gratulovala takym tónom, cítila som že to nieje úprimne,zato ja som bola nadšená,dufala som že nas to trošku spojí..no sme zas tam kde nazaciatku

Je toho viac co zrejme závidí,nebudem to písať lebo by sa tu nasla možno.. no aj ked sme oznámili ze sa budeme brať, bola zaskočená, sucho pogratulovala a mesiac nekomunikovala.

90909
6. okt 2022

@andrea_82 Ja by som sa v tom práveže nepitvala. Pre mňa cesta, ako to zvládnuť s gráciou a diplomaticky, je to nejak zvlásť neriešiť, neísť s ňou do boja, nepristúpiť na nejaké trucovité maniere v zmysle, ja ti to vrátim. Využila by som tú empatiu na pochopenie toho, že toto sa celé týka len švagrinej a nie autorky, hoci to nechtiac schytáva. nebrať si tie útoky osobne, aj keď je to častokrát ťažké, lebo autorka sama nie je niekto, čo robil niečo zlé. Je len zhmotnená bolesť a trápenie švagrinej. Autorka je tu na koni, je vyrovnaná a moc tú situáciu ukorigovať . nemusí znášať osobné útoky, môže sa stretnutiam pokiaľ je to možné vyhnúť, ale ja na jej mieste by som sa snažila tváriť, čo najviac neutrálne.

lucimichi
6. okt 2022

To je ozaj jedna nevyzretá osoba. Môže byť šťastná, že má aj keby len toto jedno zdravé dieťa! Čoby dali zato tie ženy, ktoré nemôžu mať deti, alebo by sa jej narodilo postihnuté dieťa, tak ako mojej sestre. Už nikdy nebude chodiť ani rozprávať..

90909
6. okt 2022

tebe na nej záleží viac ako si možno dokážeš priznať. Inak by táto téma neexistovala. Preto tak analyzuješ je správanie, prejavy, už len to, že si dúfala, že vás niečo spojí. preto tak emotívne reaguješ na celú situáciu. Možno sa nesnaž na váš vzťah pozerať ako na nejaký ideál, ktorý musí nastať a vytvárať si o ňom dokonalý obraz. je to len švagriná, nemusíte byť kamarátky, nemusíte spolu riešiť deti, aj keď ta predstava je lákavá, mať takto rodinu pokope. Sústreď sa asi viac na kamarátky a vzťahy, kde to klape a švagrinú hoď do neutrálnej pôdy. nebude ťa to podľa mňa tak zraňovať. Uff, trošku som asi ujela na analýze, ale teda je to čisto len môj pohľad, akoby sa dala situácia riešiť.

autor
6. okt 2022

@90909 mas pravdu, mala by som to tak urobiť. Skrie ma to,lebo som čakala ze ked sme rodina, budeme držať spolu ale vyčerpáva ma,tato posledná reakcia ma úplne dostala.. skúsim ju postupne vyhodiť z hlavy

bielavila
6. okt 2022

Nereagovat, ingnorovat, srat na nu, riadit sa heslom dopraj a bude ti dopriate, keby ze mne daco take povie uz s nou neprehovorim, co jej do toho kolko deti ti treba

konikkon
6. okt 2022

Mám takú kolegyňu, bývalú vraj kamarátku. Vzťah má dlhšie ako ja, ja som sa za ten čas jej vzťahu stihla zasnúbit, vydať, otehotnieť a porodiť. Jej vzťah stagnuje stále na rovnakom bode mrazu. Je strasne frustrovaná, prestala so mnou komunikovať, zdieľa na FB samé sprostosti. Ja sa na ňu nehnevám, jednoducho je nešťastná, určite to je pre ňu ťažké. Teraz som opäť tehotná a keď sa to dozvie, bude ma ,, neznášať" ešte viac. Ale ja za to nemôžem. Švagrinej praj všetko dobré, prekroc svoj tieň a teš sa z detí, nič viac sa robiť neda. Buď k nej milá.

90909
6. okt 2022

ja ti rozumiem, zažila som v živote podobný vzťahový problém a najviac ma oslobodilo si povedať, že je lepšie niektorých ľudí nechať ísť, alebo ich zbytočne neriešiť, ak to nefunguje. Ono je to akoby o takom strachu, zahodiť nejaký vzťah, ale ak to má byť o vzájomnom ubližovaní a vysávaní energie, je lepšie to pustiť a nechať ísť vlastnou cestou. Uvidíš, že ti časom odľahne, aj keď ti to je teraz ľúto. Hlavne ak je to rodina, tam to býva ťažšie.

sirka9
6. okt 2022

Nereaguje na ňu. Nemáš dieťa kvôli nej a ani nemôžeš za to, že vám sa nedarí. Bola som v jej situácii. My sme sa už nejaký čas snažili a nič. Zrazu švagriná, ktorá dieťa vlastne ani nejak nechcela ostala tehotná, nevedela sa s tým nejak zo začiatku zzit. Aj keď mi bolo ľúto, priala som im to zo srdca. My sme riešili moju menopauza, nakoniec som musela dostať darované vajicka. A pol roka po nej sa nám to podarilo. Bez stresov. Naše deti majú medzi sebou rozdiel presne pol roka. Ona si to možno ani až tak neuvedomuje, ale svojim postojom si možno robí väčšie problémy sama sebe ako tebe. Ty sa teš, nevynímajúc jej to, rozprávajú sa s ňou normálne. To bude od teba pre ňu lekcia. A inak si ju nevšímaj. Nemusíte byť predsa najlepšie kamarátky len preto, že ste svagrine. A gratulujem k tretiemu 😁

tehulka2011
6. okt 2022

Neviem, co si tie deti tak zavidite, mne ked niekto oznami tehotenstvo, tak ich v duchu polutujem 😀

viestta
6. okt 2022

Mala by si sa nad to povzniesť. Možno je nešťastná, možno závidi, možno sa nenaučia empatii, možno co ja viem... Ale ty by si mala byť nad vecou. Nie každý sa správa tak ako nám vyhovuje, ale sú veci, ktoré treba prijať tak ako sa dejú a zvládnuť ich s nadhľadom, pretože ich nezmeníme ale v konečnom dôsledku nás život nijako neovplyvnia.

lesana25
6. okt 2022

No tak sa skrátka nejde niekto posrat z toho, že si tehotná. Prečo ti tak strašne na tom záleží, veď ty nemáš rada ju, ona nema rada teba, ste si 1:1. Nechápem toto, veď to je vec medzi mnou a mužom, fakt necakam gratulácie k tomu, že sme mali sex 🤦‍♀️

simsalabim
6. okt 2022

Jej reakcia nie je adekvatna, aj ked ju to boli, ale pre pokoj v rodine a hlavne dobre vztahy medzi bratrancami/sesternicami by som sa nad to povzniesla. jej dietatko by som chvalila, zapajala medzi vase deti a aktivity. Mat bratrancov a sesternice v podobnom veku je super!

autor
6. okt 2022

@lesana25 🤦‍♀️

queen_mary
6. okt 2022

A pracovala si niekedy? Resp ako dlho? Lebo ked si len doma a rodis ako ceresna, tak sa to da pochopit 😃 svagrina je ocividne nestastna a zosobnila si to cele do teba. Ja by som sa jej bud vyhybala, alebo robila naschval naschval 😃 takto utocit na seba by som si nenechala.

autor
6. okt 2022

@simsalabim súhlasím, z toho som rada , keďže nas je málo a mala rodina,deti je tiež málinko a vlastne to je dôvod prečo sme chceli aspoň 3 .

anieliks
6. okt 2022

Ja by som na tvojom mieste ju ignorovala aby sa viacej žrala ako.sa žere 😂

katkami123
6. okt 2022

Nechápem, prečo by sa stále malo brat len ohľad na švagrinu, lebo jej sa nedarí, tak jej city sa raniť nemôžu, ale o teba si už ona stále usta môže obtierat a tvoje city má ona na základe čoho raniť? No ja by som jej nejakou uštipačnou poznámkou teda dala pekne najavo, že odtiaľ-potiaľ, že svet sa netočí iba okolo jej zadku a jej maternice. A odporučila jej terapeuta, keď sa cez to nevie preniest a potrebuje ťa komentovať neustále, pretože ty si s tým Ok, jediný, kto ma neustály problém so všetkým je ona.

autor
6. okt 2022

@queen_mary samozrejme ze som predtým pracovala.. od strednéj školy. Deti mame krátko po sebe, kvôli tomu ze cca 35tke by som chcela znova do práce

mimisram
6. okt 2022

Nechala by som ju tak. Ju zjavne trápi to, že im sa len tak ľahko nedarí a všetky tie reči na teba sú proste len jej zlosť. Aj keď sa to teda podľa mňa takto rozhodne nerieši. No ty sa od toho skús proste čo najviac odosobniť