icon

Švagrovci kopírujú našu svadbu. Ako reagovať?

23. jún 2024

Ahojte, neviem ako ani reagovat, mojho manzela sestra chce kompletne vsetko chce skopirovat z nasej svadby. Nas fotograf, DJ, nas kameraman, dat nasu pani ktora nam peikla kolace aj tortu, firma kde sme si dali urobit oznamenia tak uz aj oni si davaju, vino maju odtial kde my, proste oni fakt komplet vsetko idu skopirovat. Pritom my sme si vsetko sami zhanali, vybavovali, skoro rok. A oni zaziju nasu svadbu (asi schvalne na to cakali) a potom vsetko skopiruju jednoducho : Daj nam kontakt na toho a toho co ste mali na svadbe. Ake lahke a vybavene ! Neviem , ci sa opravnene hnevam? Ako chapem ze surodenci by si mali pomahat, ale pre mna je to moc, takto vsetko komplet skopirovat. Este aj toho isteho DJ co sme mali my. Mali sme aj pre deti take rozne atrakcie, animatorov, este aj tych chcu dat presne to iste 😫Uz sa hned pýtala ze ci jej neposlem návrh detskych omalovanok. no proste komplet vsetko. Hnevam sa opravnene ? Preco si nemozu oni urobit svoju vlastnu originalnu svadbu? Uz len dufam ze si nevesta neda este aj presne tie šaty čo som mala ja. ach. Ešte aj menu idú kopirovat, uz sa pýtali aké menu sme to vlastne mali my ??? A idú dat tiez take kombinacie. Este aj do vecerneho bufetu sa pýtali ze co sme to v nom vlastne mali, ako keby si sami nedokazali nakombinovat jedla do tych debien. My sme nemali predjedlo, rovno polievku, tak idú aj oni dat rovno polievku… Ešte aj svadobnú kyticu chce dať urobiť tam kde ju dával robiť moj muz, este presne také kombinacie kvetov a farieb… Čo sa ešte viac dá skopirovat? 😫 Mali sme autobusy, také minibusiky, ktoré prevazali hosti, už hneď kontakt na toho majitela chceli ( pritom sa tazko zhanal a on si vybera zakaznikov) ale hneď davaj kontakt a majú všetko na podnose prinesené. Neviem, ci to hneva len mna

autor
23. jún 2024

@maryetta Oni si nehladaju nic sami, vlastne, oni len rovno že daj vsetky kontakty a vybavene. Ale nám nepomohli s vybavovanim nicoho, pritom ženíchov brat ( chapte jej nastavajuceho brat) sa zenil 2 roky dozadu. Preco si nezistuje vsetky kontakty od brata?? Ale od svagrinej ktoru neznasa a?

maryetta
23. jún 2024

No lebo zrejme ty si mala teraz svadbu. Je to cerstve. Aktualne.

aurora33
23. jún 2024

@doriiis maximalne s tebou suhlasim. Tu sa hra na hrdinku, a v reáli je poserinkana sa opytat švagrinej prečo je aká je. Radosť mať toto v rodine.

h2
23. jún 2024

@zuzanka.zuzu 🤦🏻‍♀️ Tak dobre, opravujem: AK by to bola hanba, bola by švagrinej, nie autorky.
Môže byť takto?

brendaa
23. jún 2024

A teraz sa chceš vyrozprávať, vyzúriť, nech všetci nadávame na tvoju svagrinnú, lebo ťa nemá rada...
Hmm nie si o nič lepšia od nej...
Máš možnost pomôcť....ty si ides svoje...tvoja povaha, tvoja zlosť vidíš to ako nespravodlivé......
Takéto prieky...
Čo my máme s tým... Čo chce počuť, každá ti tu napíše svoj uhol pohľadu... Ale ty potrebuješ počuť že toto sa nerobí, ked je švagriná je nepriateľka.

petamich
23. jún 2024

tvoj problem evidentne nie je, ze vyuzivaju tie iste kontakty a napady na svadbu 🙂

lebo ak by toto bol jediny problem, tak si klepem po cele, ja hocikomu posuniem nase kontakty, nech mu zjednodusim planovanie (a svagrinej by som s radostou uz duplom)

autor
23. jún 2024

No klasika, uz sa tu nadava. Vy by ste teda mile prispievatelky s usmevikom ponukli vsetko na podnose svojej svagrinej ktorá vas ohovara po rodine a nechcela aby si vas muz zobral?????? Ake ste len milucke a zlatucke vsak.

tinalia
23. jún 2024

Mne ako hosťovi by bolo jedno ze som bola 2x na rovnakej svadbe ak by som sa dobre bavila 😆 ved sa tam idem hlavne zabaviť s mladomanželmi 👌

maciatkolulu
23. jún 2024

Toto fakt🤣🤣🤣🤣🤣teba musí byť radosť mať v rodine. Možno sa chlap spamätá ešte...

maciatkolulu
23. jún 2024

A nie,hanby som to neponúkla len švagrinej,ale kľudne aj susede. Čo je na Tom?

doriiis
23. jún 2024

@aurora33 ...najviac sa vždy smejem,keď jedna žena nenávidí a prska na tú druhú a pritom v podstate sú obidve rovnaké hlúpe telce.

diewcatqoo
23. jún 2024

Ano, ponukla by som s usmevom vsetky kontakty aj svagrinej, aj akejkolvek kamoske. Bolo by mi uplne jedno, ze maju rovnaku svadbu ako ja. Resp. by ma mozno aj trochu potesilo, ze sa im asi vsetko velmi pacilo a ze boli spokojne, ked to chcu tak ako sme mali my.
Btw, tiez som mala cierne saty na svadbe najlepsej kamosky. A vobec to nebolo u mna kvoli tomu, aby som jej naznacila smutok a ani jej by to tak nenapadlo brat.
Ja neviem, ale za mna riesis totalne kraviny. Bodaj by si nemala v zivote ziadne ine problemy, len ten, ze svagrina po tebe opakuje.

zooeynka
23. jún 2024

Mas prilezitost ukazat aka si velkodusna a skvela osoba a vsetky kontakty jej daj. Alebo bud za sedlanu, malodusnu, lakomu, pripecenu a odutu a povedz jej nech si vsetko zhana sama. A vybavene, budes za kravu u celej rodiny. Mas moznost si vybrat. Vyberaj mudro.

petamich
23. jún 2024

ano bez problemov by som jej ponukla vsetky kontakty, to ze sa ona sprava ako krava, neznamena, ze sa budem aj ja 🙂 nie som jesitna a neriesim hovadiny

h2
23. jún 2024

Naozaj sa nestačím diviť, prečo sa tu v poslednej dobe každá jedna diskusia zvrtne tak, že autorka je najhoršia. Táto diskusia dokonca dosiahla ešte hlbšie, ako na samé dno: autorke sa tu bez príčiny nadáva. Toto fórum už fakt ide tak dolu vodou, že až! Ak s autorkou nesúhlasíte, nestačí jej to napísať? Normálne, slušne?

aurora33
23. jún 2024

@doriiis presne. Ako malé zdute decko. ,,ona chce rovnaké omaľovánky pre deti ako som mala ja” 😂😂😂😀😀😀 a ohovára ma po celej rodine. Mozno ani neohovára, len autorka ma už takú paranoju, že koniec. A zarábajú dobre a dali nám len toľko do obálky a ostatní nám dali toľko. No čistá komédia.

autor
23. jún 2024

Ja nechapem ci vy necitate dalsie komentare. Tato svagrina po mne neustale utoci po rodine, ohovara ma, ked prisla ku nam na navstevu, tak hned svokre doma rozpravala ze mame bordel (nemali sme) , nasledne svokra volala mojmu muzovi nech si upraceme. Nasmu dievcatku svagrina kupila modré bodycko chlapcenske. Ohovárala našu svadbu, že som nemala pekné šaty, ze sa mi nehodili k postave, že som mala príliš dlhy zavoj a to sa už nenosí a podobne. Vysmievala sa z toho že som dala vyrobit detske omalovanky na svadbu ( a pozrime sa, zrazu ich chce aj ona 😂). Bola proti tomu, aby si ma muz zobral, lebo ze ma on na krajsiu nez som ja 😂 Ze niesom z dobrej rodiny, lebo moji rodicia niesu ziadni velkomozni , ale normalna stredna vrstva. Ona mi urobila vela zleho, preto urcite takej osobe nechcem ja nejak pomahat. Ona si to posrala sama tým čo robila mne. Ale cudujem sa, ze nema hanbu potom si pýtať pomoc.

autor
23. jún 2024

@aurora33 Ty by si dala svojmu bratovi do obalky 40 eur v dnesnej dobe na svadbu?

betulinka1
23. jún 2024

Vidis aku Dobru svadbu si mala, ze ju chcu aj oni. Inak toto je bezne, ze sa niekomu paci výzdoba, DJ tak si beru kontakty. Kamoska mala velku svadbu 150 ludi aj ona mi hovorila, ze 8 ludom davala kontakt na Dj a firmu, co jej robila kolace a výzdobu. Ale ona sa z toho tesila a hovorila mi to s tym, ze ako sa ludom pacilo, ked si pobrali kontakty. Cize to je uhol pohladu. Inak ak by som nemala rada svagrinu, tak ja ju urcite podpichnem, ze z nasej strany tam budes mat tych istých ludi, tak aby ta neohovarali, ze kopíruješ moju svadbu. Len pre istotu ti to hovorim 🤣🤣🤣🤣🤣. Autorka prosim ta, hlavne klud a povedz si, ze aku super svadbu si mala.

catherinah
23. jún 2024

Problém je švagriná ako taká a nie Tvoja/jej svadba.

doriiis
23. jún 2024

Autorka urob to tak,ako moja jedna bývala podriadená.Aby to malo ten poriadny cirkusovy efekt:
Zovri päste,oduj sa v tvári a začni dupat nozkami a pritom pisklavym,detským hlasom aby to všetci počuli povedz,že proste nie,ty to nebudeš robiť a prečo by si mala,atď,atď.To sa tak hodí k tvojmu postoju

maciatkolulu
23. jún 2024

Tak to máš jasné,chce ta nasrat🤣🤣🤣🤣a nádherné jej to vyšlo a ešte sa bude pozerať na tvoj zduty ksicht.to si určite vychutná. Ono,normálnu človek,bus i pomyslel,waaaw,super tak veľmi sa im páčila naša svadba,viac ako jej brata. To je milé. Ale nieeee,ty nieee,tak potom platí,čo som napísala vyššie. A ver tomu,že je extra spokojná. Nezabudni dodrbať muža,že ta suka jeho sestra keď bude pýtať kontakty nemá dat,teda ak dal,tak ho parádne drb. Možno sa spamätá. Snad nemate deti ešte.

heidy222
23. jún 2024

Autorka Výdych nádych. Treba si uvedomiť, že pre niektorých ľudí svadba nie je dôležita. Mne tiež bolo jedno odkiaľ mám kyticu, odkiaľ koláče a proste som si od hocikoho prvého kto mi napadol zobrala kontakt a ak cena bola ok, vôbec som nerozmýšľala. Možno si švagriná neuvedomuje, že pre teba je svadba dôležita. Druhá vec ak ťa teda ohovára... Vtedy by som sa na rovinu spýtala prečo teda bola proti vášmu sobášu. Je to lepšie ako sa v sebe zozierat že kopíruje svadbu

autor
23. jún 2024

@doriiis opakujem sa :

Ja nechapem ci vy necitate dalsie komentare. Tato svagrina po mne neustale utoci po rodine, ohovara ma, ked prisla ku nam na navstevu, tak hned svokre doma rozpravala ze mame bordel (nemali sme) , nasledne svokra volala mojmu muzovi nech si upraceme. Nasmu dievcatku svagrina kupila modré bodycko chlapcenske. Ohovárala našu svadbu, že som nemala pekné šaty, ze sa mi nehodili k postave, že som mala príliš dlhy zavoj a to sa už nenosí a podobne. Vysmievala sa z toho že som dala vyrobit detske omalovanky na svadbu ( a pozrime sa, zrazu ich chce aj ona 😂). Bola proti tomu, aby si ma muz zobral, lebo ze ma on na krajsiu nez som ja 😂 Ze niesom z dobrej rodiny, lebo moji rodicia niesu ziadni velkomozni , ale normalna stredna vrstva. Ona mi urobila vela zleho, preto urcite takej osobe nechcem ja nejak pomahat. Ona si to posrala sama tým čo robila mne. Ale cudujem sa, ze nema hanbu potom si pýtať pomoc.

Ale mila dorris, ty si taka vyspela zlata a empaticka, ze by si jej urcite pomohla.

conta22
23. jún 2024

Napr nám sa stala podobná vec so sesternicou - najprv som bola nahnevaná ale nakoniec napriek veľa podobným veciam bola svadba aj vibe úplne iný…vždy sú to iní ľudia, iná zábava my sme mali rovnakú kapelu a totálne hrali inač čiže nakoniec úplne pohoda. Chápem že ta to štve niektorí ľudia proste sú takí leniví že najjednoduchšie je daj mi a hotovo…každopádne povzniesla by som sa nad to a povedala si že vaša svadba proste bola tá prvá originálna a hotovo 🙂

oli_gapelodiegant
23. jún 2024

Ja by som to brala ako kompliment :D

nekonecna_katastrofa
23. jún 2024

"Čau Jana (doplň si meno švagrinej), ohováraš ma po celej rodine a evidentne ma neznášaš a teraz som ti dobrá? Nie som mrcha, tu máš tie kontakty a viac ma s tvojou svadbou neotravuj."

doriiis
23. jún 2024

@maciatkolulu ....majú dcéru,ktorej ta fuj fuj švagriná darovala MODRE bodycko.Chapes? Chlapčenské body dievčaťu.Hrozne daco

autor
23. jún 2024

@maciatkolulu Ja nechapem ci ty necitas dalsie prispevky. Ty by si dala svojmu bratovi do obalky 40 eur ? Dala by si jeho dievcatku modre bodycko chlapcenske? Asi ste tu fakt vsetky take ako ona.

zooeynka
23. jún 2024

....zacinam asi chapat preco svagrina hustila do svojho brata ze si ta nema brat....prepac. Asi ta precitala skor, ako jej brat....

autor
23. jún 2024

@doriiis Ano modre bodycko, kde bolo napisane the cutest little boy. Ak by si chcela v preklade, to znamena Najzlatsi maly chlapcek.