Švagrovci kopírujú našu svadbu. Ako reagovať?
Ahojte, neviem ako ani reagovat, mojho manzela sestra chce kompletne vsetko chce skopirovat z nasej svadby. Nas fotograf, DJ, nas kameraman, dat nasu pani ktora nam peikla kolace aj tortu, firma kde sme si dali urobit oznamenia tak uz aj oni si davaju, vino maju odtial kde my, proste oni fakt komplet vsetko idu skopirovat. Pritom my sme si vsetko sami zhanali, vybavovali, skoro rok. A oni zaziju nasu svadbu (asi schvalne na to cakali) a potom vsetko skopiruju jednoducho : Daj nam kontakt na toho a toho co ste mali na svadbe. Ake lahke a vybavene ! Neviem , ci sa opravnene hnevam? Ako chapem ze surodenci by si mali pomahat, ale pre mna je to moc, takto vsetko komplet skopirovat. Este aj toho isteho DJ co sme mali my. Mali sme aj pre deti take rozne atrakcie, animatorov, este aj tych chcu dat presne to iste 😫Uz sa hned pýtala ze ci jej neposlem návrh detskych omalovanok. no proste komplet vsetko. Hnevam sa opravnene ? Preco si nemozu oni urobit svoju vlastnu originalnu svadbu? Uz len dufam ze si nevesta neda este aj presne tie šaty čo som mala ja. ach. Ešte aj menu idú kopirovat, uz sa pýtali aké menu sme to vlastne mali my ??? A idú dat tiez take kombinacie. Este aj do vecerneho bufetu sa pýtali ze co sme to v nom vlastne mali, ako keby si sami nedokazali nakombinovat jedla do tych debien. My sme nemali predjedlo, rovno polievku, tak idú aj oni dat rovno polievku… Ešte aj svadobnú kyticu chce dať urobiť tam kde ju dával robiť moj muz, este presne také kombinacie kvetov a farieb… Čo sa ešte viac dá skopirovat? 😫 Mali sme autobusy, také minibusiky, ktoré prevazali hosti, už hneď kontakt na toho majitela chceli ( pritom sa tazko zhanal a on si vybera zakaznikov) ale hneď davaj kontakt a majú všetko na podnose prinesené. Neviem, ci to hneva len mna
@doriiis A myslis ze preco ofukujem? Lebo ked ona vkuse vytahuje, aka som ja chudobina, ako ma ona vela penazi a nech si z nej berem priklad aka je uspesna, aky oni maju dom a auto a my mame podla nej šupacky stary dom. Tak potom zaboduje 40 eurami uspesna damicka?
@aurora33 Jj urcite jej zavidim, tu jej inteligenciu, darovat dievcatku bodycko s napisom the cutest little BOY
Alebo mas este moznost dat jej akoze tvoje kontakty pritom jej das kontakt na najotrasnejsiu cukrarku v meste, na najgycovejsie kvetinarstvo, na najostrasnejsieho DJa a taaak 🤪 Ale to uz by bolo dost hnusne od Teba keby si sla do takychto klamstiev a pomsty. Ale to ber s rezervou tento "napad". Neboj nic, urcite nebude mat v konecnom dosledku rovnaku svadbu. A hlavne si treba uvedomit, ze na svadbe je najdolezitejsia celkova atmosfera a nalada. A tu nevytvori nikto ini, len ludia samotni aki tam su.
Ach bože.Toto fakt nedávam.Uroven 13 ročných pubertiacok.Sorry autorka,ale ja nemám 13 rokov už dve dekády a fakt mi toto prízemné,malomestiacke,damickovske správanie sa nič nehovorí.
Stále mám rovnaký názor.Ze ste so švagrinou na rovnakej mentálnej,osobnostnej a inteligencnej úrovni.
@doriiis Dobre moja, chod si dalej volit smerakov, ti urcite nie su na nizkej mentalnej urovni a daj mi pokoj.
Myslím,že švagriná ti zbytočne vadí,veď sa s ňou nemusíš stretávať a ani komunikovať,tu na ňu nadávaš,už si jej to povedala do očí
Autorka nepotrebuje radu, prisla vyliat zlost na svagrinu, pravdu nechce pocut. Strasne jej musi zavidiet....od platu az po dom.
Autorka, k po pôvodnej téme sa radšej nevyjadrím , no prečo si neupraceš muža ? Ona dala 40€ a on plánuje 1000? Je jedno čo sa patrí (patrí sa dať aspoň 100€ kto na to má, kto nie, kľudne aj nič). Ale 1000 je riadne prehnané. Mala by si s ním vyriešiť, že jej už nebude dávať toľko peňazí keďže mal možnosť vidieť, že ona na to má, ale vás má na háku a buď nedá nič, alebo smiešne sumy. A pre ostatných, - áno nemusela dať švagriná ani euro a nevadilo by to, ja len poukazujem na ten nespravodlivý kontrast medzi darmi medzi súrodencami...
Autorka ak to nechceš brat ako Kompliment ze sa im vaša svadba páčila, tak jej povedz ze jej kontakt nedáš, nech si zoženie sama... Ohovárať ta bude tak ci tak... Podľa tvojich slov
V jednom sa autorky zastanem. Dať do obálky (ak na to mám 2x 20 eur (vlastnému bratovi)? Ak na to nemám, je ok aj 10 eur, snaha sa cení. Do obálky dávajú slušní ľudia plus mínus toľko, aby pokryli náklady na hostinu za seba. Bližšia rodina dáva viac. Ja osobne by som žiadnu tisícku nedávala, max. 100-vku. A rozhovor: dám ti kontakty a prestaň ma konečne ohovárať po rodine. Nemusíme sa mať radi, ale budeme sa rešpektovať. By the way, bodyčko by som vrátila v tom istom štýle, nech je sranda. Zas nechať p sebe skákať tiež nie je OK. Kontakty a štýl svadby by ma netankoval.
Ja chcem mať tvoje problémy 😭😭😭 aspoň nebudem myslieť na vlastné od tvojich ešte vážnejších problémov 🙈
@minenkak Raz som jej to vytmavila, tesne po svadbe, že nemusela moju svadbu ohovarat tak nahlas ze to poculi az ini ludia (priamo tam nahlas hovorila ze fuj ake su tie kolace prilis sladke, ta polievka nie je dostatocne dochutena, mohli dat inu pesnicku na prvy tanec, tancovali smiesne ha ha a podovne ) a vsetko to hovoril nahlas. Tak po svadbe som si ju zobrala bokom, ze ma fakt urazilo, ze moju svadbu ohovarala nahlas az mi to niektore moje kamaratky prisli povedat. Ze to bolo pocut a bolo to ttapne. Ona nasledne hned zmenila retoriku , ze cooo ona nic take nikdy nepovedala. Nasledne sa urazila ze si na nu vymyslam a vybavene . Vzdy ked je konfrontovana tak akoze zahmlieva ze sa to nestalo.
@zooeynka Ano zavidim jej, ze nevie zaklady anglictiny a dievcatku daruje s napisom BOY outfit . Urcite chcem byt ako ona 😍
Svadba nie je o tom, koľko peňazí ti kto dá do obálky. Na svadbu sa volajú ľudia, lebo ti na nich záleží z nejakého dôvodu a chceš aby "tvoj deň" prežili s tebou. Toto ja neviem pochopiť, "vykrikovať" po svadbe, kto koľko dal.
Vieš, že je švagriná trafená, tak prečo sa stále zaoberás 40 eurami a modrým body. Daj jej kontakty a ignoruj ju. Zjavne sa jej nechce hľadať kontakty a je jej jedno kto jej ich dá. S 1000 eurami by som muža upratala, sú to vaše spoločne peniaze a spoločne by ste mali rozhodovať o takých veľkých sumách.
Precitala som vsetky strany, mrzi ma ako tu niektore nakladaju autorke podla par riadkov v uvode a bez dodatocnych info, ju hned psychologicky definovali a zaradili. Keby mne dlhorocne niekto takto ublizuje, tiez by vo mne pohar trpezlivosti pretiekol.
Autorka s kludom anglicana by som jej povedala, ze ved na svadbe bola, ludi pozna, nech si kontakty najde na internete. Tvoj cas je drahy a nemas priestor jej dohladavat veci, ktore mas niekde pozakladane.
A tie zvysne veci by som si s nou vydiskutovala a ked nepomoze, isla sa nazrat na svadbu a potom prerusila kontakt na nevyhnutne minimum. A ziadnych 1000 eur, ked chce byt manzel geroj, nech jej da 100 eur.
Ak manzel stoji pri tebe, velke plus.
ja by som jej kontakty poskytla ale len nazvy nech hlada cez net a skoporovala na oplatku jej spravanie 40€ ako darcek a cierne saty 😉
tvoj muz jej chce dat 1000€ ???? to fakt jeho ihned uprac dajte to condala ona a aj by som jej to povedala
Muž si potrebuje kupovať sestrin respekt a priazeň? Lebo 1000ka je dosť cez čiaru (pokiaľ nie ste poslanci alebo mafiani). Ty ju tiez neznášas ale všetko o co požiada jej dáš aj keď ta to serie..prečo sa jej pchate do zadku?
Boze, tak okopiruj aj ty ju, ked uz potrebujes zabomysie vojny. Oblec si cierne saty, daj 40 euro do obalky a sed ofucana. Co ti na toto uz napisat?
Ooooovela viac ako modre body by ma sralo tych 1000 eur co jej ides dat ;) Ano, su to aj tvoje peniaze, minimalne polovica. A ty vo svojej jednoduchosti riesis uplne nepodstatnu vec ako poskytnutie kontaktov :D
Kašli nanu. Viem o co ti ide- nemá ta rada, dáva ti to patrične najavo a teraz vlastne ta využije ako inšpiráciu. Zober to tak, že možno si jej tŕňom v oku.mozno ti závidí niečo, čo ona nemá a nikdy mať nebude. Neviem prečo sa tú do teba hneď navazaju....kasli aj na tie komentare. Niektore skor pisu ako rozmyslaju a chyba im kusok empatie. Odosobni sa od toho, kontak jej daj pokial chces a pokial nie, povedz ze si uz nepamatas alebo nemas..
presne ty rieis kontakty ale muza co jej ide dat tisicku nie ako toto je naozaj uplne mimo ja osobne by som mu povedala ze ak da tisicku a nie tolko co dala ona na svadbu nejdem
Autorka riešiš blbosti.. Ja rada keď môžem tak pomôžem a rada odporučím niekoho s kým som bola spokojná. 🙂. Rada by som ušetrila čas bratovi, sestre švagrinej... Aj keby si obliekla rovnaké svadobné šaty ako som mal ja.. Bolo by mi to jedno 🙂. Hosťom je jedno aký DJ, kameraman... 🙂
Nedaj kontakty keď nechceš, načo na toto treba diskusiu? Do obálky jej daj to bodycko a bude vybavené. Máte nahovno vzťahy už teraz stačí za tým dať bodku.
@mamina7070 brat nech dá koľko uzná za vhodné, zas ju tu neockujte proti švagrinej... 🤦

Ked nechces, tak jej rovno povedz, ze kontakty nedas, nech si zozenie sama. Aj tak nebudete mat dobre vztahy, ked uz teraz sa ohovarate a nemate radi. A potom to bude dalej pokracovat, napr.vy budete mat dieta prve, tak budu chciet posunut vecicky, hracky a pod, budes riesit, ze svokra viac strazi ich dieta a pomaha im, podla mna bude stale daco....