Svoj život som si predstavovala inak
Ahojte... musím sa niekde vykecať, lebo už nevládzem... jediné, čo mi zatiaľ slúži, je zdravie... za to som naozaj vďačná, ale týtmito stresmi sa aj to môže pominúť...
Kde by som začala... nedávno som ukončila 5,5ročný vzťah, mali sme tesne pred svadbou... celých 5 rokov som bývalého ťahala z kadejakých problémov, čo si prenášal z min. manželstva, teda z dlhov... Zobrala som úver na seba, aby mohol vyplatiť exekúciu, kt. dostali spoločne s jeho bývalou, ale jej nemal kto na čo siahnuť, tak sme to museli zaplatiť celé. Milovala som ho veľmi a bola som slepá. Tesne pred svadbou som prišla na ďalšie veci... všetky svoje úspory som vyhádzala na svadbu, kt. nebola a ako to už chodí, nikto Vám peniaze už nevráti. Dokonca som mu ešte pred tým požičala nejaké peniaze, ale tie už tiež neuvidím....
Mám dobrú prácu, zarobím celkom dobre, ale všetko ide na splácanie hypotéky, úveru, atd atd. Veď to poznáte... a už ma to nebaví.. nemôžem si kúpiť nič na seba, šetrím na všetkom, na sebe.... hľadám ešte druhú prácu, ale ako vedúca v mojej terajšej práci tu trávim dosť veľa času, tak je to ťažké, pár brigád som už mala, ale to čo som precestovala, to sa mi v podstate ani nevrátilo.... mám nového priateľa, ten vie, že splácam aj úver z min. vzťahu...vie, že ledva vyjdem s peniazmi, ale niekedy mi to príde tak, že mi neverí, že fakt vyjdem len tak tak...a tu je kameň úrazu... chcel by bábo.. ja tiež, veľmi...ale čo potom... z čoho to budem platiť... je mi už teraz jasné, že po pol roku budem nútená ísť do práce, ale viem ja, či dieťatko bude zdravé, či mi bude mať kto s ním pomôcť, či ma vezmú naspäť do mojej práce... je toľko otázníkov... priateľ mi aj povie, že veď to zvládneme, ale neverím, že by chcel platiť úver z min. vzťahu a pod. .. Po dieťatku veľmi túžim, pretože môj život momentálne nemá žiadny zmysel.. myslela som si, že do 30ky budem mať už 2 detičky... a to ani nehovorím, že s bývalým sme riešili umelé oplodnenie, pretože bol neplodný... k tomu nakoniec tiež nedošlo, ale na vitamíny a pod. prípravky išlo tiež hodne peňazí... tak ma už tento život nebaví... peniaze nie sú všetko, ale ovládajú nás neskutočne... neviem, ako ďalej... nebaví ma nič... dni len prežívam, nemám radosť už z ničoho...
@zuzkanik ja som mu to aj povedala, že najprv mu byt necha, potom mu ho predava a nakoniec chod kde chces.... ale divne vztahy mame aj my v rodine, takze to chapem.. moji rodicia plne zabezpecili 2 starsie segry, pomahali im ako to slo... a my 2 mladsie, nist, vôbec nist...
@beruska2233 tak už sa len postaviť pevne na vlastné nohy. Všetky žienky ti tu v podstate hovoria to isté. Verím, že si teraz v depresii, ale hlavu hore. Vieš, koľko vecí v živote sa vie zmeniť za krátky čas? Možno sa mi to ľahko hovorí, ale skús sa na to pozrieť z inej strany: vybehni si na kavu, dobre si pospi, vykecaj sa, ak to potrebujes a zacni myslieť pozitívne. Tvoja situácia naozaj nie je taká príšerne neriešiteľná, ako ju momentálne vnímaš. Mnohé ženy, tu na MK, sú naozaj v desivej situácii, ktorú by si určite nechcela zažiť. Máš možnosť sa jej vyhnúť, tak to urob. Nechaj pracovať srdce, ale aj rozum a intuíciu a všetko bude ok.
máte pravdu všetky.. v mojom okolí to všetci zľahčujú a k dieťaťu ma tiež nejak tlačia...inak (možno) budúca svokra tiež veľmi túži po vnúčati, ale to čo teraz porobila, tak to o tom moc nenasvedčuje... no nič... ďalšie životné kroky sa odkladajú až kým nebude úver vyplatený..inak sa nedá... ďakujem za názory
dieťa je krásna "vec" v živote, len láska a byt nestačia k tomu, aby bolo všetko ako má byť. Z niečoho treba žiť, jesť, platiť účty, keď ochorie dieťatko a musíš smer lekáreň a nemáš v peňaženke potrebné korunky, potom čo? to je len taký bežný prípad.
zvládne tento tvoj priateľ taký život, že každý deň bude premýšľať, ktorý účet skôr zaplatí alebo kúpi dieťaťu napr. jogurt, ovocie a podobne? lebo materská a rodičovská akožedovolenka nie je dovolenka a už vôbec nie zaplatená tak, aby si dokázala pokryť všetky výdavky dieťaťa. buď máš pri sebe partnera, ktorý to utiahne finančne alebo máš úspory.
lebo keď vám to nebude vychádzať alebo nedajbože mladý muž zdúchne, dieťa sa nedá odložiť. a žiadne dieťa si nepýta rodičov, akých dostane - zdravých, chorých, bohatých, chudobných...
kam sa ponáhľaš? splať všetko čo treba, potom si plánujem bábätko a život s tým spojený. bude sa ti ľahšie dýchať.
@beruska2233 Určite budeš mať pekný život a budeš dobrá mama. Ale počkaj si na ten správny okamih. Keď nastane, okamžite zistíš, že to je ono. Budeš šťastná a vyrovnaná a minulosť ťa už trápiť nebude. Strašne ti držím palce.
@zuzkanik ďakujem krásne
@beruska2233 ja len tolko, ze pises, ze nedavno si ukoncila jeden vztah a uz mas druhy v ktorom planujes dieta. Nie je to trochu priskoro? A navyse keď mas novy vztah, asi cerstvy, mala by si lietat v oblakoch, byt zalubena a uzivat si zivot. Je tu plno zien, ktore maju hypoteky, dlhy, ziju s minima a to aj s detmi a nie su taketo depresivne. Asi sa treba len prebrat a zit. Mas pracu, mas kde byvat a zjavne mas z coho zit a staci ti na splatky, mas vztah, ktory je vazny, tak sa zamysli nad tym, ci mas naozaj dovod byt takato skepticka.
Láska býva slepá. Takže buď rada, že aspoˇn pred svadbou sa ti otvorili oči.... Hlúposť si spravila, že si sa dala do kopy s blbom čo už ženatý bol, zobrala si na seba úver a splácaš niečie cudzie dlhy... Ja som hlúpa dosť - dokážem sa rýchlo zaľúbiť, ale čo sa týka peňazí tak tam som triezva až až....Ak by niekto pýtal odo mňa peniaze - v tom momente by bolo po láske..... 😀 😀 😀
@maciatkolulu ono je to asi celé v tom, že jej začínajú byť biol. hodiny.....
Beruska2234.........chapem ze to mas tazke, ale nie si az v tak neriesitelnej situacii. Tak ako aj baby aj ja ti radim nikam sa neponahlat a este pockat, a hlavne si o priatelovi vsetko zistit. Hovorim z vlastnej skusenosti. Tiez som si svoj zivot predstavovala inak, uplne inak. Pripojim aj svoj pribeh, aby si vedela,ze su ludia, ktory su na tom aj horsie- cim teda vobec nechcem zlahcovat tvoju situaciu. Mas 28 a 4 roky do splatenia uveru. Tiez by som este tie 4 roky pockala a zatial sa spoznavala s priatelom a uvidis ako sa cela situacia vyvinie. Ked si precitate moj pribeh, mozno si viacere poviete, ze zrovna ja jej idem radit. Ale napriek tomu a prave tomu co som si zazila na vlastnej kozi,jej radim este pockat.
Mam 5 rocne dieta a cakam druhe s priatelom, ktory ma totalne sklamal, som v 15tt a teraz vychadzaju na javo vsetky jeho klamstva , ktorymi ma krmil. Este k tomu je lahostajny ku mne , k tehotenstvu a aj k mojmu 5 rocnemu synovi. K tomu vsetkemu je nezodpovedny, ma sice pracu ale za minimalnu mzdu, a viac v tej praci nie je ako je. Ma hypoteku. Kolkokrat nema ani na zakladne potreby, nie to este na vyplatenie hypoteky. Financne mu vypomaha jeho mama, ktora tiez este nepochopila, ze je doslely a mal by sa postavit na vlastne nohy, hlavne teraz ked cakame dieťa. Jemu to tak vyhovuje,ze sa o neho staraju druhi, je pohodlny a vobec ho nezaujima co bude dalej. Ked som mu povedala, ze ma strasne sklamal, jeho odpoved bola tak si najdi ineho, ved nemusime byt spolu. Toto povie a caka somnou dieta! Moja dovera k nemu je na bode mrazu a o laske ani nehovorim.vsetko vo mne zabil svojim postojom a spravanim a to som este nespomenula, ze ma posielal na potrat. Som z tejto situacie nestastna a zufala a neviem co bude dalej. Zatial spolu nezijeme, on zije v rodinnom dome sam ale vedla rodicov ,aby ich mal na blizku. Ja zijem so synom u rodicov. Ale tu tiez nemozem zostat. Moji rodicia nie su nadseni tym ze cakam dieta a jeho nemaju radi od zaciatku. Mama povedala, ze si to mam riesit sama. Pravdepodobne budem musiet ist byvat k nemu lebo inu moznost nemam, ale vobec tym nie som nadsena, zhnusil sa mi po tom vsetkom.a vobec si neviem predstavit s nim zit. Je mi hnusne sa na neho co i len pozriet. Ale kam pojdem sama s dvoma detmi??
@beruska2233 a čo si myslíš, že my všetky čo máme deti sme bez úverov, bez hypotéky? Dneska takto žije skoro každý. To si na tom ešte dobre, že ti samotnej dali hypotéky a zvládaš ju splácať a máš čo jesť....
@lejuska412 mrzí ma to veľmi... vidíš, človek nikdy nevie, koho si pripustí k telu... preto som teraz skeptická, ako mi tu jedna napísala... áno, užívam si nový vzťah, ale kontrolky sú zapnuté...
Tvoja situácia je naozaj ťažká, neviem, čo by som robila na Tvojom mieste... úprimne prajem veľa síl 😉
@sasa1310 mne nejde o to, že mám úvery, len o to, že sa momentálne neviem a nemôžem posunúť ďalej a kvôli mojej predošlej hlúposti sa všetko musí odložiť na neurčito... mne to je jasné, že sa teraz bez úverov nedá a keby som ich mala s terajším, tak ma to tak nemrzí...
@lejuska412 a nedá sa Ti nejako pomôcť? Rodičia, súrodenci, babička, príbuzní? Alebo krízové centrum. Aspoň na nejaký čas. S takým partnerom by som určite neostala. O nejaký čas by si to musela riešiť znova. Ja som bola sama na bábätko...ale to je iný príbeh. Ak budeš chcieť, napíš. 🙂
@beruska2233 Ahoj, rada by som pridala aj svoj nazor. Je dolezite byt schopný dat svojmu dietatu vsetko co potrebuje a k tomu potrebujes peniaze, ale ked mas priatela ktory by chcel s tebou babatko a dokazal a hlavne chcel sa o Vás postarat tak je to uplne super. A ked ta ma rad a budete zit spolu v jednej domacnosti zo spolocnym rozpoctom vsetko bude lahsie. Niekedy sa musi clovek vyrovnat s minulostou, hodit ju za hlavu a ist dalej. Ja viem, ze uver treba splatit, ale ked sa bude takto aj priatel pozerat navzajom si pomozete. Vsetky ti radia pockaj s babom. Nemas na co cakat. Nikdy nevies co sa ti zajtra stane a dieta uz nemusi prist... Nikdy nevies ako dlho sa budete musiet snazit, kedy sa podari, ci bude tehotenstvo uspesne... Takze moja rada ked zacnete zit s priatelom uz teraz ako rodina a spolocne riesit tvoje aj jeho problemy vsetko zvladnete a mozte aj na babatku pracovat. A este jedna rada. Nikdy sa nespoliehaj na pomoc od druhych. Hlavne nie financnu. Nech ti slubuju cokolvek. Radsej nic necakat a potom sa tesit ako cakat a potom byt sklamany. Vela stastia v zivote ti prajem.
@bonaqa2013 asi je to ozaj o tom, že sa ozvali biol.hodiny a v podstate som sa 3 roky tesila na to, kedy otehotniem, ked sme sa snazili este s byvalym... clovek v urcitom veku hlada nejaky zmysel zivota, mam skoncenu vysoku skolu, mam dobru pracu, mam byt, venujem sa fitnessu, sportu ako takemu... ale predsa cloveku cosi v zivote chyba... ale jasne, nechcem sa hrnut do dietata za kazdu cenu, preto som asi aj tu, aby som si to utvrdila...
on odo mna peniaze nepýtal, len som nechcela, aby to bolo ešte horsie ako bolo... no hold, dnes uz clovek ozaj nemoze verit nikomu a spravila som hlupost jak hrom...
@ivlo ďakujem krásne 🙂
@tinqua ďakujem 🙂
@beruska2233 a čo keby si si našla normálneho chlapa, ktorý normálne pracuje alebo podniká ...🙂 ...sorry, ale nedalo mi a toto si asi nechcela počuť ... aj ja by som bola oveľa opatrnejšia a žiadne dieťa by som nechcela, hlavne keď si v situácii, že splácaš úver z predchádzajúceho vzťahu ...do novej rodiny s čistým štítom ...to dieťatko, po ktorom tak veľmi túžiš a o ktoré si sa v minulosti tak veľmi snažila, si to hádam zaslúži ...alebo chcete hneď začínať s dlhom a odopierať mu ...veď nie je isté, či sa tvoj terajší priateľ uchytí v biznise ...a to potom budete stále len v dlhoch?...dievča, kontrolka ti bliká naozaj správne a máš správne názory na život, tak sa ich drž😉 ... aby si neurobila nejakú chybu ...a na dieťa máš stále čas ... v dnešnej dobe to už nikto nerieši, či v 20-tke, či v 30-tke a niektoré aj v 40-tke...vždy je to OK🙂 ak sa na to cítiš aj ty a nielen preto, že to chce partner ...
@beruska2233 uver este na 4roky a ty stresujes?? Ja ze mas nejaku hypo na 30rokov....kam a naco sa ponahlas??? Tak splat uver a po 4rokoch sa zoberte a dieta v 32ke je v pohode....
ahoj beruska, súhlasím s bosoriak, mám 36 rokov, síce už tri deti, ale posledné sa mi narodilo pred rokom a ver mi, pre dieťa nie je nič doležitejšie ako spokojná a vyrovnaná mama, aj počas tehotenstva aj potom. Vidím to na vlastných detoch, najstaršieho synčeka som čakala v 6. ročníku na výške, snažila som sa byt čo najkludnejšia, ale predsa so mnou odštátnicoval dve štátnice. Ako bábatko bol pokojný, hoci pol roka sme si odplakali,lebo trpel na reflux, ale autosedčka nám velmi pomohla🙂)) Ked som čakala druhé, bola som vystresovaná, strašne som sa bála, ako budem zvládať dve deti (podotýkam, trpím aj epizódami depresie a zrovna vtedy ma chytila taká riadna depka), a na nej som videla, že už nie je taká pokojná ako synček, bola viac uplakaná a neskutočne na mna naviazaná. A ked som zistila, že čakám tretie,tak som si povedala, že sa budem snažit byt čo najpokojnejšia(naštastie som cez tehu depku nemala) a hoci sa narodil o 2,5 týždna skor, je to najpokojnejšie babatko, ktoré dokonca zaspí aj pri tatinovi, čo u predošlých neexistovalo, vobec za mnou neplače, ked aj odchádzam a mrzutý je fakt len vtedy, ked je hladný alebo pokakaný alebo ho niečo bolí. Ináč sa usmieva, ide v pohode aj k neznámym ludom...takže...ak ta niečo netlačí v zmysle, musím mat dieta do dvoch rokov, lebo potom to už nebude možné zo zdravot. dopvodov, oplatí sa počkat...upevnujte svoj vztah s priatelom, venujte sa jeden druhému, užívajte si ten čas, kým ste sami,všímaj si ako reaguje vo vypätých situáciách, ako zvláda stres, aký je, ked horšie v noci spí..(.lebo toto budeš potom krásne vidiet, ked sa narodí bábatko a toho spánku si zo začiatku možno užijete fakt málo) lebo potom ked prídu deti, už ho bude menej a menej... a ja viem, aké to je super, ked si možem pre manžela uchmatnút aspon hodinu času a byt len s ním, je to vzácne🙂))želám ti len to najlepšie....a ked by už prišlo k tomu, že bábo príde skor ako sa splatí požička, vždy je možnosť refinancovania, ale na to už "odborník" nie som🙂)))
@beruska2233 skúsila si sa poradiť s právnikom?
Toto je super
https://www.youtube.com/watch?v=KuJ66u_KO8o
@sissy27 nie jemu krachlo podnikanie.. ale ano, to je v podstate v tejto situacii jedno..