icon

Svojho muža už nemilujem

poraditsa
5. dec 2020

Poznate to? Ako take zvladate? V nasom vztahu uz bolo dost hadok (ohladom jeho matky) a tym, ze si Ma nikdy nezastal, klamal mi v prospech matky, nikdy so mnou pred nou nedrzal, tak Ma to vnutorne ubijalo a tym, ze uz vela takehoto sa opakovalo, uz ho nelubim. Mame spolu jedno dieta a druhe na ceste Ale ja si neviem predstavit tohto muza opät lubit a myslim, ze az ked jeho matky tu nebude, Bude konecne ako na byt. Rozvadzat sa nechcem kvoli detom a on taktiez nie. Da sa takto dlhodobo zit? Poznate to?

Strana
z4
kristina2015
5. dec 2020

@panelacikova Veď ja ti verím,že všetko bolo na tvojich pleciach ,celá domacnost , takto som to aj myslela . Jasné že ti neostávalo čas na nič iné ,kedze namiesto toho aby ti pomáhali ,ostávalo všetko na tebe . A áno ja takýchto ľudí nazvem kľudne že sú lenivci,sebci a neviem čo. Trošku pribrzdeni vo vývoji mozno?🤷 Ja si pri pojme,,mama,,náhradná -svokra- predstavujem trošku inu pomoc . Iný život a nie že ti ho ešte bude znepríjemňovať .Tebe aj vnučke .Avšak už je asi šťastná ,ako aj jej podobne mamičky .

panelacikova
5. dec 2020

@kristina2015 no to áno. on aj jeho sestra sú neskutočne leniví a sebeckí ľudia. to z nich urobila stará (cháp - ich matka, čiže mojej dcéry babka...). inak intelektuálne obaja šikovní, to zas nemôžem povedať. ale čo sa týka schopnosti v praktickom živote (mám na mysli praktický život doma, v partnerstve...) - nula bodov...
no a mojej dcére ona neznepríjemňuje život, to nie. ale sranda je (a to sa dá aj očakávať), že pre ňu sú vždy jej deti (36 a 35) "deťmi" viac ako moja dcéra (11). proste keby sa topil jej synček a jej vnučka, skočí za synčekom a vnučku nechá utopiť sa, ak to mám tak obrazne napísať... dcéra mi už nie raz doma hovorila, že musela sa prispôsobiť, keď bola u nej, že najprv babka súhlasila s tým, čo navrhla dcéra a potom synček (čiže ex) navrhol niečo úplne iné, čo dcéra nemala absolútne chuť robiť a bolo okamžite vyhovené synčekovi. takže tam je stále tá opičila láska. a to nezmizne nikdy. a toto som presvedčená, že má "doma" aj autorka tejto témy.

callisia
5. dec 2020

@panelacikova a s tvojím ex mužom je čo teraz? Je s matkou? Nemá novú známosť? Nechýba mu žena? Nepresviedčal ťa až ostaneš, že sa zmení? Inak klobúk dole, že si toľko vydržala.

panelacikova
5. dec 2020

@callisia ahoj. ženu nemá žiadnu... či mal nejakú jednorázovku, netuším, ale nemyslím si, nie je taká povaha. takže si myslím, že po mne skapal pes... k matke chodí veľmi často, čo sa teda čudujem, lebo matka má 70 rokov a on pracuje vo veľkej firme, kde mnohí z nich kašlú na rúška napríklad... ale to je o inom. je tam viac-menej varený pečený každý víkend (však mamička = závodná jedáleň) a občas tam letí aj cez týždeň. on celkovo lieta stále niekde. neobsedí na riti... inak on žije vo svojom byte (odkiaľ som aj s dcérou odišla) a matka vo svojom v inom meste.
keď som mu povedala, že odídem, tak sa najprv rehotal a hovoril: ty sa stále len vyhrážaš (to preto, lebo som mu to predtým behom roka už asi 4x povedala, že ak sa veci nezmenia, pôjdem)... takže najprv rehoty. potom keď už horelo, tak zrazu ráno vstal, o šiestej letel pre rožky, urobil mi raňajky, nechával mi odkazy ako ma miluje a podobné kraviny... musím poznamenať, že predtým sme žili spolu cca 8 rokov (rátam aj obdobie pred dieťaťom) a v živote mi raňajky nepripravil, akože fakt nie... zrazu vyzdobené rožky s odkazmi... rovno som mu povedala, že načo to robí? že ako ho poznám, bude ho to držať tak 2 týždne a potom s tým prestane... a vôbec som už o to v tom období ani nestála. nemám dôvod zatajovať, že som mala už známosť a proste som spoznala úplne iné chovanie a bola som rozhodnutá odísť na 100%.
navyše, ja som totiž už od neho raz odišla predtým. neuveríš, kúpila som si byt cca 140 km ďalej, odkiaľ som pochádzala a odišla. dcéra mala vtedy cca 2,5 roka. chodil za nami asi pol roka víkend čo víkend s prosíkmi (sranda, že vtedy zrazu nepotreboval tráviť víkendy s matkou), že ako sa zmení a neviem čo. nuž, vrátili sme sa, byt som najprv prenajala, neskôr predala.... ešte to ako tak pol roka - rok fungovalo, potom sa to vrátilo do starých koľají. takže potom neskôr, keď mala dcéra 6,5 roka a ja som sa mu už rok "vyhrážala", som už bola rozhodnutá odísť stoj čo stoj. do toho som niekoho spoznala a povedala som si, že áno, tentokrát to urobím. musím však podotknúť pre všetky rýpajúce, že nová známosť nebola dôvodom rozchodu, byty na kúpu som chodila reálne pozerať už 3-4 mesiace predtým, než sme sa spoznali... čiže bola by som odišla tak či tak. už som ho mala plné zuby. tam bolo toho veľa, ale dovolím si poznamenať, že 90% tých vecí boli dôsledkom majetníckej výchovy jeho mamy. on nebol a nie je zlý. on len bude večne nezrelý.

silviaeli
5. dec 2020

@poraditsa a čo keby si sa pokúsila trochu lepsie vychádzať so svokrou??..nepíšeš ako ta klamu a v com sa ta muž nezastane...no možno keby si bola v kontakte so svokrou tak by sa situácia zmenila..

virbonus
5. dec 2020

@poraditsa Neobviňuj za svoj pohnojený život mužov. Nie sú všetci rovnakí.

mandarinka555
5. dec 2020

@poraditsa Dávaj pozor, aby sa ti tvoja nevesta v budúcnosti "nepoďakovala", aký mamin cecok si zo syna vychovala....a aby ťa nenávidela tak, ako ty svoju svokru...

denkatn
6. dec 2020

@silviaeli vies co, niektore zeny si zo synov robia citovo partnerov, ked svokra kazdy den riesi so synom veci, take riesenia ktore maju dvaja vo vztahu vymyslat, tak aj ked autorka sa bude snazit vychadzat so svokrou, bude to kontraproduktivne, bude to len udrziavat tak ako to nema byt, lebo ten vztah nie je taky aky ma byt. lebo miesto zeny zabera vo vztahu svokra. svokra sa ma zaujimat o deti,vymyslat pre ne riesenia a program, pozyvat oboch na obedy ked ma chut, ale nie riesit ich kazdodenne zalezitosti. to nemoze fungovat. tam treba napravu u muza, aby vedel kde je miesto jeho zeny a ako sa ma ako partner spravat k zene.

poraditsa
autor
6. dec 2020

@virbonus to nikto nikdy netvrdil Tak mi laskavo nepiste takuto blbost!!

poraditsa
autor
6. dec 2020

@mandarinka555 aj by davajte pozor co komu a ako pisete! Tvrdite nezmysli

poraditsa
autor
6. dec 2020

Dakujem za odpovede! Viem si z nich vybrat tie spravne! Ostatne odpovede ma uz preto nezaujimaju.

mandarinka555
6. dec 2020

@poraditsa To teda netvrdím a som oveľa....ale, že fakt oveľa staršia...a tá tvoja gramatika ma fakt ubíja....ani na mňa nereaguj, lebo všetko, čo sa s ti nepáči, tak neguješ a nemáš žiadny revelantný argument. A vraj "viem si vybrať tie správne odpovede"....áno, tie, ktoré sa ti hodia.

poraditsa
autor
6. dec 2020

@mandarinka555 ty mi netvrd nieco uz viac prosim ta a vsimni si radsej svoju gramatiku.

silviaeli
8. dec 2020

@denkatn Ved tl áno, ale ona nepíše konkrétne kde je pravý problem so svokrou, len že ju ohovárajú atd...ale prečo ???

mandarinka555
8. dec 2020

@poraditsa Moja gramatika je v úplnom poriadku a ty sa radšej vráť na 1.stupeň ZŠ a docibri si empatiu.

poraditsa
autor
9. dec 2020

@mandarinka555 myslim, ze mas problem sama so sebou... prajem ti, nech sa ti dari...

Strana
z4