icon

Svokor a spanie 4,5 ročnej vnučky

ebbi
26. sep 2012

Svokor chcel pri poslednej navsteve spat s nasou dcerou v jednej izbe na manzelskych posteliach. Rano s velkou zabavou rozpraval ako mala 4,5 rocna vnucka spadla pocas noci 3x z postele na parkety (postel je dost vysoka a mala je malicka a chuducka - sama kost). Vobec ho nenapadlo prisunut postele ku stene alebo dat aspon na zem nejake vankuse 😖 Mne to vobec neprislo smiesne ale bohuzial ako vzdy som vobec nic nepovedala, ja idiot 😅 Ako by ste reagovali? Myslite, ze je to smiesne? Je to normalne?

ivkake
26. sep 2012

MOja 4 rocna dcerka chodi k dedkovi na víkend skoro stale aj ked babka nieje doma a rano spolu varia nedelnajsi obed a hraju sa idu na prechadzku a vecer nam ju dedko moj svokor donesie domou ze uzu ju treba len okupat a hajde do postele. Ved keby ze aj moj ocko chcel malu na noc k sebe nikdy by mi to nevadilo ved poznam svoju a aj manzelovu rodinu a ked babka nieje doma tak moja dcera ostava s 2 mužmi doma dedko a strýko.Dcerka sa stale pýta a kdey pojdem zasa spat k Dedkovi a Dankovi? Ved preco nie ved oni ju maju radi keby nemali nemali by onu vobec zaujem ale je to moj nazor a ja som rada ze si cez vikend oddýchnem a uz s manželom cakame kedy vyrastie aj nas syn a my budeme mat celý víkend pre seba 😝 ( ved nieje pedofil )

zebra41
26. sep 2012

@ivkake no tak takto aj moj ide a travi s dedkom cas. len zas on to zalezi aj akych mas svokrovcov a vztahy s nimi. ale mozno je to tym,ze zatial spal vzdy iba so mnou 🙂)))

blondiee83
26. sep 2012

Akoze nechapem ani toho dedka, preco sa na tom smial, ked je to vazna vec, ale ani vas ostatne, ktore tvrdite, ze spanie s dedkom povazujete za chore..preco? pride vam vas svokor ako uchyl ci pedofil? Ak ano, potom by ste tie deti nemali nechavat ani na prazdniny - vsak ich moze zneuzit... akoze zenske, trosicku skuste rozmyslat racionalne, niektore ste fakt domyslave a robite z komara somara..
Ak moze spat s Vami a vasim manzelom, preco nie s dedkom? Vsak aj manzel moze byt uchyl...rozmyslate vy vobec, co pisete? Ja mam tiez svokrovcov, aj rodicov a v zivote by ma ani nenapadlo pomysliet na taketo scenare.
A som zvedava, ci by ste svokrovi na poziadavku, ze chce spat s Vasim dietatom, povedali, ze nie, lebo je to chore a uchylne...co by na to povedali Vasi manzelia, ze si myslite o ich rodicoch...Mam taky pocit a teraz bez urazky, ze mnoho z vas by len chcelo tak reagovat, ako tu prezentujete, ale skutocnost je niekde inde a reagovali by ste presne tak, ako zakladatelka...mozno aj ja

kaja73
26. sep 2012

moj starsi syn tiez bezne spaval s mojim otcom na rozkladacom gauci- s mojou mamou nechcel spavat-otec je lepsi rozpravac rozpravok a celkovo ho vedel lepsie zaujat 🙂 dodnes si s nim rozumie lespie ako s mojou mamou-uz ma 14 rokov.
A tie pady-kedysi deti neboli bohovia v rodine a dedko je este asi z tej doby-aj moja sesterka stale padala-do cca 10rokov-a nik z toho vedu nerobil-rano bezne,vstava zo zeme.
Dnes sa na vsetko pozerame ovela citlivejsie.

Ci je to plus,alebo minus ani neviem posudit.

yidaky
26. sep 2012

@ebbi No baby, ja by som kludne dovolila mojmu svokrovi spat s dcerkou. Ty musis mat nejaky pocit, vy ich poznate. My sme so svokrovcami celkom casto, chodime min. raz do mesiaca na vikend a aj castejsie niekedy. Viem, ze nie je ziadny uchyl. Ked boli jeho synovia mali, tak si ich skoro vobec neuzil, pretoze mal taku pracu. A viem, ze teraz by sa pre svoje vnucky aj rozdal /zatial ma iba tie/. Inak manzel so starsou bezne chodi na vikend aj sam k nim a dcerka spi stale s babkou /aj ked som tam ja, napr./. A nie je na tom nic chore.
A co sa tyka toho padu s postele, myslim, ze si na to viac mohla mysliet Ty. Moja starsia, uz ma skoro 6r./ ma stale zabranu, lebo viem, ze ked spi, tak precestuje celu postel a vrti sa kade-tade. No ozaj to dedo po prvom pade tiez nejako vymysliet...ale mam pocit, ze muzom taketo vei ani nedochadzaju.
A co sa tyka toho, ze sa bojis mu nieco povedat, myslim, ze sa nemas coho. Ked sa urazi, tak smola. Tak nech mu povie syn, ked sa Tebe nieco nepaci. Aj moj svokor je taky velmi autoritativny, cely zivot riadil a dirigoval ludi, no ke sa mi nieco nepaci, tak sa ozvem. Citlivo, normalne, ved sme dospeli ludia, tak sa snad dohodneme. Hlavne, ked sa to tyka mojich deti.

bets
26. sep 2012

moje deti travia u starych rodicov prazdniny od 3r., lebo s manzelom chodime do prace, skolka zavreta. a nechavam v plnej rezii svokry ako usporiada spanie. presne zohladni, ze dieta chodi casto na WC, ze sa v noci boja a pod. ale pocas prazdnin sa vyskytnu aj navstevy a kopa ludi, aby bolo veselo a potom sa so spanim improvizuje, ked je teplo aj v stane, lebo pre deti je to zazitok. nikdy by som neurazila svokrovcov tym, ze by som vyhlasila, ze spanie so svokrom je uchylne. teda ani ma to doteraz nenapadlo. a co sa tyka deti, tak od malicka sa rozpravame aj o tabu veciach, cize napr. o tom, ze nikdy nemaju dovolit hocikomu, aj z rodiny robit im nieco, co sa im nepaci. a keby nahodou, ze nech sa neboja mi cokolvek povedat. ak dieta neznasa napr. bozkavanie, tak ma pravo, aby sa to respektovalo a nikto ho nesmie nutit, aby pri rodinnej oslave bozkavalo vsetkych moznych aj nemoznych...a verim, ze taketo dieta ani nedovoli, aby sa uchylny clovek pri nom nejako prejavil.

ebbi
autor
26. sep 2012

Inak teraz mi to doslo, ze ta tema sa cela vyvinula inak. Ja som dala nazov "Zda sa vam to smiesne?" a malo to byt cisto o pade z postele. Neviem kto mi zmenil nazov temy, ale potom to ma uplne iny vyznam ☹

yidaky
26. sep 2012

@ebbi Nie, nezda sa mi to smiesne. No ako som pisala, viem si predstavit ci uz mojho otca alebo svokra, ze by to tiez nedomysleli. No babicky, obe, su uz prakticke skusene zeny. To je uplne ine...

ebbi
autor
26. sep 2012

Svokor mal vyzniet nezodpovedne a nie uchylne.

moon1979
26. sep 2012

@ebbi
názov témy zrejme zmenili admini, skús sa na nich obrátiť ... každopádne nič to nemení na veci, že svokor nemá ani štipku zodpovednosti v sebe ...

mummy01
26. sep 2012

@ebbi hej,debata sa zvrhla zlym smerom 😝 100 ludi-100 nazorov a vseobecne sa o tie nase deti bojime stale a vo vsetkych ohladoch.
Treba ale podla mna mat na pamäti ze vecsina nasilnosti je pachanych na detoch pod rodinnou pokrievkou.

bets
26. sep 2012

@ebbi
staci mala zmena v nazve a tema vyznie uplne inak. v poslednej dobe admini sa riadne sekli s premenovavanim tem. nazov temy vlastne vyjadruje na co kladie zakladatelka doraz. keby ostala tema, ci je to smiesne, tak aj odpovede by boli podla mna v inom duchu... lebo doraz by sa kladol na "srandu" z padania z postele a nie na spanie so svokrom. keby sa prestalo s premenovavanim takychto tem, tak by tu nebolo tolko nedorozumeni...

ebbi
autor
26. sep 2012

A ked uvazujem o tom spani, tak si myslim, ze deti by mali mat tak ci tak vlastnu postel, ci je to u starych rodicov alebo doma. Pride mi to vterne, nehovorim o tom, ked sa dieta obcas boji alebo mu precitam rozpravku na dobru noc. Ale venovat detom sa da ovela rozumnejsie 🙂

ewca
26. sep 2012

Akoze sorry baby, ale fakt nechapem, co je zle na to, ze spolu spali... mmy ked ideme na vikend k rodicom, tak dcera s nimi spi automaticky aj s jednym aj druhym... u svokrovcov ich dokonca hodi uspavat svokor a ez obed spi tiez len s ninm, nikto iny ju totiz v posteli nevie uspat... nechpem preco v tom hladaate nieco chore, cudne a zvratene... je prvda,ze v dnenej dobe sa moze stat hocico, ale naozaj bratt kazdeho za uchyla...
a co sa tyka padov z postele, dieta mmoze padnut hocikomu, aj rodicom...je pravda, ze ked by sa mi to talo raz, tak dm aspon na zem nejaky paplon, a svokrovi dohovorim alebo na druhykrat to zabezpecim sama....

strapco13
26. sep 2012

baby ..ako fakt ..to ze je niekto svokor neznamena ze je hned nenormalny
moj dedko bol tiez svokor mojmu otcovi a vzdy som mu vliezla do postele a nikdy mi nic neurobil, stlao sa ze som spadla..ina postel, zmena prostredia, spala som nekludnejsie...keby zil tak sa k nemu idem pritulit aj teraz ..k bake vlezem do postele aj teraz ked sme u nich na nasteve 😀 ked tato s deckami spi a ja si chcem este s babkou pokecat
a ze to svokor chcel? proste sa tesil z vnucata ..rovnako ako babka, ved ta spala so strarsou ako pise autorka temy..a to nik nepovazuje za divne
vidia sa malo, tak sa vytesoval z pritomnosti ..ak dieta suhlasilo, ze chce spat s dedkom, tak by som v tom ziaden problem nevidela, pokial sa cez den chova k deckam normalne
to ze sa nieco stalo..chlap nie je zena, nema ten materinsky pud ochranovat, preto mu to bolo smiesne...treba nabuduce predist situacii, bud das zabranu nejaku, ci otocite inak postel, alebo ak to nejde, tak strucne vysvetlis, ze nie, lebo minule mala padla...ale pokial to nie je poschodova postel, tak dietatku sa malokedy nieco stane pokila nespadne na nieco, cize pripadne dat nieco kolo postele , ak by sa to nahodou zopakovalo
inak potom sa necudujme, ze svokrovci nemaju radi nevesty ..ked hned vidime za kazdym ich pocinom nieco nekale ☹

zebra41
26. sep 2012

@ewca ja to tak beriem preto,ze podla mna moj svokor by sa v noci presne o taketo veci nepostaral. nedal by paplon, nevsimol by si ak by sa prehadzoval kvoli tomu,ze napr. ma teplotu. ale to zalezi od toho konkretneho cloveka, svokra. ako za uchyla by som ho urcite nepovazovala

jabadaba
26. sep 2012

@ebbi tak nech si so svokrom raci pohovorit tvoj manzel, nie? Akoze nepripusta debatu? Oznami, ze decko treba zabezpecit proti padu a je vymalovane. Alebo tam spat nebude.

jabadaba
26. sep 2012

@ewca presne tak, tiez nechapem hladanie niecoho zvhrleho na tom, ze dedo spal na jednej posteli s vnuckou. Som zvedava ci by boli dievcata take rychle v zaveroch ak by slo o ich vlastneho otca! Asi by sa manzel pobavil ak by autorka na neho vyrukovala, ze jeho otec je chory a perverzny. Ja osobne by som takuto nevesticku z duse neznasala. A potom sa niekto cuduje aky ma na houbeles vztah s rodicmi muza. Damy, spamatajte sa alebo ideme robit kauzu na obraz obtazovania deti a la Boorova?????

jabadaba
26. sep 2012

@ebbi to tu obcas redakcii zaharasi a ma potrebu bud prepisat prispevok alebo zmenit nazov temy....no comment.

strapco13
26. sep 2012

@ebbi inak mozno sa svokor citil neprijemne, ze mala spadla, tak to chcel odlahcit tym, ze z toho chcel spravit srandu
lebo kedze vie kolkokrat v noci spadla, tak biol urcite hore a pomohol jej spat do postele, zrejme ju aj uspal, kedze ta nesla zobudit 😉 cize mozno to bol len jeho pokus zbavit sa pocitu viny, ze na nu nedal pozor ..ale zas ..ty ho poznas, nie my, takze iba ty vies ci si aj inokedy robi zarty z vaznych veci, ci sa na tom fakt zabava alebo tym zakryva skutocne pocity

lilysk
26. sep 2012

@ebbi V zivote by som cudzieho chlapa nenechala spat s mojou 4.5 rocnou dcerou na manzelskej posteli !!!!! Ani keby to bol najlepsi svokor na svete ...
Co sa tyka padov mojej kamosky dcera spadla z postele na hlavu a sa jej urobila zrazenina na mozgu a nasledne sa to opuzdrilo a zatlacilo jej na miechu tak ,ze oslepla !!!!!
Takze este ked sa smeje z toho ako dieta spadlo z postele tak to je suuuper !!!!

jabadaba
26. sep 2012

@lilysk cudzieho chlapa???? Ziram.

strapco13
26. sep 2012

@lilysk cudzi chlap??? ved je to otec otca tvojich deti to akoze ked bude tvoj manzel chciet spat so spat s vnucatami, tak mu tiez vynadas ze je pre nich cudzi???

maznacik007
26. sep 2012

ja nevravim ze je to tento pripad ale podla vyskumov je kazde 4 az 5 dievca (do 18 rokov) vystavene sexualnemu nasiliu... tam nie je len zneuzitie aj ine formy a niekde tie deti su
takze ja by som toto nezlahcovala... sama poznam takych min. dvoch co aj fyzicky ublizili dietatu v tomto smere... obaja normalne funguju a casto sa aj pohybuju pri skole ihrisku... resp. pohybovali do min. roka potom sme sa my odstahovali z mesta... a tiez poznam dvoch co pracuju s detmi ktori prejavuju povedzme to jemne nezdravy zaujem o deti
ja som na toto hakliva a radsej opatrne v tomto....

janulka188
26. sep 2012

neviem ale ked si stary rodicia rozdelili deti tak preco nespali spolu a na tej druhej posteli mohli spat tvoje slecny? no moj maly spaval aj u svokrovcov ale vzdy mal postel sam a svokrovci davali vankuse ak by v noci padol a nechavali otvorene dvere..podla mna je vazne blbe aby moje dieta spalo vedla svokra ,tak to teda v ziadnom pripade...radsej sa ja posuniem a utlacim ale toto nie 🙂 mozno som uz stara ale na toto mam pevny nazor.

margotka33
26. sep 2012

baby mne sa zda, ze to spanie s dedkom dost prehanate..Kazdy dedko nemusí byt uchylák.. Moj otec nepr. niekedy uspava malu, ked je u starých rodicov a potom spolu zaspia.. Povie jej rozprávku,jednu druhu a spaia... Mala niekedy zavola baku, podla toho s kym chce spinkat. Ked bola mensia cca2roky, tak sa pred spaním povizliekala do naha a behala ze pod sa jasit, dedko sam povedal, daj si pyzamko, lebo je to ,,hamba behat nahata,, 🙂
A keby spala s druhým dedkom v posleli, síce s mojim ex svokrom.. Nehladala by som za tým nic zle..Je to dobrák a myslím, ze by jej neublízil..Ze je uplne v poriadku..
Ja ako mala som spávala s dedkom v jednej posteli a ked som chcela tak som spala s babkou. Dedka a baku som lúbila a nikdy mi neublízili..
Akurat dedko mal zabezpecit, aby mala nepadala, alebo Ta mal ohlasit a nie sa na tom zabavat.. Ja ma dost vysoku postel a mala tiez z nej par krat zletela a veru do smiechu mi nebolo..☹ Hoc som ju par krat aj zachytila, ked sa uz gulala..🙂

ivkake
26. sep 2012

Ja normalne nechapem? Ved halooooooooooo tak to potom aby som zakazala aj svojmu manželovi bozkavať naše deti a nie to ešte starý rodicia ved nas este niekto uda za pedofíliu v rodine.A to este nehovorím ze ked dcera mala 1 rok tak jej svokor pricvakol ruku do dvier tak to je assi ublizovanie na zdravý. A na manželskej posteli spi aj moja dcera s mojim a hlavne JEJ otcom tak to by ani nemala lebo na to je asi detska postel 😒 chcela by som vydiet manzelov keby si toto precitali hlavnie tie prispevky kt. su proti ale urcite by ste boli radi keby ze vam treba na niekolko dni odist a o deti sa nema kto postarat tak by boli dobrý aj stary rodica. Tak ja dufam ze ked my budeme starými rodičmi ze nam nebudu zakazovat nase deti sa stýkať s ich detmi a nie to este aby nas podozrievali z pedofílie 🙄

janulka188
26. sep 2012

@ivkake vies ine je to ked spolu zaspia ale aby dedo celu noc spal vedla vnucky?a co sa tyka manzela v podstate mojho ex tak deti nikdy nechceli spat ani vedla neho radsej vliezli ku mne do postele alebo si dotiahli paplon a zaspali mi pri posteli..a to musim uznat ze syn ma 11 a obcas ked ma zle sny tak si pride lahnut vedla na manzelsku postel alebo ma zobudi ci sa moze pritulit...ale to su ine situacie.

lilysk
26. sep 2012

@strapco13 V 1 rade som nikomu nevynadala a v 2 rade je pre mna svokor cudzi chlap 🙂

lilysk
26. sep 2012

@jabadaba Pre mna je moj svokor cudzi chlap .Preco ziras ?