icon

Svokor a spanie 4,5 ročnej vnučky

ebbi
26. sep 2012

Svokor chcel pri poslednej navsteve spat s nasou dcerou v jednej izbe na manzelskych posteliach. Rano s velkou zabavou rozpraval ako mala 4,5 rocna vnucka spadla pocas noci 3x z postele na parkety (postel je dost vysoka a mala je malicka a chuducka - sama kost). Vobec ho nenapadlo prisunut postele ku stene alebo dat aspon na zem nejake vankuse 😖 Mne to vobec neprislo smiesne ale bohuzial ako vzdy som vobec nic nepovedala, ja idiot 😅 Ako by ste reagovali? Myslite, ze je to smiesne? Je to normalne?

Strana
z4
strapco13
26. sep 2012

@stardust moj nazor, verejnym zhadzovanim niekoho ineho, zhadzujes sam seba
samozrejme vyjadrit svoj nazor moze kazdy, ale da sa to aj slusne, bez urazania druheho..ak sa potrebuje niekto vyventilovat tak sukromne temy su na to ako stvorene, lebo na verejnom fore nikdy nevies kto to cita a ci sa to nedostane k dotycnemu
ja ale verim, ze vsetky tie co nadavaju na svoje svokry /ci uz pravom alebo nepravom/ tak robia vsetko preto, aby ich buduce nevesty onich nepisali v zlom trebars aj tu na Mk, kde si to o sebe precitaju

predstava, ze tu budem o 30 rokov, a niekto tu o mne napise, ze boze ta moja svokra to je taka krava, alebo este horsie, no nechcela by som 😖
kedze je toto prevazne mamickovske forum, tak vacsina z nas bude svokrami...ak budu pretvavat vtipy a nenavist voci svokram, a budeme ju podporovat teraz, tak sa to moze obratit voci nam 😅
ja strasne dufam, ze pre moje nevesty a zatov / pisem akoby som mala 20 deti :D/ nebudem osoba, pri ktorej im bude kypiet zlc 😖 , ze sa budeme navzajom respektovat aj ked sa nase nazory nezhodnu

ivanka.7
26. sep 2012

Uplne sa stotoznujem so @strapco13 a nechapem myslienkove pochody niektorych tu pritomnych. Su to stari rodicia a vnucata, nie cudzie dieta a cudzi dospelak. Stary rodic sa vola starym rodicom (alebo praRODICOM) z nejakeho dovodu, etymologia hovori jasne. To, ze dedko miesto vtipov mohol radsej daco konstruktivne urobit, je vec druha a treba ho na to upozornit.

blueberry21
27. sep 2012

Nečítala som celu diskusiu ...ale, suhlasim so strapco13 akurát zhodou náhod som včera premýšlala , že ako tu ženy nadávaju a OHOVARAJU svoje svokry,svokrov a aj švagriné a iných blizkych , ako mne sa to tiež nepáči , treba rešpektovať aj toho druhého . Je jasné , že sa všetci nezhodneme a každy má svoj názor, obzvlášt ked sú to dve generácie, ale tolerancia a úcta voči staršiemu človeku im asi nič nehovori. Sami raz budeme v tom veku , takže zobudte sa dámy. To ako tu opisuju niektore ženy svoje svokry atd. az sa to zle číta.

ivett1
27. sep 2012

@ebbi ahoj,nečítala som celú diskusiu, reagujem len na tvoj úvodný príspevok... mala si mu to povedať, že tebe to teda smiešne nie je a že radšej mal dať na jej stranu "svoj" paplón, aby si malá neublížila.... predpokladám, že posteľ sa nedala prisunúť/posunúť ... nabudúce, keď bude u vás na návšteve, si z neho urob srandu ty a povedz mu s úsmevom, že sa príliš rozťahuje na posteli, a tak vytláča vnučku ...takže si mu ustlala s jeho synom 😉 som zvedavá ako bude reagovať na tento tvoj "humorný prístup" ... ale aspoň vidíš, že sa o ňu postaral ... veď sa zobudil, vstal a pekne ju 4-krát uložil späť do postele🙂 ...takže, nie je to až také hrozné ... niektorých starších dedkov (aj babky) by nezobudili ani výstrely z dela😉... jasné, že zľahčujem... ale fakt sa treba ozvať a následne to riešiť tak, že malá bude spať v bezpečnejšej posteli, aby z nej nepadala...

ewca
27. sep 2012

@ivett1 noooo konecne jeden rozumny prispevok

ivett1
27. sep 2012

@ewca 😉

jabadaba
27. sep 2012

@unavenasom ale autorka tu svokra nepodosrievala z nejakeho ohrozenia dcery, teda nie sexualneho. Pokial som dobre pochopila, pytala sa ci je smiesne, ze dieta niekolkokrat za noc spadlo z postele, v ktorej bolo s dedkom a ten sa na tom bavil. Nedchapem preco sa to tu zvrtlo na podozrenie z pedofilie a pod. Som zhrozena. Isto, dochadza k tomu v rodine, to ale neznamena, ze spat v jednej posteli s dedom je nutne nieco patologicke, pre boha! Aj k znasilneniam podla statistik dochadza najcastejsie v rodinach ale to neznamena, ze v kazdej rodine k znasilneniu dochadza. Ved tu sa z dedka spravil doslova uchyl, ktory zamerne vytlaci decko z postele a ktovie estre ake ma nekale umysly.

ivett1
27. sep 2012

@jabadaba fíha, ešte, že som nečítala všetky príspevky ... prepánajána ...

@unavenasom moje deti najradšej spávali/spávajú s dedkom a babkou (ak majú tú príležitosť, lebo nebývajú s nami) a nie je v tom nič úchylné ...len sa pri nich dobre cítia ...a majú pocit bezpečia... (veď sú to moji a manželovi rodičia 😅 )...

jabadaba
27. sep 2012

@ivett1 tak prajem prijemnu zabavu, ver, ze sa pobavis. 😉 A konecne k veci prispevok, ten tvoj.

ivett1
27. sep 2012

@jabadaba no, tak na to nemám nervy...tak "cudzí chlap" ... chudák manžel ... ale...veď aj on je vlastne "cudzí" chlap ...😅😀 radšej sa nebudem do toho montovať, to by teda dopadlo...

unavenasom
27. sep 2012

@jabadaba @ivett1 ved ja som to nepisala ni konkretne autorky..ale tak vseobecne , kedze sa to tu zvrhlo na uchylnosti /preto som ani nedla oslovenie pre autorku temy/
proste som chcela zdoraznit, ze ak sa dieta citi prijemne a bezpecne so starymi rodicmi, tak napriek tomu, ze sa mi stalo to co sa mi stalo, nevidim na tom nic podozrive, pokial dieta s tym suhlasi
ja som tiez mala nadherny vztah k svojim starym rodicom, preto nedovolim aby som moje pocity prenasala na deti a branila im mat vztah ku starym rodicom..len trosku strazim 😔
jabada ..tiez si myslim, ze dotycny dedko nie je uchyl ako tu z neho spravili..len nepochopil situaciu, a zlahcil pady dietatka, proste je stry a zabudol, ako davat pozor na deti
ale nerobila by som z toho tragediu, len zav´bezpecila by sa to neopakovalo..nejaky matrac, alebo postel ku stene,pokial dierta bude chciet spat s dedkom, tak nevidim dovod preco by nemalo ..len by som dedkovi vysvetlila zaklady bezpecnosti u deti ..ak nesuhlasi, tak by som nedovolila, bezpecie dietat je prvorade
@ebbi

jabadaba
27. sep 2012

@unavenasom aha, chapem. Myslela som, ze si nadviazala na predchadzajuce prispevky a zovseobecnila si to, pokial ide o statistiky. Preto som aj ja pisala o tych znasilneniach, cisto analogicky a statisticky. 😉

jabadaba
27. sep 2012

@ivett1 no co Ti poviem... 😉

ebbi
autor
1. okt 2012

zvrhlo sa to tu riadne, uz radsej nebudem pisat a myslim, ze zasahy admin boli v tomto pripade dost nevhodne 😒
islo mi skor o pady na hlavu, mala ma stale zdravotne problemy, mimo ine ma problemy s ockami a prislo mi dost smutne, ze pady na hlavu su smiesne, kedze nase ochorenie oci moze kludne suvisiet s nejakym predchadzajucim urazom hlavy ☹
ja si na malu dam pozor 😉 len som sa poucila, ze doverovat nemozem ☹ a dakujem tym, ktori si precitali prispevok predtym ako reagovali 😀

monika15
5. jan 2013

dedko moze spat vedla na posteli....
dieta ma mat vlastnu postel... soryr uchyl ci neuchyl.... ja urcite by som ich nedavala spolu... a je mi to jedno... kto co hovori

samantha223
5. jan 2013

@ebbi to je ta vec co by som nikdy nedovolila. nielen spanie bez bocnej zabrany, ale svokor s dcerou? v ziadnom pripade. suhlasim s katren

samantha223
5. jan 2013

a urcite zalezi ake su vztahy, kazda mame ine, jedna je taka,druha ina. My mami niekedy mame schopnost zvalicovat, ale to vsetko je len preeto ze sa nase deti snazime ochranit pred vsetkym.

Strana
z4