icon

Svokor mi už 4 roky po sebe nezablahoželal

15. jún 2021

Ahojte, chcem počuť resp. prečítať si váš názor, ev. skúsenosť, ev., ako by ste to brali vy. Už 4. rok po sebe mi na narodeniny nezablahoželali svokrovci resp. svokor, pretože svokra už nežije, ani švagor, kt. s nim býva v jednej domácnosti (dospelý, po tridsiatke, v niekoľkoročnom vzťahu, ale býva s otcom v "mama hoteli" stále bez partnerky). Manžel sa už naštval a otcovi to do telefónu povedal, že to nie je "normálne", on sa začal vykrúcať, že bol v obchode, mal veľa roboty atd atd... Mna uz sa to popravde dotklo, pretože 1.rok ok, zabudol, stane sa, aj ked podla mna ani to nie je ok, lebo ta minutka na telefonat sa najde aj , ked " idem z wecka", to si myslim, ze je to tak a myslim si, že datum narodenin si mozem aj zapisat do pripomienky apod., ak uz by pamat bola uplne mimo, ale svokor je 60 r. , ale toto uz je strtý krát. Ale toto uz mi príde prilis a po pravde uz som aj nastvaná na nich, lebo mi pride, ze clovek im ani nestoji za to, aby 1 den (myslim si, že je to aj elementárna slušnosť) zdvihli telefon a sami od seba zablahoželali, či? Keby manžel otcovo nezavola, tak on sa neozve, je toto v poriadku? Chcem sa opýtať na váš pohľad apod., ďakujem

miadi
16. jún 2021

Tak ho pozvy na bday party a mas istotu ze ti zablahozela ked ti na tom tak zalezi. Ja som mm naucila aby svokre posielal kvety k narodkam ( vzdy vtedy bola na byte pri mori) a moje narodky svokrovci nevedia ze nejake su. Za 10rokov. Ale Mne staci ze to vie ich syn. 😄Ja mega prezivam narodky mojich deti robim super party vyzdobu zabavu darceky tortu vsetko tematicke. Dospelych a Seba az tak neriesim. Aj tortu mam len koli detom., zbytocne v sebe živiš negativne emocie . Prajem ti Vsetko najlepsie aj za svokra 🎉 party 🎈

vilma7
16. jún 2021

Ja tiež nevolaj svokrovcov na narodeniny, jvybavi to manžel a ja zas.poblahozelam osobám z.mojej strany, čiže ani môj muž nevolá mojej mame a už ozaj vôbec ani len netuší, že kedy má narodeniny. A to môj muž poriadne ani nevie, kedy majú jeho rodičia. A to neznamená že si ich neváži, ale.jednoducho to nie je to najpodstatnejšie na svete. Mne aj mama niekedy zabudla zablahoželať, a nič sa predsa nestalo. Na našich vzťahoch to nič nemení.

andreatytler
16. jún 2021

Ja som hrozna v tomto smere a pritom mam s kazdym skvele vztahy. Mam ich rada, uz dopredu kupujem darceky, pohladnice, velakrat este aj par dni pred tym dnom si vravim ako urobi to alebo hento a potom nieco pride a mne to uplne vyleti z mysle. Pravidelne takto zabudam na otca, brata a uz 2 rok som zabudla na muzove narodeniny... na svoje sviatky zabudam tiez. Vzdy ma to ale mrzi a ospravedlnujem sa.
Takze viem pochopit, ze svokor aj svagor su na to tak isto.

1katus1
16. jún 2021

Mne svokor nevolava a ani svokra či mám narodeniny či meniny pokiaľ im manžel nepripomenie. Nechápem ako toto môže niekoho trápiť. Veď niektorý ľudia neberú nerodeniny ako nieco dôležité .

stevvvka
16. jún 2021

Vidis z komentarov ze mnohi si na tom az tak nezakladaju.
Ja chapem, ze pre teba to je dolezite. Ale pochop tych, ktorym nezalezi na tom konkretnom jednom dni. Lebo v dalsich komentaroch zacinas pisat, aka je tato doba, ze si nevazime rodiny, a plne socialne siete akoze stastnych rodin..a metrialne veci bla bla.. Nie si jedina, kotrej zalezi na rodine. Len vacsina ma iny sposob ako prezivat vztahy v rodine
Tvoj pohlad je tvoj, ale nie je ten jediny spravny. Niektorí proste funguju inak.

Napr podla mna je ovela viac vyznamne zavolat len tak kedykolvek v priebehu roka z uprimneho zaujmu, ako sa mas, nez silene zavolat prave v ten jeden konkretny den, ked je to aj tak len kvpli tomu, lebo sa to patri.

0silvia0
16. jún 2021

Neber to podla seba... ty si teraz myslis, ze ked si spomenies na niekoho narodeniny, tak oooo ake uzasne, spomenula som si, vazim si ho, myslim na neho. Pre kopa ludi su sviatky otrava, neznasaju gratulovanie, neznasaju potriasanie rukami, neznasaju prijimat a hovorit tie strojene vsetko najlepsie, nech si zdrava, stastna, bla bla bla...
Nevies sa vzit do situacie inych, ale tu svoju prilis prezivas...

autor
16. jún 2021

@stevvvka to bolo ironicky myslene, ze kazdy tu pise , ze mu na tom nezalezi, nezaklada si na tom a na internete sa len prezentuju fotkami, to je dnes podstatne, takto som to myslela

autor
16. jún 2021

@0silvia0 ja som napisala v uvode, ze je to moj pohlad na vec, moj nazor, ano pre mna su taketo drobnosti cenne. Ja nehovorim o daroch, nehovorim o blahozelaniach od cudzich ludi. Takze tak

autor
16. jún 2021

a samozrejme ako inac, zasa sa tu strhol lync, vsetky premudrete matky maju potrebu nanucovat svoj nazor . Ja som povedala, ze mne zalezi na malickostiach, ja mam v pazi, ze vy ani svojim todicom, surodencom apod. negratulujete, to je vas zivot, vase nazory, mne zasa nepride toto normalne

ajka0207
16. jún 2021

A všetkým ostatným svokor volava na narodeniny len tebe nie? Lebo je dosť možné že proste celkovo negratuluje. Ani môj muž to nerobí, Max mame ale súrodencom vôbec. Prvé roky som ho upozorňovala ale aj tým súrodencom to bolo divné, tak teraz už neriešim.

0silvia0
16. jún 2021

Chapem, ze je to pre teba dolezite, ale pre niekoho absolutne nie. Gratulacie si nasilu nemozes vyziadat, ale pochopenie pre druheho, ktory to absolutne neriesi, by si mohla prejavit. Nestaci ti, ked ti zablahozela mama, tato, sestra, kamoska, kolegyna, manzel? Potrebujes do zbierky tych par slov, ktore ti nasilu povie svokor? Ved sa tes z tych, ktori si spomenuli a neries toho jedneho, co ignoruje. Zelam ti aj ja vsetko najlepsie, snad ta to potesi🎂🥂
A nikto tu nikoho nelyncuje, len sa ti snazime dat iny uhol pohladu, nebud zas tak vztahovacna😔

surama
16. jún 2021

Ja ta plne chapem. Ja som bola tiez vychovavana tak, ze kazde meniny/narodeniny v rodine sa oslavovali. Babky nam na narodeniny vzdy torty piekli..to boli pekne casy. Aspon sa rodina casto stretavala vdaka tymto prilezitostiam. Darceky sme vobec neriesili, ale to super, ze sme sa tak vedeli stretnut a oslavit.

Teraz je ina doba...aj ked u nas v rodine sa tieto sviatky vzdy oslavovali, tak, ako som ti pisala vyssie, moj brat s jeho zenou mi nevedia ani sms napisat a uz vobec nie prist na navstevu a byvame v jednom meste na jednom sidlisku. Taka doba uponahlana...pre ludi tieto veci uz nie su dolezite...

Mna napr. ani nehneva, ze si na mna nespomenu, ale ze ked si oni nespomenu (uz roky rokuce), tak je to v pohode a zvysok rodiny sa ich zastava, lebo oni maju deti a nemaju cas a bla bla, ale ked ja im nejdem gratulovat, tak mi to vsetci vycitaju... minuly rok sa na mna svagrina hnevala niekolko mesiacov, lebo ked robila oslavu pre malu, tak sme neprisli, lebo sme boli na oslave u manzelovej rodiny, ktora nas pozvala skor..jeho synovcovi na narodky... No co na to povedat, len zahodit za hlavu.

autor
16. jún 2021

@0silvia0 veci sa daju rozne interpretovat, aj iny nazor akceptujem, ale vyjadrenia typu: riesis sprostosti apod. to mi nepride korektne na fore, pre niekoho sprostost, pre ineho nie, ale jasne internet a anonymita znesie vela

guiseppinka
16. jún 2021

S muzom sme spolu 11 rokov, z toho skoro 8 manzelia... Svagor mi blahozelal k meninam a narodkam (mam ich den po sebe) asi 3x aj to len vdaka fb, svagrina minuly rok na narodky, predtym asi 2x k meninam, svokra k meninam asi 2x po tyzdni, ked si vsimla meno a k narodkam miny rok. Podla mna jej povedal bud muz alebo svagrina... Toho roku sme boli u nej, estr decka mi doniesli kvety, ze to mam k meninam a nic... Podla mna ani nevie kolko mam rokov... Neriesim...

irusa
16. jún 2021

Popravde ???? Ja neznášam , keď mi niekto blahoželá..mám rada, keď narodeniny prejdu v tichosti..nechce sa mi počúvať stále to isté dookola..tu nacvičenú frázu pri ktorej dotyčný na 99 % percent ani nevníma , čo blahoželal 😀

simonah73
16. jún 2021

nechapem ked Ti vadi to ze Ti to tu komentuju naco si to sem davala? ved si to vydiskutuj so svokrom a mas to. ja som svokrovcov nevidela takmer 3 roky. byvaju necelych 20km od nas, aj k nam do mesta chodievaju vybavovat veci ale nezastavia sa. teraz sa po troch rokoch svokra ozvala ako chovala sa ako keby sme sa nevideli tyzden. pocas celeho toho casu neblahozelala nikomu od nas z rodiny, ani vnuckam a ani synovi. ja som mala v pondelok narodky a myslis ze sa ozvala? hlavne ze minuly tyzden sa vedela zastavit, ked potrebovala spojazdnit notebook.....

janka1011
16. jún 2021

Toto je fakt banálny problém...bolo by mi to fuk či mi zablahoželá alebo nie,, na svete sú podstatnejšie veci

simca06022011
16. jún 2021

Hrozne.

simca06022011
16. jún 2021

@irusa ja toto neznasam tiez, duplovane od ludi, ktorych cely rok nevidim, na meno mi nepridu a na narodeniny maju potrebu gratulovat... :D

Co mi vadi a akurat sme to riesili, ze u nas napr.ocakavaju takto gratulacie v rodine, doslova mama bombarduje voprede, aby "nezabudli vsetci" gratulovat a telefonovat (ma to presne opacny efekt mimochodom) a potom ked to otocim naopak, prave tito ludia minimalne gratuluju. Myslim, ze taky moj brat ani nevie kedy mam narodeniny :D

irusa
16. jún 2021

@simca06022011 no keby si sa opýtala mojich svokrovcoch koľko mám rokov, tak netušia a to bývame spolu 😀

simca06022011
16. jún 2021

@irusa no ja niekedy mam tiez pocit ze moji netusia :D

nominativ
16. jún 2021

Mne môj svokor ani neodpovedá. 😄 Zmôže sa na nejaké Uhm, on čosi povie až keď má v hlave. Ten mi negratuluje ani keď príde na oslavu. 😃 Otec mi tiež gratuluje s trojdňovým oneskorením, ja viem akruat tak, v ktorý mesiac má kto narodeniny...

Ja mám rada oficiality, aj gratulácie, aj oslavy, aj rada zagratulujem, čiže nepíšem to preto, že "kašľať na narodeniny". Ale vážne, niekto to nerieši. A svokor? Čo ja viem, čo ten s tebou ma. Tam muž,rodičia a deti nech si pamätajú. U ostatných to beriem ako príjemné prekvapenie (alebo teda upozornenie od Facebooku).

lubkavargova1
16. jún 2021

od teba chce kazdy mat pokoj, tak asi preto s tebou komunikuju co najmenej...ale to ti asi nikto este nepovedal tak priamo, ze? Skus tak sa na to pozriet..clovek od koho mat radsej pokoj a klud..neustale len "moj nazor...ja si to myslim...ja si na tom zakladam..." ajaj tu je problem, velmi vela JA

janka0509
16. jún 2021

Ja som so precitala par prispevkov... Aj od autorky... A napadla mi jedna vec...
Ja to vnimam z dvoch stran. V nasej rodine to neprezivame, v manzelovej áno.

Preto,ked viem,ze oni si na to potrpia, beru to tak ako autorka, je to pre nich prejav zaujmu, lásky, úcty, tak pri nich si davame zalezat, aby sme vzdy zagratulovali.

V našej rodine sa dost stretavame, ale nie na oslavach, skor tak bežne, pomáhame si s deťmi, vela o sebe vieme, ale na tom gratulovani si nezakladame, neboli sme k tomu vedení. Ale neznamena to, ze si nie sme blizki. Moje deti, milujú moje sestry. Darceky im dáva jedna sestra- ich krstna. A ja davam zase jej detom. Mam 3 sestry a jedneho brata. Oni majú manzelov, deti. Dokopy nas je vyse 20. Z mojej strany.
My si medzi sebou negratulujeme, ale samozrejme neznamena to,ze ich mam menej rada, ako manzelovu rodinu. Len tam to maju inak nastavene

Ja osobne som si tiez musela zvyknúť na tie vinše 🙈. Mne to bolo trapne zo zaciatku, ale casom som si zvykla. 😀 A uz som v pohode.

ivanka12311
16. jún 2021

Ja by som chcela mať tvoje problémy 🤦..ja napríklad nemám ani FB kedy mám narodeniny kto chce si spomenie napíše alebo zavolá..

autor
16. jún 2021

@lubkavargova1 tebe prajem len to najlepsie, lebo taky komentar moze dat len uplny ….

autor
16. jún 2021

@lubkavargova1 takych ako ty vsetci miluju, sa zamysli nad svojim komentatom a citaj s porozumenim. Jasne som na zaciatku napisala, ze je to MOJ nazor, takze JA to tak vnimam, chcela som precitat ine skusenosti. Ty vies velke … kto som, takze laskavo si odpust taketo komentare, ty naopak musis byt ubita zivotom, ked potrebujes anonymne cez internet niekoho zhadzovat a navszat sa do niekoho, ale si na zlej adrese, do buducna si daj viac zalezat na svojich komentaroch

malva123
16. jún 2021

Mila autorka,nie kazdy robi z narodenin a menin Slavu...skratka mas..ty a tvoji blizki ktori su tak zvyknuti...ti blahozelaju...a ze svokor nie? To fakt ta nema co trapit?Ja som svokra...jedna nevedta robi oslavy...je tak naucena z domu..kde vzdy a vsetko oslavuju...druha nevesta...jej netreba blahozelat..nepovazuje to za potrebne.....No a teraz co?..
Ako svokra ak budem respektovat....budem vlastne zla...ci dobra....vyssie odznelo....nasrat svokre.......takze tak.

malva123
16. jún 2021

Co tak skaces???? Ja,ja,ja....uz to tu pisala jedna autorka....pravda je len to co ty???Pis potom sama so sebou.

autor
16. jún 2021

@malva123 a co mam napisat????? preto som to tam zvyraznila, lebo je to MOJ nazor, daj si diazepam a ukludni sa