Svokor mi už 4 roky po sebe nezablahoželal
Ahojte, chcem počuť resp. prečítať si váš názor, ev. skúsenosť, ev., ako by ste to brali vy. Už 4. rok po sebe mi na narodeniny nezablahoželali svokrovci resp. svokor, pretože svokra už nežije, ani švagor, kt. s nim býva v jednej domácnosti (dospelý, po tridsiatke, v niekoľkoročnom vzťahu, ale býva s otcom v "mama hoteli" stále bez partnerky). Manžel sa už naštval a otcovi to do telefónu povedal, že to nie je "normálne", on sa začal vykrúcať, že bol v obchode, mal veľa roboty atd atd... Mna uz sa to popravde dotklo, pretože 1.rok ok, zabudol, stane sa, aj ked podla mna ani to nie je ok, lebo ta minutka na telefonat sa najde aj , ked " idem z wecka", to si myslim, ze je to tak a myslim si, že datum narodenin si mozem aj zapisat do pripomienky apod., ak uz by pamat bola uplne mimo, ale svokor je 60 r. , ale toto uz je strtý krát. Ale toto uz mi príde prilis a po pravde uz som aj nastvaná na nich, lebo mi pride, ze clovek im ani nestoji za to, aby 1 den (myslim si, že je to aj elementárna slušnosť) zdvihli telefon a sami od seba zablahoželali, či? Keby manžel otcovo nezavola, tak on sa neozve, je toto v poriadku? Chcem sa opýtať na váš pohľad apod., ďakujem
Co davas, to sa ti vracia. Zamysli sa preco ti neblahozelaju, namiesto toho aby si sa na nich hnevala.
Jeninne anonymne komentare tu pises ty.
Tak sa ukludni...ty di daj diazepamy rovno 2...ja nemam pronlem s tym...ked mi niekto neblahozela.A propo spravaj sa ako dospela...zatial sa prezentujes ako soplana
@andreatytler a ostatni sa predstavuju? vacsina pise anonymne. Ja respektujem nazor inych, ale styl akym pisu niektore zeny tu na MK tak je des. Vsetko sa da napisat aj normalne a nie utocne
@andreatytler suhlasim s tebou..ini su zli...ini nevinsuju..ini..len ja ja ja som ...vies kto som ja...no hrozne...ale autorka je anonym..ona moze...vsetko.Chudak jej chlap.
@malva123 sme si nepotykali, takze laskavo poprosim neurazat, ja nemozem za to, ze znudene znechutene zeny si tu potrebuju vyventilovat zlost a rypnut do niekoho, laskavo si previtajte, co bolo v prvom prispevku. Ja diazepam nepotrebujem, ja nikoho neurazam. Vyprosim si taky slovnik, soplaniu si mozte oslovovovat svojich blizkych, ak je to u vas zvykom
@malva123 laskavo prestante sa navazat a nelutujte mojho manzela, ja mozem lutovat vase vyjadrenia. Vy ste kto? malva123 z Trebisova - kedze nie ste anonymna ?????
Ukludni sa..a co vysielas..to sa ti vracia..teda pardon..VAM...vazena pani anonymka .
Kto som ja? Tak kto utoci? Kto pátra,sliedi...?Ja to nie som.
ach jo. Zasa jedna z tých, ktorá nemá problém, tak si ho vyrobí.
Je úplne normálne a bežné, že jednoducho chlap nevie kedy má kto narodeniny alebo meniny. Neriešia a nerieš ani ty. Zbytočne urobíš dusnú atmosféru
moj otec si tiez nepamata narodeniny vlastnych deti. my sme dokonca zabudli na prve meniny nasho maleho minuly rok :D ale zato svokrovci mi volaju kazdy rok ako hodinky, pamataju lepsie ako moj muz
a co?Anoze nejnevaj sa ale riesis somariny,si predstav ze nam sa stava ze aj rodicia zabudnu a co?Akoze nvm co prezivate tie oslavy a narodeniny tak,su dolezitejaie veci ako gratulacie a torty
aked ti na tych tortqch tak zalezi,tak co sa nepremozes a nerobis kazdy rok,poriadnu narodeninovu party kde sa troska premozes aj ty a urobis polievku ,hlavne jedlo a upecies kolace a tak pozvi ludi od kt chces aby ti blahozelali a ams oroblem vyrieseny.Nechaoem fakt co neoslavujrs ked si ziadas gratulacie,ved nic nieje zadarmo aj ty sa premoz a neplac len.Tak buduci rok uz bies co mas robit
@sasa1310 @ktochytavzite : ani neviete , co robim a hned utocne reagujete. Ja neplacem, len som chcela vediet, ako ostatni to maju, ci si na tomto potrpia, alebo nie, ci to maju zauzivane, alebo nie. To je vsetko. Taketo komenty typu- zasa jedna, co riesi sorostosti…. zasa jedna, co nema problem si ho vyrobi…zasa co place, nic nie je zadarmo apod…. to si mozte komunikovat doma, ked je to takto u vas zvykom. Clovek sa slusne opytal ma nazor, namiesto toho sa tu polovica asi znudenych, neuspokojenych zien navaza , pricom debata bola zalozena len s umyslom, ci ostatnym gratuluju alebo nie. Nic viac. A komenty lutujem jej manzela???!!! WTF??? To ma co byt? Ja mam pracu, mam svoju rodinu, mam aktivity, som spokojna, nie som ked uz to mam spristo povedat “rozkysnuta ropucha nespokojna so svojim zivotom” , neplacem nad nim, naopak som vdacna za veci, ale toto ma proste mrzi, ze sa na to zabuda, ale opakovane som tam uviedla je to moj nazor- a na oplatku sa tu budu toho navazivat? to kde sme? takze snazte sa aj vy respektovat myslienky a nazory druhych a vedte k tomu aj svoje deti. Takze nechapem ludi, ktori potrebuju tu neustale rypat, komentovat, zhadzovat, asi si potrbuju zvysovat svoje biedno ego, ale za tymto cielom tato diskusia nebola
Som stara skola kolegyniam vzdialenej rodine posielam pohladnice k birthday xmass aj jed to uz nie je moderne deti mam porozlietane nie kazdy rok pridu vnucata poslu tiez krasne vlastnirucne vyrobene blahozelania FB mi vnucuju deti - ja to nechcem sms vymazes nemas nic kto nema pc ani Mail nemoze poslat tak bud telefon - mobil alebo pevna k nej mam gotiska internet ale najviac ma potesi pohladnica tam je vsetko kvety ochota toho cloveka napisat kupit znamku vytvorit vlastne blahozelanie zo srdiecka -zasmejete sa ale ja si vacsinu z nich najprv dam za sklo,vitriny a potom odlozim do krabice urcenej na “ poklady ”
tk citaj po sebe hlavne tvoje reakcie.
@ktochytavzite no comment….
A na ostatných si spomenie? Ide o to, či len na teba zabúda alebo či aj na ostatných v rodine. Lebo ak len na teba, je to divné. Ak na všetkých, tak jednoducho je taký. Ja mám taký problém so švagrinou, ktorá má ignoruje už 5 rokov, ale ostatným blahoželá. Prečo je to tak, dodnes neviem.
Fakt ked Ta to tak trapi tak ho pozvy k vam na svoje narodky a bude ti musiet blahozelat.on Mozno nie je na nejake vyvolavacie gratulacie. Moji svokrovci ani nevedia nie to ze Ja mam nejake narodky ale ani svojho syna si nepamataju, .
tak ti to napisem,vtsina ti pisala slusne ze to nemusis rozoberat,ze to je bezna vec ,niesi jedina atd ale slusne ty niekomu napises aby si dal diazepam a vyslovene si drza a neslusna.Tk potom kto sa dom nudi potrebuje rypat?J som si zbteba urobila srbdu lebo je to fakt vtipne ako reagujes a aky zivotny problem mas,ved rob oslavy a mas gratulantov zabezpecenych a potom nemusis tuto chodit urazat zeny zato ze s tebou slusne komunikuju.
@malzeville inak ja isibne pohladnice vyhadzujem?Ja zasa nerada zhromzdujem nepotrebne veci.
@kto chyta v zite kazdy robi ako uzna za vhodne si mlada nic ti to nehovori teraz ma chyta nostalgia a ked ich pozeram vidim za nimi cloveka
Je trápne niekomu pripomínať, že mi nezablahožel na narodeniny, a ešte k tomu cudzí človek (svokor). Ja som rada, keď si nikto cudzí na moje narodeniny nespomenie, neznášam gratulácie od cudzích ľudí, čo celý rok nevedia, že existujem a potom v deň narodenín alebo menín píšu slušné SMSky. Na narodeniny si potrpia malé deti, ktoré sa na ten deň tešia. Ale nie dospelá žena. Ja napr. gratulujem k sviatku len rodičom, sestre a samozrejme dcére a manželovi. Ešte babičke, keď žila. Toť vsjo. Nikomu ani, žiadnym svokrovcom, švagrovcom, kamošom...narodeniny sú osobná vec, ktorú chcem zdieľať len s ľudmi, na ktorých mi úprimne záleží a nie s cudzími ľuďmi, ktorým je lauter jedno, či žijem.
Moj pohlad ...v zivote by mi nenapadlo vynucovat si blahozelanie k narodeninam.
@tykat ja som si ho nevynucovala, neviem odkial to tam citate, ja som pisala, ze ma to mrzi a ze ma to v podstate nastvalo, ale nic som si nevynucovala, to urcite nie. Ja som sa az dosatocne dozvedela, ze muz mu zavolal, ale to nebolo z mojej hlavy, je to tam aj uvedene…
Tak ani muz nech ho pre teba nepyta. Tiez asi sam od seba nevolal, asi si mu to povedala ze sa ta to dotklo. Vidite ze sa vykrucuje tak nech to necha tak.
Btw mne svokrovci nikdy neblahozelaju. Ani ja im. Vztah mame vyborny. Na tom ci sa niekto raz do roka ozve s gratulaciou vztahy nestoja.
So sestrou si pravidelne gratulujeme a vztah nijaky. Gratulacie 2x do roka a zelanie peknych vianoc a velkej noci je cela nasa komunikacia.
Ja uz som sa naucila prijimat ludi takych ako su. Ich spravanie neposudzujem, neanalyzujem, prisposobim sa. Ak treba obmedzim, pripadne utnem, nevynucujem, nerozmyslam nad ich konanim... a je to takto lepsie.
@tykat ano, asi je to najrozumnejsie
Netuším čo ťa tak irituje, len ty tu na baby vyskakuješ a nepríjemné útočiš, nikto tu na teba neútočil ako ty.
za 17 rokov mi svokor gratuloval max 3x aj to len keď som v deň sviatku bola u nich, vôbec ma to netrápi, svokra naopak nikdy nezabudne a zavolá aj mojej mame.

@malva123 a asi tiez ako vyssie spominana citaj s porozumenim, chcela som precitat aj ine skusenosti