icon

Svokor nemá záujem o vnúčatá. Ako to vysvetliť synovi?

24. aug 2026

Ahojte zienky, idem sa postazovat a ziskat od vas mozno aj iny pohlad na vec. Trapi ma, ze moj svokor nema vobec zaujem o vnucata. Mam dvoch synov, starsi ma 7 rokov a so starkym nema absolutne ziadny vztah. Moj otec zomrel, ked mal rok a pol, takze toto je jeho jediny starky. Ked som mu navrhovala, ze by ho mohol zobrat niekam na ihrisko, troska s nim stravit cas, tak mi povedal, ze on si vnucata nerobil...
Ved nepotrebujem od neho strazenie ani ziadnu pomoc, ide mi len cisto o to, ze aby mal nejake spomienky na starkeho. Uz je vo veku kedy vnima, ze napr jeho kamarati mu rozpravaju ze moj starky mi ukazal to, naucil ma tamto... Uz sa ma aj na to pytal, ze ci ho starky nema rad.
Ja neviem, co si o tom myslite? Svokra zjavne nezmenim, len ako to vysvetlit synovi.
Manzel uz nad nim len mavne rukou, nebol ktovieaky dobry otec, ale stary otec je este horsi.
Synovi sa snazi vsetky "chlapske " veci vynahradzovat manzel.
Svokra a moja mama s nim maju pekny vztah, za to som velmi rada.

Strana
z2
anonym_721003
27. aug 2026

@anonym_autor napíšem ti to takto, môj oco ako dedo bol tiež taky. Proste nikde ich nevzal, nevenoval sa vnúčatám. Ale teraz keď už má moja dcéra syna tak tomu by sa rozdal. Pri pravnucati je úplne iný. Ak idem k nemu sama , jeho prvá otázka je vždy a malý nie je u vás, prečo si ho nepriniesla. Áno, Moje deti to vidia, samé povedali, že tomu malému to aj trošku závidia, že im sa dedo nevenoval, ale jemu áno. Samozrejme je teraz je už starší tak nevládze, ale v rámci svojich síl sa veľmi snaží. Možno si aj on uvedomil, že čo stratil pri vlastných vnúčatách tak teraz to chce vynahradiť pri pravnucati.

anonym_db71f3
27. aug 2026

Ľudia, a načo vôbec riešite takéto veci? Ani so mnou môj dedko netravil čas, nikde ma nezobral. No a čo? Bol to dobrý človek, robil celý život, staral sa o rodinu, mal rád vnúčatá. A nikdy v živote mi ani na um neprišli takéto veci co vy niektoré riešite už v poslednej dobe. To fakt už musíte riešiť každý prd?

anonym_db71f3
28. aug 2026

@anonym_autor a ešte povedz, ako to myslíš ze dedko "nemá vzťah" k tvojmu synovi? To chceš povedať ze tam prídete a dedko sa s ním absolútne nebaví, ignoruje ho? Neverím. A neverím ani tomu, že syn len tak sám od seba povedal ze "ci ho starký nemá rád". Takéto reči deti nemajú. Takto deti nehovoria. Jedine, že ty máš doma také reči, a riešiš to dokola, a hovoríš tie veci pred synom,lebo ty sama chceš aby sa syn pýtal niečo o dedkovi. Prepáč, ale ja to vidím takto.

anonym_c1fb44
29. aug 2026

Keby mi toto povedal ,tak už by som k nemu nešla a deti nenutila ani naučila na deda proste neutral a keby vyrastú im všetko poviem 😶 ze aký bol

Strana
z2