Svokor sa chce k nám nasťahovať
Zdravim, rada by som sa podelila o svoje trapenie lebo uz neviem komu sa zverit..s manzelom sme spolu 6 rokov a mame krasnu dvojrocnu dcerku, je to klasika ja som na materskej plus sa snazim si nieco privyrobit ako doucovatelka jazykov, manzel pracuje v stabilnej firme uz 5 rokov..byvame v trojizbovom byte ktory si pomaly svojpomocne prerabame a skraslujeme podla nasich predstav..aby som presla k veci: manzelovi rodicia su uz niekolko rokov rozvedeni (alkoholizmus a gemblerstvo jeho otca) jeho mama sa druhykrat vydala a zije s terajsim manzelom, jeho otec sa po rozvode odstahoval k jeho mame manzelovej starkej..svokor je zvyknuty ze sa onho cely zivot stara nejaka zena, najskor jeho mama, ked sa ozenil tak manzelka (svokra) a ked sa rozviedol tak opatovne jeho mama, tá vsak pred par tyzdnami zomrela a svokor ostal v dome sám, kedze nie je schopny postarat sa sam o seba navrhol manzelovi ci by sa nemohol nastahovat k nam do bytu..vcera sa ma manzel opytal ci by nebol problem ak by sa k nam jeho otec pristahoval nakolko bez svojej mamy je hotovy, nevie si navarit ani oprat a sam v tom dome ostat nechce, ..ono by to nebol problem ale svokor je alkoholik, tuhy fajciar, ktory ešte stale sem tam hadze eura do automatov..ked som povedala manzelovi ze nechcem aby sa k nam stahoval, jednak mame trojizbovy byt, male dieta,..tak na mna vybehol ze nemoze otca len tak nechat napospas..ze vie ze sa on sam o seba nepostara.ze keby islo o mojho otca on by s tym nemal problem .a pod..svokor ma 56 rokov, je zdravy, čiperny..na predcasnom dochodku.. ja si neviem predstavit ze s nami bude byvat..nehovorim ze je to zly clovek ale je nezodpovedny a stara sa len o to aby mal pivo a cigarety..svojej vnucke odekdy sa narodila nekupil ani jednu hrkalku ale hlavna vec ze musi mat krabicku cigariet denne a min. 4 piva..nechcem aby takyto clovek s nami byval aj ked je to manzelov otec..ani neviem kde by spaval..my mame nasu spalnu, dalsia izba je pre malú..na gauci?..som uz z toho zufala s manzelom sme sa stihli koli tomu pohadat uz asi trikrat..on si neda povedat..prenho je to jeho milovany otec aj ked cely zivot nanho kaslal, a vsetko co zarobil vzdy nahadzal len do strojov..poradte ako by ste to riesili vy..
@lili1910 Nikdy na to nepristúp, lebo sa poženieš do záhuby. Už si povedala mužovi, že ty nie si povinná starať sa o jeho otca? Bude sa ožierať, vystrájať a podobne...Predať dom a nech si kúpi malý byt . A okolnosti ho prinútia sa o seba postarať..."naučíš" ho zapnúť jeden sprostý gombík na práčke, to snáď zvládne, nie? A na obedy môže chodiť do hocijakej jedálne, v každom meste sú také, kde sa chodia stravovať dôchodcovia. A ak na toto privolíš, to bude koniec vašemu manželstvu.
@cacianka Už sa nedozvieme....tiež som si nevšimla dátum....
najlepsie je sprostemu,povie :JA NEVIEM....A nikto od neho uz nic necaka....rozbije ti to manzelstvo...povedz manzelovi nech ide na tyzden ku svokrovi byvat a potom nech Ti povie ci chce aby Vase dieta zilo s tym clovek a ked uvidi co to obnasa starat sa o stareho leniveho hnilca,ze to Teba vlastne caka....milo to povedz muzovi,ze jedine ked si to on takto vyskusa
Uz nie je na MK z nejakych nefer dôvodov z jej strany
@nefertiti5843
@conquestor
Ahoj ako ste dopadli nakoniec???
@annamalaga ved čítaj.admin ju zrušil
@lili1910 nemas sa preco ospravedlnivat ani vysvetlivat.Je to tak ze ste samostatna rodina a tak mate sami aj zit. Ani keby bol naj na svete tak to casom ide kazdemu na nervy. A slysny clivek by presne ako pisala vyssie prisiel na pozvanue v nedelu na obed, pohral by sa s vnucatom a odisiel. Len vyuzivac mize toto robit vlastnemu synovi ked ma zdrave ruky a nohy.
Skuste ist k nemy na navstevu, se ho rada naucis ako sa pouziva pracka a zisti v okoli kde sa,da chodit ba menucko, reso.si objednat dovoz, funguje to vselikde ze sa predplatia obedy a su slusna vara.
Na obed by som povolila raz za cas na navstevu s podmuenkou bez alkoholu a fajcenia a ram zaciatok aj koniec ...
A nech si skusi najst brigadu, alebo mat psa, nech sa on musi starat o niekoho ...
@lili1910 ahoj a nešlo by to vyriešiť inak ako tým, že by sa svokor nasťahoval k vám. Ako tu čítam tie komentáre tak dievčatá majú pravdu nedovol aby sa k vám nasťahoval zničilo,by vám to život. Skús navrhnúť manželovi taký kompromis a to tak. Tam kde žije svokor nieje nejaký domov dôchodcov, alebo niečo také kde by sa dali objednať obedy na celý mesiac,aby mali teplú stravu. Raňajky, večeru to si myslím že zvládnu zájsť do obchodu pre rožky, chlieb proste základ. Keď zvládnu ísť pre pivo tak dajú aj toto. A čo sa týka upratovania a prania. Tak upratať si vie každý, len podaktorí sú leniví. Väčšie upratovanie raz alebo dvakrát do mesiaca, alebo je tu možnosť nájsť pani na upratovanie. A pranie raz za týždeň by si oprala u svokra, alebo pošleš manžela nech ti privezie prádlo a operieš u vás a potom sa mu to odvezie. Ale vo vašom prípade by bola fajn ta pani na upratovanie a aj by oprala,vy by ste občas zašli na návštevu či je všetko v poriadku. Mali by ste svoj život a nemuseli by ste sa hádať. Skús navrhnúť niečo takéto, lebo myslím že svokor vás nepotrebuje . On potrebuje slúžku nič viac. A samozrejme cigarety a pivečko. Držím palce
Jaj, takže podľa manžela má byť tvojou povinosťou sa starať ešte aj o jeho otca? Prať variť a upratovať po ňom, lebo svokor to akože nevie hej???Nebavme sa, že vám skončí súkromie. Máš malé dieťa, ktoré ti zaberie si myslím dosť času a ešte ti manžel ide naložiť na ramená toto bremeno???? Tvoj manžel varí, perie, upratuje a pomáha s dieťaťom? Za mňa by bola úplne jednoduchá odpoveď, Neberiem na tvojho otca rodinné prídavky a keď sa o neho bude starať tvoj manžel, nech sa páči, ale aj tak by som s tým nesúhlasila. Svokor je len pohodlný a využivačný parazit. Toto určite nedovoľ