icon

Svokor urobil cirkus

11. nov 2020

Ahojte, sťahujeme sa od svokrovcov preč boli sme u nich necelý mesiac a spravili sme im veľký nákup+ sme im dali nejaké € za energie , včera bola oslava narodeninová boli tu všetci švagri atď.. samozrejme ja som isla spať s malým (6m) oni do rana zábava ruka hore. Ráno mi muž pri odchode do práce povedal aby som balila veci.
Tak od rana balim veci dotoho sa starám o nespiace dieťa,perem behám jak splašena sliepka aby som to stihla kým príde muž, v kuchyni vybuchla bomba, plny drez riadov, plna linka, no proste veľa je toho. Svorkovci išli ráno na raňajky a na kávičku ako každý deň chodia. Prišli domov a už počujem svokra jak zas p**uje že niesu umyté Riady , že načo ma doma dve ženy keď dojde domov a niesu umyté Riady , boli preč asi 2 hodiny a ja som fakt nemala šancu stihnúť to umyť. Možno kebyže prídu ešte o hodinu neskôr tak to urobím ale maly ma hrozne obdobie idu mu zuby a ja neuprednostnim ich riad pred ním.
Pomahala som celu oslavu s prípravami , či už variť alebo umývať Riady alebo koláč keď ma byt kto s malým tak vždy im pomôžem či je oslava alebo obyčajný deň to KE jedno.Lenže teraz som bola sama doma ! A hlavne vždy si po sebe umyjem tanier,pohár,pribor všetko, úplne ma ponižil pretože som v izbe, balim a on začne kričať že furt spím , pritom vstávam skôr jak oni. Minule keď bola oslava asi týždeň dozadu čo mal svokor narodeniny, ráno po oslave som si malého dala do nosiča (ktorý nenavidi) a luxovala som im kuchyňu aby nemuseli nič robiť keď prídu, ale podlahu som nestihla umyť lebo maly už veľmi reval a metal so sebou , došli domov a svokor sa začal zas sťažovať že je špinavá podlaha. A ani mäkké fň za to že majú upratané. Neviem robim fakt malo podľa vás ? Tie čo žijete so svokrovcami robíte všetku prácu za nich? Už sa tu veľmi zle cítim ani nechcem vyjsť z izby aby som náhodou zase nemala zle svedomie že som niečo neurobila

Strana
z2
leuchtturm
11. nov 2020

si mu mohla povedat, ze vam chyba este jeden par ruk a nech ide pomoct s tym riadom. Zbytocne sa stresujes, nie si upratovacka. Ani sa nestresuj s upratovanim, ked za to nie si financne odmenena a nerata sa ti to do dochodku.

martina1201
11. nov 2020

Oslavy každý týždeň a kopec ľudí na nej? Žijete asi v bubline v ktorej Korona asi neexistuje..... No ale to je jedno.... Sťahujete sa, tak to pusti z hlavy..... ak by ste sa nestahovali tak by som im povedala, že sa asi pomýlili a že aj napriek tomu, že u nich bývate, tak ste im riadne zaplatili a že si sa neupisala k tomu, aby si im bola za slúžku..... Dieťa je vždy presnejšie než uprataný byt....

birika
11. nov 2020

odhliadnuc od vasich vztahov - tie velke rodinne oslavy myslite vazne?

janinah
11. nov 2020

Mňa by neštvali vzťahy,riady ani svokrove "múdre reči",oveľa viac by ma štvala tá perepúťa príbuzenstva v tvojom domove,ktorí ti môžu koronu doniesť...to kde žijete s mužom,že vám je toto jedno?....

pa3ciaj
11. nov 2020

Tu už len jedným uchom dnu a druhým von. Ak má dve zdravé ruky a nohy, nech si uprace. Presne poznám také tipy mužov. Mám svokra, ktorý príde domov a má full servis, akože mať toto doma, tak osobne takému chlapovi pobalím a dovidenia. Som vďačná, že si môj muž vie navariť, vyprať, popratať a nefunguje to u nás, že sadnem si za stôl a ty mi rob slúžku. Mám taký pocit, že ženy by si mali trošku uvedomiť, že za stav domácnosti môžu dvaja, či čo muži nepoužívajú riady, nešpinia veci, nerobia bordel, nesprchujú sa, nejedia, nespia v posteli... 🤦

autor
11. nov 2020

@janinah
@birika
@martina1201 ja ich neorganizujem a ani im ich nemôžem v ich dome zakázať. Žiaľ

sasa1310
11. nov 2020

sranda, ja keď som mala plačúce dieťa, tak som na mobil alebo net mohla zabudnúť a každú voľnú chvíľu som buď upratala alebo niečo zjedla, lebo nebol čas na nič.
Poznám takých pár žien, ktoré majú jedno dieťa a doslova sú hotové. A nie je to len plačlivým dieťaťom. jednoducho nevedia si nájsť stratégiu, nevedia si zorganizovať veci. Napríklad ma zarazilo. Balíš kufor, ale zároveň aj perieš? To dáva akú logiku prať, keď sa sťahuješ a balíš preč?
A svokra ber s rezervou. Možno je za ten mesiac už tak na prášky z vás, že už mu vadí všetko. Ponorková choroba sa tomu vraví

lucia147852
11. nov 2020

@cookie29 presne. Tiež idem pisát že prvé čo má zarazilo, že je zákaz zhromažďovania a ajhľa tu oslavy v plnom prúde🤦🏽‍♀️
Pre autorku sťahuješ sa. Už kašli na to s buď rada že ideš preč.

drahomirrra
11. nov 2020

Baby, preboha, to fakt nie je ani jedna tema, kde nezavleciete reci o tom, ako nemaju mat oslavy a neviem co, pritom otazka znie uplne inak? Clovek je normalne z toho uz vycerpany, najma, ked je jasne, ze autorka v svokrinom dome moze tazko oslavy zakazat. Vsade korona, korona. Omfg.

autor
11. nov 2020

@sasa1310 tak lebo nestahujeme sa dnes, Mame tu hrozne veľa veci a teda nemám v pláne baliť si špinavé keď si to môžem oprať a v novom len vyložiť čisté do skrine 🙂

ankare
11. nov 2020

Juj, nezavidim Ti to, chudinka. Mas toho veľa a snazis sa, aj tak si okricana. Chvalabohu, ze idete prec. Ako si urobíš, tak budes mat, neboj. Maly bude čoskoro väčší a rozumnejsi, neboj.
Držím palce! ❤️

autor
11. nov 2020

@adkamladka no ja viem že by som sa mala starať hlavne o dieťa ale oni nemajú taký názor nato, svokra mi nato povedala iba to , že sa musím naučiť zvládať domácnosť aj dieťa naraz. A že on sa rozčuľuje že sme dve ženy doma a on musí umývať riad. Ale to že to robim každý deň to nevidí, iba vtedy keď to neurobím. Je mi zle z nich už

sasa1310
11. nov 2020

ale svokra má pravdu, že by si mala zvládnuť domácnosť aj dieťa naraz. Čo budeš robiť, keď budete sami? Koľké majú detí viac, hneď po sebe alebo dvojičky a zvládajú aj domácnosť. Ako som písala vyššie, treba si rozvrhnúť čas a dať si plán, že to treba spraviť. Nemôže ťa 6 mesačné dieťa zamestnať na celý deň. Mám troch. Dvaja z toho boli plačúce deti a domácnosť mi nestála. Tak ako iným mnohým matkám.

robin30
11. nov 2020

@sasa1310 ona bali koli stahovaniu za normalnych okolnosti isto nema problem.muz rozkaze balit,dieta ktoremu idu zuby,perie a svokrovci si po svojej oslave nespracu ale idu si rano na ranajky niekam do prdele ako okaslala by som im cely ich riad.

autor
11. nov 2020

@sasa1310 tu sa nebavíme o celom dni ale o 2 hodinách

nela6
11. nov 2020

rychlo prec od takeho chrapuna

janinah
11. nov 2020

chápem,že neorganizuješ oslavy,ale môžeš prejaviť svoj postoj- teda sa na tom cirkuse nezúčastniť a vybodnúť sa na chystanie a upratovanie po tom....

autor
11. nov 2020

@janinah ale to by nič nezmenilo 🙂 iba by som si situáciu zhoršila ešte viac ako je , ver mi.
Na to som veľmi maly pán 🙂

mamutka
11. nov 2020

Mňa skôr zarazilo, že muž povedal pobal, tak od rána balis.. . Tak hádam sa dvaja sťahujete, dvaja mate dieťa, dvaja viete, že mu idú zuby a stari si po sebe neupracu.
Tak keď sa sťahujete, balite hádam postupne. A ty vieš aké je dieťa a nie si muzova zamestnankyňa, že on povie a ty skaces. Tak sa balte postupne, venovala by som sa dieťaťu a popritom aspoň čo to v kuchyni urobila, aby som mohla riešiť jedenie, nie pratat po bordelaroch. Aspoň niečo treba vedieť starému povedať, nie dusiť to v sebe. Ale ako píšem, muž vie ze jeho rodicia robia bordel, idu von, neupracu to, v kuchyni bordel po oslave, dieťa má náročné obdobie a on ti povie co máš robiť. Skôr by som sa bála aby nebol po ockovi. Ale tak, možno to tak len vyznelo z môjho pohľadu, tiež som kedysi pri babatku balila. Doslova celý byt postupne, ale teda nepovedal mi nič muž k tomu co a ako riešim kým on je v robote, bol rad, ze to robím ja. Keby mi to ráno zavelil, tak by som si to s nim riešila, nie sem písala

autor
11. nov 2020

@mamutka áno máš pravdu , je celý po ňom. Situácia sa totálne vyhrotila a konečne som si všetko uvedomila 👍🏼

mamutka
11. nov 2020

Och, tak to ma mrzí, ja som myslela, že trepem a vysmejes ma. Hold, kúsok ešte vydrž, vypni odposluchy, ignoruj reči starého a keď sa presťahujete, v kľude sa s mužom porozprávaj. Snáď pochopí, že sa veci doma nerobia samé a ze dieťa dá zabrať

cervenaruza123
12. nov 2020

U inych je doma je vzdy tazko. Ci su to svokrovci ci vlastni rodicia. Ja som u svokrovcov nemusela robit sluzku, mala som to priam zakazane 😀 . Tiez to nebolo najprijemnejsie, bala som sa hocicoho dotknut, aby som zle nespravila, ked som nieco zacala, svokra ze nech to nerobim, lebo to a to. A ked som teda odisla, zacla to robit ona. Tak som ja, mlada a zdrava nevesta, sedela v izbe, citila sa trapne, nevedela co mam robit a citila sa neschopne. Ked som nahodou napiekla kolac, horko tako ochutnali, lebo ze ved to je moj kolac, radsej napiekli oni druhy, aby nejedli z mojho 😀 . Keby ste tam boli dlhsie, po par hadkach by ste si asi system nejaky nasli. Ale takto sa tym netrap, nikdy sa im dostato ne nezavdacis, kedze cakaju, ze im budes sluzit. Ale sluzit im nemas. Za chviku idete prec, tolko uz pretrpis a bude dobre. Nie je dobre, ako sa spravaju, ale je to zial celkom bezne.

marikost
13. nov 2020

skoda, ze si si to tak naucila, ze vsetko spraces sama. Vecer si mala zaukolovat seba,manzela, svokru, co sa da ciastocne spratat, aby to nezostalo na druhy den len na Teba,ze mas aj dieta.

Strana
z2