icon

Svokor

lyzzy
5. júl 2014

Ahojte maminky.Je to tu.Potrebujem poradiť a zároveň sa vykecať.
Píše sa mi o tom ťažko a už nechcem plakať kvôli tomu a tak to skúsim zhrnúť.Priateľov otec,s ktorým sme neudržiavali žiadny kontakt podal návrh na súd o stretávanie sa s maloletým teda jeho vnukom.Tak sme išli za ním aby ten návrh stiahol,že sa teda na tom stretávaní nejak dohodneme.Aj keď neradi ale nechceme nášho syna vystavovať súdu a psychologičke a tak.To by ešte aj bolo ok ale my nemáme peniaze na právnika a všetky tieto veci a naopak svokor má peňazí dosť a každého by podplatil len aby dosiahol svoje.Takže ten súd by sme aj tak nevyhrali.Ale to je na dlho.Svokor je chorz clovek a manipulator.
V pondelok teda ideme za ním sa dohodnúť na tom stretávaní ale ja furt rozmýšľam či nerobíme chybu....či by nebolo lepšie ísť na ten súd.
Stretli ste sa niektorá s tákýmto niečím?
Ja viem,že je to napísané chaoticky ale som v takom šoku a strese že mám čo robiť aby som sa nezosypala.

Strana
z4
slnecnica139
5. júl 2014

@blahowoman ja som sa po súdoch ťahala 5rokov a dokopy 12krát............. u nás to bolo tak, že ja som bola raz sama pri psychologičke, potom manžel a potom boli dcéry po samom - akurát to sa mi nepáčilo, že som tam musela nechať samé dieťa a o hod. sa pre nu vrátiť, ale inak to bolo celkom ok.................a čo sa týka platenia, tak ja som súd vyhrala a kedže bývalí manžel bol navrhovatel a prehral tak platil on všetky tie posudky a aj súdne trovy, ťahali sme sa rok............ no určite sa to oplatilo aj ked už som bola z toho pomali na nervy 🙂, no odvtedy mám už pár rokov pokoj a hlavne papier v rukách Nežiadúci rodič

ladywitch26
5. júl 2014

@lyzzy ziadna dohoda, a hotovo! tvoj frajer ma doteraz, uz ako dospely chlap mindraky zo svojho otca a to chces dopriat este aj svojmu synovi? zamedzit kontakt, nedvihat telefony, neotvarat dvere, proste ho vymazat zo zivota. 4roky sa o vnuca nezaujimal a zrazu mu svitlo? to ako co je? ist na sud, pekne vsetko porozpravat sudcovi a nebat sa. povedat sudcovi, ze vzhladom k tomu, ze svokor nebol ukazkovym rodicom a je manipulativny typ, nepovazujes ho za doveryhodnu osobu, ktorej by si zverila svoje dieta. pre maleho je to aj tak v podstate cudzi clovek, ktory navyse nie je bezuhonny. ziadny sudca nie je tak padnuty na hlavu, aby vam prikazal stykanie sa. dieta nie je vec,co si mozete medzi sebou podavat. a keby predsa len v tej nasej bananovej republike nejaky sudca "harabinovskeho typu" zobral uplatok a dal za pravdu svokrovi, tak nerespektovat rozhodnutie sudu a odvolat sa. ale hlavne, zhlboka sa nadychnut, byt nad vecou a nenechat sa deptat. kazdy si dovoli do teba len tolko, kolko mu ty sama dovolis. obcas treba byt svina, a niekedy treba byt aj riadna svina. u mna by teda takyto clovek nepochodil, ale myslim, ze by k takemuto comusi ani nedoslo, pretoze svokor by vedel, ze pri mne by s takymito vecami proste nemal sancu. ked sa jedna o moju rodinu, tak neberiem ohlady. drzim palce 😉

daisynka_
5. júl 2014

kamarát je právnik a presne toto sa mu podarilo vysúdiť pre jeho rodičov, išlo o deti jeho brata ... ale ak povie manžel že bol bitý a psychicky vydieraný, pochybujem že starý otec uspeje ...

bibika55
6. júl 2014

@lyzzy Myslím si, že nepochodí,nakoľko keď by náhodou ozaj prišlo k súdu-bude váš partner argumentovať,aký je to človek,že je tyran a čo všetko porobil.Dieťa ho nepozná a vy nedovolíte,aby sa takýto človek ocitol v blízkosti vášho dieťaťa.V prípade jeho výhry máte možnosť podať námietku proti zaujatosti súdu voči vám a podať odvolanie vždy keď príde rozhodnutie vo váš neprospech.Ale o tom pochybujem.Nesmiete sa báť a nechať sa ním deptať.To by bola jeho výhra.Na všetko treba vždy súhlas rodiča.

mamavera
6. júl 2014

@lyzzy nikam nechoď, v ŽIADNOM prípade nič nepodpisuj!!!!!! Súdu sa neboj, svokor nemá žiadnu šancu. Pre tvojho syna je to neznáma osoba, s ktorou nemá vytvorený žiadny vzťah. Mal by šancu, keby sa o neho staral od narodenia, pomáhal by vám s výchovou, hral by sa s ním, malý by ho zbožňoval a vy vy ste mu po nejakom nedorozumení ho odmietli dávať. Je manipulátor, prečo sa necháš ním manipulovať ty? Prečo ako matka vôbec uvažuješ o tom, že by si mu dieťa, svoje dieťa dávala? Môže mať peniaze a právnikov, na to sa vykašli, prečo sa vzdávaš bez boja? A možno žiadny nebude, len tebe už popredu lepí. Obvolaj všetky ištitúcie, čo ti tu radili baby, so svokrom preruš akékoľvek kontakty, ty, aj tvoj priateľ. Máte z neho bobky a idete podpisovať nejakú zmluvu? Načo mu vôbec beriete telefón? Načo sa s ním vôbec bavíte? Pre teba to je absolútne cudzí človek, teda ani svokor, ale otec tvojho priateľa.Držím palce!

lienka.7
6. júl 2014

@gabriellka
gabi, ale on NIE JE jeho stary otec, je to len frajerov (priatelov) otec......cize tam nie je ziadne rodinne puto.
ano, stari rodicia maju pravo na styk s vnucatom, ale on de facto nie je jeho stary otec.
je to len niekto kto chce robit zle.....

gabriellka
6. júl 2014

@lienka.7 tak ja som to pochopila ze ten frajer je maleho otec a teda tym padomstary je maleho dedko. Tak ak som to nespravne pochopila tak v tom pripade mas pravdu. Necitala som celu diskusiu

zuzana1291
6. júl 2014

http://poradna.sme.sk/c/7111517/aj-stari-rodici...

Pokial je tvoj priatel oficialne zapisany ako rodic dietata, tak (bohuzial pre vas) aj tvoj svokor je oficialne stary rodic. Cize pravo stretavat sa s vnukom ma. Ja by som isla na sud a nechala nech rozhodne on.

lyzzy
autor
6. júl 2014

@mamavera... Nejdeme.Dnes sme mu posledný krát volali A povedali že nikam nejdeme.ON vypotil takú blbost že on ten návrh nemôže stiahnuť bez toho aby sme nemali podpísanú nejakú dohodu.Čakal že mu toto uverime.Zajtra hneď všetko obvolame A cez týždeň obehame.Ja viem,boli sme hlúpi že sme sa chceli dohodnúť.

lyzzy
autor
6. júl 2014

@lienka.7
@gabriellka.... Priateľ je otcom dieťaťa.Len nie sme manželia.

ukulela
6. júl 2014

@lyzzy vidis, ogabava vas - moze stiahnutcokolvek a kedykolvek 🙂 konecne sa staremu niekto vzoprel - a on stym nepocital. drzte sa a hlavne sa nebojte.

lyzzy
autor
6. júl 2014

@ukulela... Ďakujeme.Frajer mu povedal že sme si to rozmysleliba že buď to nechá na nás či sa s ním budeme stretávať alebo nech si robí čo chce.

maria1989
6. júl 2014

@lyzzy no vidíš, dobre spravil

lyzzy
autor
6. júl 2014

@maria1989... Hej.Uvidíme čo sa bude diať

lienka.7
8. júl 2014

@lyzzy
určite sa poraď s právnikom pokiaľ čokoľvek budeš mať podpísať...na čo máš právo ty, načo on - presne podľa zákona o rodine, nakolľko to máš podľa mňa dosť komplikované.....
@gabriellka je to priatel, nie manzel, ale aj tak je to zamotane....
a priatel je aj v rodnom liste???? ak ano, potom by teoreticky narok mal, ale treba dokazovat ze nie je OK.
v každom prípade držím palce a nič nepodpisuj bez rady s právnikom - tých pár € za to rozhone stojí!

PS: ja by som v prvom rade prestala volat ho svokor (je to otec tvojho priatela), nakolko nim podla zákona nie je - je tvojho malého starý otec (za vyššie uvedeného predpokladu), ale tebe je nič ... na sude je dolezite sa aj spravne vyjadrovat, a inym neprisudzovat statusy , ktore nemaju... aby to, ze ho tak volas ti nakoniec na sude este nepriťažilo, že ho akože v podstate uznávaš (neber to prosím v zlom, len píšem z osobnej skúsenosti, nakoľko podrazácky právnik sa chytá každej stonky) a nevedomky si takto pletieš bič sama na seba.....

lyzzy
autor
8. júl 2014

@lienka.7 ....ja ho volam svokor len medzi nami takto.Inak je to Ivan.
No vyvija sa to pomaly tak uvidime

lyzzy
autor
11. máj 2015

Takže....Žienky...po skoro roku sme sa v tejto predpotopnej krajine dočkali.Zajtra je súdne pojednávanie.Sme pripravení,všetky dôkazy proti nemu pokope takže zajtra sa uvidí.Ešte raz ďakujem.

petulda333
11. máj 2015

@lyzzy drzim palce nech to dopadne vo vas prospech

lyzzy
autor
11. máj 2015

@petulda333... Ďakujeme.

puklica13
12. máj 2015

Daj vediet ako to dopadlo...drzim palce

lyzzy
autor
12. máj 2015

Čaute....máme to za sebou.Sudkyňa bola normálna,kolizna tiež.Najprv trval celý čas navrhovateľ na svojom čo bolo pre nás absolútne neakceptovateľné ale asi v polke pojednávania súhlasil s našim návrhom nakoľko úplne odmietanie akéhokolvek návrhu na dohodu by zas poškodilo nám....Takže rozsudok.Prvú nedeľu v mesiaci od 10 do 15 môže vidieť malého ale iba v prítomnosti otca maloletého teda frajera.Žiadne Vianoce ani dovolenky.Takže dostal 5 hod do mesiaca.Takže my sme max spokojní....

petulda333
12. máj 2015

@lyzzy gratulujem...a nech mate uz len klud...

lyzzy
autor
12. máj 2015

@petulda333.... Ďakujeme.No uvidíme ako to bude fungovať.

cacianka
13. máj 2015

to je otrasné, ako si chce "starý otec roka " budovať vzťah cez súd !!! keby mu tak na malom vnúčati záležalo, tak sa snaží vyčistiť vzťahy so synom, aj ked to nejde celkom, aspoň sa mohol ospravedlniť, mali by prejsť tarapiou, aby syn spracoval negatívne veci , mali si ti viackrát prediskutovať - vyčistiť stôl. A potom mal dedko SKUTKAMI ukázať svoje lepšiu povahu, napr. občas zavolať, poslať malému pohľadnicu, občas sa stretnúť na chvíľu v parku - na neutrálnej pôde, dať malé nie okázalé darčeky (knihu, puzzle, omaľovanku a pod.) ale cestovať by mal on, a nie doneste mi ho. postupne pomaly sa zbližovať so synom,nevestou a vnukom. nenásilne. vybudovať dôveru. zvyšovať frekvenciu stretávania. po čase by sa ukázalo, či to pôjde po dobrom, či je to úprimné a fungujúce.
takto to robí, ako keby okná umýval kladivom. ak sa sním stretnete, pri prvom nevhodnom kroku, ho upozornite, pri druhom odídte. nevystavujte synčeka ani seba nevhodnej spoločnosti.
držím palce.

lyzzy
autor
13. máj 2015

@cacianka... No vidíš.Ale aj takýmto exotom slnko svieti rovnako.My sme z našej strany urobili obrovský kompromis.Hneď na prvom stretnutí mu budú vytýčené hranice a keď ich prekročí tak riskuje že príde aj o tých 5 hod mesačne.Takže my sme mu dali šancu,je len na ňom či ju využije.

bibika55
14. máj 2015

@lyzzy Pokiaľ svokor nejavil o dieťa záujem,nekupoval mu,nevenoval sa mu,tak si myslím,že ani jeho peniaze mu nepomôžu dosiahnúť to,čo chce.Súdu sa nebojte,Treba to riešiť.Socialne kurátorky si tiež po mnohých medializovaných prešlapoch nemôžu dovoliť,konať len tak,ako sa im zapáči.V prípade detí sa robia dokazovania detským psychológom.Starý pán asi pocítil samotu,a odrazu si zmyslel,že chce so svojho vnúčaťa vychovať kohosi podľa svojích predstáv. Ničoho sa netreba báť a treba si ísť za svojím!!!!

lyzzy
autor
14. máj 2015

@bibika55 ....ahoj...uz to mame za sebou....vyssie som to napisala....ale dakujem

lyzzy
autor
14. máj 2015

Inak zienky.....chcela by som sa vam VSETKYM srdecne podakovat.Teraz som si precitala znova celu temu,celu diskusiu a smejem sa sama na sebe ze aka som bola posrata.Ako som pisala,dali sme staremu sancu,budu nastavene mantinely ktore urcime my a ked sa nadalej bude hrat na doleziteho tak potom ho ja pozeniem na sud.Takze este raz dakujem za vsetko....ze ste boli ochotne aj ked ja som vbola total hysterka

cacianka
14. máj 2015

@lyzzy - ale iba trošku 😀 chce to kľud a nohy v teple 😝 starého majte na háku a pokiaľ sa bude opäť snažiť manipulovať a robiť zle - adios amigos. ved malý môže byť choručký ...
tak sa žienka drž .
aj my sme mali včera súd. môj povedal "ako len môže tá sviňa klamať na súde ?!" no môže, aj také sú "matky"...

lyzzy
autor
14. máj 2015

@cacianka... Aj vy sa držte.

Strana
z4