Svokra
Zaujima ma nazor inych, alebo len ja som zaujata ☺️ So svokrou som mala/mam v poho vztah. Ale teda poslednu dobu to uz inak vnimam. Najma teda ako berie moju dceru. Naviazala sa na nu, ale ze velmi. Vsetky Naj … vlastnosti ma pre nu. Je to skratka jej vsetko, a najradsej by bola lepsia ako maminka (teda ja). Ale teda k veci. Nicim inym nedokaze zaujat, a vie teda ako na deti. Nepozna inu vetu, len “kupim ti”. Kazde stretnutie nieco donesie, podotykam hracku, alebo daku blbost (rarohu, ktora skonci v krabici medzi hrackami), proste len aby si to dieta kupila. NEDONESIE ovocie, sladkost, neuvari obed, kolac este ani raz neupiekla. Minuly tyzden kupila Barbinu, tento tyzden zas dovliekla Barbinu. Plus dake haraburdy do detskej kuchynky … proste len co pocuvam ako jej babka kupi. Nie knihu, ani oblecenie nekupi, furt hracky. Nervozna som len co to pocujem. Ma aj ine vnucata, ale tuto nasu si strasne “kupuje”. Chce byyt najlepsia babka, ale pritom z nej robi len rozmazanu princeznu. Ma zakazane kupovat, muz dokonca hovori, ze obmedzime kontakt. Snazime sa s nou pravidelne stretavat- kazdy tyzden, aby deti videla. Dava jej kaleraby, ako ju vezme na dovolenky, furt by ju dakam brala, pritom mala nikdy nikde nespinkala na noc bezomna. Aj co sa tyka stravy, napr. dieta si da 1 lyzicku cukru vzdy do caju, ale pri nej, mozes aj 6, kolko chces. Alebo v lete, je chladno vonku, dieta sa chce kupat v bazene na dvore, ja zakazem, a ona povie ze babka by ti vsetko dovolila, urcite by si sa mohla kupat, no ale tak maminka zakazala. Vsetko tak aby bola najlepsia a vychova 0 bodov. Som len ja cudna ? A vnimam to velmi citlivo ? Alebo, pri tek malej furt fajci, jednu za druhou. Ma sa s nou hrat a pritom cigareta v ruke. Zle mi je z toho. Samozrejme ked som bola v porodnici s druhou dcerou hned to vyuzila ked sttrazila, a nanominovala sa ku nam a rovno aj spala u nas. Pritom nikdy nespala u nas. A byva 15 min autom. Navarene mala u nas ked strazila, ale neeee… ona hned sa nanominovala do kuchyne a isla piect kura. To ze by malu zavolala na obed k nej daku nedelu, to nie. asi som sa potrebovala vyrozpravt🙈 Ale zaujimaju ma vase nazory😊
@1angelika oki, na základe mojich životných skúseností musím ale skonštatovať, že všetko sú to hlúposti, ale asi si tým musí prejsť každá matka. Myslím si, že sú to pre nás lekcie aby sme my raz boli dokonalé svokry 😃
@martinajurkechova áno to máš pravdu, každému sa asi javí ten jeho problém ako najväčší..mne to tiež veľmi ťažko padne keď svokra malej hovorí, že má nemá počúvať a veselo niečo dovolí čo ja nie. Moja mama by si to nikdy nedovolila zaťa zhodiť pred deťmi....no beriem to tak, že tieto praktiky môže používať kým sú deti malé, potom si bude musieť niečo iné nájsť 🙂
@1angelika presne, sú to všetko len také obdobia v živote. Stačí si nájsť pár slušných fráz, ktorými ju odbijes a ísť ďalej s úsmevom na tvári. Prestane ju to baviť. Aj tak nám budú tie svokry chýbať keď sa pominú.
Tak pokiaľ chceš z tohto začarovaného kruhu von tak daj na slová svojho muža a treba obmedziť kontakt, hádam si nenecháš skákať takto stále do výchovy.
no ked obmedzis kontakt, tak svokra pochopi preco alebo jej treba povedat, ze su veci s ktorymi sa nestotoznujete a teda ak chce aj nadalej byt s vami tak casto, tak by to mala akceptovat 🙂
Ona pri tvojom dietati fajci jednu za druhou aty riesis hracky? Ano, si cudna. Minimalne v tomto urcite.

@martinajurkechova nemyslím si, že si nič nezažila, to by ma ani nenapadlo. Ja som reagovala na tú vetu, že sú aj horšie svokry- ktoré nejavia o vnúčatá záujem.