Svokra a jej negatívny vplyv na rodinné vzťahy
Som s muzom uz cca 15 rokov. Od zaciatku mi robila naprieky, ale ved dobre, ignorujem...
Nechcem to ani rozpisovat, lebo je mi je z nej na vracanie.
Odkedy sme sa zoznamili, prizvukovala, ze ona este nechce vnucata... Toto trvalo 6 rokov. Ked sme sa zobrali, zacala zas prizvukovat opak. Ona uz chce vnucata. Kedy uz budeme mat? Atd atd. Avsak, nedarilo sa nam 3 roky. Nakoniec sme isli do ivf so steroidmy, injekcie kazdy den, proste boj, ale podarilo sa. Ked sme jej oznamili, a pytala sa, na kedy cakame, tak som povedala, ze na april. Ona ziadne gratulacie ale, jaaaaaaj, apriiiil, bude to hlupe decko.
Radsej aninpisat nebudem, ze aj vo vychove robi naprieky, lebo u babky je vsetko dovolene. Cukriky pred spankom, aj ked razantne som povedala aj ja aj manzel, ZE NIE!!!!!! supne do ruky jedno male jojo a utecie von. Nechodim tam uz, nemam na nu nervy. Manzel so synom chodia sem tam. Manzelovi sa tiez nechce. Dnes som uz pocula aj to, ze ich ja nechcem pustat a zakazujem. 🤦🏽♀️
Naposledy som bola na vianoce. A vie, ze nemozme mat dalsie deti zo zdravotnych dovodov. Hoci sme chceli.
A zacina zas. Nasa sesternica caka druheeee babatkooo. Ake zlate to bude, ze budu vo dvojici. Ved clovek potrebuje surodenca a taketo reci.
Tak som ju zavolala do vedlajsej izby a povedala, ze som mala potrat 9 tyzdnoveho plodu do wc!!!!! A nie, uz nebhdeme mat druhe a neprajem si taketo narazky.
Ona ticho a odvtedy sa mi neozvala. Ani ja jej. Sice ja sa jej ani neozyvam.
Cez vikend sa ale mame vidiet. Uz ked na to myslim, citim tlak na hrudi a zacinam mat nervy. To, ze sa hodi mojmu manzelovi okolo krku, da 30 pusiniek a pritom sa diva na mna skeravym usmevom mna nehne.. Ale tie poznamky a robenie napriekov so synom.....
Nemusíte sa stretávať keď nechcete.
Ju nezmenis, mozes ale zmenit svoje zmyslanie a mat ju uplne na haku...ja viem, lahko sa to pise, hlavne ak napr. ponuka jest blbosti synovi, ale ja som tak spravila s mojimi rodicmi. Zbytocne im vysvetlujem, ake su u nas pravidla, co nemaju davat jest dietatu,co nemaju dovolovat....absolutne ziadna reakcia ani snaha respektovat nase rozhodnutia.
Takze som uz rezignovala a jednoducho nerobim dusno. Syn je s nimi raz do tyzdna, tak ked si raz do tyzdna da nejaku blbost pred obedom...prezijem a aj on to prezije.
Uz sa nemienin rozculovat a zbytocne deptat niecim, co viem, ze nezmenim. Na tvojom mieste by som ju totalne ignorovala a mala ju na haku...mozno by ju to este viacej sralo 😁🫣.
ja to mám tak, že ja k nej nechodím, ona k nám nechodí, deti chodia kedy chcú, a stretávame sa na sviatky, Vianoce...atď, ja mám pokoj aj ona 😉
Prečo sa musíte stretnúť?
A tvoj muž je kde a kto v tomto celom? Môj by so svojou mamou urobil veľmi rýchlo poriadok, keby takto rýpala a mala debilné reči. Ak to tvoj nevie, tak by ti malo byť ako prvé zle z tvojho muža, že sa nevie postaviť za svoju ženu.
Nešla by som na stretnutie
veď sa skús zabávať na jej trápnosti
A musíš? Ja by som poslala len muža a syna a samozrejme by som mužovi zdôraznila, že nech si matku ohľadom dieťaťa ustráži. Inak ho večer uspáva on 🤷 Nie je predsa nevyhnutné sa s tou ženou stretávať, ak je k Tebe taká.
Jednu takúto som poznala. Pri nej mali terno úplne všetci. Nakoniec k nej chodili iba jej synovia aj to len občas z nutnosti. Žijúci pribuzní si vydýchli až keď ju dávali v truhle do zeme, žiaľ.
K takym babizniam je dobre nastavit strategiu pred prvym stretnutim, prikyvovat a suhlasit, ano, pani Novakova, pravdu mate, neskor ano mamicka... Nie ze stara nahodi udicu, presne vie aku navnadu pouzit a nevesta sa meta na haciku... 🤔
Ja to poznám veľmi dobre, ale nie od svokry. A napočúvala som sa celý život podobné komentáre a od človeka blízkeho. Len s tým rozdielom, že mňa na jednej strane lutovali na druhej nakladali..ale čo už ..všetci to máme kadejaké..vydržím .
Prečo si toto robíš??? Ja by som tam proste nešla. Hotovo. Nech si kecá, čo chce a komu chce.

Musis sa s nou vidiet? Ja teda by som tam nesla a muz by to mal pochopit, ze ked sa sprava ako sa sprava je ti neprijmne byt s nou nech ide muz so synom a ty si oddychnes doma alebo nieco porobis.