icon

Svokra a manžel ma poučujú, čo a ako treba robiť

26. okt 2023

Aj vám sa už stalo že manžel alebo svokra vás poucovali čo ako treba robiť? Že všetko čo robíte je nesprávne? Že len ony všetko vedia najlepšie a najkrajšie?
Byvali sme u svokrovcov pokiaľ si nasporime na svoje.
Trvalo to pár rokov a nezhody boli na dennom poriadku. No vždy som si v duchu hovorila že je to len dočasné.
Narodili sa nám detičky máme dvoch chlapcov. Svokra "pomáhala" s výchovou no často ma poucovala a ponižovala že len to je správne čo robí ona.
Príklad ako mám držať bábätko ako mu mám dať jesť ako obliekať proste všetko.
Po 10 rokoch sme sa odsťahovali do vlastného. Deti majú 4 a 8 rokov. No teraz manžel ma často pripomienky alebo kázne čo ako mám robiť.
Príklad deti boli zo škôlky na výlete, ukazovala som mu fotky a hneď ma uzemnil či som normálna že ako nášho obliekam navolno keďže mal podľa neho "len" mikinu tenkú capicu a prechodnú bundu.
Je jeseň a vonku 18 stupňov. Začal sa so mnou hádať prečo som mu nedala zimnú bundu že bude chorý a on nebude s dieťaťom doma a liečiť ho.

Strana
z3
rebrambora
26. okt 2023

Ved si sama aj napisala, ze to stale tak bolo, ze si len dufala, ze je to docasne. Co je blbost. Aj byvat u svokrovcov je blbost. Dve takmer stale sa opakujuce situacie. Znies byt ako mile ziena, pretoze mne by toto niekto robil, tak by doma lietalo vsetko. A presne preto nikoho takeho doma nemam, lebo nieze ja, ale ten dotycny by len videl, co znamena nespravne nieco robit. Cize nenechaj si skakat po hlave a pravda je taka, ze lepsie to nebude.
Napriklad to so zimnou bundou. Nuz, preco deti neobliekol on?

oranzovyvevericnik
26. okt 2023

Na vsetkom sa da pracovat, otazka je, ci to chces. Ked nie kvoli sebe, tak kvoli tvojim detom.

oranzovyvevericnik
26. okt 2023

Nemozeme za to, co sa nam stalo, ale mozeme to zmenit. Kazdy ma svoj cas, a verim, ze aj tvoj pride.

lujza123
26. okt 2023

Autorka ono to vôbec nieje o kricani, nemusíš vôbec zvyšovať hlas. Mužovi môžeš odpovedať s úsmevom na perách a na vsetku jeho kritiku povedať ja to budem robiť ako ja chcem.

Len s tých náznakov čo píšeš je mi smutno, je mi ľúto teba aj ostatných žien ktoré žijú v podobnych diktátorských režimoch. Čo vas pri takých drží nechápem, prstom doma nehne, upratovať nebude, variť nevie, s deckami nepomôže a ženu len ponižuje a buzeruje.

bmolko
27. okt 2023

A prečo syna neoblečie ten dement sam? Prečo im nenavarí? Prečo s detmi netravi viac casu (hlavne nenapíš, že chudáčik vela pracuje)? Pred odchodom do školky, školy si chod zacvicit, bez do potravin s tým, nech ich oblečie a odvezie sam. Večer al. cez víkend chod s kamoskami, za rodičmi a povedz mu nech navarí a pod. Začni sa venovať sebe a chod prec bez deti, nie sú len tvoje.

bmolko
27. okt 2023

Ty si stratený prípad, sorry. Že to nevie s detmi ako ty, to je čo za výhovorku? Tak ich vyžeň von, nechavaj ich doma samych, nech si vybuduje vztah k vlastným detom!! Ze nevie varit? To je dalsia vyhovorka - skvela svokra ho to prečo nenaučila (tipujem, že žijete na dedine alebo v malom meste v "tradičnej slovenskej rodine", kde je nemyslitelne, zeby muz doma s niecim pomahal). A že ho nebavi upratovat - oznám mu, ze ani teba, tyzden neoper a ukaz mu ten jeden gombík, čím zapne práčku. Bože ženské, to fakt toto ešte v 21 storoci stale riesite?

babulkomale
27. okt 2023

@melanta a na kolky krat si ty nasla toho pana bezchybneho? Lebo aj to hra ulohu, pocet pokusov a vek.

sense
27. okt 2023

Môj ex bol podobný, a jedného dňa sdom povedala doat, ak vie všetko lepšie, nech to spraví on, mne ušetrí čas a sebe nervy.

kylie1983
27. okt 2023

Tomu sa hovori manipulácia. Je to veľký problem… Ja by som tak žiť nemohla.

kvetinka75
27. okt 2023

nie. Snaha bola zo strany svokry zo začiatku ale povedala som jej, že ak niečo nebudem vedieť opýtam sa ale denno-denne mi rady dávať nemusí, že nie som retardovaná. Muž sa o to občas pokúsil, tak som sa stiahla a nechala na starosť všetko jemu. Pochopil a bol ticho.

maryetta
27. okt 2023

Veru. Suhlasim s nazorom ze bud to budes dalej tolerovat. Nechas sa ponizovat a urazat. Alebo buchnes po stole a povies vsetkym dost.
Ked svokra chce poucovat nech zacne od svojho dietata.
A muz nech sa viac zapaja do vychovy deti aby tak nebol priestor na vycitky voci tebe.
Ty co si mohla si detom vstepila. Ale ked raz vidia aj otcovo spravanie tak s tym vela nenarobis.

mamutka
27. okt 2023

Ach, vždy keď vidím tieto dokolecka sa opakujúce témy s pointou “žijem s chu..om” si tak poviem, že keby každá žena zvažovala s kým začne spávať a zakladať rodinu, budovala si zázemie a sebavedomie najskôr, pochopila čo ma vedľa seba a ako sa to postaví k rodinnému životu, mohlo by takýchto omylov byt menej. Lenže keď je tu téma o ženách čo rodia deti ako 30-40 ročne, tak sa z nich ešte treba smiať, lebo sú staré a rodiť treba po dvadsiatke, že…. Veľmi tieto veci súvisia, darmo bude niekto vyťahovať výnimky ako “moja sestra čakala do styridsiatky, dôkladne vyberala a aj tak z neho vyšiel debil”, alebo “ja som rodila v 19tich a s mužom sme 15 rokov šťastní” proste smola a v druhom prípade osud, šťastie, dobrý výber … neviem ako veľmi sa v tomto prípade ľudia ponáhľali založiť rodinu ale teda stretli sa dvaja čo nemajú spolu vôbec byt. Sak ktorá by chcela hentakeho. Len ich je nejak priveľa.
Zeny, vyzerá to žiaľ, že na Slovensku veľa žien vychova zo synov blbeckov. Z toho mi je dosť smutno. Samotné ženy produkujú týchto debilov. Skvelé 😕

lujza123
27. okt 2023

@mamutka Veru ženy samé produkujú takýchto debilov. Nielen ako matky ale aj ako frajerky. Ono je síce blbe povedať nešťastnej žene ktorá si prišla po radu že môžeš si za to sama, ale je to tak.
Vzťah si dvaja budujú od prveho rande, mladí ľudia su ešte nepopisane stránky, nesú si síce svoje dobre aj blbe návyky z domu, ale dá sa s tým pracovať a to ako to bude medzi nimy vyzerať je nakoniec na nich.
Isto ma chlap aj dobre stranky len v ich vzťahu boli pestované iba tie zle. Sú spolu 10 rokov, nikdy nemusel variť, nikdy nemusel doma nic robiť, nikdy sa nemusel o deti starať, bolo s ním jednane ako so zemepánom ktorému sa nekladie žiadny odpor tak je z neho to čo je.
A ono to nejako vychádza aj z vnútorného presvedčenia ženy že je jej úlohou poslúchať, slúžiť a trpieť, je o tom presvedčená a svojim spôsobom v kútiku duše aj pyšná na seba (s deťmi to viem najlepšie, nemám čas oddychovať musím sa starať o domácnosť)

mamutka
27. okt 2023

@lujza123 úplne súhlasím. A k tomu ta snaha za každú cenu bývať v dome, tak kým ho nepostavíme, budeme kadejako u svokrovcov, necháme si srat na hlavu, ničiť vzťahy, ale dom musí byt, to je svätý grál, čo tam po vzťahoch…. Do kelu, tak do domu idem, keď si to môžem dovoliť, keď nie, beriem hypo na malý bytík ale budeme spolu v klude ako rodina. Tak strasne často to tu vidím…. Nie rodina je priorita, ale dom. V živote by to nepripustili tie ženy. Keby odstrihli tých mamlasov hned od pupočnej šnúry, tak by sa aj naučili správať ako otcovia a manželia. A keď nie, aspoň by bolo rýchlo jasne, že ide o nepoužiteľný materiál.

autor
27. okt 2023

@mamutka Lenže chlapi to nemajú napísané na čele že aha ja som "debil" každý sa ukazuje na začiatku v tom lepšom svetle a koľkokrát až po rokoch ukážu pravú tvár alebo vlastnosti čo zo začiatku skrývali.

mamutka
27. okt 2023

Ja myslím že prvý rok, dva, resp spolužitie bez rodičov dokážu vytiahnuť na svetlo pravú tvar človeka. Samozrejme, nájdu sa aj taki, čo sa prejavia až po dlhej dobe, desaťročí, ale to je skôr výnimka. Ty si nemala šancu ho spoznať skutočne, lebo ste žili s rodičmi a od začiatku ta ničili.

autor
27. okt 2023

@mamutka My sme prvé dva roky len sa stretávali nebývali sme spolu ale boli sme spolu každú voľnú chvíľu a vážne nič zlé som si nevšimla na jeho spravani.

Strana
z3