icon

Svokra a moje 7 mesačné dieťa. Dáva mu jesť aj veci s ktorými nesúhlasím.

katka1323
12. nov 2019

Ahojte, chcela by som sa spytat tych co mate podobnu skusenost ako slusne svokre vysvetlit aby nieco nerobila ak si to neprajem. Napriklad:
Boli sme u nej aj s manzelom na oslave, maleho (7mes) nakrmila polievkou, hned potom mu davala tortu jest. Ked som ju na to upozornila ze este by take jest nemal kvoli tomu ze mi to i tak vygrcka (ma reflux) ohradila sa tym ze co som to za matku ked mu nedovolim jest zakusky Ze ona svojim detom davala a nic im nebolo ( ja to dovolim ale vsak ma este cas, i tak mi povedala doktorka ze kravske mlieko moze zacat az od roku a je navyse je riadne baculaty - 10kg a nemala by som ho tolko vykrmovat)
Somozrejme mi potom maly nechcel uz jest mlieko (nutrilon) na to mi povedala ze sak mu tam daj cukor a ze on uz aj tak mlieko nemusi ze uz je velky
Pred tym v restauracii ked sme boli sa ma pytala ci mu moze dat polievku, vravim radsej nie, je dost korenista ( usta z nej palili aj mna) napriek tomu Uz mu tu polievku davala.
Vzdy si robi po svojom, (nieze by som dietatu nedopriala, len potom v noci ma krce, grcka, a stale sa budi.) Nechcem byt na nu zla ale uz ma to vytaca, neda si povedat.

Strana
z2
1gabriela13
12. nov 2019

@katka1323 ja som bola tiež takáto ako ty spočiatku. Trpela som všetky takéto veci ajked to bolo proti mojej vôle len aby sa zachovali dobre vzťahy. Moja svokra dala mojej dcére tortu ako 2 mesačnej!!! Klobásu jej dávala olizat ako 4 mesačnej a presne tak ako píšeš ty, ze za mojim chrbtom. Keď som sa vrátila z WC už som videla ze co robí. Potom sa stalo aj také ze prišla s nami ku lekárovi, ja som išla ku pediatrovi dat nejaké papiere, ona ostala s malou v kočíku na chodbe. Ja som vyšla a ona odišla bez môjho vedomia s dieťaťom ku sestre. Najlepšie na tom bolo ze ešte aj môj telefón zobrala ktorý bol v taške na kočíku. Poprosila som sestričku u lekára nech mi dá telefón, tak som volala mužovi nech jej zavolá že kde preboha je. Pol hodinu som nevedela kde je moje dieťa s nou. Podotýkam že som jej ešte ani vtedy nič nepovedala. Ja som kľudný človek ale keď vybuchnem, no bože, to je hrozne. No a koniec u mňa nastal vtedy keď mala herpes a bozkával moju dcéru na ústa (boli sme pred operáciou), mňa skoro porážka chytila. Vtedy bol koniec mojej trpezlivosti. Vynadala som jej úplne do posledného. Ona sa ešte urazila, napriek tomu sme tam chodili, dávala som jej dcéru v mojej prítomnosti, ale prišla som nato, že aj mne aj dcérke bude lepšie bez nej. Odvtedy sa vidíme raz za 2 mesiace na 20min a každi je spokojní. Jednoducho nemôžeš si to nechať. Je to tvoje dieťa, ty sa musíš za neho postaviť nech to stojí čokoľvek. Normálni starí rodičia vedia rešpektovať svoje deti a nerobia kvôli takýmto veciam rozbroje. Aha a mimochodom aj svokra je zdravotná sestra🤣

evalin88
12. nov 2019

@nefertiti5843 no ma atopicky ekzem a vtedy mal tiez okolo 8 mesiacov a pride mi to skoro na take veci. Ani nevieme z coho ten ekzem je ( cize preto) nie som "bio matka" len im hovorim ze ak mu chcu doniest sladke mozu dobiest ovocie

cuculiatko88
12. nov 2019

nedavajte jej viac dieta a mať po starostiach, toto keby si moja dovoli tak jej riadne vynadam

zuzanapjat
12. nov 2019

@katka1323 robí to schválne, pretože si potrebuje dokazovať, že vie niečo lepšie ako ty. V tomto prípade, že vie lepšie čo dieťa môže a čo nemôže jesť ako ty - jeho matka. Pomôže spraviť cirkus. Môj má 14 mesiacov a do reštiky keď ideme ako rodina tak beriem v termoske na jedlo polievočku. My si objednáme kuraciu normálne a on papá kuraciu z termosky... Tak isto beriem komplet navarené jedlo + výživky, apd. k svokre. Ona ale sa ma vždy opýta či môže zjesť i niečo iné a keď poviem že toto a toto nie, tak to rešpektuje. Moja mamka môjmu najstaršiemu synovi dávala ako protest jesť a piť všetko čo som zakazovala, ale to mal 5 a viac rokov. Samozrejme pribral, lebo lial do seba ochutené Drobčeky a nechutné čoko pudingy dovezené a kdejaké odpady, kinder apd. A to som robila aj cirkusy a aj tak to nepomohlo..... využila situáciu keď som bola v práci (bývali sme u nej)

hope87
13. nov 2019

@katka1323 hohooo...ze cela rodina sa do teba pustila? Ja by som sa bez problemov pustila naspat 😀. A absoluuutne by ma netrapilo, ze co si hovoria. Opat asertivne ale slusne by som im povedala, ze ja respektujem, ze je zdravotna sestra a vychovala neviem kolko deti ale TOTO JE MOJE DIETA a ja som povedala, ze nie. Ze este sa takych somarin naje za svoj zivot, ze mu nic neujde a na zaver by som s usmevom povedala: "a proste TAKTO TO BUDE". Nie som o nic horsia matka len preto, ze mu nedavam jest jedno cez druhe a neprajem si, aby to dalej komentovali 🙂. Ale chapem, ak ty taka nie si ale pri dietati by bolo dobre naucit sa to 🙂

6maybe6
5. dec 2020

Čo by ste baby robili na mojom mieste? Moja svokra má bohovskú potrebu šprtať mi do spiaceho dieťaťa.. Alebo mi malú rozptyľuje, keď zaspáva.. 🙈 A keď ju upozornim, nech to nerobí, tak sa urazí...

simca06022011
6. dec 2020

@6maybe6 nechala by som ju urazenu... 😂 Nech sa oduva koľko chce..

6maybe6
6. dec 2020

@simca06022011 Mám rovnaký názor 😂 Len mi je potom muža ľúto.. Ja som ju prosila, aj som sa jej snažila veci vysvetliť, už som aj vybehla na ňu kvôli tomu.. A ona si ide svoje stále 🙈 Tak sa snažím riešiť návštevy čo najmenej a to zas ohovára, že vnučku málo vída.. A problém som ja, lebo mám choré pravidlá prosím pekne 🙈😂

simca06022011
6. dec 2020

@6maybe6 no vôbec by som sa nevzrusovala nad tým. Nech príde keď me mala hore, alebo moze kocikovat. Zase tak rýchlo vyrastie že toto za pol roka riešiť ani nebudeš.

Strana
z2