Svokra a nerovný prístup k vnúčatám a domácim prácam
Ahojte dievčatá viete čo, dnes som proste po x rokoch svokre povedala svokre do očí čo na ňu mám. Proste bývame s nimi v jednom dvore. A nieje to dobre. Máme 4 deti ani jedno nikdy nekocikovala. Ked sme potrebovali pobaviť deti tak nám povedala nech sme do hodiny späť. Keď náhodou išiel s nami dedo na pohotovosť že muž bol na nočnej tak si dala preplatiť aj parkovné pri nemocnici. V našom dome žije ešte aj mužov a babka teda svokrina mama ešte aj ona mala svoje maniere niekedy.vsetko to človek musel znášať. Proste svokra k nám chodila kedboli deti malé ale chodila krz to že povedať mi že máš pavučinu v rohu alebo prečo si nezavesim záclony lebo že to susedom vadí že ich nemáme pritom to vadilo len jej. Ona má troch synov môj muž je prostredný. Ten najstarší napriek tomu že nedostudoval a urobil nehodu zadlžili sa a mal exekútora na krku tak je najlepší na svete. Chovajú sa k nemu ako ku kráľovi. Tak isto je vnímané aj jeho jedine dieťa. Nevadí mi ani tak o vzťah ktorý má so mnou to už kašľať na to. Ale štve ma fakt ako sa chová k našim deťom. Proste my bývame pri nich tak sme povinný im pomáhať?! Áno ja pomôžem dedovi keď vidím že sa sám morduje ale divím sa že nepomôže mu ona sama. Takže k môjmu mužovi a k našim deťom má ona taký vzťah že proste na robotu sme jej dobrý. Či stavať altánok kopať kanal alebo spratat drevo uhlie doviezť veci autom. A kopec iného. Všetko im to človek pomáha keď ich vidí že to robia. Ale tiež si človek kladie otázku že kde je jeho druhý syn? S jeho rodinou? Prečo nepomáha aj on? On vie urobiť jednu vec vždy v lete a v zime im dá dieťa na prázdniny na týždeň. S tým oni vôbec ako zázrakom nemajú problém. Proste zrazu svokra môže s nohami fungovať po výletoch chodiť. A neviem čo ešte. Ale to že oni sa dohodnú s nimi na prázdniny ale prakticky je celý tyzd
Mate spolocny dvor, tak asi tie prace, co sa robia okolo domu su prospesne aj pre vas nie?
Kde je ich druhy syn? No asi sa vedel osamostatnit a nemusel vyzobrat pozemok od rodicov…
Dnes sa tu roztrhlo vrece so svokrovcami?
Ale veď sama dobre vieš prečo to tak je….syn zostal pri mamkinej sukni a toto je dan
naco ste si robili 4 deti, mali ste mat 2 a mozno by bolo aj na hypo a vlastne byvanie
Predpokladám že za pozemok ste nezaplatili ani cent, že? A nerozumiem čo je na tom divné že si nechala preplatiť parkovanie? Je to smutné že nemá vzťah ku vnúčatám ale nie je povinná vám ich strážiť. 4 deti sú naozaj dosť, asi nezvládne ich strážiť ani viacej ako 4 hodiny... Veď je s nimi dosť často predpokladám keď ste na spoločnom dvore..
Predpokladám že za pozemok ste nezaplatili ani cent, že? A nerozumiem čo je na tom divné že si nechala preplatiť parkovanie? Je to smutné že nemá vzťah ku vnúčatám ale nie je povinná vám ich strážiť. 4 deti sú naozaj dosť, asi nezvládne ich strážiť ani viacej ako 4 hodiny... Veď je s nimi dosť často predpokladám keď ste na spoločnom dvore..
@13uzivatelka11 *viacej ako hodinu
Chápem, že máš so svokrou veľa nezhôd a že ti prekáža, ako sa správa k vám a k deťom. Ale treba si uvedomiť aj druhú stranu, keď bývate spolu na jednom pozemku, je prirodzené, že sa od vás očakáva pomoc. Nie je to o tom, že si povinná robiť všetko sama, ale jednoducho bývate blízko, tak logicky práca alebo starosti padnú skôr na toho, kto je po ruke, predsa len, majú už nejaký vek. Tak isto, ako si ty všimneš, keď niečo treba spraviť u nich, aj oni môžu vidieť, keď je niečo u vás. Pomoc má byť obojstranná a férová, ale nemožno sa tváriť, že všetko má robiť len svokra a dedko, keď ste súčasťou jedného dvora. Tiež je dobré si uvedomiť, že nie všetky rozdiely vo vzťahoch rodič - dieťa sa dajú vyrovnať. Možno má jej najstarší syn výnimočné postavenie v jej očiach, ale to už asi nezmeníš. Jediné, čo môžeš ovplyvniť, je, ako sa k sebe budete správať teraz. A ak chceš, aby aj oni boli voči vám ústretovejší, treba, aby videli, že ste ochotní spolupracovať, nie len očakávať rovnaké zaobchádzanie. Jej starší syn tam nebýva, nerozumiem teda, prečo by mal pomáhať rovnako toľko ako vy dvaja, čo tam žijete.
@eatm celý týždeň je prakticky dieťa u nás. Od rána do večera. Takže to dosť človeka vyčerpáva lebo zrazu musím na nich všetkých dávať pozor lebo naše deti sa vedia hrať spolu no ona je sama tá svagrova ona sa nehrá s nimi pekne len sa s nimi len doťahuje nadáva im a je na nich protivna jeden syn môj vždy odíde keď sa k nim ona pridá. No nič to bolo od témy ale proste včera sme im práve spratali uhlie opäť dedo sa dusík potok ako blbý tak mi ho bolo ľúto tak som naháňala deti že mu ideme pomôcť. Tak to mal behom chvíľočku spratane. Svokra ako vždy klasika sa pozerala a tvárila sa že dačo akože robí. My sme boli všetci dorobeny ako kone išli sme spat.A dnes opäť celé doobedie ich nebolo a poobede som si išla okolo domu porobiť vyhnala som aj deti na slnko a zas už svagrove dieťa sa motali okolo nás a úplne že chvastunsky nám vravelo aky skvelý výlet zažilo atď atď. Viete ako to bolo ľúto našim deťom? My sme svokrovcov volali minimálne na 3 vyletiky malé v lete a nešli lebo svokra zavesila že jej sa nechce. No ale zas tak keď sa dieťa pochválilo mi rupki nervy povedala som jej že ok a prečo si nevolala aj svojich bratrancov a sesternice na výlet?že možno že by chceli ísť aj oni. No a tak som jej len povedala že vieš čo veď si na prázdninách u babky a u šedá tak choď ku nim ja mám veľa roboty. No a ona zrejme zvyknutá na to že vždy dosiahne svoje. Tak sa asi išla žalovať u svokry no a svokra mi išla čistiť žalúdok že čo preboha stresujem dieťa že čo som jej povedala. Vravím viete čo ona nieje jedine vaše vnúča. Máte aj ostatné okrem nej a že kedy zobrali našich na výlet? Proste ona zas že ako si to dovoľujem sa to s ňou rozprávať. Atď atď. Vravím jej že zakaždým keď ich my voláme s deťmi na výlet majú stále výhovorky a tak a keď ju tu majú týždeň to dokážu všetko či dráčik každý druhý deň či obchod či výlet či kúpalisko. A naši sú im dobrý len na robotu. Len hlášky typu dodnes prenes urob poď sem podajatd atď. Proste a keď bola tá svagrova ešte menšia ona nechcela u nich nič jesť tak vždy na obed a ku večeru ju poslali ku nám lebo pri našich detoch jej to chutilo tak zjedla všetko. A takto to funguje x rokov proste ako sa švagrovi narodilo dieťa. On dieťa len vypustí ako zvieratko a iný nech sa stará iný nech dáva pozor atď atď. Ja som svokre povedala že ja niesom povinná proste ju strážiť a baviť a dávať na ňu pozor. A ona že však ju netreba strážiť. No ale áno ako vravím naše deti aj so susedkou sa vedia spolu zahrať ale tá svagrova je inak vychovávaná a ona sa hrá tak že vezme naším nejakú obľúbenú hračku a výživa sa v Tom že ich to hnevá a tak. Alebo im nadáva ale povie že ona tu nemusí poslúchať lebo že jej rodičia nerozkazuju našim deťom tak nemôžeme ani mi jej nič kázať. Tak ale druhá vec je že oni nikdy naše deti neustrážili nebavili a nemali ani na prázdninách. A najviac ma štve aj ten fakt že ten švagor sa kedysi tak vyjadril na našu adresu štýlom ,, a načo vám je toľko detí? ,, akoby sme boli nejake zajace. Ako veď kým nemali dieťa tak nás aj 2 roky v kuse nevideli nepoznali. Keď sa im dieťa narodilo tak zrazu nás poznajú? Ako nie. Štve ma ten dvojaký prístup svokrina a dnes proste som po x rokoch na ňu vypenila lebo prišla vyrovnať? Akože veď som malej nič drsné a stresujúce nepovedala. Tak neviem čo prišla svokra riešiť. Tak ma tak kedprilieva olej do ohňa. A to že ona by ešte do mňa viac rypala som to ukončila tak že mám toho dosť a stačí. Nepadla jediná nadávka boli to len výčitky voči nej ako babke že sa k našim deťom nesprava ako by sa mala a povedala som jej že nemá len jedno vnúča ale aj ďalšie.eda naše. Ona mi na to zatrela niečo v štýle že či sa malo okolo nás nabehaju malo robia. Mne je zle. Lebo ako vravím nikdy nekocikovala. Nikdy nestratila viac ako hodinu. Ak boli na výlete s našimi 2 x tak to je moc. Aj to boli vtedy keď už bola svagrova na svete aby jej robili spoločnosť aby sa nenudila. Proste naše deti sú svokre dobrena robotu a na to že keď je tu svagrova dcéra aby je robili bavia ku a hrali divadielko. A mňa už takáto pretvárka nebaví vôbec. Po 8 rokoch to muselo prísť. Hold smola bolo to dnes
@eatm asi bývate u nich, aj keď nie v jednom dome, ste na jednom dvore, je samozrejmosť aby ste tam mali poriadok. Ste mladší, neodpadnu vám tuky, ani nohy. Toľko by ste mohli zatvoriť úst a a trosku pomôcť. Nepozerať na to, že tvoji švagrovia nepomáhajú, asi robia tiež na svojom, bývajú ďalej. To isté s vnucatami, vy ste tam každý deň, oni prídu raz za čas. Asi vám aj viac, častejšie pomôžu, aj keď len hodinu denne, aj keď len tu pohotovosť, atď.
Keď sa vám nepáči, môžete sa starať o svoje, ak na to máte.
Jediné, čo by ťa málo vážne štvať, že bývame pri nich, či s nimi, či ako, to je jedno. Pokoj na duši budete mať, len vtedy, ak odídete. Toto, čo popisuješ, nijako ináč nevyriešiš.
Jedna vec je, ze dobre ze si povedala, co si myslíš. Ďalšia, ze lepšie to nebude ak nemáte vlastné bývanie. A po tretie, tieto veci by s nimi mal riešiť hlavne tvoj muž.
@eatm celý týždeň je prakticky dieťa u nás. Od rána do večera. Takže to dosť človeka vyčerpáva lebo zrazu musím na nich všetkých dávať pozor lebo naše deti sa vedia hrať spolu no ona je sama tá svagrova ona sa nehrá s nimi pekne len sa s nimi len doťahuje nadáva im a je na nich protivna jeden syn môj vždy odíde keď sa k nim ona pridá. No nič to bolo od témy ale proste včera sme im práve spratali uhlie opäť dedo sa dusík potok ako blbý tak mi ho bolo ľúto tak som naháňala deti že mu ideme pomôcť. Tak to mal behom chvíľočku spratane. Svokra ako vždy klasika sa pozerala a tvárila sa že dačo akože robí. My sme boli všetci dorobeny ako kone išli sme spat.A dnes opäť celé doobedie ich nebolo a poobede som si išla okolo domu porobiť vyhnala som aj deti na slnko a zas už svagrove dieťa sa motali okolo nás a úplne že chvastunsky nám vravelo aky skvelý výlet zažilo atď atď. Viete ako to bolo ľúto našim deťom? My sme svokrovcov volali minimálne na 3 vyletiky malé v lete a nešli lebo svokra zavesila že jej sa nechce. No ale zas tak keď sa dieťa pochválilo mi rupki nervy povedala som jej že ok a prečo si nevolala aj svojich bratrancov a sesternice na výlet?že možno že by chceli ísť aj oni. No a tak som jej len povedala že vieš čo veď si na prázdninách u babky a u šedá tak choď ku nim ja mám veľa roboty. No a ona zrejme zvyknutá na to že vždy dosiahne svoje. Tak sa asi išla žalovať u svokry no a svokra mi išla čistiť žalúdok že čo preboha stresujem dieťa že čo som jej povedala. Vravím viete čo ona nieje jedine vaše vnúča. Máte aj ostatné okrem nej a že kedy zobrali našich na výlet? Proste ona zas že ako si to dovoľujem sa to s ňou rozprávať. Atď atď. Vravím jej že zakaždým keď ich my voláme s deťmi na výlet majú stále výhovorky a tak a keď ju tu majú týždeň to dokážu všetko či dráčik každý druhý deň či obchod či výlet či kúpalisko. A naši sú im dobrý len na robotu. Len hlášky typu dodnes prenes urob poď sem podajatd atď. Proste a keď bola tá svagrova ešte menšia ona nechcela u nich nič jesť tak vždy na obed a ku večeru ju poslali ku nám lebo pri našich detoch jej to chutilo tak zjedla všetko. A takto to funguje x rokov proste ako sa švagrovi narodilo dieťa. On dieťa len vypustí ako zvieratko a iný nech sa stará iný nech dáva pozor atď atď. Ja som svokre povedala že ja niesom povinná proste ju strážiť a baviť a dávať na ňu pozor. A ona že však ju netreba strážiť. No ale áno ako vravím naše deti aj so susedkou sa vedia spolu zahrať ale tá svagrova je inak vychovávaná a ona sa hrá tak že vezme naším nejakú obľúbenú hračku a výživa sa v Tom že ich to hnevá a tak. Alebo im nadáva ale povie že ona tu nemusí poslúchať lebo že jej rodičia nerozkazuju našim deťom tak nemôžeme ani mi jej nič kázať. Tak ale druhá vec je že oni nikdy naše deti neustrážili nebavili a nemali ani na prázdninách. A najviac ma štve aj ten fakt že ten švagor sa kedysi tak vyjadril na našu adresu štýlom ,, a načo vám je toľko detí? ,, akoby sme boli nejake zajace. Ako veď kým nemali dieťa tak nás aj 2 roky v kuse nevideli nepoznali. Keď sa im dieťa narodilo tak zrazu nás poznajú? Ako nie. Štve ma ten dvojaký prístup svokrina a dnes proste som po x rokoch na ňu vypenila lebo prišla vyrovnať? Akože veď som malej nič drsné a stresujúce nepovedala. Tak neviem čo prišla svokra riešiť. Tak ma tak kedprilieva olej do ohňa. A to že ona by ešte do mňa viac rypala som to ukončila tak že mám toho dosť a stačí. Nepadla jediná nadávka boli to len výčitky voči nej ako babke že sa k našim deťom nesprava ako by sa mala a povedala som jej že nemá len jedno vnúča ale aj ďalšie.eda naše. Ona mi na to zatrela niečo v štýle že či sa malo okolo nás nabehaju malo robia. Mne je zle. Lebo ako vravím nikdy nekocikovala. Nikdy nestratila viac ako hodinu. Ak boli na výlete s našimi 2 x tak to je moc. Aj to boli vtedy keď už bola svagrova na svete aby jej robili spoločnosť aby sa nenudila. Proste naše deti sú svokre dobrena robotu a na to že keď je tu svagrova dcéra aby je robili bavia ku a hrali divadielko. A mňa už takáto pretvárka nebaví vôbec. Po 8 rokoch to muselo prísť. Hold smola bolo to dnes
@eatm chápem ťa, že sa ti to nepáči, najmä kväli deťom, ale kým sa nedsťahujete, tak to ináč nebude, naopak vekom svokry a svokra len horšie. Neviem, kto je na LV domu, v ktorom bývate, pozemok je zrejme svokrovcov, takže bude ťažké dom predať aj keby bol váš a ísť niekam inam. Nedá sa pozemok rozdeliť? Že by ste si časť odkúpili a mali kľud?
@eatm asi bývate u nich, aj keď nie v jednom dome, ste na jednom dvore, je samozrejmosť aby ste tam mali poriadok. Ste mladší, neodpadnu vám tuky, ani nohy. Toľko by ste mohli zatvoriť úst a a trosku pomôcť. Nepozerať na to, že tvoji švagrovia nepomáhajú, asi robia tiež na svojom, bývajú ďalej. To isté s vnucatami, vy ste tam každý deň, oni prídu raz za čas. Asi vám aj viac, častejšie pomôžu, aj keď len hodinu denne, aj keď len tu pohotovosť, atď.
Keď sa vám nepáči, môžete sa starať o svoje, ak na to máte.
Ahojte budem písať hromadne ďakujem za ohlasy. Zaujímajú vás veci. Okolo toho. Majú dohodu štýlom keď my im pomôžeme postaviť dom tak nám ostane dedičstvom tento dom a ten nový postavený ostane svagrovy. Kým sme tu bývali spoločne platili sme im nemalé peniaze a teraz im každý mesiac tiež nejakú čiastku platíme. Takže to nieje o Tom či niekto niečo zaplatil a či nie. A o prácach? Áno sme mladý tak pomáhame veď vravím že nemusia pýtať o pomoc. Že im pomôžeme. My. Košice trávnik nám a aj im my obzeráme kríky my obzeráme jablká my zbierame po psoch my pomáhame so zemiakmi keď treba sadiť okopat vyorat. Často krát robím my okolo ich domu. No keď my máme robotu tak si zájdu do domu a konečná tvária sa hluchý slepí. A zas ohľadne bavenia? Ano4 deti sú moc? Ale nieje na nich sama veď je predsa aj dedo. Zas naše deti niesu už až také malé že ich treba baviť.naucili sa strážiť sa samy doma. Lebo im sa strážiť nechcelo. Ale tam ide o to že o ten vzťah. Ona k nim nemá žiadny. A áno verte či nie. Žijú s nami v jednom dvore ale sú s našimi deťmi menej ako so svagrovim dieťaťom. Proste im akoby prekazame. Takže a áno mohli sme ísť preč do domu mali sme vyhliadnutú no proste hneď reči že kde by sme išli že však je tu dom atď atď. Takže je to tak ako to je. Neviem prečo si myslíte že ten dom máme zadarmo. To že je to dom po nich. Bolo by to za jedno keby vezmem starý dom a prerobíme alebo bývam tu a predávam tento. Ale o dom a pozemky tu vôbec nejde. Mne ide o vzťah aký majú k našim deťom a k svagrovmu dieťaťu. Je mi to až zarážajúco divné že nedokážu ich mať rovnako radi proste človek sa tu fakt ide roztrhnúť aby ho možno mali troška radšej a zavdacil sa a nepomôže.
No ja mat syna ktorý u mňa býva so štyrmi deťmi, asi by ma ...
Ono to je jedno, aká situácia vás dohnala k tomuto riešeniu, ale nie je to pekný život. A stopercentne sa oni nezmenia. Či to nakoniec dopadne tak, ako bola dohoda, je vo hviezdach. Oni potrebovali pracovné trúdy do domu a vy ste poslúžili. Tam pre vás nebolo jediné pozitívum. Deti budú mať presne taký vzťah, aký dostali od starých rodičov, prežijú to, ale nebudú na nich spomínať v dobrom. Raz odídu z domu a ešte im aj zadky budete utierať. Ja by som pravdepodobne odtiaľ zutekala. Vám držím palce, lebo toto nemá šancu na zmenu.
Chápem, že máš so svokrou veľa nezhôd a že ti prekáža, ako sa správa k vám a k deťom. Ale treba si uvedomiť aj druhú stranu, keď bývate spolu na jednom pozemku, je prirodzené, že sa od vás očakáva pomoc. Nie je to o tom, že si povinná robiť všetko sama, ale jednoducho bývate blízko, tak logicky práca alebo starosti padnú skôr na toho, kto je po ruke, predsa len, majú už nejaký vek. Tak isto, ako si ty všimneš, keď niečo treba spraviť u nich, aj oni môžu vidieť, keď je niečo u vás. Pomoc má byť obojstranná a férová, ale nemožno sa tváriť, že všetko má robiť len svokra a dedko, keď ste súčasťou jedného dvora. Tiež je dobré si uvedomiť, že nie všetky rozdiely vo vzťahoch rodič - dieťa sa dajú vyrovnať. Možno má jej najstarší syn výnimočné postavenie v jej očiach, ale to už asi nezmeníš. Jediné, čo môžeš ovplyvniť, je, ako sa k sebe budete správať teraz. A ak chceš, aby aj oni boli voči vám ústretovejší, treba, aby videli, že ste ochotní spolupracovať, nie len očakávať rovnaké zaobchádzanie. Jej starší syn tam nebýva, nerozumiem teda, prečo by mal pomáhať rovnako toľko ako vy dvaja, čo tam žijete.
@anonym_8a3f5e pomáhať pomáhame práveže nemusia o pomoc ani vravieť veď som to písala a prečo by mal syn starší pomáhať? Lebo ten dom čo tam je bude jeho. My sme im ho pomohli postaviť ale ako už altánok bol navyše druhy altánok bol navyše aj kopa iných veci čo boli fakt ťažké práce boli navyše. Ja nemám problém s rutinnymi prácami okolo domu im pomôcť. To je samozrejmosť. No sú aj ťažké práce na ktoré treba chlapsku ruku. A myslím si ze k tým by mohol prísť aj najstarší syn keďže sa jedná o jeho budúce bývanie či dvor. Lebo ako naši chlapci sú ešte malý a pomôžu tak by mohol aj on prísť priložiť ruku k dielu keď vidí že jeho otec nejako nevládze.
ked by som vedela že má prist tak by som zobrala ten tyžden deti prečo komplet na cely alebo urobila program a nech si ju bavia ked je problém
keby som aj rovno mala obiehat cely den jednu trasu ,nebavila by som švagrovu ked si ju beru nech sa staraju
to máš tak niekde proste vidia len jedno dieta a druhe ja fakt len na robotu , s tym nič nenarobíš ani nezmeniš, všetci tento model beru ako normálnu vec odjakživa a aj ked im to povieš alebo si to vydiskutujete nezmení sa vôbec nič ,prečo neviem
aspon ti lepšie že si to dostala zo seba von
@anonym_8a3f5e pomáhať pomáhame práveže nemusia o pomoc ani vravieť veď som to písala a prečo by mal syn starší pomáhať? Lebo ten dom čo tam je bude jeho. My sme im ho pomohli postaviť ale ako už altánok bol navyše druhy altánok bol navyše aj kopa iných veci čo boli fakt ťažké práce boli navyše. Ja nemám problém s rutinnymi prácami okolo domu im pomôcť. To je samozrejmosť. No sú aj ťažké práce na ktoré treba chlapsku ruku. A myslím si ze k tým by mohol prísť aj najstarší syn keďže sa jedná o jeho budúce bývanie či dvor. Lebo ako naši chlapci sú ešte malý a pomôžu tak by mohol aj on prísť priložiť ruku k dielu keď vidí že jeho otec nejako nevládze.
@eatm ja ti rozumiem a aj ťa chápem . Dom v ktorom bývate je ako právne vysporiadaný ? Bývate v ňom sami ?
@eatm myslím že keby k takému kopaniu základov alebo betónová ňou či stavanie strechy prišiel ich 100 kg syn tak by to bolo asi rýchlejšie ako keď sa tam sulikujem ja s 3 chlapcami pričom najmenší má 7 a najstarší má 11 a dcéra 12 takže akože oni makajú aj ja nebojíme sa ani ťažkej práce ale ide o to že takuto robotu by mohol veru aj on pomoct
@eatm ja ti rozumiem a aj ťa chápem . Dom v ktorom bývate je ako právne vysporiadaný ? Bývate v ňom sami ?
@anonym_c3e92b práveže nie my na papieri nemáme nič. Všetko platíme predávamekvazi naše bývanie lebo je to starý dom ale platí sa im čo sa platiť má atď atď. A dom sa predať nemôže lebo je tu s nami este mužova babka
No ja mat syna ktorý u mňa býva so štyrmi deťmi, asi by ma ...
@marhulka13 my neobývané s nimi v dome a vravím oni naše deti nebavia skoro vôbec. Nič o našich detoch ani nevedia nevedia čo ich baví ani aké majú kruzky nič ani aké majú známky. Oni nás poznajú len keď treba robiť bývame vedľa nich a minule zahladili takú hlášku že sa aký je veľký som ho dlho nevidel už riadne vyrastol
@eatm bude pomáhať keď bude jeho. Prečo by mal chodiť tam niečo robiť, keď vy ste tam nasačkovaní šiesti. V cudzom
@eatm bude pomáhať keď bude jeho. Prečo by mal chodiť tam niečo robiť, keď vy ste tam nasačkovaní šiesti. V cudzom
@anonym_c5da90 ale my tam nechodíme k nim my sme na svojom dvore a oni majú svoj dvor svoj altánok a svoje.My vôbec nie sme u nich nasackovany a myslím si že skôr by mal asi robiť dospelý vahovo ťažký muž ako malé deti .
@eatm toľko zla z teba ide. Píšem ako mama 3 deti, že keď si si ich urobila, urob im aj program. Nemusíš okopavat každý deň záhradu, zober deti a choď s nimi na výlet. A vykašli sa na svokru. Ale aby som malému dieťaťu od svagrinej povedala, aby išla preč od mojich detí, lebo ona bola na výlete a mňa ide roztrhnúť od závisti... Och. Je to ich vec, ku komu majú aký vzťah, zrejme ty si taká ta super výhra v lotérii 🫢
@anonym_c5da90 ale my tam nechodíme k nim my sme na svojom dvore a oni majú svoj dvor svoj altánok a svoje.My vôbec nie sme u nich nasackovany a myslím si že skôr by mal asi robiť dospelý vahovo ťažký muž ako malé deti .
@eatm načo sú vám 4 deti, keď nemáte kde bývať, na výlet ich nezoberieš a keď sa svokrovci pominú, tak nebudete mať pomaly kde bývať? A rozčulujes sa na zlom piesočku. Tam dá pozri do zrkadla, kto najviac môže za to, že žiješ tak ako žiješ. A ešte ideš švagrinej vykrikovať prečo nezobrali svojich bratrancov a sesternice na výlet. Si vtipná. Trošku premýšľaj prečo tam ten druhý syn vôbec nechodí pomáhať. Vám pomáhajú v prvom rade svokrovci aby ste s deťmi nebývali pod mostom.
@eatm počkaj ja som zmätená. Vy ste ich vtedy pred vianocami, keď sa vám narodilo druhé dieta vyšachovali z ich vlastného domu? Či ako? Hovoríš že na papieri nie je nič vase, ale platíte - akože čo? Elektrinu a vodu? Alebo ako? Lebo ak to je fakt celé ich, tak sa nemáš veľmi prečo sťažovať.
@anonym_c3e92b práveže nie my na papieri nemáme nič. Všetko platíme predávamekvazi naše bývanie lebo je to starý dom ale platí sa im čo sa platiť má atď atď. A dom sa predať nemôže lebo je tu s nami este mužova babka
@eatm na papieri nemáte nič, tak nič nemôžete predať, napadlo ťa to? Ústna dohoda vám je na dve veci. Ešte raz sa pýtam, kto je na LV domu, v ktorom bývate a pozemku, na ktorom stojí?

@eatm ak som to správne pochopila, bývate v ich dome. Ich dom, ich pravidlá.