Svokra odmieta vnúča

mummmmmy
26. júl 2023

Svokra odmieta moje dieťa. Stále chce, aby ku nej chodilo ako vyplnenie času jej milovanému vnúčaťu. Má obľúbenca s ktorým je stále, malý chcel, aby ho aj kojila volá ju mama atď. Moja malá je ako piate kolo u voza, vôbec o ňu nejaví záujem. Len ako zábavku, aby jej obľúbenec sa mal s kým pohrať. Má rodičov, dobrých, len proste, každé poobedie je u svokry. Tá sa mu venuje číta si s ním, hrá sa s ním. Keď tam prídeme ide mi srdce puknúť. Moja stojí v kúte a len ju okrikuje, proste nevie sa s ňou pohrať.....skôr nechce.

Ja tam nechcem chodiť.....len v rámci udržania dobrých vzťahov tam zájdeme, len vždy mi je do revu.

pribinak
26. júl 2023

@mummmmmy načo tam chodíte? Že zdržiavanie dobrých vzťahov? To je klamstvo

sheila121
26. júl 2023

@mummmmmy na také vzťahy by som sa mohla vysrať. Aby moje dieťa stalo v kúte a niekto ho okrikoval? Raz by sa tak stalo a nikdy viac.

daniela2202
26. júl 2023

@mummmmmy dosť blbé... to čo je za babu... 👎👎👎

olimuc
26. júl 2023

Naco tam chodite? Aby ste udrzali na oko dobre vztahy, ktore neexistuju? Svokru nezmenis, tak tam nechod, ublizujes vlastnemu dietatu - ty si mama a mas mat rozum a nechodit tam. Ked sa svokra bude pytat … pravdu, nemas preco hrat divadlo.

aeruginosa
26. júl 2023

Ja by som pre dobro svojho dietata takyto toxicky vztah sekla. Mozno sa to nezda, ale to dieta vnima, ze je odsuvane a nie je to pren dobre. Taktiez odporucam nestretavat sa. Je od svokry ako od dospelej osoby dost ubohe, ze dava takto okato najavo, ze ma jedno vnuca radsej ako to druhe a robi medzi nimi taketo rozdiely.

A ty si to, autorka, neber tak k srdcu. Ludia su vselijaki a ty to neovplyvnis. Zbytocne sa tym budes trapit.

deti95060810
26. júl 2023

kašľať na takú babku...

mila19
26. júl 2023

Nikdy si to neprizná to si pis. Hlavne netreba očakávať, že sa svokra zmení. U nás bol postup nasledovný, jej milovaný syn jej to “vykričal”, postupne sme obmedzili návštevy až som ja prestala chodiť úplne a tým aj vnúča somnou. Zostalo to v rovine MaX. 1x . do týždna s oteckom.
Mne to odporúčala psychologička. Stačilo nahrať aj zopar videii, kde moje dieta neustale upozornovane pustit manzelovi atd.
Presli asi 3 roky mojich nasich navstev, zakazat som nezakazovala, ale ja tam nesla.
Cuduj sa, ale teraz to oblubene druhe vnuca sa citi ukrivdene, lebo toho mojho vraj menej upozornuju. Takmer som odpadla, ked mi to minule vytmavili a sycali okolo toho . Takze zdoraznujem RAZ tyzdenne uplne staci.

mila19
26. júl 2023

Takze scenar ako u vas, kazde poobedie je u babky iba jedno vnuca poznam. ci je chore ci zdrave. Druhe vnuca doslova vytlacene na okraj. Sanca mat babku pre seba tak to mozno 10x za 9 rokov. Ale ked tam bolo dieta same tak sa mu svokra povacsinou aj venovala to nemozem zapriet.
Ked boli dvaja venovala sa oblubenejsiemu.

pribinak
26. júl 2023

@mila19 raz týždenne ? Tu je aj raz za pol roka veľa
Však decko stojí a kuka ako babka sa hra s druhým deckom. To načo? Ako sa to dieťa cíti? No asi veľmi šťastne nie je

mila19
26. júl 2023

@pribinak a rodič tam je načo ? Treba tú medzeru vtedy zaplniť. Tak som to robievala. Kým si to muž vyžadoval. Môj manžel odmietol seknúť vzťah so svojou toxickou rodinou. Dieťa tie 2 hodiny prežilo.

anickabasnicka
26. júl 2023

a je snad babka povinna se věnovat všem vnoučatům stejně? není. je to její věc a nutit ji tvoji dceru nemůžeš.navíc častějším kontaktem s druhým vnoučetem má k němu i bližší vztah....jsi ty jako nevesta povinna chodit na návštěvu ke své svokře, když se chová jak se chová? ne, nejsi. takže při příští návštěvě řekni klidným hlasem své svokře, že respektuješ, že se věnuje jen jednomu z dětí, že je to tvé dceři líto, že si jí babička nevšímá a že odmítáš tam proto chodit. a přestan tam chodit. ..bud se svokra chytí za nos a přehodnotí svoje chování a nebo zůstane ochuzená o svoji vnučku. rozhodně vy budete aspon v klidu a nemusíš se přetvařovat a brečet.

mila19
26. júl 2023

@pribinak … inak paradoxne pokazilo to vzťah medzi deťmi, ani nie tak stary rodic- vnuca.
O ich porovnavani ani nehovorim, obaja su jedinacikovia, vedia sa aj pohrat, ale ak by to malo byt casto tak bojuju medzi sebou.

matullienka
26. júl 2023

@mila19 keďuz trval na kontakte prečo tam s dieťaťom nechodil on ale ty? U mňa by také niečo neprešlo keď chce ísť nech ide mňa by tam nedostal

mila19
26. júl 2023

@anickabasnicka presne si to trafila !
Láska sa nedá vynútiť…. tak ako sympatie. Len trvá si to uvedomiť - dospieť a prijať to.

pribinak
26. júl 2023

@mila19 rodič je na to aby chránil dieťa. Keď vidím ako je to niekde na hov.. tak tam dieťa nebudem ťahať
Kľudne by som zavolala svagrovcom aby sa deti pohrali i nás, alebo dali stretko niekde v parku, šli spolu na výlet, do Zoo, …

Proste by som udržiavala vzťah medzi deťmi

mila19
26. júl 2023

@matullienka no bolo to este obdobie keď bol manzel v práci, dieťa bolo malé malo poobedný spánok, druhe vnuca nespalo od 2 rokov. Oni su inak rovesnici.
Ved pisem, ze som s nimi potom sekla a isiel uz obs manzel obcas. Tam sa toho uz vo mne nahromadilo. Nemusim asi opisovat co to robilo vo vztahu, hlavne ked boli sviatky….

mila19
26. júl 2023

@pribinak ano to funguje, ked aj ta druha strana chce mat vztah rozumej svagrina. Lenze na vztah treba dvoch ludi. Vztah je o vzajomnosti.

dzulli1980
26. júl 2023

Nestavaj sa do role obete, nemáš ústa? Nevieš povedať veci na rovinu? ... moja svokra ani mňa ani dcéru neprijala, prestala som tam aj s dcérou chodiť ... chodil len muž ... a robíš to len "pre udržanie dobrých vzťahov v rodine?" ... očividne tam žiadne nie sú.
@mummmmmy

pribinak
26. júl 2023
mila19
26. júl 2023

@pribinak v čom je nejasno ?

pribinak
26. júl 2023

@mila19 to mi načo píšeš? Ja viem že vzťah je o 2 a vzájomnosti. Však ak nie je zaujme, tak zas nebudem tlačiť.
Funkčný a zdravý vzťah mize mat aj s priateľmi, nemusí to byt nevyhnutne pokrvna rodina

terry2003
26. júl 2023

@mummmmmy prečo tam chodíš. Babka si vnučku skoro nevšíma a iba ju okrikuje. Nabudúce, keby babka zavolala, tak by som si radšej vymyslela výhovorku, ako by som mala vláčiť dieťa niekam, kde to očividne nemá rada.

mila19
26. júl 2023

@pribinak bola to odpoveď na toto: ,,
Kľudne by som zavolala svagrovcom aby sa deti pohrali i nás, alebo dali stretko niekde v parku, šli spolu na výlet, do Zoo, …“

janetinka27
27. júl 2023

@mummmmmy ahoj a co na to tvoj manzel?

ajko2011
27. júl 2023

Moja svokra má tiež svoje "obľúbené" švagrinej vnúčatá. Na chatu nás volá len kvôli tomu aby mal kto zabaviť tých dvoch. Tým myslím môjho 11 ročného.
Pokiaľ sme s ňou len my, tak si "všíma" aj moje deti. Ale to je ozaj minimum...
Môj druhý syn má budúci týždeň 4 mesiace a "AŽ" 4x bola u nás ho pozrieť. A to býva vedľa v bráne. 💁Nie raz som ju volala či nepríde k nám, či sa s nami nepôjde prejsť a ona nikdy nemá čas, nikdy nie je doma...Tak nech. Ale k švagrinej nemá problém zavolať taxík a ísť...manžel jej to nie raz povedal, tak sa ešte urazí lebo jej niekto povie pravdu a potom trošku "sa zaujíma" aj to štýlom, že napíše ako sa máme. Ja už neriešim, môj 11 ročný k nej chodiť nechce, nechce byť s ňou sám a 4 mesačný pri nej byť tiež nechce, plače jej na rukách. 🤣

klarolinne
27. júl 2023

@mummmmmy a tvoj muž ako rieši matkino správanie? Či on trvá na tých dobrých vzťahoch?😠 Normálne mi je smutno za tvoju dcérku. Obmedziť kontakt naozaj na najnutnejšie. Tvoje dieťa nie je cvicena opička aby niekomu vypĺňala čas. A dobre vzťahy? Kde prosím ťa? Ako na jednej strane a svokra má právo mať jedno vnúča radšej. Ono vždy je niekto srdcu bližší 🤷🏻‍♀️ ono by to aj bolo v poriadku lenže tvoja svokra to rieši strašne okato a pred druhým vnúčatom. To nie je fér 🤷🏻‍♀️ aby jedno stalo a kukalo chúďa a druhé babka hyckala. Nech to robí keď sú sami.
Moja teta mala tiež obľúbené vnúča, všetci ostatní to vedeli 😂 ale zase ona sa správala ku všetkým skvelo. Hold obľúbené bolo najstaršie a hotovo. Zvykli si, dokonca sa na tom aj smiali 😂a dnes decká sú dospelé, majú dobré vzťahy a na babku spomínajú s láskou a slzami.

thereisabear
27. júl 2023

Návštevy by som výrazne obmedzila, dieťaťu nabalila nejaké hračky z domu (omaľovánky) a venovala sa mu sama a svokru si nevšímala. Určite by som ho nenechala stáť v kúte. A okrikovanie by som hneď stopla.

maggy555
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peter0123
27. júl 2023

@mummmmmy výrazne obmedziť kontakt, zbytočná bolesť pre dieťa aj teba. Ako túto situácii vníma tvoj muž?
Obmedzili sme kontakt pre nezáujem na 1x za mesiac, keby nebolo svokra tak by tam deti s vlastnej vôle ani nešli. U mňa pohár pretiekol vtedy keď trojročná dcéra nevedela vysvetliť učiteľke, že nedostala od svokry nič na narodky, mimochodom nikdy ani na Vianoce. Učka videla svokru, tak bola asi zvedavá. Ani rokmi sa nič nezmenilo. Keď sa 16r.dcéry pýtali príbuzný v deň pohrebu, kedy si videla babku, odpoveď bola ,, Neviem,,

mummmmmy
autor
27. júl 2023

@mila19 chodí tam raz za týždeň, ako hovoríš ty s mužom ( ja sa už na to nemôžem pozerať inak si neodpustím nejakú poznámku, to sú potom na mňa naštvaní všetci), ale ten je tiež z toho na nervy. Nevie vlastnej mame povedať, že stačí.
Inak svokra vyvoláva a stále hovorí, ako má rada obe vnúčatá. Nevníma to podľa mňa, a robí to podvedome.

No nahrať video by bolo možno fajn aj pre ňu na spametanie. Inak aj keď je s ňou sama sa jej nevenuje. Minule bola s ňou na piesku.....celý čas pozerala do telefónu a pozerala fotky malého a písala si so švagrinou. Proste aj keď je s ňou sama, nikdy nie je pre ňu babka na 100%. Mám pocit

Má už len jednu babku. Nechcem dieťa pripraviť aj o ňu . Len neviem čo malej ublíži viac či to, že je babkou odstraňovaná či to, že sa odstrinhneme. Bojím sa, aby mi to nevyčítala, keď bude veľká, že som ju pripravila o babku. Teraz to ešte nevníma je malá.

Skúšali sme aj dlhšie tam neísť aj 2mesiace. Babke to nedošlo, len si pochvaľovala, aké pokroky za ten čas čo malú nevidela, spravil jej vnúčik.