Svokra a nerovný prístup k vnúčatám a domácim prácam
Ahojte dievčatá viete čo, dnes som proste po x rokoch svokre povedala svokre do očí čo na ňu mám. Proste bývame s nimi v jednom dvore. A nieje to dobre. Máme 4 deti ani jedno nikdy nekocikovala. Ked sme potrebovali pobaviť deti tak nám povedala nech sme do hodiny späť. Keď náhodou išiel s nami dedo na pohotovosť že muž bol na nočnej tak si dala preplatiť aj parkovné pri nemocnici. V našom dome žije ešte aj mužov a babka teda svokrina mama ešte aj ona mala svoje maniere niekedy.vsetko to človek musel znášať. Proste svokra k nám chodila kedboli deti malé ale chodila krz to že povedať mi že máš pavučinu v rohu alebo prečo si nezavesim záclony lebo že to susedom vadí že ich nemáme pritom to vadilo len jej. Ona má troch synov môj muž je prostredný. Ten najstarší napriek tomu že nedostudoval a urobil nehodu zadlžili sa a mal exekútora na krku tak je najlepší na svete. Chovajú sa k nemu ako ku kráľovi. Tak isto je vnímané aj jeho jedine dieťa. Nevadí mi ani tak o vzťah ktorý má so mnou to už kašľať na to. Ale štve ma fakt ako sa chová k našim deťom. Proste my bývame pri nich tak sme povinný im pomáhať?! Áno ja pomôžem dedovi keď vidím že sa sám morduje ale divím sa že nepomôže mu ona sama. Takže k môjmu mužovi a k našim deťom má ona taký vzťah že proste na robotu sme jej dobrý. Či stavať altánok kopať kanal alebo spratat drevo uhlie doviezť veci autom. A kopec iného. Všetko im to človek pomáha keď ich vidí že to robia. Ale tiež si človek kladie otázku že kde je jeho druhý syn? S jeho rodinou? Prečo nepomáha aj on? On vie urobiť jednu vec vždy v lete a v zime im dá dieťa na prázdniny na týždeň. S tým oni vôbec ako zázrakom nemajú problém. Proste zrazu svokra môže s nohami fungovať po výletoch chodiť. A neviem čo ešte. Ale to že oni sa dohodnú s nimi na prázdniny ale prakticky je celý tyzd
@eatm počkaj ja som zmätená. Vy ste ich vtedy pred vianocami, keď sa vám narodilo druhé dieta vyšachovali z ich vlastného domu? Či ako? Hovoríš že na papieri nie je nič vase, ale platíte - akože čo? Elektrinu a vodu? Alebo ako? Lebo ak to je fakt celé ich, tak sa nemáš veľmi prečo sťažovať.
@janagem nie neplatime len to čo vravíš. Každý mesiac im okrem toho dávame peniaze za dom takže ho splácame. Takže nie neviem čo tu riešite majetkové veci vôbec nechápete pointu. Nech by sme bývali kdekoľvek inde tak by naše deti brali inak ako je to svagrove. My sme mali možnosť ísť preč no strašne muža presviedčali nech ostaneme. Ja som ostať nechcela. Mne vôbec nejde o majetkové veci. Ja nemám problém sa zobrať a ísť niekde na byť. A splácať ho. Sme tu lebo vidíme ako fungujú a že potrebujú pomoc pri práci. Pomáhame ako vieme a ešte sme za zlých.
@eatm rataj s tým, že po smrti svokrovcov budete bezdomovci.
@letfenixa tak dúfam že sa to nejako dovtedy vyrieši. Alebo keď hádam aj muž začne vidieť to čo snáď si uvedomí že nieje dobre tu ostávať. Ja to už viem dávno nie raz sme riešili iné bývanie. No oni zakaždým muža nejako ukecaju a zostane to tak ako to je. Len mne už preteká pohár trpezlivosti
Dufam,ze na ten dom nemate hypo alebo pozicku.Ak nie je to super si zobrat hypo a kupit si uz konecne nieco vlastne,daleko od nich a tymto by som muzovi pilila usi az kym by sam nepovolil,aby bol pokoj.Ale aai sa muzovi moc nestazujes,ze???
A ked sa aj stazujes asi iba sem tam,to muz jednym uchom dnu druhym von,ale keby si mu pilila usi kazdy den,a kazdy den sa stazovala nic by ho nepresvedcilo zostat tam pre pokoj jeho vlastnej rodiny.
@anonym_84978c Ale, autorka píše, že bývajú na spoločnom dvore a nie v dome. No, každopádne by som takto nežila, aj keď by som musela chodiť po podnajmoch, ale toto by som nedávala. Ja, obdivujem takéto submisivne ženy, že sa všetkého podriadia a raz im prasknú nervy a sú za zlé pred celou rodinou.
@anna777115 viem, veď som to písala v príspevku z 21,19 ale zároveň píše, že nemajú nič na papieri
@letfenixa tak dúfam že sa to nejako dovtedy vyrieši. Alebo keď hádam aj muž začne vidieť to čo snáď si uvedomí že nieje dobre tu ostávať. Ja to už viem dávno nie raz sme riešili iné bývanie. No oni zakaždým muža nejako ukecaju a zostane to tak ako to je. Len mne už preteká pohár trpezlivosti
@eatm nerozumiem, čo splácate. Prerávali ste tam niečo a brali na to pôžičku? Stále si nenapísala, kto je LV, ak nie ty a manžel, tak splácate cudzie, ktoré nikdy nemusí byť vaše. Ak skutočne nie ste na LV, tak by som tlačila na muža, aby toto dal do poriadku, vzťahy nemáte dobré, svokrovcom prepne a skutočne budete bezdomovci
Az to teda spravne chapem vy splacate pozicku a nic nevlastnite?
@eatm sorry dievca, ani som nedocitala.byvate so 4 detmi u svokry.u mna keby byva syn so zenou a 4 detmi, no, porazilo by ma.neviem si to predstavit, ze by som zrazu zila uplne iny zivot, bez sukromia a kludu.a to lubim svoje decka a mame velmi dobry vztah, ale takuto sialenu zmenu v zivote by som asi nedala.
Az to teda spravne chapem vy splacate pozicku a nic nevlastnite?
@anonym_938f99 ja stále dúfam, že napíše, že je aspoň muž na LV, ale obávam sa, že nie, keď písala, že nič nemajú na papieri. No ja by som asi nespávala
@eatm sorry dievca, ani som nedocitala.byvate so 4 detmi u svokry.u mna keby byva syn so zenou a 4 detmi, no, porazilo by ma.neviem si to predstavit, ze by som zrazu zila uplne iny zivot, bez sukromia a kludu.a to lubim svoje decka a mame velmi dobry vztah, ale takuto sialenu zmenu v zivote by som asi nedala.
@nenne27 niesú nasáčkovaní u svokry, sú to dva samostatné domy, čítaj všetko, ale aj tak to nie je žiadne terno, naopak
@anonym_938f99 ja stále dúfam, že napíše, že je aspoň muž na LV, ale obávam sa, že nie, keď písala, že nič nemajú na papieri. No ja by som asi nespávala
@anonym_84978c a splácajú svokrovcom, predpokladám že do rúk.
@anonym_84978c a splácajú svokrovcom, predpokladám že do rúk.
@letfenixa neviem, nie je to jasné, lebo podľa toho, čo písala, pomohli svokrovcom postaviť dom, možno splácajú pôžičku naň, natuším, možno sa ešte ozve a doplní info
@anonym_84978c napísala: "Každý mesiac im okrem toho dávame peniaze za dom takže ho splácame"
@letfenixa je to v podstate to isté, možno si brali pôžičku svokrovci, aby postavili svoj, tak to aj písala, že svokrovci ľúbili, že ak im pomôžu postaviť, tak budú dediť. Len to zrejme ostalo pri ústnej dohode, čo im je na dve veci
@nenne27 niesú nasáčkovaní u svokry, sú to dva samostatné domy, čítaj všetko, ale aj tak to nie je žiadne terno, naopak
@anonym_84978c 2 domy, mozno 4 m od seba, mozno spolocny dvor... Mali si ist po svojom, skoda ich a mladickej nerozvaznosti, naivity. Mozno mali ti svokrovci na pociatku dobre umysly, ale su tam dalsi dvaja a ti lobuju proti nim, za svoje "naroky" , viem si tu motanicu predstavit. 🍄
@eatm so svokrou ste rovnaké, nemáte si čo vyčítať. Ona neskáče okolo tvojich detí ako si predstavuješ a vybíjaš si to na švagrovej dcére. Vylučuješ ju z detského kolektívu. Že sa nevie hrať môže byť tým, že nemá súrodencov, to ti nedošlo? To ako sa k nej správaš, hovorí o tvojom charaktere, dieťa nemôže za vaše zlé rodinné vzťahy.
Splácate a staviate domy, keď vám nepatria je vaša hlúposť, nemôžte to ani predať.
@janagem nie neplatime len to čo vravíš. Každý mesiac im okrem toho dávame peniaze za dom takže ho splácame. Takže nie neviem čo tu riešite majetkové veci vôbec nechápete pointu. Nech by sme bývali kdekoľvek inde tak by naše deti brali inak ako je to svagrove. My sme mali možnosť ísť preč no strašne muža presviedčali nech ostaneme. Ja som ostať nechcela. Mne vôbec nejde o majetkové veci. Ja nemám problém sa zobrať a ísť niekde na byť. A splácať ho. Sme tu lebo vidíme ako fungujú a že potrebujú pomoc pri práci. Pomáhame ako vieme a ešte sme za zlých.
@eatm preco davas peniaze za dom, ktory nie je na tvojom mene? Nejako som nepostrehla, ste manzelia? Obaja pracujete? Ako ste mohli toto dopustit a tiez rodicia tvojho manzela, ze vas nechaju splacat nieco, co nie je vase. Kolko mesacne im davate? a ako dlho? Na LV figuruju len svokrovci? Velmi velmi zla situacia, a v takomto stave, fakticky bez Vasej vlastnej strechy nad hlavou ste priviedli na svet 4 deti? Velmi zufala situacia, naozaj, treba to dat cim skor na poriadok, bude nech Vam svokrovci prepisu podiel na dome, podla vysky splatky, alebo nech Vam vratia uz investovane peniaze. Vrazate do niecoho, co nie je Vase a budu to dedit aj bratia tvojho manzela.
@eatm nehnevaj sa autorka, ale tie majetkove veci su asi najdolezitejsie. To ako sa svokra sprava k tvojim detom moze byt tiez uz len dosledok toho, ze je otravena. A navyse, nezostavala by som niekde, kde by moje deti neboli vitane a boli by len za pracovnu silu. Ty sa stazujes na svokru, ale zaklad je rozhovor s muzom a zmenit tuto situaciu. Asi aj ist byvat samostatne.
ja hlavne vôbec nechápem, ako to je, koľko je domov, kto čo platí a spláca. Extrémny guláš.
No cele to ma v rukach tvoj muz.
Vysvetlila by som mu co ma trapi a odporucam odist. Tieto " spolocne" zitia nikdy nebudu sekat dobrotu.
A tebe odporucam sa zmierit s tym ze svokra sa k tvojim detom sprava inak. Proste je to jej vyber a ty sa tym mozes trapit do konca zivota alebo sa proste zariadit a s pokojom v dusi to prijat. Viem,je to tazke a zamrzi to ake ty nikdy neovplyvnis konanie druheho. Tak si zalozte s muzom uplne nieco nove a dalej a zite si v laske svoj zivot.
Horsie bude ak je muz naviazany a nebude to chcieť riesit. Tychto mamickovskych tiez tazko zmenis.
Drzim palce
Vy si nevazite sami seba preto si Vás ani svokra neváži. Ak je to tak ze splacate im niečo čo ani nie je vaše a ani nikdy nebude . Robíte im tam lacnú pracovnú silu a ešte dobrovoľne a ešte im aj platíte za to. Ja neviem asi im aj zveladujete dáku nehnuteľnosť platíte im za ňu ale není vaša. K platiaci nájomníkom by sa tak nespravali. A vy si to nechate, hlavne tvoj muž. No.nebola by som tam ani minútu kým by nám to nepredali za adekvátnu cenu alebo neprepisali. Ani sa ti nedivím ze máš takéto negatívne pocity, ja by som tiež mala keby som takejto nevdacnici pomáhala. Svokra vám asi aj ukazuje svojim správaním akí ste chudáci musia Vam "pomáhať", asi sa cíti ze vy vlastne môžete byť radi ze vôbec sa na vás pozrú a vy môžete pre nich niečo spraviť, napr. strážiť ich "hodnotnu" vnučku. No na tvojom mieste keby som nemusela by som tam nebola už ani minútu.
Autorka, to ste si mohli rovno zobrať hypotéku a splácať svoju vlastnú nehnuteľnosť. Ste, normálni, že splácate cudzí dom? Ani euro sa tam už neopovaž dať, až budete na LV? Veď vy, ste nie normálny a teba jediné čo hnevá, je že ti deti nezoberú na výlet. Choré toto, všetko....!!!
@nenne27 my neobývané s nimi sme. Sme v inom dome. Ten dom je pôvodné ich ale oni začali stavať iný s tým že tento má mať muž dedičstvom dali podmienku že musíme im pomôcť stavať nový dom ktorý sme im pomohli postaviť hypotéku nemáme mesačne si platíme svoje výdaje plus im platíme nejakú čiastku akoby splátku domu . Aj napriek tomu že vraveli že dedičstvo. To by som z toho nemala dobrý pocit že fakt akoby som niekoho vyhnala alebo čo tak to platíme. Keď sa dačo nasporiť tak prehrávame čo sa dá pomaly. Tak to je a ide o to že fakt skutočne moja mama ktorá býva v Žiline vie o našich detoch viac ako svokra ktorá býva vo dvore. Raz sa stalo aj také obdobie že oni naše deti nevideli aj pol roka. Tak neviem prečo tvrdíte že to musí byť strašne niečo. Oni nikdy v živote napríklad ani raz moje deti nepokocikovali keď boli malinké. Nikdy. Proste je jeden syn ktorý je uprednostnenie a tak isto je aj jeho dcéra a zas je môj manžel ktorý im robí čo im na očiach vidí fakt maká aj keď nemusí a aj tak nikdy nedosiahneme aby naše deti mali tak radi ako to jedno toho iného syna. O Tom to je a je to smutné. A zas ako je fakt pravda že to že ide svagrova dcéra k babke a dedovi na prázdniny to nieje automatické že ju my musíme mať tu celé dni. Veď je dohodnutá s bankou a dedom a mne nikto nič nepovedal z jej rodičov že či ju prizreme či máme na ňu čas atď atď. Takže bola u nás 3 dní v kuse no niekedy človek už na to proste nemá náladu. Pritom mne švagor nikdy nezobral deti na prázdniny. Zobral jediný raz dcéru k nim na prespavacku aj to z toho dôvodu že oni išli kdesi na chatu oslavovať tak náhodou aby sa tam jeho dieťa nenudili tak pýtali našu dcéru samozrejme ráno na druhý deň aby sme si pre ňu prišli. Takže o Tom to je. My máme nárok si povedať ako budeme tráviť náš voľný čas. Tiež chceme mať naše súkromie. A nie aby mi svokra vravela že na povel budem musieť baviť nejaké svagrove dieťa lebo však oni sa dohodli že bude u nich na prázdninách. Akože nie. Vždy keď tu je hrajú neskutočne divadlo všetko kvetnaté všetko dúhové všetko super. Akonáhle odíde domov tak ani pes neštekne zálezu do chalupy a nezáujem naše deti. Nič proste nula bodov a to ma mrzí ten vzťah k svagrovej dcére a k našim deťom. Proste chcem aby sa správali rovnakým dielom aj k našim deťom ako k nej. Napr. S ňou vedia ísť do kostola vedia sa s ňou sánkovať vedia ju vziať na nákupy alebo do múzea či na toto kúpalisko alebo bobovu dráhu. My keď ich len zavoláme s tým že ideme aj my že nech len idú s nami že fakt nebudú mať starosť že len nech sú s deťmi tak nie. A to sme ich nevolali nikam ďaleko . Minulý rok len do dediny do cukrárne na prechádzku alebo na Kofolu alebo je tu po lese taká pekná krížová cesta a pekný výhľad alebo na vyhladnu atď alebo zoo. Proste nie to počúvame len výhovorky ako to nejde. A to je to smutné. Pritom by som povedala že tie naše deti to tu popri tej ich práci čo tu vymýšľajú majú už aj odpracované to aby ich niekde mohli zobrať alebo len aby s nami kamsi išli. Proste na prácu sme im dobrý ale keď čo oslava tak to nie.
Autorka, to ste si mohli rovno zobrať hypotéku a splácať svoju vlastnú nehnuteľnosť. Ste, normálni, že splácate cudzí dom? Ani euro sa tam už neopovaž dať, až budete na LV? Veď vy, ste nie normálny a teba jediné čo hnevá, je že ti deti nezoberú na výlet. Choré toto, všetko....!!!
@anna777115
@anna777115 no to bolo také ja som moc nesúhlasila s tým že tu budeme a stále som chcela ísť preč hypotéku nemáme no splácame im to a ide o to že proste ako vravím my keď sme sa rozhodovali že čo kde ako svokra sama navrhovala nech ostaneme tu lebo že však oni majú rozostavaný dom že nech tu ostaneme atď atď. Lenže čas proste ukázal že to nieje všetko také jednoduché. Keď sme chceli bývať museli sme makať. Čo sme teda aj makali. Ale je to zle proste. Už sme boli raz odsťahovany a mali sme už aj skoro dom no deň predtým ako sme mali ísť riešiť hypotéku naň tak volali svokrovci mužovi s tým ako dedo má infaktove stavy že treba kosiť seno a dedo nevládze. Rok čo rok sa opakuje etapa že proste od jari do jesene sme im dobrý lebo treba makať a robiť a od jesene do zimy si vždy ale že vždy oni nájazdu zámienku preco sa vedia uraziť odut my prakticky ani dôvod nevieme ale proste chodia zduty aby nemuseli nič s deťmi pomôcť. Tak sa stáva že proste od jesene do jari dakedy aj do leta o našich detoch a o nás nič nevedia
@anna777115
@anna777115 no to bolo také ja som moc nesúhlasila s tým že tu budeme a stále som chcela ísť preč hypotéku nemáme no splácame im to a ide o to že proste ako vravím my keď sme sa rozhodovali že čo kde ako svokra sama navrhovala nech ostaneme tu lebo že však oni majú rozostavaný dom že nech tu ostaneme atď atď. Lenže čas proste ukázal že to nieje všetko také jednoduché. Keď sme chceli bývať museli sme makať. Čo sme teda aj makali. Ale je to zle proste. Už sme boli raz odsťahovany a mali sme už aj skoro dom no deň predtým ako sme mali ísť riešiť hypotéku naň tak volali svokrovci mužovi s tým ako dedo má infaktove stavy že treba kosiť seno a dedo nevládze. Rok čo rok sa opakuje etapa že proste od jari do jesene sme im dobrý lebo treba makať a robiť a od jesene do zimy si vždy ale že vždy oni nájazdu zámienku preco sa vedia uraziť odut my prakticky ani dôvod nevieme ale proste chodia zduty aby nemuseli nič s deťmi pomôcť. Tak sa stáva že proste od jesene do jari dakedy aj do leta o našich detoch a o nás nič nevedia
@eatm Treba mať takéto veci vysporiadané právne a všetko mať na papieri. Svokrovci majú troch synov, tak nech sa zapájajú v pomoci všetci traja Čo spravíte, keď ten dom, do ktorého ste investovali nebude nikdy váš ?
@anna777115
@eatm hrozne, že ste sa nechali zatiahnuť do tohto manipulativneho kolotoča. Dedo ma infarktove stavy lebo treba kosiť? Je to vaše seno, či ich? Vy z toho sena niečo máte? Máte z tej prace niečo? Máte zeleninu, ovocie, mäso, vajcia, či len robíte a nemáte žiaden úžitok? Lebo ok, ak Vas ten pozemok živí, tak ok, ak to je len neučia zábava a komanduje vas, tak to ok nie je.

@eatm rataj s tým, že po smrti svokrovcov budete bezdomovci.