icon

Svokra a nerovný prístup k vnúčatám a domácim prácam

eatm
13. aug 2025

Ahojte dievčatá viete čo, dnes som proste po x rokoch svokre povedala svokre do očí čo na ňu mám. Proste bývame s nimi v jednom dvore. A nieje to dobre. Máme 4 deti ani jedno nikdy nekocikovala. Ked sme potrebovali pobaviť deti tak nám povedala nech sme do hodiny späť. Keď náhodou išiel s nami dedo na pohotovosť že muž bol na nočnej tak si dala preplatiť aj parkovné pri nemocnici. V našom dome žije ešte aj mužov a babka teda svokrina mama ešte aj ona mala svoje maniere niekedy.vsetko to človek musel znášať. Proste svokra k nám chodila kedboli deti malé ale chodila krz to že povedať mi že máš pavučinu v rohu alebo prečo si nezavesim záclony lebo že to susedom vadí že ich nemáme pritom to vadilo len jej. Ona má troch synov môj muž je prostredný. Ten najstarší napriek tomu že nedostudoval a urobil nehodu zadlžili sa a mal exekútora na krku tak je najlepší na svete. Chovajú sa k nemu ako ku kráľovi. Tak isto je vnímané aj jeho jedine dieťa. Nevadí mi ani tak o vzťah ktorý má so mnou to už kašľať na to. Ale štve ma fakt ako sa chová k našim deťom. Proste my bývame pri nich tak sme povinný im pomáhať?! Áno ja pomôžem dedovi keď vidím že sa sám morduje ale divím sa že nepomôže mu ona sama. Takže k môjmu mužovi a k našim deťom má ona taký vzťah že proste na robotu sme jej dobrý. Či stavať altánok kopať kanal alebo spratat drevo uhlie doviezť veci autom. A kopec iného. Všetko im to človek pomáha keď ich vidí že to robia. Ale tiež si človek kladie otázku že kde je jeho druhý syn? S jeho rodinou? Prečo nepomáha aj on? On vie urobiť jednu vec vždy v lete a v zime im dá dieťa na prázdniny na týždeň. S tým oni vôbec ako zázrakom nemajú problém. Proste zrazu svokra môže s nohami fungovať po výletoch chodiť. A neviem čo ešte. Ale to že oni sa dohodnú s nimi na prázdniny ale prakticky je celý tyzd

Strana
z5
eatm
autor
16. aug 2025
@strelkyna1

Babku uz treba opatrovat? Ak ano, tak definitivne prepisat cely dom na Vas s jej pravom dozitia. Hned. Babka riesit nemusi, vybavte Vy a ju len odviezt ku notarovi na podpis. Na pozemku spravit plot bez branicky, betonovy a 2 metre vysoky a nech si zije kazdy ako chce, opatrovanim babky si svoje cesne odpracujete... Ak sa budu rodicia slusne spravat, tak im obcas pomozete, ale musia dat vediet vopred a ked budete mat cas a ziadne ine plany, tak im z casu na cas mozete dobrovolne pomoct.
Pri najmensom naznaku nesuhlasu (dost pravdepodobne) prepisat, co sa prepisat da, nech za svoje trapenie mate nejake odskodne (dost biedne) a okamzite sa stahovat prec (v ramci moznosti radsej dalej ako blizsie, deti mozu do skoly chodit aj autobusom, na strednu uz aj tak budu niekde inde chodit, par rokov v autobuse ich nezabije), kludne do horsieho a mensieho, ale do vlastneho a mat pokoj. Prist tak casto ako chodi druhy brat (aj to, len ak nebudu neprijemni, ak ano, tak bud prist bez deti alebo vobec) a o nic viac sa nezaujimat.

@strelkyna1 mnoho ľudí tu píše mnoho veci a fakt mi z toho všetkého vychádza fakt len táto možnosť. Oni nám to sľúbili ten dom a človek chce fakt dobre do ničoho ich nenúti svokrovcov že musia niečo hneď prepisovať atď atď. Človek chce byť slušný ale ja už mám dosť toho ich arogantného chovania toho prístupu a nech si vraví kto chce čo chce že áno sú tu vyrazené peniaze atď. Áno sú no mňa ako mamu veľmi boli pohľad na to že aký je prístup dvojaký.a mnohé som si so svokrou zažila pri čom som len zátka zuby a stále sa cítila tak že radšej si zahryzne do jazyka lebo však predsa je to ich dom aj keď je aj ako je ale ja už to po tých mnohých rokoch nedávam nič to. Proste prestaneme splácať prerábať a pomáhať a začneme sa obzerať po inom niečím. Raz sme to už tak mali v pláne no sa o Tom dozvedeli a zas sladké recicky boli a správanie bolo na 1 mesiac iné a potom zas to isté a hotovo. Ako vravím tu je to také na etapy. Od jary do jesene sme im dobrý lebo boli práce na poli na roli a všeličo stavebné alebo so závieratami. No od jesene do jari alebo aj do konca jari ako sa to vezme a podľa práce tak oni si vždy nájdu nejakú totálnu hlúposť kôli čomu sa oni urazila.a potom je tu dusna atmosféra atď len aby nemuseli nič s deťmi pomôcť nedaj Boh si ich všimnúť. Teraz osodne si myslím že je od nich dosť trápne že mi svokra čo chcela? Na mňa vyletela že čo preboha robím decku za stresy? Aké stresy? Za to že jej poviem že je na prázdninách u babkya šedá? Že nech sa ide k nim zahrať že na ňu nemám čas že som unavená po práci? Takže je to dosť divné od svokry že mi išla čistiť žalúdok s tým aby som ju u nás nechala a že jej to nesmiem zakázať atď. Veď ako mi išla rozkazat čo mám robiť vo svojej voľnej chvíli. Ale toto je vždy tak. Švagor má jedno dieťa ktoré sa vraj nudí tak čo týždeň to má iný tábor. A akosi si prázdniny u babky a dedka dosť mýlia s nejakým táborom tiež. A už ma to všetko po tých rokoch unavuje.

janagem
16. aug 2025
@eatm

@ahhola to nieje jednoduché ten dom je svokrovcov a babka v ňom má len svoju časť svoju akoby bytovú jednotku. Svokrovci nám vraveli nech si to prepustené no neviem ako máme poriešiť súčasne aj babku čo tu s nami je. Takže jedine by sa to muselo riešiť až potom neskôr a to zas prepis znova na druhý krát riešiť. Dedo nám to núkal už zo dva roky dozadu že ten prepis ich časti no tam svokra nosí gate a ona hneď že a čo tak zhurta že a kde by mal preboha ten ich prvý syn zadné vrátka. Takže aj kôli týmto jej hláškami ja som odvtedy viac menej v pozore a už sa radšej pozeráme po niečom čo bude skôr ďalej od nich a potom nech si už riešia čo budú mať no my máme všetky platby z prerábky odložené tak im to dám asi potom aby mi vrátili neviem už ale je to asi jediné také riešenie tak že by sme mali konečne kľud. A už potom mi jedno čo celá táto chalupa.

@eatm vieš, že vo vašom prípade by sa tie peniaze na 90% rátali ako dar, vsak.? Sú to jeho rodičia, bývali ste tam dlhé roky, ťažko by si to vysadila späť.

vladuska20
16. aug 2025
@eatm

@strelkyna1 mnoho ľudí tu píše mnoho veci a fakt mi z toho všetkého vychádza fakt len táto možnosť. Oni nám to sľúbili ten dom a človek chce fakt dobre do ničoho ich nenúti svokrovcov že musia niečo hneď prepisovať atď atď. Človek chce byť slušný ale ja už mám dosť toho ich arogantného chovania toho prístupu a nech si vraví kto chce čo chce že áno sú tu vyrazené peniaze atď. Áno sú no mňa ako mamu veľmi boli pohľad na to že aký je prístup dvojaký.a mnohé som si so svokrou zažila pri čom som len zátka zuby a stále sa cítila tak že radšej si zahryzne do jazyka lebo však predsa je to ich dom aj keď je aj ako je ale ja už to po tých mnohých rokoch nedávam nič to. Proste prestaneme splácať prerábať a pomáhať a začneme sa obzerať po inom niečím. Raz sme to už tak mali v pláne no sa o Tom dozvedeli a zas sladké recicky boli a správanie bolo na 1 mesiac iné a potom zas to isté a hotovo. Ako vravím tu je to také na etapy. Od jary do jesene sme im dobrý lebo boli práce na poli na roli a všeličo stavebné alebo so závieratami. No od jesene do jari alebo aj do konca jari ako sa to vezme a podľa práce tak oni si vždy nájdu nejakú totálnu hlúposť kôli čomu sa oni urazila.a potom je tu dusna atmosféra atď len aby nemuseli nič s deťmi pomôcť nedaj Boh si ich všimnúť. Teraz osodne si myslím že je od nich dosť trápne že mi svokra čo chcela? Na mňa vyletela že čo preboha robím decku za stresy? Aké stresy? Za to že jej poviem že je na prázdninách u babkya šedá? Že nech sa ide k nim zahrať že na ňu nemám čas že som unavená po práci? Takže je to dosť divné od svokry že mi išla čistiť žalúdok s tým aby som ju u nás nechala a že jej to nesmiem zakázať atď. Veď ako mi išla rozkazat čo mám robiť vo svojej voľnej chvíli. Ale toto je vždy tak. Švagor má jedno dieťa ktoré sa vraj nudí tak čo týždeň to má iný tábor. A akosi si prázdniny u babky a dedka dosť mýlia s nejakým táborom tiež. A už ma to všetko po tých rokoch unavuje.

@eatm treba na manzela riadne pritlacit,otvorit mu oci,nahravaj si to a vecer pri veceri mu to pusti ako spravy,nech to vidi a pocuje na vlastne oci.

drahomirrra
16. aug 2025

Autorka, a preco preboha muklujes pre svokru? Nuti ta niekto? Ved nech si zemiaky sadi, aj vyorava ak chce. Nech stavia altanky. Naco vzdy priskocis? Hovoris ze ste dobri len na robotu, ale preco sa nechate vyuzivat? Poviem, nie babka, prepacte mame uz program. A schvalne by som sla na cely den s detmi na kupko.

mmmt
17. aug 2025

Ja ti úplne rozumiem a chápem čo ta hnevá. Podľa môjho názoru máš nárok sa hnevať. Nestoji ti to za tie nervy ak máte finančne možnosti odísť choďte. Potom zbadajú o čo prišli a nech im chodí pomáhať švagor. Ber nohy na plecia a utekaj

zuzana76
18. aug 2025
@mmmt

Ja ti úplne rozumiem a chápem čo ta hnevá. Podľa môjho názoru máš nárok sa hnevať. Nestoji ti to za tie nervy ak máte finančne možnosti odísť choďte. Potom zbadajú o čo prišli a nech im chodí pomáhať švagor. Ber nohy na plecia a utekaj

@mmmt ja si myslim, ze tam nie su financne moznosti na to, aby mohli odist. Hned na zaciatku urobili niekolko fatalnych rozhodnuti: Zostat byvat pri svokrovcoch, pomahat im financovat ich stavbu 😨 (tomuto doteraz nerozumiem), urobit si 4 deti v takomto prostredi a autorka je zrejme bez prace. Myslim, ze jej nic ine nezostane, len sklopit usi a ist dalej a byt nahnevana. Nezmeni sa nic.

Strana
z5