Svokra a nevhodná poznámka: Ako reagovať?
Baby mam 13 mesacnu dcerku a ked sme ju nechali svokrovcom isli sme na nakup a dosli sme, mala sa hrala a ked ma uvidela usmiala sa potom vosiel muz a na nu urobil grimasu a prisla k nemu. Abojra zadrbala ze: viac ide zanotcom ako za mamou! To ma zabolelo lebo to nieje pravda. Jasne, s muzom je malo kedze oide podvecer je jej vzacnejsi robi grimasky blazni sa no doma sa ona dodomna neodlepi vkuse sa pyta na ruky splha sa zamnou a praveze ked pride manzel ani sa dako netrha. Akoze ja som iba povedala ze no ved je s nim malo tak s amu tesi sle spetne sanato pozriem mam nervy ze som jej nepovedala nieco lepsie!!! Kto je ona ze mne toto hovori??ked muz tiez sa viac taha naprikald za babkou ako za nou!
@michaela412 no moja mam nikdy nepovedala ze je mamine sievcatko pred muzom. Plus ona to uz povedala po deuhyjrat a opakovany vtip uz nieje vtipom
omg to naozaj? tebe aby sa uz clovek aj bal pozdravit ...niektore zeny nopustia poporodne hormony ani ked uz maju decko na vysokej ...
Bože môj, dnešný trend je neznášať svokru už len z princípu, že je svokra, prípadne si nájsť hocijakú blbosť, len aby sa mohlo na ňu nadávať. Toto sú bežné prázdne reči, ktoré vraví hocikto, nielen svokry, len tak, aby reč nestála. Samozrejme ženine matky sú bezchybne, vždy vedia čo kúpiť, čo povedať, nepovedať, ako sa správať... Ach 🤦
Ved to len vyplynulo bezprostredne z tejto situácie, ako sa mala rozbehla k otcovi. To važne riešiš takéto kraviny? Moja mama by povedala to isté.
Mne moja svokra povie macocha pre maličkosti že napríklad dcéra nieje dostatočne hrubo oblečená v zime doma 😂😂😂😂😂😂 pritom macocha je ona , sa len zasmejem a jedným uchom dnu druhým von
Problém je ten" že hľadáte problém aj tam kde nie je "A do budúcna by som si dávala pozor na to.Ak samozrejme nechceš nezhody medzi tebou a manželom. Lebo verím tomu,že muž sa ešte napočúval tvoje výlevy ako sa ťa dotkla tá poznámka. Časom si urobí názor sám. A každý ,či je to chlap ,či žena si matku zastane. A ak chceš mať dobré vzťahy v rodine tak niektoré veci treba aj prehltnúť a netrápiť sa blbosťami.A hneď bude svet krajší. Lebo ak sa ťa dotkne taká banalita, ako znesieš väčšiu kritiku od ľudí..
@lucia147852 myslim.ze autorka nesutazi ani neziarli. Jednoducho ju to zabolelo lebo vie ze 90% dieta visi na nej. Svokra si pichla. Mohla povedat "Aha ako sa tesi na ocka" namiesto "Ide viac za otcom ako za mamou" ale chcela pichnut tak pichla.
@tykat dakujem aspon jedna co to pochopila opakujem uz to povedala druhykrat bolo to tuez podla mna pichnutue nie nevinna poznamocka
Ale vies co ja ta chapem, par krat som zazila nieco podobne alebo trochu horsie a zamrzelo ma to. Ako boli to take citlivejsie poznamky v zmysle ze sa vobec na mna nepodoba, alebo ze bol sam 40 dni ( v nemocnici) a teraz sa s nou musi mojkat lebo mu chyba laska atd.. to uz zakrocil aj manzel lebo tam sam nebol. Bola som tam v kuse s nim a tiez k nam chodil aj manzel.. a mojkali sme ho stale.. ale ona mala aj take poznamky ze mu nedavame dost jest a rodicia ho nechaju hladovat.. ale manzel ju trochu usmernil a ja som to nejak prestala riesit... no niektore veci zamrzia..
Dobre si povedala. A svokra nemusela chcieť pichnúť. Možno chce podvedome obhajovať syna, lebo vidí realitu (je so synom málo, možno by mohol byť viac, keby chcel). Tak obhajuje podvedome (ale aha aj tak sa ľúbia). Nepoznám tvoju svokru, ale môže to prameniť aj z výčitiek svedomia, práve z toho, že ona vidí, že nie je úplne že ideálny otec. Aj keď to vyzerá byť celé na hlavu, keď to trepne. Čiže v tom prípade dobre si jej odpovedala a keby si akokoľvek hnusnejšie odpovedala, len by si vzťahy naštrbovala, takže za mňa - prečo, povedala si dobre to čo si povedala, taká je realita a všetci traja to viete 😉.
Čo je "Abojra"?
1.) skús nepísať ako hotentot, niečo sa fakt nedá rozkľúčovať
2.) nebuď paranoidná
3.) ona nepovedala, že ho má radšej ako teba, ale že ide radšej za ním - stačilo to zabiť trefnou poznámkou a nie z toho robiť drámu...
Niektoré nevesty sú fakt lásky🐧 Nemám problém, vyrobím si problém🤘
Už pomaly tie svokry ozaj ľutujem...za.chvilu nebudú môcť ani dýchať.
A keby aj bola viacej za manželom, tak to.akoze neprežije alebo čo????
@anonym Na tuto situáciu sa povznes. Naozaj o nic nešlo. Ako sa inak svokra k tebe správa?
Prosím ta, moj syn keď pride ocko prestanem existovať, keď prídeme k babke neexistuje nikto len dedo. Urážka by bola to co povedali mne ze som lenivá mater lebo malý plakal, uspaval ho ocko a nemá malý rad keď je pri ňom viac ludi keď zaspáva a mali sme dosť náročný deň tak to šlo s plačom. Pri tomto by som sa zasmiala a že áno ide radšej za ockom.
A ved mozes byt rada, ze to povedala, aspon ocenila, ze spolu dobre zijete, muz spokojny, dcerka tiez, bezmedzne ho miluje. Je to Tvoj muz, tak bud hrda, ze s dcerkou ma taky krasny vztah. Niektori chlapi ani nevedia, ze deti maju. Je otec tak isto, ako Ty matka. Tak bud rada za taku krasnu, spokojnu rodinku.
netreba si to tak pripúšťať, mňa keď prišli pozrieť do pôrodnice svokrovci s manželom a 2 ročným synom po cca 3 dňoch, malý ku mne vôbec nechcel ísť a svokra stojaca pri mne zahlásila asi 3x po sebe - nechce ju, nechce ju a popritom sa mi pozrela na brucho a hovorí “Čo ešte budeme mať ďalšie?” ☺️ jedným uchom dnu a druhým von
@oktobermimi zabudla si na kvantovú fyziku 😍
Pane bože, ja sa roztápam keď vidím, ako sa syn teší na manžela. Buď rada, že ho ľúbi a nebuď majetnícka.
Láska nie je súťaž. Môj syn sa viac tešil tatovi, keď došiel z práce a už keď išiel do škôlky, tak sme sa striedali - ranná, poobedná. Hádaj, ktorý týždeň mal radšej. Áno, ten týždeň, keď ja som mala poobednú a tato rannú, pretože sa mu viac venoval, keďže mali navarené, porobené. Mňa to tešilo, je to náš syn, nie len môj. Sme jedna rodina. Jeden celok. Takže klid, nerieš to.
@kvadrinkaaa ju zjavne neštve, že dieťa má otca rado, ale že svokra si dovolila vypustiť poznámku, kvôli ktorej autorka div, že nepremýšľa nad AD...😉
@tiezjedna ja viem, ale prečo ju škre tá poznámka? To je na zamyslenie. Nie si sebou istá? Žiarli? Kto vie…
@kvadrinkaaa možno je len zbytočne precitlivená. Ťažko povedať.

ja by som okamžite požiadala o verejné ospravedlnenie a možno by som začala uvažovať o rozvode 😀