icon

Svokra a nevhodná poznámka: Ako reagovať?

11. okt 2024

Baby mam 13 mesacnu dcerku a ked sme ju nechali svokrovcom isli sme na nakup a dosli sme, mala sa hrala a ked ma uvidela usmiala sa potom vosiel muz a na nu urobil grimasu a prisla k nemu. Abojra zadrbala ze: viac ide zanotcom ako za mamou! To ma zabolelo lebo to nieje pravda. Jasne, s muzom je malo kedze oide podvecer je jej vzacnejsi robi grimasky blazni sa no doma sa ona dodomna neodlepi vkuse sa pyta na ruky splha sa zamnou a praveze ked pride manzel ani sa dako netrha. Akoze ja som iba povedala ze no ved je s nim malo tak s amu tesi sle spetne sanato pozriem mam nervy ze som jej nepovedala nieco lepsie!!! Kto je ona ze mne toto hovori??ked muz tiez sa viac taha naprikald za babkou ako za nou!

lunademonica
11. okt 2024

Mohla si povedat: "Vynimka potvrdzuje pravidlo...."
Alebo: "No konecne, doma sa odo mna nepohne."
;)
Viem ze aj takato "blbost" zaboli, pouc sa a nabuduce vies, co povedat.

victoriab
11. okt 2024

Vsetko, co sa nas dotkne, nam ukazuje, na com musime robit a co nemame v sebe vyriesene.
Nepozname ta, ani vas vztah, iba z precitaneho. Porozmyslaj, preco sa ta dotkla prave tato poznamka a nie nejaka ina?
Vazis si sama seba? Pochybujes, ci si dobra mama? Citis sa ohodnotena partnerom, ci inymi? Citis sa ohodnotena sama sebou? Preco ti tak zalezi na obsahu tej poznamky? Preco sa potrebujes obhajit, ze chodi viac za tebou? Je to podstatne?
To su dolezite otazky. Vsetko ostatne je blbost. Skutocnu slobodu pocitis, ked ti zacne byt jedno, co si kto mysli. A ked prestanes mat potrebu komukolvek cokolvek vysvetlovat.

nevenka
11. okt 2024

@tykat hej, suhlasim, ma to negativny podton. U nas napriklad prababka takto povie, ze ako "ide za otcom", "dievcata su take ockove princezne", ale v inom kontexte a viem, ze ona to nemysli zle a velmi dobre vie, ze nasa dcera bola na mne nonstop do 2 rokov, cudzi a este chlap (ani dedko) sa nemohol ani pozriet na nu a vrestala.
Ale u nas to nepovie stylom, ze VIAC IDE, ale proste ide, neviem to vysvetlit, ale od nej mi to nepride taketo. Ze ma ocka proste rada. Ale nie viac ako mamu.
Ak @autorka vies, ze si chcela pichnut, tak naco sa tu pytas. Nic jej netreba hovorit, mne by to za to nestalo. Ale mrzelo by ma to. Lebo ocividne ona je ta, ktora rodicovsku lasku berie ako sutaz, a v jej ociach si Ty nikto a otec je najuzasnejsi rodic. Zamrzi to, ked si uvedomis, ze Ta nema rada a chce Ta takto cez dieta ranit. Je to ale nevyzrete z jej strany a ona si tym nieco kompenzuje. Skus to tak brat, ze je vlastne zranena, a preto ma take reci. Lasku dietata k Tebe to nijak neznizi. Asi Ta ale neprijala ako "svoju". Mna napriklad vzali svokrovci za svoje dieta a este kolkokrat mi svokra da za pravdu 🤭.

hopsas
11. okt 2024

Ty čo za blbosti riešiš..ty tu svokru musíš strašne neznášať keď z úplne nevinnej poznámky vyrábas takúto drámu

lucky_k
11. okt 2024

Skor mi pride tvoj slovnik nevhodny, vela o tebe napoveda....

nevenka
11. okt 2024

@gabriela2952 no uzas...ale mnohe tu nechapu, ze to je zamerne pichnutie, s cielom ublizit tej mame. Lebo oni velmi dobre vedia, ako to je, ale zamerne toto povedia, hlavne ak tusia, ze si nie az tak dominantna, skor submisivna. Proste si dovolia...Niekto ma zamer, niekto je prostoreky, niekto blby. To uz vies z kontextu vycitit, ako to myslia a ci len trepnu alebo naozaj chcu ranit.
Mna sa take blbe poznamky vedia tiez dotknut. Proste som taka a zvlast, ked viem, ze svokra ma moc v laske nema.

h2
11. okt 2024

@nevenka A ty žiješ v hlave tej svokry. keď vieš, že určite to povedala s úmyslom ublížiť? Takúto vec práveže človek vytresne len tak, bez rozmýšľania. A nie, že si dopredu naplánuje, čo povie, aby neveste čo najviac ublížila.

petulda333
11. okt 2024

@nevenka mne to neprislo ako schvalne. Proste to vyplynulo z tej situacie. Ak by chcela rypnut povie to inak. Neprehanajte

beronsche
11. okt 2024

Autorka - hrozne, mala by si úplne prerušiť kontakt. Úplne!!

A teraz vážne - odporúčam ti silno zapracovať na sebavedomí a na tom, aby si si každú prkotonu takto vztahovacne nepripustala a nebrala ako útok na svoju osobu!
Takáto zbytočná precitlivenost a vztahovacnost ťa musí neuveriteľné vyčerpávať!

autor
11. okt 2024

@brendaa ty si vychovana a nadavas druhym do xhorych hlav? Prosim ta nastav si zrkadlo fajnovka

autor
11. okt 2024

@lunademonica to druje je dobree

autor
11. okt 2024

@nevenka no ano asi to bude tak ako popisujes chce mne ukazat ze za jej synom ide viac alebo to bola hlpampoznamka do vetra druhykrat?? Ktovie ale tak ako je ona pani svokra ja som pani nevesta a tiez nemam za potrebu ked tam prideme jej hovorit ze moj muz ma radsej swoju babku sko ju aj ked to vsetci vieme naco by to bolo dobre??

autor
11. okt 2024

@hopsas asi ma aj ona strasne neznasa ked ma za potrebu mi toto povedat

beronsche
11. okt 2024

Ale nepreháňaj!
Obyčajná blbá poznámka a ty dobre, že sa nezrutis...

Nepoviem, keby hucala, že aha to dieťa ťa nevie vystáť, si otrasná matka a niečo také, ok, nepoviem.
Ale , že ide viac za otcom?
Možno hlúpa, ale podľa mňa úplne nič neznamenajúca poznámka, ktorú si mala pustiť jedným uchom dnu, druhým von.
Tak sa daj dokopy a nekaz si vzťahy svojou vztahovacnostou!

beronsche
11. okt 2024

@nevenka ale prosím ťa...
Keby jej chce ublížiť, "pichne" do nej naozaj nepríjemnou poznámkou, nie takouto blbostou..
Jediné, že by vedela, aká je labilna ..
Podľa mňa to bol taký ten splech, aký často ľudia pouzivaju len tak, bez hlbšieho významu..

hopsas
11. okt 2024

Autorka skonsoliduj sa naozaj strašne preháňas

ema22270
11. okt 2024

Autoroka ukludni sa, to sa ti aj lepsie bude pisat, lebo co veta, to preklepy. Nadych, vydych
Nervy mas len jedny.

biba_18
11. okt 2024

@ronie338 akože vážne ti povedala do očí že si lenivá mater? 😲

biba_18
11. okt 2024

@h2 ak chceš nechceš byť babka druhej kategórie, nepodpichuj nevestu… myslím že veľa svokier si môže za to že sa k nim tak správajú nevesty - pretože nevesta neodpúšťa tak ako syn, že, nemá prečo…

h2
11. okt 2024

@biba_18 Ale ako nepodpichovať, keď nevesta berie všetko, ako podpichovanie?

beronsche
11. okt 2024

@biba_18 ja by som len dodala, že vo všeobecnosti platí, že so vztahovacnymi a urazlivymi osobami sa tazko-pretazko vychádza. A to platí pre svokry, nevesty, mužov, martanov, všetkých...

biba_18
11. okt 2024

@h2 ja ti poviem tak, že ja VIEM že moja svokra podpichuje… ona je manipulátorka a vedia o tom aj jej deti. ale je to ich mama. mne je nič, mnou manipulovať nebude…

h2
11. okt 2024

@biba_18 Ale toto nie je o tvojej svokre, ale o autorkinej, ktorá nič zlé nepovedala.

biba_18
11. okt 2024

@h2 podľa mňa aj hej, ale ja by som to neriešila…

culienka
11. okt 2024

Autorka ja ťa chápem 🙂. Takéto tie nevinne poznámky Ti potom stále viac a viac lezú na nervy. A môj muž ze však ona to tak nemyslela. No nemyslela som si aj ja kedysi myslela. Ze si musí zvyknúť, lebo však ona je celkom dobra osoba. No ale keď už to začnú vnímať aj deti to ešte len bude sranda 🤣. Za mňa je to nevhodné, bez ohľadu na to akej si povahy 🙂

h2
11. okt 2024

@biba_18 Možno je tvoj pohľad už ovplyvnený tou tvojou zlou svokrou. Ja som mala dobrú (bohužiaľ, už nežije), tak mám zase iný pohľad.

ronie338
11. okt 2024

@biba_18 aj so svokrom. Veľko rýchlo som im vysvetlila ako to je. Odvtedy som ich 2x videla. A to nech sú radi ze tam nebola moja mama to by si ešte len vypočuli

biba_18
11. okt 2024

@ronie338 ja by som sa nepretvarovala. mne by sa musela ospravedlniť veruže… moja svokra je síce manipulátorka ale našťastie má súdnosť voči mne. ale moja mama ju neznáša…

oktobermimi
11. okt 2024

@cacianka anó, vidis ale neboj ta prichadza v dalsom bode vyčitok, hned teda ruka v ruke z obvinenim z toho ze.dyeta nema aspon MINIMALNE BC.prava a dalsie 4diplomy pred a za menom😂

oktobermimi
11. okt 2024

@cacianka este ze ja moju švekrušku mozem ociernit leda.tak farbou na vlasoch🥰