Svokra a oblečenie môjho dieťatka
Ahojte...musim sa niekomu vykecat lebo toto uz nezvladnem a bojim sa ze vybuchnem
mam 4 mesacne dieta dievcatko
a ide o to ze moja mama je vdova a svokra je vydata cize su dvaja
od zaciatku ako som otehotnela mi moja mama zacala pomahat t.j kupila mi veci na malu atd svokra a svokor tak isto ale z oblecenia iba par ks hracky ani nehovorim teraz nejde o to kto co viac kupil ale ja si vazim aj ponozky ked mi daju na malu ale napr moja mama ked sa mala narodila a prisla ku nam isla do obchodu nakupila jej veci teraz ja mam v hlave z toho gulas pretoze svokra sa chvali vnuckou ako je oblecena ale tie veci nekupila ona a tak isto chodi ku nim dcera a napr minule mi povedala ze jej mam dat veci na malu aby ona mala nahradne oblecenie .. to som uz nezvladla a povedala som jej ze jej stale dam nahradne oblecenie a nech mi ho vrati a nech si nenechava doma
dalsia vec vyhlasila ze veci po malej mame dat jej dcere ked otehotnie ...teraz ja jej mam dat take veci co ona nekupila ? a co ked ja chcem este aj druhe dieta ? niektore veci stali 20-30 € mne to pride dost drze si takto vypytat veci a okrem toho ta svagrina malej nic nekupila ...
ako by ste to vy riesili ?
No viete, moja mama kupovala takto veci malej, že aby mala u nej... 😂 Ved to je taka somarina ak to dieťa tam nie je denne. Väčšinou na ďalšej návšteve už jej to bolo malé 😂 tp fkat nie je problém hodiť do tašky náhradné oblecko, pyžamo a ísť...
Hmm,ja tiez nakupujem v lindexe pre vnucata...a hla nevesta to podsrovala svohej sestwrnici...a moja druha nevesta si moze utriet nos...a ja som to kupovala...hmmm co teraz..hodim sa o zem?
Ja som tiež dala veci sestre po malom . Ale nikto mi takto neprikazoval že dám a hotovo ..to už je moc trošku. Niekedy tie svokry povedia také niečo ..možno ani to tak nemyslia len to dosť sprosto vyznie🤦
Ale inak k tomu darovanemu- svagrina kupila pre mojho syna nejake hracky este pri narodeni a kedze samozrejme z nich vyrastol, niektore ho vobec ani nezaujali, tak spolu s oblecenim som to posunula kamaratkam, co maju mensie deti a tiez sa urazila, ale ze fest :D ze ona to dala jemu. No a? A to mam akoze doma susit donekonecna, ked to mozu zuzitkovat ine deti? Snazili sme sa jej to aj so svokrou vysvetlit, ze nech sa nefixuje na veci, ktore komu da, ze dotycny s tym uz moze spravit cokolvek potom. Lebo ona chcela, ze ked sa s tym doma nehra, tak ona to zoberie k nim (byva este so svokrovcami a maly tam pravidelne chodi). Ja aj svokra sme take, ze co dosluzilo svojmu ucelu ide z domu prec, neskladujeme, nezakladame si na veciach a svagrina presne takto, naviazana na materialne veci, doma ma raroharen vo svojej izbe, lebo k vetkemu ma citovy vztah a take blbosti...stale som nepochopila, ako sa da mat citovy vztah k veciam. Nebodaj ti tu lasku nejako opatuju... Keby si ludia radsej tvorili citovy vztah k zivym bytostiam ako k mamone, hned by bol krajsi svet
@elementissa moja svagrina urobila podobne. Ked sa mala narodila, poslali nam balik oblecenia. Vyuzila som len body, lebo ostatne sa netrafili velkost do obdobia. Dcera narodena v decembri a nakupila zimne bundy a overaly, ktore boli dobre dcere v maji- na Malorke 🤦♀️ body som vyhodila, vsak vsetko flakate od mlieka, ostatne som vsetko odlozila este s visackami, ze pre druhe. A ona ma zacala vsade ohovarat, ze oni nam nakupili kopy veci a ja som ich dala vsetky mojej bezdetnej sestre a teraz nam budu musiet kupit dalsie 🤦♀️ nakoniec aj tak cakame chlapca a ak mi donesu co i len ponozky, ponesu si ich naspat domov.
Ja som po prvom dieťati veci odložila (chcela som mať dvojročný rozdiel. ) Aj som ich použila, dám ich komu ja chcem. Veď môžeš jej dať lien niektoré veci,

No ja mam dceru vacsiu a u svokrovcov jej zabezpecujem aby mala dostatok vhodneho oblecenia ja 🙈 ale zase my mame velmi dobre vztahy, svokra hocikedy kadeco kupi aj na oblecenie.. A tiez posuvam veci svagrinej aj ked 80% som kupila ja. Nevidim na tom nic zle, ja uz deti neplanujem a babrat sa s tym a predavat sa mi moc nechce.