Svokra a oblečenie môjho dieťatka
Ahojte...musim sa niekomu vykecat lebo toto uz nezvladnem a bojim sa ze vybuchnem
mam 4 mesacne dieta dievcatko
a ide o to ze moja mama je vdova a svokra je vydata cize su dvaja
od zaciatku ako som otehotnela mi moja mama zacala pomahat t.j kupila mi veci na malu atd svokra a svokor tak isto ale z oblecenia iba par ks hracky ani nehovorim teraz nejde o to kto co viac kupil ale ja si vazim aj ponozky ked mi daju na malu ale napr moja mama ked sa mala narodila a prisla ku nam isla do obchodu nakupila jej veci teraz ja mam v hlave z toho gulas pretoze svokra sa chvali vnuckou ako je oblecena ale tie veci nekupila ona a tak isto chodi ku nim dcera a napr minule mi povedala ze jej mam dat veci na malu aby ona mala nahradne oblecenie .. to som uz nezvladla a povedala som jej ze jej stale dam nahradne oblecenie a nech mi ho vrati a nech si nenechava doma
dalsia vec vyhlasila ze veci po malej mame dat jej dcere ked otehotnie ...teraz ja jej mam dat take veci co ona nekupila ? a co ked ja chcem este aj druhe dieta ? niektore veci stali 20-30 € mne to pride dost drze si takto vypytat veci a okrem toho ta svagrina malej nic nekupila ...
ako by ste to vy riesili ?
@prasiatko30 to tu tiez byvaju staznosti “vdacnych” neviest, ze svokra kupuje stale nieco a potom su chadatka nitene to tym detom obliekat, lebo svojra sa potom na to oblecenie pyta a chce v tom vnucata vidiet. Ale pritom je to smejd z pepca alebo mimo vkusu nevesty a zasa nespokojnost. Dufam, ze syna vychovam k inym hodnotam a najde si aj partnerku s podobnymi hodnotami, lebo fakt by ma mrzelo, ak by som bola cielom ohovaraciek za taketo hovadiny.
@number19 Tak ak chapes, ze nie su vsetci ludia rovnaki, tak potom nechapem, ze sa divis, ze nie kazdy rad nakupuje vnucencom oblecenie. Si to najskor sama so sebou ujasni😉
@number19 pisala, ze kupila, len menej ako vlastna matka. A inak veci do polroka (resp do zavedenia prikrmov) sa ani nemaju velmi ako znicit pokial su akej takej kvality, tak by sa mozno mohla zamysliet aj nad tym pripadnym zapozicanim veci, ale samozrejme ak jej to je proti srsti, tak potom postaci slusne odmietnut. 🤷♀️
su to LEN veci! Vaz si ze ste zdrave, ze nemusis davat tisice eur za drahe rehabiitácie a že tvoje dieta nemá nejakú genetickú ci inú vrodenú chorobu a podobne. A tiež, kto dáva, ten aj dostáva.
dala by som jej..hovno s makom :D ano nejde o to co kto kupi ale ponukat tvoje veci svojej dcere ktora vam kupila velke nic pre malu ako aj svokra tak by som ich asi dobre vysmiala za tento napad...veci by som si odlozila alebo darovala radsej nejakej mamicke v nudzi...
Nemas nikde napisane ze tie veci musis posunut vsetky svagrinej a skor si myslim ak to bude ich prve velka vacsina mamiciek chce pre prvorodene nové veci tak ich mozno ani nebude chciet a kym nieje tehotná nemas ani co riešiť.... A ked chcete druhe rovno povec ze si ich odkladas pre druhe iba sa zbytocne zatazujes somarinami... Raz budes iba rada ze tie veci niekto bude chcieť lebo ich nebudes mat kde skladovat a bude ti luto ich vyhodiť to pisem z vlastnej skusenosti
4 mesacne dieta nehavat vedla v dedine... srdce by mi puklo..
@dskjhfdlkdjhl Chapem ze su vsetci odlisni. Ale nechapem podstatu kazdej odlisnosti.
Skusim jednoducho, aby si to pochopila.
Chapem, ze existuju zlodeji, ale nechapem co ich vedie k tomu kradnut. 😉😉
Zda sa, ze tento problem je castejsi, ako by jeden ocakaval. Uz tu raz jedna mama pisala, ze ked ide dieta od svokry tak v starych veciach po manzelovi a nove, ktorymi dieta vybavila mama si svokra nechava pre druhe vnuca. A to by som povedala, ze dospeli ludia ale... mna by nenapadlo nic podobne.
To ze ti vadi, ze sa svokra chvali malou aka je vyobliekana, asi nemate moc vrucne vztahy. Len zbytocne nervujes seba tym, ze sa nad tym pozastavujes. Chapem, ze ta to moze vytacat, ale hlavny dovod preco ta to vytaca je iny ako to, ze sa hrdi pekne oblecenou vnuckou. Ak ti vadi, ze nekupia viac veci pre malu hoci maju peniaze, a tvoja mama hoc je na tom financne horsie kupi viac tak bohuzial je to tak. Nic od nikoho neocakavaj a budes prekvapena ak nieco dostanes. Mozno su svokrovci stara skola, nevedia kde nakupovat, mozno svokra nema az taky vkus, nevie sa dopravit do obchodu, netusim. V kazdom pripade naozaj neocakavaj, ze nieco musia kupit, ked tak stopni aj tvoju mamu, nech si setri, uprimne, kolko toho potrebuje 4. mesacne babo? U nas aj jedna babka s dedkom kupuju aj druha, tiez nie rovnako lebo jedni maju vacsie financne moznosti ako druhi, ale mala dostane vzdy nieco na oblecenie a hracku. Mne je jedno kolko jedni kolko druhi, nepytam, tesim sa, ked nieco dostane, to uz aj ona, uz ma cez 1,5 r, ale vybavu a hracky pre dieta su v rezii rodicov.
Ked ta irituje, ze mas dat veci svagrinej tak si uz davno mohla povedat, ze odkladas pre dalsie dieta a bolo by. Ak sa ti stracaju veci u svokry nechapem, lebo my ked niekam ideme a odchadzame tak balim veci, necakam, ze mama alebo svokra zbalia malej veci, ked ju budes bravat od svokry tiez jej zacni balit veci a pytaj sa kde je to a to.
@alvaluka tak svokra byva vovedlajsej dedine,vnucka tam chodi asi pomerne pravidelne, tak je normalne, ze navrhla, aby jej tam nejake nahradne oblecenie nechala. Teda mne to pride normalne,moja mama ma tiez pre moje deti doma nejake veci. Obcas tam nieco ostane, obcas to zbalim domov alebo vymenimza ine. Niekedy sa to fakt zide a nemusim mat trilion veci so sebou (aj tak casto nieco zabudnem). Ale urcite to autorka prispevku robit nemusi, je to jej vec. Ale zasa svokra to mohla navrhnut, ma to aj logiku podla mna. Tak ako pises, fakt to nemoze byt normalny vztah, ked ju takyto navrh urazi a riesi ho.
@sara005 Ohladom tej spuste po zbytocnych nakupoch. Totalne to chapem a nikto ani u nas nenakupuje len preto, aby nakupoval. Ale zase chcu nakupovat, zakazem im ked im to robi radost?
Kazda strana dedkovcov vopred konzultuje cislo, alebo potrebu oblecenia pre malu. Alebo hraciek, ja neviem veci do skoly (peracnik....). A ked viem, ze mam dost veci na leto a oni za kazdu cenu chcu kupit, tak doporucim kupit velkosti, ktore budu pasovat na zimu...
Podstata mojho prispevku ale je, ze evidentne svokra neprispieva, ale organizuje aj to co by nemala. Aspon ja mam taky dojem z toho co som od autorky citala. (Mozem sa ale mylit).
@number19 a je dolezite chapat, preco niekoho nebavi nakupovanie? ja myslim, ze nie. Ani si nemyslim, ze je dolezite si tym lamat hlavu, lebo tym naozaj nikomu neublizuju, na rozdiel od tych zlodejov.
@number19 to je super, aj so mnou zvyknu zvacsa skonzultovat co maju dietatu kupit k sviatku alebo sa opytaju ci nieco nepotrebujeme. Dokonca mi aj zdedene oblecko pekne nenosene ci takmer nenosene teta donesie a vobec ma tym neuraza. O svokre autorky nevieme nic, mozno organizuje a mozno je nevesta prilis citliva na drobne poznamky. Jedno je vsak z prispevku jasne - o vnuca sa zaujima a je z neho stastna. Tak naco si to kazit prkotinami ako kolko kto nakupil...
@dskjhfdlkdjhl svokrinej kamaratke takto mila nevesta vynadala, nech jej uz nenosi handry pre syna, ze ona mu take veci neoblecie. A to kupovala boboli a mayoral, co su drahe a krasne veci. Ale ona jej ani vnuka neda, raz za mesiac, ked jej mama nemoze a potrebuju aj to s takym zoznamom, co moze a co nie, ze ja by som ju aj s tym dietatom otocila vo dverach. Pred mesiacom sa im narodila dcerka a ona este vnucku nevidela, lebo nevesta si to nezela. Byvaju na tej istej ulici a nevestinu mamu tam vidi chodit kazdy den. Nechapem taketo zeny. A to tu pani poznam, zlate srdce, pre druhych by sa ak rozdala. Len place mojej svokre, nech si vazi, aku ma nevestu.
Fuha...iba vcera sa tu riesila tema, kde zakladatelka pisala ako nerozumie ludom,ze su povrchni, riesia kraviny, vystatuju sa hlupostami,len aby sa pochvalili na socilanych sietach, nad nicim hlbsim neuvazuju. A tu to hned mame v praxi. Nejaka 18 rocna fiflenka, co nema ine na mysli len handry pre svoje dieta a iba porovnava, kto dal viac. A ze 20-30€ za kus oblecenia. Pre 4 mesacne dieta. Logika a financna gramotnost "veskera zadna" ... A nie, just neposunies veci svagrinej, lebo ich svokra nekupila. Tak neposun. Zaramuj si ich doma a pozeraj sa na ne, dokym sa dieta neodstahuje. Keby tak ludia, co maju peniaze ich vyuzili zmysluplnejsie ako na nakup 30€ bodyciek pre dieta, co ich ponosi mesiac. Mne keby niekto doniesol taku vec na decko, tak ho otocim vo dverach, nech to ide vratit a ked nieco chce kupit za tolko penazi, tak nech to ma nejaky zmysel do buducna. Nech za tie peniaze kupi kolobezku alebo nejaku didakticku hru alebo 4 knihy a nie nejaku jednu handru, ktora ma vyrobnu hodnotu 50 centov a tie krajcirky to tam v koncetracnych taboroch siju za par centov na hodinu..... Ja som hrda, ze u nas sa oblrcenie po detoch recykluje, ze svojou troskou setrim planetu a nepodporujem do takej miery vykoristovatelov, lebo moj syn nosi veci uz aj 7.v poradi a tie iste veci som dalej posunula kamaratke, ktorej dieta znosilo a posunula dalej dalsej kamaratke. Veci pre deti je neurekom a smart mamicky posuvaju oblecenie, lebo vedia, ze kupovat pre male dieta veci, ktore oblecie par krat a nema sancu ich znicit akurat vytvara dopyt na viac a viac odpadu... Ale hold, zijeme v konzumnej spolocnosti. Co tak rozmyslat nad tym, na akej planete budu nase deti v dospelosti ci v starobe zit. Dolezite je sa predbiehat, ktore bude mat drahsie dupacky a ktora babka viac kupila. Fakt by som chcela mat taketo jednoduche zmyslanie a byt stastna. Nie, ja namiesto toho musim uvazovat nad tym, ako odpratat bordel z nasej obeznej drahy, aby na nas o paf desatroci nespadol a ako pomoct tomu, aby prestali vo velkom vymierat druhy... Hold, kazdy mame ine problemy, no
To je tak keď sa dievča vydá a stane mamou- zrazu si mysli, že je riaditeľka Zemegule.... a začne bezhlavý boj voči svokre za každú cenu...
utried si priority v živote ... a normálne pokojne vysvetli, že si veci odlozis pre “druhé” babo. Ale tak či tak kupovať za 30€ veci dieťaťu je kravina. A pracuj na dobrých vzťahoch min vo svojej rodine- ty budeš mat tympadom lepší život.
Ja tomu nerozumiem. Tebe vadi,ze malu chváli,ze je pekne oblecena, aj ked ona to nekupila? No toto by ma ani nenapadlo riesit. Aj moja svokra povie, aki su fesaci ako su pekne obleceni. Aj pred inými moje detmi pochvali, ale to kto to kupil, preboha co s to s tym ma?
Ked nechces dat svagrinej nemusis, povedz,ze si ich setris pre druhé bábätko a vybavené, o tom by som sa viac nebavila. Aj ked teda už po tom druhom by som rada darovala... A tiez mame drahsie oblecenie... Ale.kludne aj predaj, to je tvoja vec, nie je na tom nic zle.
No to ci ona kupila nejake oblecenie by som vobec neriesila. Ja osobne si aj tak najradsej kupujem sama pre deti...
Vies je to uhol pohladu.
Dajme modelovu situaciu. Svokra ma 2 nevesty s babatkami. Obe babatka miluje a rada sa a nimi hra a aj pochváli. Nevesta A je z toho na prasky lebo svokra povedala susedke aha aka je nasa Anicka rozkosna v tych ruzovych dupackach.
Nevesta B podakuje svokre ze jej na par hodin zabavi malu a ked počuje ako o anicke s pychou rozpráva susedkam ma svokru este radsej. Dokonca jej da aj par fotiek, nech sa moze malou vnuckou pochvalit a pokochat ked tam prave nie je.
Ohľadom veci treba povedať že si odkladas a plánuješ neskôr ďalšie a keď sa bojíš že svokra bude vykrikovať že máš dať veci ktoré ona kúpila,slušne povedať resp manžel by mal povedať že nech oblečenie nekupuje,že nie všetko malej sedí je to škoda,buď sú veci malé alebo veľké a vy si kúpite
To, že sa chváli by som vôbec nebrala zle 😊 Podľa mňa sa chváli celkovo vnučkou, aká je zlatá, aké má pekné oblečenie, ako zlato vyzerá v tom pyžamku..😊 To, že si prosím tie veci..je to na tebe. Ja by som z toho haló nerobila. Buď daj len veci, ktoré kúpila svokra alebo daj aj tie od mamky no s tým, že nech na ne dávajú pozor, keďže sa zídu na druhé bábo 😊
Ty mas ale problemy... ved vsetky vecicky ti kupili ony.
Ak nechces dat, tak nedaj. To aj toto musis riesit tu?
Svokra si nemoze určovať, komu svoje veci po malej dáš...ked si to vynucuje, tak jej normálne vysvetli,ze tie veci nieco stáli a ze ked nahodou otehotnies rovnako alebo tesne po jej dcere,to si akoze budes musieť kupovať nové? Normálne jej povedz, ze s tým nesuhlasis
Zakladas si na veciach viac ako na vzťahoch. Šťastnou ta to neurobi. A že je babka šťastná, že ma peknú vnučku- to by ta malo robiť šťastnou.
Čím skôr si uvedomis skutočne hodnoty, tým lepšie pre tvoje dobro.
Veci ktoré dala svokra by som jej vrátila a následne keby mi podarovala ďalšie hneď by som jej ich dala naspäť,že ďakujem ale nech odkladá švagrinej..buď mi chce niekto vec darovať (to je jedno čo to je,či veci pre malú alebo napr.vazu) a nebude mi hovoriť čo s nimi mám robiť alebo nech si nechá danú vec.Akože ja už len z princípu by som tie veci nechcela.Buď to chce darovať alebo nie.Lebo aj keď ti dá tu spomínanú vazu tak ju nepýta spat pre švagriná,či?Ostatne by som neriešila kto dá viacej a kto menej.Každý podaruje podľa svojho uváženia a môžem ti povedať čím menej tým lepšie.Môjho sa snažili kúpiť si ho hračkami a následne keď som im povedala,že načo mu to stále pchaju keď sa s ním nehrajú.Radšej s prázdnymi rukami a otvorenou náručou ako plne ruky hračiek a hrať sa s ním nehrajú..Tak sa najskôr ofucali potom sa odfucali a chodia s prázdnymi rukami ale hrajú sa ním.Ja chcem aby moje dieťa malo spomienky v hlave nie v pivnici
A čo vlastne chceš? Aby svokra kamarátkam povedala... aha aké pekne drahé oblečenie ma vnučka- to nevesta kupovala. Tak? Svokra a jej kamarátky ti kašlú na handry- tešia sa z podstatného- svokra je šťastná že ma peknú zdravú vnučku -radosť do života.
Nechapem, co je tu na riesenie... Svagrina nie je tehotna, mozno nikdy nebude, bude mat chlapca, ty budes mat druhe skor ako ona, ty mas zimne ona bude mat letne dieta, dvojicky,... A samozrejme mozes povedat NIE😉
@simca06022011 má u nás zadarmo úschovňu. Ja by som jej ich najradšej odniesla pred dvere, ale ona ich vraj nemá kde dať a zároveň ich nesmieme vyhodiť. Strašne citovo vydiera môjho muža, že ona ich pre nás 10 rokov držala.
@angel993 no ja by som jej ich odniesla, že moja... Nehnevaj sa.. Feng shui ci co.. Triedim haraburdy, vezmi si to a odlož 😂

@dskjhfdlkdjhl presne - ak jej na nakupene veci nevesticka hodila nakyslasty ksicht tak svokra radsej nekupuje - zbytocne vyhadzovat prachy ak to potom aj tak dietatu neoblecie lebo sa jej to nepaci. Ja som pri mojej mame bola tiez radsej ked nic nekupila lebo sa mi vobec netriafala do vkusu a niekedy to bolo tak neprakticke ze tie deti to ani raz neobliekli ale som bola radsej ked bola s detmi a kupila napr knizku. Ako fakt handry boli to najmenej co mna zaujimalo aby kupovali pre deti