Svokra a problémy s bývaním: Ako ďalej?
Ahojte vec sa ma tak že som sa rozviedla, našla som si nového partnera a navrhol nám s dcérou nech sa nastavujeme ku nemu. Nepovedal nám ale že pol domu vlastní svokra čo by bolo v poriadku lenže ona nás od zaciatku nenávidí, sme tam navyše a dáva nám to poriadne vyžrať. Nazýva ma ku*vou pretože už som bola raz vydatá a mám dieta, robí nám naschvaly, budí malú poobede keď spi a naschval telefonuje a najnovšie nám povedala že sme v tam navyše a mali by sme zvážiť odchod lebo ona tam kur** s deckom nechce… zo dňa na deň sme odisli samozrejme partner išiel s nami a mame dočasne ubytovanie u mojej rodiny, ale je to naozaj len provizórne. Svokra dala samozrejme na druhý deň rano vymeniť zámky na dverách a keď budeme chciet svoje veci že jej ma partner zavolať a ja tam nesmiem už ani vkročiť
Samozrejme 1/2 domu je partnerova a ma tam trvalý pobyt a teda ma právo tam byvat a vlastniť aj kľúčik ale nechceme sa vadit tak si hľadáme vlastne normálne bývanie. Zaujimalo by ma či si môže partner požiadať o vyplatenie 1/2 z domu, pripadne by sme vyplatili ju a my by sme sa nasťahovali naspat je to reálne? Alebo ak sa s nami nedohodne to nikam nevedie? Hypotéku nám dajú veľmi nízku kedze ja som na rodicaku a partner ma priemerný plat, takze nevieme ako ďalej
No… ak by mi partner nepovedal taky ‘detail’, ze v dome mebudeme sami, odisla by som v momente ked by som na to prisla. Ano mas pravdu, niektori sa nastahuju k rodicom. Co je ok bud v pripade krajnej nudze, alebo ak je clovek velmi mlady.
Ty už ale dieta mas a si aj rozvedena, tak by si mala byt obozretnejšia a davat si velky pozor. To ti hovorim ako matka samoživiteľka. Komu ale niet rady…
@anonym_bb8830 a hlavne s tým musia všetci súhlasiť. Čo sa v tomto prípade očividne nestalo.
Mám pocit, že autorka sa už neozve. Ale jednu vec ešte doplním, ak to čítaš, nerobte si v tom provizóriu spoločné dieťa. Aj keby ti "partner" povedal že chce.
@anonym_autor Hovorí ti kurv* a ty si tam este bývala? Ano? 🤦♀️ Mala si sa vratit do svojho alebo inde do podnájmu a partner s tebou uz skor. A nebrus si zuby na 1/2 domu, ta nikdy tvoja nebude, ani peniaze, ak by to aj predali. Urcite to partner do vasho "spoločného bytu" dávať nebude. Stačili mi na to tvoje príspevky.
A mimochodom, človek moze mat aj voľno a trošku popozerat net, nemusí mat nahovno zivot, ked je na MK 😉.
To si snou nevie urobiť on poriadok???podľa tohto vždy bude utekať pred vlastnou mamou a nepostaví sa za svoju rodinu.Zvaz či je to ten správny partner
Už len dodám že jeho mama je starostka a ešte robí aj uctovnictvo takze plat ma kráľovsky a väčšinu dňa sa aj tak nezdrziavala doma ale keď uh tak nám to tam dávala vyžrať. Niektoré zeny ste tu zožrali všetku múdrosť sveta a ste bezchybne a vám sa zrejme nič takéto nemôže stat, aj ja som si myslela že nie. Keby ste mali take dokonale životy neteavite ich tu na mk nad starostami druhych zien a nevyužívate sa v tom 🤷🏽♀️
@anonym_autor partner plati za ten dom nejake naklady ? energie a pod ?
Už len dodám že jeho mama je starostka a ešte robí aj uctovnictvo takze plat ma kráľovsky a väčšinu dňa sa aj tak nezdrziavala doma ale keď uh tak nám to tam dávala vyžrať. Niektoré zeny ste tu zožrali všetku múdrosť sveta a ste bezchybne a vám sa zrejme nič takéto nemôže stat, aj ja som si myslela že nie. Keby ste mali take dokonale životy neteavite ich tu na mk nad starostami druhych zien a nevyužívate sa v tom 🤷🏽♀️
@anonym_autor čo chceš povedať tým jej kráľovským platom? Ten, kto má kráľovský plat je povinný odsťahovať sa zo svojej polovice domu? No skús sa na to pozrieť očami tej staršej ženy. Býva so svojim synom v jednom dome a on si bez vzájomnej dohody privedie frajerku s dieťaťom. No jasné, toto je sen každej ženy po 50+, aby zdieľaľa kuchyňu a svoj majetok s cudzou osobou a s cudzím dieťaťom.
Tvoj pohľad na svet je veľmi naivný.
@anonym_autor nehovor, že pred nasťahovaním ťa milovala. Musela si vedieť, do čoho ideš (ak si nevedela, tvoja chyba) a napriek tomu si to urobila. Tak to teraz máš, ako máš. Choďte do prenájmu, ekonomické veci nech si s matkou vyrieši partner
To si snou nevie urobiť on poriadok???podľa tohto vždy bude utekať pred vlastnou mamou a nepostaví sa za svoju rodinu.Zvaz či je to ten správny partner
@anonym_aac0f7 takže ty by si si urobila poriadok s tvojou matkou? kebyže sa takto správa vo vlastnom dome? kebyže si bez toho, aby ona súhlasila dovlačila do jej domu cudzieho chlapa s dieťaťom? Vážne? vyštvala by si vlastnú matku z jej domu kvôli cudziemu chlapovi?
@anonym_autor za 1. ona nie je tvoja svokra a za 2. zrejme si sa nasťahovala do jej domu bez jej súhlasu.
Ak ti chcel partner pomôcť finančne mal sa k vám nasťahovať a spoločne sa deliť o účty
@anonym_1a3cf0 nasťahovala sa do časti domu svojho partnera. Nie do jej polovice, to je rozdiel. Pani sa môže aj na hlavu postaviť, ak by si partner vzal partnerku za ženu a mali 2 dieťa, bývajú v jeho polovici, stará pani sa môže aj 💩💩💩
@anonym_aac0f7 kľudne to môže syn vybaviť kultivovane a podľa litery zákona. Ponúkne matke na predaj svoju polovicu domu, ak sa nevyjadrí alebo odmietne, môže ju ponúknuť úplne cudziemu. Alebo navrhne aby on vyplatil matku. Alebo iné riešenie. Ak nie, rozhodne súd. Stará pani nemá čo nadávať partnerke do kur... nech by ju akokoľvek neprijala. Len aby jej raz tá ku.. nepucovala zasratý zadok. Milujem takéto staré ježibaby, ktoré čakajú nevestu z.paláca podĺa svojich predstáv a pravidiel.
@anonym_aac0f7 kľudne to môže syn vybaviť kultivovane a podľa litery zákona. Ponúkne matke na predaj svoju polovicu domu, ak sa nevyjadrí alebo odmietne, môže ju ponúknuť úplne cudziemu. Alebo navrhne aby on vyplatil matku. Alebo iné riešenie. Ak nie, rozhodne súd. Stará pani nemá čo nadávať partnerke do kur... nech by ju akokoľvek neprijala. Len aby jej raz tá ku.. nepucovala zasratý zadok. Milujem takéto staré ježibaby, ktoré čakajú nevestu z.paláca podĺa svojich predstáv a pravidiel.
@anonym_a44f7e nechapem agresivitu tvojho prispevku. A autorka nie je nevesta, nepisala ze su s partnerom zasnubeni
@anonym_autor Nevieš, ako ďalej? Podľa mňa netreba zobrať nohy na plecia a utekať a utekať a utekať. Podľa mňa treba kupovať svokre aj jej synovi každý deň dezerty a pivo. Určite si ťa raz zamilujú…
@anonym_1a3cf0 nasťahovala sa do časti domu svojho partnera. Nie do jej polovice, to je rozdiel. Pani sa môže aj na hlavu postaviť, ak by si partner vzal partnerku za ženu a mali 2 dieťa, bývajú v jeho polovici, stará pani sa môže aj 💩💩💩
@anonym_a44f7e len bezcharakterná chudera by sa nasťahovala do domu bez súhlasu oboch majiteľov.
@anonym_autor tu polovicu ma zapisanu ma katastri? Aleebo z tejj polovice vlastni lolovicu este aj matka po muzovi?? Mozno matke ani neoznamil ze ta tam dovedie a este s dieetatom a ked je to dom kde je jedna kuchyna a kuoelna k tomu chces jej tam robit zmeny..ja by som tiež nesuhlasila na mieste tej matky .Ved spolu zijte v podnajme moxzno spolu dlho nevydrzite a kazdy pojde po svojom. A nestaraj sa do ich majetku.
@anonym_a44f7e nechapem agresivitu tvojho prispevku. A autorka nie je nevesta, nepisala ze su s partnerom zasnubeni
@anonym_3ffb28 akú agresivitu? Tak stará pani nadáva mladej do ku...a to je v poriadku. IQ MK 👍👍👍Z partnerky môže byť kľudne budúci týždeň nevesta 😙
@anonym_3ffb28 akú agresivitu? Tak stará pani nadáva mladej do ku...a to je v poriadku. IQ MK 👍👍👍Z partnerky môže byť kľudne budúci týždeň nevesta 😙
Autorka, máš malé dieťa, si na materskej. Kedy si sa stihla rozísť s otcom svojho dieťaťa? A už máš aj nového kolíka ku ktorému si sa nasťahovala. Skús si dať oddych od chlapov, lebo skončís s dvomi-tromi deťmi sama na ulici. Najprv sa postaraj sama o seba a o svojej dieťa, a potom rieš novych chlapov. Nikto sa o vas nepostara, ked sa mlady muz nabaži, aby si nezostala pod mostom.
@anonym_a44f7e stará pani je vlastničkou nehnuteľnosti, ona je doma. Mlada keď bude aj o týždeň nevesta, stále jej tam nič nepatrí.
@anonym_a44f7e len bezcharakterná chudera by sa nasťahovala do domu bez súhlasu oboch majiteľov.
@anonym_1a3cf0 to je tak blbo.napísané, sorry. Moja mama si našla po rozvode druhého chlapa. Bývali sme u dedka. Ja som sa vydala, mama sa nasťahovala k partnerovi, keď bol dedko už imobilný šiel bývať s mame a jej partnerovi, len po čase sa ten dom poškodil pri povodni. On ten dom predal už aj dedko zomrel, bývajú spolu 15 rokov v rodičovskom dome ktorý má 4 majiteľov, mamu, maminu sestru a dve mamine švagriné obe žijúce v Čr. Ver mi, mama žiadne povolenie nemala keď si k sebe do domu nasťahovala chlapa a dala mu aj trvalý pobyt.
@anonym_1a3cf0 to je tak blbo.napísané, sorry. Moja mama si našla po rozvode druhého chlapa. Bývali sme u dedka. Ja som sa vydala, mama sa nasťahovala k partnerovi, keď bol dedko už imobilný šiel bývať s mame a jej partnerovi, len po čase sa ten dom poškodil pri povodni. On ten dom predal už aj dedko zomrel, bývajú spolu 15 rokov v rodičovskom dome ktorý má 4 majiteľov, mamu, maminu sestru a dve mamine švagriné obe žijúce v Čr. Ver mi, mama žiadne povolenie nemala keď si k sebe do domu nasťahovala chlapa a dala mu aj trvalý pobyt.
@anonym_a7028b to je iné, v tom dome tie majiteľky nežijú ☝️
@anonym_autor pred tým,ako si sa presťahovala do toho domu,ty si sa tam nebola pozrieť? Nevidela si,že tam žije aj niekto iný,ako tvoj partner?Jednoducho si v jeden deň naložila všetko zo svojho bytu do sťahovacieho auta,zbavila si sa bytu a vystúpila si pred "jeho" domom? To fakt?
Autorka, máš malé dieťa, si na materskej. Kedy si sa stihla rozísť s otcom svojho dieťaťa? A už máš aj nového kolíka ku ktorému si sa nasťahovala. Skús si dať oddych od chlapov, lebo skončís s dvomi-tromi deťmi sama na ulici. Najprv sa postaraj sama o seba a o svojej dieťa, a potom rieš novych chlapov. Nikto sa o vas nepostara, ked sa mlady muz nabaži, aby si nezostala pod mostom.
@anonym_a44f7e stará pani je vlastničkou nehnuteľnosti, ona je doma. Mlada keď bude aj o týždeň nevesta, stále jej tam nič nepatrí.
@katkazatka stara pani je vlastníkom polovice, syn vlastník druhej polovice. Takže ak sa do svojej polovice syn privedie priateľku, partnerku, manželku, priateĺa+ 4 deti, stará pani sa môže aj na hlavu postaviť, neurobí nič. Pani je paňou vo svojej polovici 😉 Kde tvrdím, že mladá tam niečo vlastní? Aha MK fantázia a čítanie s porozumením 😀
ty si tam predtym nebola a nevedela si s kym a ako byva? ved skor ako sa vzdam toho co mam si vsetko zistim ..ale ok stalo sa ... ako maju byvanie poriesene? je to naozaj polovica jeho? je ochotny zazalovat matku a ziadat vyplatenie? ak to da k sudu -bude s ato tahat a ten nakoniec urci ci jeden druheho vyplati alebo sa doma reda a cisty zisk pojde na polovicu .. kazdopadne byt nim davala by som si pozor- nevzdala by som sa majetku a mamy nech je aka je za len "priatelku" ...
@anonym_autor Ale nastahovat k svokre sa chces.
@anonym_autor Trn dom postavila pristelova mama asi s manzelim,tvoj frajer pravdepodobne nic nerobil len automaticky zdedil polovicu domu.Kazdopadne je to najviac jej dom,a co sa cudujes,sa poznate meisac a uz sa stahujes do cudzieho domu este aj pre nu s cudzim dietatom,myslis ze ty by si stroela takeho votrelca vo svojom dome?Ak ti chce pomahat,tak nech sa s tebou zlozi na spokocny podnajom,aj to je pomoc.Alebo nevh vas vasi prichylia ,predsaje to ich vnucka nie v ucka cudzej zeny.
@katkazatka stara pani je vlastníkom polovice, syn vlastník druhej polovice. Takže ak sa do svojej polovice syn privedie priateľku, partnerku, manželku, priateĺa+ 4 deti, stará pani sa môže aj na hlavu postaviť, neurobí nič. Pani je paňou vo svojej polovici 😉 Kde tvrdím, že mladá tam niečo vlastní? Aha MK fantázia a čítanie s porozumením 😀
@anonym_a44f7e aká fantázia a čítanie s porozumením ?? Tu ide hlavne o charakter autorky a podľa tvojich príspevkov ho máš aj ty dobre pokrivený..
@anonym_a44f7e Tak mlada pani hlavne nech sa stara o dieta a seba nie zhanat chlapov na ktorych sa neda spolahnut,lebo este zle dopadne a nie s jednym , ale 2,3 detmi.Netreba sa spoloehat na cudzie majetky ale na seba predovsetkym.
@anonym_a44f7e aká fantázia a čítanie s porozumením ?? Tu ide hlavne o charakter autorky a podľa tvojich príspevkov ho máš aj ty dobre pokrivený..
@anonym_1a3cf0 napísala som len fakty. A to sa ťažko číta. Lebo tak to je.
Zrazu aké ste tu hnusné na ženu s partnerom. V iných diskusiách sa tľapkáte po ramene a posielate srdiečka nech si žena s dieťaťom nájde super chlapa, že nie je na odpis a podobne. Pokrytectvo level 1000 a Ynteligencia MK
@anonym_1a3cf0 napísala som len fakty. A to sa ťažko číta. Lebo tak to je.
Zrazu aké ste tu hnusné na ženu s partnerom. V iných diskusiách sa tľapkáte po ramene a posielate srdiečka nech si žena s dieťaťom nájde super chlapa, že nie je na odpis a podobne. Pokrytectvo level 1000 a Ynteligencia MK
@anonym_a44f7e toto pokladáš za super chlapa?? Keď si nasťahuje k mame ženskú s holým zadkom a dieťaťom, ktorá sa snaží dostať majiteľku z domu??
Btw myslím si, že je to len trolia téma na rozprúdenie diskusie.
@anonym_aac0f7 takže ty by si si urobila poriadok s tvojou matkou? kebyže sa takto správa vo vlastnom dome? kebyže si bez toho, aby ona súhlasila dovlačila do jej domu cudzieho chlapa s dieťaťom? Vážne? vyštvala by si vlastnú matku z jej domu kvôli cudziemu chlapovi?
Moja situácia je taká že moja mama byva v mojom dome
@anonym_a44f7e toto pokladáš za super chlapa?? Keď si nasťahuje k mame ženskú s holým zadkom a dieťaťom, ktorá sa snaží dostať majiteľku z domu??
Btw myslím si, že je to len trolia téma na rozprúdenie diskusie.
@anonym_1a3cf0 Aj ta polovica je otazna,pretoze dieta nededi po smrti rodica automaticky polovicu,ale tu polovicu dedi s matkou a ostatnymi surodencami.
Ale veď jasné nemusí ju hneď vyhadzovať ale podal toho čo písala autorka on skloní hlavu a tam to zhasne

Tak vieš, čo Ti tu my poradíme? Snáď partner vie ako na tom s jeho matkou sú a aké reálne vzťahy smerom k vlastníctvu toho domu sú. Ak naozaj vlastní polovicu, ale nemá to oddelené (napríklad naši majú prízemie a brat vlastný vchod na poschodí), tak ťažko sa nejako naťahovať. Ak to má oddelené, ja by som sa skúsila dohodnúť a ak by to nešlo, našla by som jej tam fajn nájomníkov, nech si užije. A vy do podnájmu. Žiaľ, takéto spoločne byvanie je o 💩 ak je jedna strana proti.