icon

Svokra a rozpad manželstva: Ako ďalej?

jajusa19
28. jan 2025

S mojím manželom sme sa spoznali pred 15 rokmi. rozumeli sme si všetko bolo ok od samého začiatku mi však hovoril je najmladší zo súrodencov a má potrebu sa postarať i rodičov a že by im chcel zabezpečiť peknú jeseň života. Jedine načo som sa vtedy zmohla bolo waw aký skvelý syn snáď raz aj moje deti si ma budú takto vážiť. začali sme hľadať domček kde by mali aj svokrovcov ti svoje a našli sme starší dvojgeneračný ktorý sme si s manželom zobrali na hypotéku. Svokrovci maju svoje podlažie a my svoje. Zo začiatku bolo všetko fajn drobné hádky ako v každej rodine veľa veci som dokázala hodiť za hlavu veľa veci má vytočilo a odsral si to manžel ktorý to neriešil max.sem tam vybehol na mamu aby si ma zastal no po týždni chcel byť za dobrého synacika. Svokra musela absolvovať niekoľko operácií po operácii som sa snažila pomôcť asčím sa dalo navariť oprať pozehlit nákupy lieky vybrať zohnať narýchlo veci do kúpeľov a podobne. Jedného dňa keď nemala svoj deň na mňa vyletela aká som hluchá drzá sebecka arogantná falošná sviňa, načo som jej povedala svoj názor že si nikdy niciu snahu a pomoc nevážila a že do.mna už pomoc nech nečaká. Dobré vzťahy skončili a od vtedy sa ťahajú hádky aj s mojím manželom. Do mamy hucat nebude aby sa ospravedlnila ale odo mňa žiada aby som všetko hodila len tak za hlavu a tvárila sa že sa nič nestalo.po tomto incidente sa moja komunikácia stiahla len na pozdrav. Od vtedy však ide naše manželstvo dole vodou a ja sa cítim každým dňom bezradnejsia. Potom však došlo k ďalšej hádke keď sa začali starať do mojej výchovy detí. Vtedy mi vykricali veci ktoré sa proste len hodiť za hlavu nedajú. Vraj som svokra so.mnou nechcela ísť nikdy bývať lebo zo mňa nikdy nič dobré nesršalo. Ako si ničoho a nikoho nevážim a nemám ku nikomu uctu. Vrchol bol keď mi svokor povedal že som len flandra čo chodí po flamoch. Narazal nato že som si prvý krát za 15 rokov šla posedieť s kolegovcami z práce na vianočný večierok. Šla som autom takže som prišla triezva. Nechodím po žiadnych zábavách venujem sa naplno deťom domácnosti a práci. Môj voľný čas je prakticky žiadny. Žiadne kamarátky a vysedávanie pri káve žiadne koncerty kino divadlo s manželom osamote. Vždy všade len s deťmi. Vraj ich len zneužívam a robím si z nich sluhov a opatrovateľky. To vážne chcem od nich tak veľa keď potrebujem aby mi deti prihliadali na 2 hodiny kým sa s manželom prestriedame zo zmien v praci? Po všetkom Tom zlom som podala navrch na rozvod. Čakala som že manžel sa zľakne a začne si ma vážiť ako ženu manželku a matku jeho deti.vydrzalo to týždeň potom zas ďalšia hádka ako len zlo a peklo robím v dome len ja. To že ho robí jeho matka nevidí. To že tie deti musia byť stale len s jeho rodičmi tiež nevidí. Mojej mame dokázal do očí povedať že tým že prídu 5 krát do roka na návštevu tak mu pokazia víkend pričom prídu na dvojhodinovu návštevu v jeden deň. Nemôžem sa len tak zobrať a ísť k rodičom ísť niekam sama s deťmi. Všetko si naplánuje a mňa postaví pred hotovú vec a buď idem s ním a s deťmi alebo ak nejdem tak rozprávajú o mne že som zlá mama že sa deťom nevenujem že ich nemám rada a že s ockom im aj tak bude lepšie lebo viac zarába. Som zúfalá čakala som zmenu ale čím ďalej tým.mam.pocit že zmena neprichádza. Bojím sa rozvodu toho čo to spraví s deťmi otca majú radi venuje sa im ale viem že mamička mu je prednejšia ako ja a vždy dá na ňu vo všetkom. Mám pocit že mu tlačí kaleráby do hlavy. Sledujú každý môj krok kde idem ako idem a ako som oblečená a ako deti. Od detí sa dozvedia všetko tie vytaraju všetko.. fakt neviem ako ďalej čo urobiť viete mi niekto poradiť ak mate podobnú skúsenosť?

Strana
z3
pribinak
28. jan 2025

Zásadná chyba ísť bývať so svokrovcami a ešte k tomu s najmladším synom

jajusa19
autor
28. jan 2025

@pribinak to som už zistila bohužiaľ neskoro...

sunshine_18
28. jan 2025

Na dobreho mamickara si natrafila.. sama mam syna ale nikdy by som nevyzadovala od neho aby sa o mna staral a byvamie v jednom dome by som sama odmietala.. je dospely tak nech sa tak aj sprava

pribinak
28. jan 2025

@jajusa19 aké staré sú deti?

janinah
28. jan 2025

Odid s deťmi do podnájmu,muž nech sa pridá alebo nech sedí v dome s rodičmi a vytvára im krasnu jeseň života...čo vytvoril tebe asi nie je dôležité...

kavasmliekom
28. jan 2025

@jajusa19 no nič, už sa len rozviesť a modliť sa, aby ti vyplatil polku z domu.

colsami
28. jan 2025

Prepac ale problem je najma Tvoj muz. Keby bol co-k comu, urobil by si doma poriadok s vlastnymi rodicmi a situacia by bola aspon skorigovana. Neobracaj svoju zlost voci svokre, nech je akakolvek. Najprv pozri smerom na svojho manzela a Vase problemy. Svokra je uz len "pekny" bonus ku tomu, co nezvladate vy dvaja (resp on).

zzzzza
28. jan 2025
mariska1989
28. jan 2025

No myslím že nič lepšie si nemohla ani urobiť. Nájdi si bývanie a utekaj s deťmi. On nech si platil alimenty a nech sa stará co ma pod strechou. Ešte len hnusný budú takže kopec nervov ti prajem

jaass
28. jan 2025

@jajusa19 Ah, nechcem sa starať ale podľa mna rozvod je asi to najlepšie. Fakt pri sebe nepotrebujes debila, ktorý drzi pri mame a teba ako MANŽELKY sa nezastane. Žiješ len raz a aby si sa cely život zlostila to fakt nechci. Zaslúžiš si muža, ktorý si ťa bude vážiť a nie takeho, ktorý ťa ma na haku lebo veď mama. Niee

kristinka92
28. jan 2025

Tvoj muž sa už nezmení, jedine to bude horšie. Ja by som ten rozvod dotiahla do konca. Tu ta dobrá budúcnosť nečaká. Nepíšeš koľko máš rokov, ale ak máš možnosť ist do podnájmu aspoň, išla by som aj s detmi. On skončí zle, príde na to časom čo stratil, ale preňho bude neskoro. Ty máš ale život len jeden, tak si ho neznic. A utekaj skôr než ta zničia po psychickej stránke určite..

ahhola
28. jan 2025

Spolky certove 👹 volky, to uz vies. Este spoluzitie s tvojimi rodicmi, mozno mozno. Ale nevesta, svokrovci, tam bolo od prveho dna "zadelano". Vy ste vybrali 2gen.dom a oni isli k vam z bytu, ten predali, ci ako byvali? Kam sa ten tvoj trulo hrnul, mal ich nechat tam kde boli a helfnut, az bude naozaj treba, podla dnesneho opisu su pri sile a pri gurazi robit peklo... To je ich zabava. Mozno stucha niekto z muzovych surodencov z dovoodov, ktore ty nevies... Mozno ten tvoj ma novy objav a preto tak rychlo pristal na rozvod... Mozno dobry typ zo sameho pekla-od mamicky... V kazdom pripade je to maminkar a - vyformoval sa z neho chrapun (pindanie na kratke navstevy tvojich ridicov). Jeho mater zacalo bavit pretahovat sa s tebou o priazen synacika. Vyhrala ona. Neviem ako by si to este mohla zvratit a ci este chces. Skus ho poriadne osulozit, to mu ta jedovata ropucha neda😅Napada mi jedna moznost od matky prirody, ale zakeraci a esesaci ziju do 90.😅

andrea2667
28. jan 2025

Čo tak poradňa, či už s manželom, alebo bez neho.

kika845
28. jan 2025

Svokrovci pred tym nez ste kupili dvojgeneracny dom kde byvali? Nemozu ist tam? Alebo predali svoj dom a nieco vam prispeli na tento? Lebo inak nerozumiem ze ak chce aj muz uprimne zachranit manzelstvo preco sa nedohodnete ze dom sa preda?

euka210
28. jan 2025

@jajusa19 to musi strasne nicit, to prostredie a vztahy. My byvame so svokrou, je uplne ok, za tych 11r som sa s nou asi len 2x pohadala, ze som povedala svoje ci skor vykricala. Bolo ticho medzi nami stale isty cas a mna to veru trapilo. Ale potom sa veci a vztahy vratili stale do normalu. Moj manzel je skor medzi nami, robi veci aj pre mna a aj to, co svokra povie.
U Vas ho svokrovci zrejme stiahli na svoju stranu a z Teba urobili tu zlu napokon aj v jeho ociach. Pokial to on nevidi a nema snahu zmenit svoj postoj, tak pre Tvoje dobro je rozvod a odchod od nich asi to najlepsie.

andreatytler
29. jan 2025

@jajusa19 No je mi velmi luto. Kym budes byvat v tom dome, nemas sancu na zlepsenie vztahov s muzom. Zial ty musis urobit ten velky strasidelny krok, kedy sa odstahujes. Ak pride muz byvat za vami, najdite si nove byvanie - velmi daleko od svokrovcov.

olimuc
29. jan 2025

Rozvod dotiahni do konca, daj sa vyplatit z domu a odstahuj sa co najdalej. Tvoj manzel je somar. Svokrovi si mala povedat ze fladru ma on kazdy vecer v posteli a koniec debaty … svokri sa spytaj ci jej pri operacii odobrali centrum slusneho spravania.. asi si prilis mila osoba … stari nestari ucta neucta … vylucne staroba nedava povolenie byt hnusny … ale panvicou po hlave by si zasluzil tvoj buduci ex

vilma7
29. jan 2025

Problém je manžel a jeho postoj k tejto situácii, a nie svokra. Takže neostáva noc iné, len to dotiahnuť do konca.

lienka.7
29. jan 2025

@jajusa19 ja len toľko k tomu. Tebe manželstvo nerozbija svokra ale tvoj muz. Ja na čase porozmýšľať nad odchodom. Predpokladám, že dom je ich, nemáš kam ísť, vsak? (Nečítala som všetko, lebo je to otras, tak prepac)

sense
29. jan 2025

Žiaľ problémom nie je svokra ale tvoj muž... Dúfam že dom nie je napísaný len na muža alebo ešte horšie na svokrovcov

ukgirls
29. jan 2025

nic ine ako trpiet alebo sa rozciest a odist nemozes.. takze dokonci ziadost o rozvod zbal sa s detmi a chod k rodicom ak mozes.... oni nech ta vyplatia z domu -sudnou cestou a zacni sa staviat na vlastne nohy

mamina7070
29. jan 2025

kde byvali svokrovci predtym nez ste kupili ten dvojgeneracny dom? prispeli na neho financne

za mna nevidim dovod preco by si ty s detmi mala utekat a niekde sa tlacit a vsetko menit

pekne si posad muza a navrhni mu nech sa on prestahuje k rodicom ty ostavas v dome , on moze pomoct s detmi vyhrad si s nim pravidla a rodicov ignoruj

xtrin
29. jan 2025

@jajusa19 toto ma mrzí dievča, si určite veľmi milá a určite aj dobrá inak by si nedovolila aby ste kupovali veľký dom kvôli svorkovcom a nepomáhala im. Ja by som v momente povedala že keď mám niečo splácať chcen byť ,,pani domu" a radšej sa rozišla na začiatku. Mrzí ma to že 15 rokov takto žiješ ! Ale ver mi ak by došlo aj k najhoršiemu a dostaneš sa s toho že nebudeš mať výčitky len preto že sa ideš zabaviť alebo na kávu, TAK SA TAK Z HLBOKA NADÝCHNEŠ! A veľmi sa ti uľavý. Život nieje len starosti a deti. Tak sa uvoľni, usmej a ži ! A nerob si starosti s rodičmi keď sa budú snažiť ťa vyprovokovať nevypúšťaj emócie im o to vtedy ide aby bola hádka aby si sa cítila zle - nedovoľ to keď pôjde to hádky - vyhrať tým že prevezmú situáciu a ty sa rozčúliš.

karolinakr
29. jan 2025

tým, že odídeš, tak svokra zvíťazila a sama sa odpraceš a bude mať syna len pre seba...predtým, než buchneš dverami, by som ich všetkych troch konfrontovala a všetky lži jednu po druhej vyvrátila a povedala, nech sa k tomu vyjadria
napr. že nikam nechodiš a i tak ťa označia flandrou..

enmery
29. jan 2025

@karolinakr To je ako vysvetľovať tyranovi vo vzťahu, že si nezaslúžiš bitky. Tejto vzťah je v píííp. Jedine, čo ona môže ešte riešiť je bývanie.

katkaseiner
29. jan 2025

Tazko pomoct, chybu uz vies... Moja svokra ked zahlasila ze dom oproti je na predaj, ze by sme boli blízko, tak sme jej slusne povedali NIE. Ale povedala by som rovnako aj mojim rodicom. 3 generácie na kopke nie je vôbec dobrý nápad

oblecenie99
29. jan 2025

@jajusa19 Au, presne pri tej časti, kde ty si si povedala, že wau, by som ja aj možno zdrhala zadným vchodom, alebo oknom cez toalety 🤦 ja to tiež vidím na rozvod. Tu nejde o tvoju svokru, ale o tvojho muža

karolinakr
29. jan 2025

toto je velmi toxicka rodina, ktora vidí len svoju pravdu a to pokrúteným spôsobom, predtym, než odídeš, tak im povedz, že sa môžu hanbiť
tak budu hľadať pre syna nejakú submisivnu, čo spravi všetko ako chcu oni a nebude odvrávať, ale aj ta bude za 10 rokov na prášky z nich
jedine sa zachraniš, ak sa s mužom odsťahujete a povedz ešte manželovi, že pomoc rodičom na jeseň života si si nepredstavovala tak, že ti rozbijú manželstvo
a muž nech sa oženi s mamičkou, ked to inak s ním nejde

0silvia0
29. jan 2025

@jajusa19 mužovi dať ultimátum, že ty rozhodne odchádzaš, keď chce, nech sa pridá. Keď nechce, nech zostane. Ale priprav sa na boj o deti, na ohováračky, svokra ho bude ešte viac hecovať proti tebe, bude žiadať striedavku a svokra ti bude naďalej ovplyvňovať deti. Bude to ťažké, tvrdé, ale ak vydržíš, budeš na konci slobodná od takejto toxickej famílie.

michaela789
29. jan 2025

Rodina má bývať sama. Keby aj v prenajatej garsónke, má bývať sama.
Každopádne, v tomto prípade neviem či by to pomohlo lebo tu evidentne vládne opičia láska. Tvoj manžel je dieťa a mamkin zasran. Iný nebude, takýto generačný vzorec má vtlačený a nechce s tým nič robiť. Na rodinu nikdy nemyslel v ponímaní ja-manželka-deti, ale ja-rodičia-tí druhí.
Nevidí problém, nevidí krivdu. Za mňa toto nemá šancu a to nie preto že by si ty robila málo, ale preto že on s tým nerobí nič. Keby bola jeho mamka stelesnený lucifer, nezmohla by nič keby jej on nedovolil. Ale dovolil a dovoľuje. Prestaň ohýbať chrbát a odíď, máš právo žiť pokojný život s ním či bez neho.

Strana
z3