icon

Svokra a upratovanie

24. nov 2022

Ahojte, píšem anonymne lebo aj moja svokra je na MK. Mám taký problém (aspoň pre mňa je to problém). Príde k nám svokra na víkend (ja+priateľ+mačka sme v byte). Máme ho spolu na hypo. Ide o to, že akokoľvek poupratujem, vždy sa nájde na gauči/vankúši/ zemi chlp od mačky a ona je na to veľmi háklivá + otvára každú skriňu a kontroluje či máme všetko upratané. Ako jej jemne vysvetliť, že my vieme, že máme "neporiadok" (teda to nie je podľa jej predstáv) ale nám to proste vyhovuje a predsa tam žijeme my v tom byte. Nechcem ju uraziť (zlý zdravotný stav).

autor
24. nov 2022

@kaktusik007 keby som ju označila asi by ju porazilo z toho

vroni
24. nov 2022

A prečo by si mala byť svokre "vďačná"???? Je to tvoj byt, tvoj poriadok, tvoj systém, je v poriadku, ak ta upozorni, že máš niekde pavucinu, ale aby kontrolovala skrine a mačacie chlpy, to je jednoducho jej drzosť a nevychovanost. Takže by som len s bohorovným kľudom povedala, že NÁM to v NAŠOM byte takto vyhovuje. A na otázku, prečo JEJ syn nemá vyzehlene komíny by som jej rovnako spokojne povedala, že netušíš, lebo ty slúžka jej syna rozhodne nie si a on asi žehliť nevie, mama ho nenaučila. A bolo by vymalovane.

vroni
24. nov 2022

Inak by ma náramne zaujímalo, či je to jedna z tých, čo sa kasaju, ako oni budu dobre svokry 🤣🤣🤣

luccija
24. nov 2022

Ano, berie Vas ako deti...a syn, keby zil sam tak mu ona zehli?rozhoduje za Vas...ine je pozrite nasla som skrinu chcete?este to bude u Vas zabava

loginexistuje
24. nov 2022

pozri ak to zacne vycitat povedz jej no vidite ako ste si syna vychvali ani poriadne upratat nevie lepsie ste ho mali vycvicit a zasmej sa 😉

loginexistuje
24. nov 2022

@vroni ja mam jeden tip 😉

vroni
24. nov 2022

@loginexistuje posuskaj mi ho 🙏

mima.k
24. nov 2022

Ahoj,úplne Ťa chápem,bola som na tom podobne a trvalo to takto asi desať rokov. Potom som svokre povedala dosť, ze keď ma nerešpektuje, tak k nám chodiť nebude. A už mi je aj jedno, čo si kto z rodiny o mne myslí. Konečne mám kľud. Zbytočná strata energie, aby som sa za každú cenu snažila,aby ma mali všetci radi. Radšej udržiavať dobré vzťahy s ľuďmi, ktorí neublizuju.

viestta
24. nov 2022

Naša babka z otcovej bola taka, zvlacala kraviny, pretože "mama nemá vkus". Od gycovych pracholapacov až po oblecenie podľa jej vkusu. Keď si spomeniem na tie "apartne svetrík" co mi furt doniesla ako darček... 🙄A mama to vždy odnasala do babkinej chaty. Co sa odniesť nedalo, bez mihnutia oka vyhodila. Nie je povinnosť držať nevhodné darčeky, len preto, že niekto si myslí, že ma patent na rozum.

kaktusik007
24. nov 2022

na margo upratovania - ked bola u mna moja babicka, uz davno cez 80, tak iba po rohoch miestnosti pozerala a pavuciny hladala 🤣 nasla pavuka, tak hned tak akoze v dobrom ze s metielkou si ho mam zobrat... a ja jej na to - Babi, ja viem ze je tam, mam ho ako domace zvieratko, hentam byt moze. Ale uz som mu povedala ze ak mi vojde do vane, bez milosti ho splachnem do odtoku... No babi cumela, padla jej sanka, ale na margo pavuka ci pavucin mi uz nikdy nic nepovedala 🤣
@loginexistuje noze posuskaj aj mne

euka210
24. nov 2022

Svokra toto? By uz viac neprisla do bytu! Moja mama je zatazena na cistotu, tiez sa jej umyty sporak nezdal dost umyty...ale aby mi niekto pozeral do skrin?! Toto je najvyssia drzost! Uz by bolo len posedenie v kaviarni.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cacianka
24. nov 2022

Tak to je riadna trúba.
Najprv slušne by musel matku uzemnit syn, žiadne také že jedným uchom dnu druhým von,
Potom by som nehladela aký má nemá stav, žiadna diagnóza ju neoprávňuje buzerovat v cudzom byte.
A zakaždým by som riešila ja, ak by synáčik nie.
Teta a to čo hľadáte v MOJEJ skrini, nie je vám trápne snorit v cudzích veciach ?
Ak občas chodíte k nej, urob to viac x u nej, úplne teatrálne, biela rukavička a všetky poličky skontroluj, kúty, skrine pootvaraj, vytiahni jej pulóver a čuchni s grimasou že má blbu aviváž....

autor
24. nov 2022

Keď to tak čítam tak sa aj smejem. Ona doma neupratuje kvôli diagnóze, upratuje jej manžel a predtým syn keď tam býval. A žehlim, len nie domáce veci 🙂
Ale aj tak jej nechcem ublížiť, skúsim jej nejako vysvetliť, že mi nie je príjemné keď mi pozerá do skríň a kontroluje ako máme upratané (a to som nepísala, že jej vadí koľko mám oblečenia ), že ani jej by sa to nepáčilo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
24. nov 2022

Zly zdravotny stav ani nahodou neospravedlnuje svokrynu drzost, sprostotu a neokrochanost. Raz by mi otvorila skrynu, ze ide kontrolovat - taky bordel este nezazila. Letela by domov ku sebe aj taxi by som jej zavola. A aby som nebola za nespravodlivu, lebo svokra - s vlastnou rodinou by som jednala rovnako. Kto nema respekt voci mne, nemam ja voci dotycnemu! A je mi jedno, ci ma 17 aleo 97! Pretoze oni presne vedia co robia. Mne sa zvierata pacia ale doma by som ich nechcela, presne koli chlpom. Ale buzerovat druhych v ich vlastnom byte?? Taku teda este nehrali!

svetlonos
24. nov 2022

Ona je priblba na mily rozhovor. Ved ona ublizuje tebe. Takym to musis povedat priamo a s cirkusom, lebo im to hlava po dobrom nezoberie. To ani neskusaj.

autor
24. nov 2022

Len neviem čo môže mať za problém, ona je inak veľmi milý človek, pracuje s deťmi. Vždy nám pomohla keď sme niečo potrebovali, dokonca sme nejaký čas u nich bývali, vtedy si tiež dávala pozor na poriadok, ale jej byt jej pravidlá všetko bolo tak ako chcela ona. Ale zmenilo sa to ako sme sa nasťahovali do vlastného. Nerozumiem čo sa stalo.

autor
24. nov 2022

Takto sa správa len keď je u nás, keď sme my u nich vôbec nespomína upratovanie a celkovo sa ku mne správa milo.

nikolka1986
24. nov 2022

Ja by som dala na skriňu tabuľky - " Neotvárajte, nesnorte, rešpektujte nás " alebo nech si to rieši chlap. Každý príspevok o svokre by si mal riešiť synáčik a nie že on je ten dobrý a my mrchy.

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
24. nov 2022

ved si si odpovedala - ked ste zili u nej bolo tak ako povedala ona. Tak proste ona iba chce aby bolo po nej aj ked byvate sami. Este niecomu nerozumies?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
viestta
24. nov 2022

@mamula20 nie, nebude. Tamtu svokru na návštevu a kontrolu poriadku ani k sebe nepustia😆

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sparkling
24. nov 2022

Ja by som jej rozhodne “jemne” nevysvetlovala, ze viem, ze mam neporiadok. Ja by som jej razne vysvetlila, te je to moj byt a budem mat ako ja chcem a basta. Tam na jemne upozornenia zabudni. A keby mi otvorila skrinu, asi vy som sa jej opytala:”co ste si tam dali?” A bolo by vymalovane

viestta
24. nov 2022

@mamula20 áno, to sed. Helikopterova svokra, to bude fak darček do života.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
viestta
24. nov 2022

@mamula20 presne si to vystihla. Ale ak by si tu synček dupol, bude to vina nevesty. Ma na neho zlý vplyv🤔

mamula20
Odpoveď bola odstránená