Svokra a upratovanie
Ahojte, píšem anonymne lebo aj moja svokra je na MK. Mám taký problém (aspoň pre mňa je to problém). Príde k nám svokra na víkend (ja+priateľ+mačka sme v byte). Máme ho spolu na hypo. Ide o to, že akokoľvek poupratujem, vždy sa nájde na gauči/vankúši/ zemi chlp od mačky a ona je na to veľmi háklivá + otvára každú skriňu a kontroluje či máme všetko upratané. Ako jej jemne vysvetliť, že my vieme, že máme "neporiadok" (teda to nie je podľa jej predstáv) ale nám to proste vyhovuje a predsa tam žijeme my v tom byte. Nechcem ju uraziť (zlý zdravotný stav).
Mne do skrine moja mama pozrela raz, keď sme kúpili nové a chcela kuknúť aké sú zvnútra a svokra ani to
Ked Ti svokra otvori skrinu sa jej rovno spytaj ci si tamm daco zabudla. No a ked ma pocit ze synko potrebuje na doma vyzehlene, vytiahni jej zehlicku a moze ist. Takuto sikanu treba zatrhnut hned v zarodku. Ja viem ze sa lahko keca atazsie hovori... Ja tak neznasam svokra u nas doma. Normalne zamykam izby a nema odvahu sa ani spytat preco. Behal nam po dome a stlacil klucku (zamknuta) tak aspon presiel po zarubni ci je tam prach. Ja k nim nechodim lebo ho nemozem vystat.
Hranice.Vies,ze to nemysli zle.Ale nepaci sa jej,ked sa vam hrabe v skrini.Povedat to aj muzovi.Nech on hlavne s nu komunikuje.Ved tl je vasa vec.Nech tam .ate aj nakakane..vasa vec!!
Tak by som jej hned povedala, ze je na navsteve a nie doma, tak co si to dovoluje lozit mi do skrin
Kedy príde na návštevu a toto začne robiť tak treba ako podmaz pustiť pieseň stará pani od Hospital bukra, možno si to uvedomí pri refréne že je to o nej 😅
Tak ti poviem..moja svokra toto skusala a všeličo ine...pochopila som že ma došla naučiť vedieť si stanoviť hranice. Máš s tým v živote problém?skáču tí ľudia niekedy "po hlave"?
Ľudia ktorí narúšajú súkromie, hádžu nevhodné poznámky potrebujú zadať jasné hranice. Inak bude zle nedobre...pre teba
Ahojte, tak boli u nás svokrovci včera. Samozrejme všetko bolo ako zakaždým. Tak som jej to vysvetlila raz, nepochopila to tak som za ňou na druhý krát prišla s handrou a sanytolom, že keď sa jej nepáči niečo môže to kľudne urobiť sama, ja si aspoň oddýchnem a sadla som si ku káve k priateľovi a svokrovi, o chvíľu prišla k nám a potom ma už ignorovala. Ale aspoň nikam neliezla. Zle som spravila?
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
A pokračuj
Povedz jej, nech sa ti nestará do domácnosti. Co ma s.tym zlý zdravotný stav.
inak na začiatku toto robievala aj moja svokra, kontrolovala, čo som varila, či som deťom dala to alebo ono, tak som jej s odstupom času odpovedala otázkou, že či to má byť kontrola, či som jej dieťa, no v telefonátoch pokračovala, tak som si povedala, že nezdvihnem, síce chvíľu trvalo kým pochopila a už mam roky pokoj, dvihnem len ak je príležitosť. V mojich skriniach sa nehrabe, aj keď bývame v jednom meste, je moc pohodlná dobehnúť.
Koza sprosta. Kopanec do riti

Klidek…nie je tvoja svokra, je to cudzi človek čo ti lezie do skríň. Slušne sa jej spytaj: hľadáte tam niečo? alebo: mozte to prosím zatvoriť, ta garderóba vam bude aj tak malá…a máš pokoj👍