icon

Svokra a zložitá rodinná dynamika

28. mar 2025

"Milá udalosť" na tému svokra.
S manželom sme spolu už 14 rokov, máme dve deti a jednu svokru 😀
Moji rodičia,už žial,nežijú a jediný blízky človek z mojej rodiny je môj brat žijúci v zahraničí
Svokra ma odjakživa nemala rada, dávala mi to vždy patrične pocítiť,ale môj muž si ma vždy zastal keď to bolo treba
Nechodí až tak často ale keď príde, všetko stmavne ako vo filme,čas sa zastaví a už len zvučka z hororu chýba 😀
Kto poznáte serial ženy z rodu Gilmorovcov ona je presne ako mama Lorelai,Emily...Z dobrej rodiny a ja len taká sirota..Snažila som sa ju akceptovať a rešpektovať som tak vychovaná, ale niektoré veci sú nad moje sily.
Tento víkend bude s nami. Dnes ráno si sama otvorila dvere a ja som ostala v šoku odkial má kľúč.
Na otázku, že teda odkial povedala, že pri poslednej návšteve si dala spraviť v kľúčovej službe aby nemusela vlastnému synovi zvoniť a ani nečakala na moju rekaciu a ihneď prešla do útoku s vetou
"Moja zlatá a hlavne začni so sebou niečo robiť, lebo už keď vyzeráš ako prasiatko, aby sa na teba nenalepila tá slintačka a krívačka"
Zobrala som si kabelku, nahlas sa zasmiala a radšej som odišla do práce.Pri mojej výške 171 cm je 64 kg podľa mna a mojho muža akceptovateľných, ale som pomlčala...Zvyšok doriešim poobede, pretože podľa mňa toto nebolo jediné prekvapenie čo ma dnes čakalo.
Nech máte akýkoľvek zlý začiatok dňa, verte sme v tom spolu 😀 😀

ahhola
28. mar 2025

🤣Mate to na videu, ten svadobny prihovor, to musi byt audiovizualny rodinny poklad. Ona je vydata, rozvedena, vdova, je nieco, co ju moze ospravedlnit a ked ju prirovnavas ku Gilmorke najstarsej ma jej noblesu a humor aspon?

autor
28. mar 2025

@ahhola absolutne nema ziadnu noblesu, len si to o sebe mysli..pochadza z rodiny rolnikov, vzdy mali nejake majetky ale to je cele 😀 humor ma taky slaby ako ferdo mravec v puberte len teda tym jej ustavicnym povrchnym spravanim a ponizovanim mi ju pripomina...Je vdova uz dva roky

ahhola
28. mar 2025

Tak to ta ma asi ako jedinu zivotnu napln, pokial uz nepracuje... Aspon je tam ten pokus o vtip😅aj ked z toho vyjde zhovadenie. Ja by som sa jej rovno opytala, aku nevestu mala vysnivanu...

canany
28. mar 2025

To foto emailu by som odtialto vymazala, pokial pan manzel nevie, ze sa pretrasia na konikovi a co sa tyka spravenia si kluca bez vedomia majitelov a vojdenie do bytu nepozvanana, zavana mi to trestnym cinom alebo priestupkom. Co ak tam isla s umyslom kradeze? Len si bola este v byte.
Co sa tyka svokry v byte, mala som uz aj upratane a poprehadzane skrine, ked strazili deti, ale to si exmanzlwl vtedy vyriesil a uz sa to nestalo. A od rozvodu uz deti nestrazia 😀

lilinka76
28. mar 2025

👍Tvoj mužík je zlatíčko. Večer napíš, ako ide návšteva, nech máme program a veselé čítania .

gov
Odpoveď bola odstránená
vrabcek15
28. mar 2025

@autorka prosím ťa napíš ešte nejaké príhody so svokrou 😂😁viem, že tebe to asi vtipné nieje,ale tvoja a aj mužova reakcia je super 😍😁

januska20
28. mar 2025

Tu sa pridám - je to zaujímavá téma 🙂

autor
28. mar 2025

@vrabcek15 ale prosim ta ja sa na tom smejem, sice ma to niekedy zaskoci a sokuje ale potom len mavnem rukou...moj muz pred covidom pracoval ako osobny sofer pre vladnych cinitelov, a teda casto jazdil na letiska vieden a budapest...Velakrat sa stalo ze lietadlo meskalo, nestihali navazovat na dalsi let a cakaval na letisku aj viac hodin...Raz sme tuto temu otvorili ked sme boli so svokrou ze ake ma "stastie" na lety ze vkuse caka a niekto mu asi nedopraje. Mojej drahej svokre to nedalo hned za tym zacala hladat urieknutie a ze ho niekto na dialku uriekava tak utekala kupit pestrec mariansky lebo citala ze ked sa v tom vykupe a poriadne si v tom kupeli polezi tak ten pestrec stiahne urieknutie a malo by to prestat 😀 ona si to ponala po svojom a zasobila nas 4 velkymi sackami tohto pestreca...Ked volala zakazdym sa pytala ci sa uz muz v tom vykupal...Ked uz na 5ty krat povedal nie napadlo ho ze ved spravim si z toho srandu co sa mi moze stat..Nasypal do vane vsetky sacky napustil vrelu vanu a lahol si do nej..Najhorsie rozhodnutie v zivote....Este tyzden si vyberal zo zadku ususeny pestrec a bol po celom dome 😀 😀 😀 😀 ale svokra bola kludna ze to zabralo a v tom prisiel potom Covid a on tam skoncil...

pleja
28. mar 2025

@gov Áno, je nasratá, ale zvláda to s noblesou. Škoda že dnes sa ide často na hulváta, čím som staršia tým viac oceňujem noblesu podobných ľudí. Neznížia sa na úroveň svojich podpichovačov, resp. vedia to vtipne vrátiť alebo jedným uchom dnu, druhým von. Mám kolegyne ktoré svokry znášajú s noblesou, nepôsobia v rodine zbytočne rozbroje a v konečnom dôsledku pôsobia lepšie ako nejaké ukričané harpye. Samozrejme, aj hranice si treba vedieť strážiť. V každom prípade je super, že jej muž stojí pri nej.

mabenn
28. mar 2025

Urobila si mi den, keby nie si anonym, aj ti poslem srdiecko...a tie kila ti v dobrom zavidim

sticker
vrabcek15
28. mar 2025

😂🙈🙈 jeminenko 😂tak to sa ozaj nenudíte😂🙈inak pestrec mariánsky je dobrý na pečeň,keď už ležal v takom "cajíčku"vo vani mohol si z neho aj upiť 😂🙈 chodí o vám domov často?

katica06
28. mar 2025

Už vidím že svokrička a teta Alenka sa ti postarajú o poobedný program. Držím palce a pevné nervy

autor
28. mar 2025

@vrabcek15 asi najsilnejsia spomienka ktora mi napadne ked sa povie svokra je resp.su dve..
Jedna je s tym prihovorom na svadbe a druha ked sa nam narodil syn
Odjakziva sa mi pacilo meno pre chlapca Dominik...Moj muz nenamietal tiez sa k tomu priklanal ale svokra nie, ta nastojila na tom aby bol JEJ vnuk pomenovany po dedovi, jej mužovi.. a teda Árpád...Ruku na srdce a uprimne, nikdy by som toto svojmu synovi neurobila..česť tomuto menu, nechcem uraziť, ale je skrátka doba kde toto meno nenajde pochopenie...Samozrejme sme povedali, že ona už šancu dať meno dieťatu mala a do nášho sa teda montovať nebude, tak sa urazila.. V deň krstu ( proti ktorému samozrejme tiež bola) išla za farárom a v obálke mu niesla 100 eur aby nepokrstil nášho syna len preto, že sa nevolá Árpád...Na krste bola celý čas odutá, svokrovi to bolo jedno, on toto neriešil, tešil sa vnukovmu zdraviu..a vyhlásila že ona ho Dominik volať nebude..Pre ňu to bude Arpika..
A tam som teda zakročila a povedala, aby neprznila meno nášho syna a jej vnuka, a aby sa zbytočne nerozčulovala nad tým, čo nevie ovplyvniť. Za to si neodpustila pred jej kamarátkami nás poriadne ohovárať a keď môjho muža stretla jej susedka tak si vypočul aký je nevďačný syn a ja ako nevesta márna.Tak môj muž nelenil a povedal, že sme si vstúpili do svedomia a my sme syna už prekrstili a nevola sa Dominik ale Kleofáš..to ste nepočuli ten telefonat od mojej urazenej svokry ze kedy sme jej to chceli povedať že sa premenoval 😀 😀

vrabcek15
28. mar 2025

Inak je to des,že jedna dospelá žena nevie akceptovať svojho syna,nevestu... Inak nič proti menu Arpád,ale fakt je, že žiadneho v dnešnej dobe nepoznám...syn by asi nebol nadšený z takého mena...🙈 buďte mať ťažký víkend pred sebou,tak držím palce aby teta Alenka (inak mala včera meniny 😂😁) vám pomohla 😍😂

autor
28. mar 2025

@vrabcek15 to ozaj!!??! spravim vsetko pre to aby sa zdrzala co najdhlsie,obetujem aj telku a zapnem TV Lux😂

vrabcek15
28. mar 2025

🤣🙈hej hej ako pozerám do kalendára, tak včera bolo Aleny😁takže susedka sa poteší keď jej urobíte mini oslavu a svokra zbalí kufre 😁

autor
28. mar 2025

@vrabcek15 inak niekedy ma mrzi ze som si v nej nenasla taku tu druhu mamu predsa len nemam rodicov a chyba to ale teda kazdym jednym heftom,pripomienkou,urazkou si poviem ze ako dobre ze ma s nou nic nespaja a ze pride len raz za cas
No ona si pre svojho syna predstavovala nejaku doktorku,pravnicku,poslankynu a neratala s obycajnou manazerkou logistiky
Pre nu som len omyl,nikdy nezabudnem ako dohadzovala mojmu muzovi znamej dceru s tym ze tam je ta buducnost ako vysita

senta_sofia
28. mar 2025

Hladat niekoho ako druhu mamu v takomto cloveku? Prosim ta, hlavne ziadne vycitky. Ja mam tiez taku, neustale lutuje syna, ze si ma zobral. Ze ma druheho stareho mladenca, to nevadi. Lebo sa mu tolko montovala do zivota, ze sa nedokazal odstrihnut. Ale za to, ze sa moj dokazal, mozem samozrejme ja 😀

vrabcek15
28. mar 2025

Ja viem, že mne sa to ľahko vraví,ale netráp sa pre ňu..tvoj muž vie prečo si ťa zobral za manželku a aj prečo ťa ľúbi a ona to bude musieť akceptovať..ja to mám opačne, svokrovcov už nemám a tiež si hovorím aké by to bolo keby tu boli s nami ☺️ najsmutnejšie je,že ona je asi tiež len "obyčajná žena"(a to sa nechcem niekoho dotknúť)ja len,že asi nieje raketová inžinierka,keď má také nároky na nevestu..hlavu hore,je super že muž pri tebe stojí a si ťa váži a mamičku vie aj upratať,😁tak by to malo byť..☺️

alan1234
28. mar 2025

toto by som len tak nenechala……. zajtra by sla domov a moj muz by jej vysvetlil ze moze prist ked sa bude slusne spravat. podla mna toto je za ciarou…… daleko za ciarou….. aj keby si mala zrovna 90 kg tak nema ta co urazat! A kluc vratit samozrejme!

evaachesa
28. mar 2025

Matka môjho ex bola tiež veľmi svojská a do veľkej miery bola práve ona dôvodom prečo som sa s jej synom rozišla. Už len pri tej predstave mať takéto úžasné "príhody" mi bolo nevoľno. 🤦🏻‍♀️

ahhola
28. mar 2025

@vrabcek15 Arpad Soltes😅

autor
28. mar 2025

Dievcata odchadzam domov...Som zvedava😂😂

evaachesa
28. mar 2025

Budeme čakať. 😁 🍿🍷

mamina7070
28. mar 2025

pridi domov zapal sviecky a zacni sa modlit nahlas vsetci https://www.zachej.sk/blog/10807/osobna-modlitb... pred nou

pleja
28. mar 2025

Daj pokračovanie...našim sa tiež nepáčilo meno, ktoré sme vybrali a po telefonáte môjho muža mojej mamepo pôrode že má prvého vnuka zahlásila či ho nechceme premenovať. Bavili sme sa na tom ešte dlho.... Potom boli pokusy že ho bude volať inak tak muž zahlásil že ju bude volať ježibaba... Ale odutá na krste nesedela, veľakrát to boli len také perličky, o vnúčatá sa starala často a mala ich nesmierne rada. Pravdupovediac nik nevedel tak v kočíku dieťa uspať ako ona...

katica06
28. mar 2025

@pleja moja bola odutá už na svadbe (lebo som jej pred svadbou povedala, nech ani nesníva o tom že po svadbe budeme bývať u nich)a na krstiny ani jednej vnučky nedošla

angeli121212
28. mar 2025

No po tomto by som nezostala bez slova a aj mužovi povedala čo si o jeho prisprostenej mamičke myslím jaj a nezabudni vymeniť zámok a klúče hádam aj schovať keď príde alebo vieš čo radšej nech ani nechodí.,. Vraj vyššia vrstva a správa sa ako posledný sedliak...

0kristina0
28. mar 2025

Kleofas 🤣, tvoj muz je bohovsky