icon

Svokra a zložitá rodinná dynamika

28. mar 2025

"Milá udalosť" na tému svokra.
S manželom sme spolu už 14 rokov, máme dve deti a jednu svokru 😀
Moji rodičia,už žial,nežijú a jediný blízky človek z mojej rodiny je môj brat žijúci v zahraničí
Svokra ma odjakživa nemala rada, dávala mi to vždy patrične pocítiť,ale môj muž si ma vždy zastal keď to bolo treba
Nechodí až tak často ale keď príde, všetko stmavne ako vo filme,čas sa zastaví a už len zvučka z hororu chýba 😀
Kto poznáte serial ženy z rodu Gilmorovcov ona je presne ako mama Lorelai,Emily...Z dobrej rodiny a ja len taká sirota..Snažila som sa ju akceptovať a rešpektovať som tak vychovaná, ale niektoré veci sú nad moje sily.
Tento víkend bude s nami. Dnes ráno si sama otvorila dvere a ja som ostala v šoku odkial má kľúč.
Na otázku, že teda odkial povedala, že pri poslednej návšteve si dala spraviť v kľúčovej službe aby nemusela vlastnému synovi zvoniť a ani nečakala na moju rekaciu a ihneď prešla do útoku s vetou
"Moja zlatá a hlavne začni so sebou niečo robiť, lebo už keď vyzeráš ako prasiatko, aby sa na teba nenalepila tá slintačka a krívačka"
Zobrala som si kabelku, nahlas sa zasmiala a radšej som odišla do práce.Pri mojej výške 171 cm je 64 kg podľa mna a mojho muža akceptovateľných, ale som pomlčala...Zvyšok doriešim poobede, pretože podľa mňa toto nebolo jediné prekvapenie čo ma dnes čakalo.
Nech máte akýkoľvek zlý začiatok dňa, verte sme v tom spolu 😀 😀

vrabcek15
28. mar 2025

@ahhola 🤣

domkakvet
28. mar 2025

Tvoj muz je vtipny a dolezite je ze sa ta zastane, tak uz len nejako vydrzat vikend.

pleja
28. mar 2025

@katica06 Tomu fakt nerozumiem. Môže byť rada, že má pokoj.

adik64
28. mar 2025

Vy s manzelom ste perfektna dvojica 😀

katica06
28. mar 2025

@pleja bola by sme radšej keby sme tam boli nasťahovali, prispievali a plnili všetky jej priania

autor
29. mar 2025

UPDATE k včerajšku
Prišla som z roboty domov,pani svokra sedela v kuchyni za stolom a čítala si noviny.
Postupne dochádzali deti tak sa im venovala,napriek všetkému aká je ona ku mne tak s deťmi má dobý vzťah.
Prišiel muž,pozdravil ju a hneď si teda vypýtal kľúč,z čoho bola totálne pohoršená že ju tam nechceme a úplne to otočila ale muž povedal len tolko,že ide len o kľúč a neželá si aby takýmto spôsobom narúšala súkromie a tak isto podotkol že tá veta ráno na moju adresu nebola absolútne vhodná a je na mieste ospravedlnenie.
To ste mali vidieť tie vypleštené oči ale nakoniec sa vykoktala a ospravedlnila.Na to ale už zvonil zvonček a teta Alenka prišla😂moju svokru skoro prekotilo,že nečakala že budeme mať návštevu.Na to jej teta Alenka povedala,že hádam jej to môže byť predsa jedno kedže ju pozval môj muž,ktorý je tu doma.
Teta Alenka je jednoduchá a dobrá žena, ktorá čo má na srdci to na jazyku a snažila sa s ňou milo zhovárať lenže moja svokra ju naozaj nemá rada rovnako ako mňa😂Ideálne kombo,na to môj muž vyhlásil že už keď teda sa takto zišli a dlho nevideli,môžu si poklebetiť a on ma teda zoberie von na večeru a do kina a môžu spoločne deti postrážiť..
Dievčatá neviem či v tej sekunde nebola svokra v mysli už za okresom keď zistila že bude s tetou Alenkou sama😂😂😂ale teda ostala s tým že samozrejme kvôli deťom ale keď sa vrátime bude musieť odísť lebo zabudla že niečo dnes doobeda má😂😂
Takže nakoniec neostala celý víkend a večer ešte odfrčala domov..
Ja som spokojná,pekný víkend pred nami❤️

riyadh
29. mar 2025

🤣😂😅Normalne mam lepsi den😂😂podarena 2jka ste... 🤪

guudy
29. mar 2025

Autorka, to je tak skvele citat o chlapovi, ktory si vie aj mamu upratat, ked treba😊👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼. Pekny vikend

bimbambim
29. mar 2025

Jej super ste to spravili. Snáď sa uvedomi ,že nech sa aspoň snaží vychádzať s tebou a netliachat dve na tri na tvoju osobu.

tetapetra
29. mar 2025

Krásny víkend 😃

petrao2
29. mar 2025

Konecne normalna tema aj s koncom 👏👏
Uzasni ste obaja a teta Alenka spolu s vami
A teda fakt drzost neinformovat babku o premenovani vnuka 🤣🤣🤣
Sestra ma tiez chlapceka a svokra nesuhlasi s menom tak ho oslovuje iba chlapcek moj
🤣🤣🤣🤦‍♀️

samik88
29. mar 2025

Takú tetu Alenku by sme potrebovali asi viaceré 🙈

margotka17
29. mar 2025

Heh, by som jej na to prasiatko odpovedala, že či ona pred tou kryvackou a slintackou uteká k vám, že teda už ste v tom obidve 😆. Kľúč by som jej vzala, určite by ho nemala, nieje na to dôvod. Usadila by som ju hneď ku káve, s rizikom meškania do práce a povedala jej, že keď dopije, môže hneď odísť. Moja svokra už nežije, ale vždy bola voči mne milá, ak mala chuť karhat, tak sa vysoptila na svojom synovi, že nemá poukladané to a tamto, že tráva nedobre pokosená.... Nestresuj, zbytočne si urobíš nervy, jedným uchom dnu, druhým von 👍

mantilka
29. mar 2025

Kúp koláče ale jej nie. Svokre by som povedala, že jej som nekupila, lebo viem že ona si potrpí na postavu 😂 a nebudeš jej predsa skodit.

modraslamka
29. mar 2025

perfektneee👍👍🤣 prosim ta zaloz si vlastny blog s tymito prihodami, cely konik ti fandi 😁

cacianka
29. mar 2025

@biba_18 daj pár príkladov 😉

cacianka
29. mar 2025

@guudy a kartu schovať do podprsenky 😍

guudy
29. mar 2025

@cacianka radsej chlapovi do gati🤭

cacianka
29. mar 2025

@guudy taká svokra svojmu synovi aj do gatí posmatra, radšej nie 😛🤣

mila23
29. mar 2025

mila autorka, normalne som cakala ako to dopadne a teda muz je skvely...dobre jej dal 😝

luccija
29. mar 2025

Tvoj muž je jedináčik?😀
ja neviem kde sa to v tých ženách berie, že musia takto súperiť a byť nepríjemné.To je diagnóza ja poznám jednu ženu, ktorá odpadla od nervov, keď jej syn išiel za frajerkou.Vyvolala hádku, až sa zviezla na zem z museli volať sanitku.Nakoniec si ju aj tak zobral a sú spolu vyše 13 r.Moja svokra zase odišla z krstin dodnes tie roky nikto nevie prečo🤣moji rodičia, kamarátka, krstni a zrazu sa zdvihla ešte sme ani nezačali jesť a už jej nebolo.Kocik sa jej nepáčil, meno sa nepáčilo, ale ona sa hada so všetkými nie som jediná resp.nebola už sme sa 7 r nevideli.

biba_18
29. mar 2025

@cacianka no napríklad umývala okná tak, že zhodila sieťky z okien na ulicu 😂 a niet toho boha sa priznať, ona nevie o čom rozprávame 🤷‍♀️ okna umyté, sieťky na ulici a ona nič, ona muzikant 😂
alebo raz mi robila poriadok na balkóne - a skoro som chytila infarkt - všetky trvalky vyhodené, ona spokojne zahlási že všetky tie obschnuté kýpte povyhadzovala aby som mala truhlíky prichystané 🤦‍♀️
dieťaťu robila poriadok v šuflíkoch - vyhodila mu školský projekt lebo taký polepený papier tam mal medzi zošitmi 😂
moja mama vytrhla hodiny zo steny, lebo utierala prach a mala pocit, že na nich dosiahne zo zeme, aj keď má meter šestesiat 😂
a tak… toľko tanierov a pohárov sa samorozbilo… a zopár malých lyžičiek sa samostratilo… 😂

autor
29. mar 2025

Tak nam pribudla dalsia prihoda,kedze sme vedeli a boli si s muzom isti,ze to tym jej nahlym odchodom neostane bez odozvy😂
Moja mila pani svokra dnes pooobede prisla, ZAZVONILA😂 a ked som jej otvorila neostala bez poznamky,ze keby mala kluc ktory jej synator zobral nemusela by som ist AZ k brane a otvorit jej..Tak som jej s noblesou odpovedala,ze ked uz mam tak vela kil,kroky k brane mi len a len prospeju.Prevratila oci a votrela sa dnu,ale necakala ze deti budu oblecene a my uz pomaly na odchode..(isli sme na oslavu kamoske) Ostala prekvapena, ze okrem prace mame aj sukromny zivot a teda som jej slusne povedala ze teraz sa navsteva nehodi,ze sme na odchode..Zozbierala posledne stipky hrdosti a povedala,ze sa tu len zastavila aby nam doniesla cerstvy kvaskovy chlebik,ktory dopiekla aby mali deti k veceri..Podakovala som jej za starost a v tom prisiel muz,ktory ihned reagoval na to,ze je u nas slovami
"Neboj sa mami zijem,aj som jedol,ponozky mam ciste a urcite sa budes dnes bavit,ale ked chces teta Alenka ide na omsu mozes sa k nej pridat"
Svokra palila akoby jej odbila posledna hodina a oznamila nam ze dalsie tri tyzdne nebude mat cas sa zastavit a ked by sme nieco potrebovali nech dame vediet a moj muz nelenil a vyuzil tuto vetu na svoju poznamku ze mame vsetko co nam treba ale keby nechcela svoj dochodok tak radi vyuzijeme na nakup novej pracky😂😂😂😂

l3jdyn
29. mar 2025

😃🤣😂😂😂😂😂ja odpadnem z Vas oboch🤣🤣🤣ja som si az chrumky vysypala na zem zo smiechu🤣🤣🤣🤣🤣🤣s muzom ste ozaj srandisti😅😅😅 ze 3 tyzdneeee nebude mat, tak to si zapiste do poznamky, ze po 3 tyzdnoch nacupita ku Vam🤣🤣🤣nezabudnite si pani Alenku vtedy zavolat na kavu🤣🤣

autor
29. mar 2025

@l3jdyn teta Alenka je kumpánka podľa mňa ona veľmi dobre vie "vo co go" akože pred ňou nehovorím na svokru nič ale keď vidí ako sa ku mne chová nejako v nej prebudím ten ochranársky inštinkt..Dnes sa ma syn opýtal že
"Mama ja keď si nájdem ženu,dúfam ju nebudeš takto dusiť ako babka teba" 😂😂Ja že synu neboj sa,stále tu budeš mať babku ktorá ma určite rada zastúpi a na to som rovno povedala,že babka ich lubi a vždy bude pre nich chcieť to najlepšie rovnako ako pre ich otca..Aby som nebola za mrchu a na babku nadávala😂

l3jdyn
29. mar 2025

😃😃😃😃😃😃 teta Alenka Vas musi mat rada, je to od nej super, ze si Vas takto brani a svokra sa jej boji😃keby bola svokra aspon normalnaaaa🙈🙈ale toto co vyvadza, to by ma odviezli na psychiatru😃🙈deti dost vnimaju, ked budu starsi , pochopia😃🙈dobre ste urobili, ze ste im takto o babke v dobrom povedali.😊 obdivujeeem Vas😅🙏🏻

cacianka
30. mar 2025

Teta Alenka vidí na vás dom ? Tak nech príde vždy ako svokra zastane pred vašou bránou. Alebo unej inštalujte bezdrôtový zvonček - keď zazvonite, ide o život, nech hneď príde.
Inak ju pozyvajte často ako vzácneho človeka.
Aby pochopila signál " horí" 😍
A syn ? Super chalan, páli mu to.
Muž ? Betalny 💝

katie253
30. mar 2025

😅🤣🤣🤣 dobre som sa zasmiala na tejto téme. Pripomenulo mi to film Diabolská svokra s Jennifer Lopez 🤪😜

kuchynka15
3. apr 2025

Toto je fakt dobré, zlepšila si mi deň v práci. Pozdravujem malého Kleofáša👍

heidi4
4. apr 2025

Ahoj autorka, ako sa mate? Mate nejake nove zazitky? 🤣 Obdivujem tvoju trpezlivost s nou inak, ja by som isto obmedzila kontakt, ale aj trollovanie je dobra cesta na takeho cloveka. Uprace sa aj sam 🤣🤣👍🏻 aj ked na takych ludi by som asi nemala energiu a nervy