Svokra chce len peniaze
Dobrý večer takže začnem tým akú mám svokru bez urážky pre ňu ale niekedy si hovorím že keby som vedela od začiatku aká v skutočnosti tak by som sa jej vyhla oblukom a šla inou cestou aj kedy svojho manžela milujem svokra má 5 deti a nám sa práve narodilo synček 7 mes. Ona by chcela stále peniaze raz toto a raz toto nie som lakoma rada sa podelím lenže je to cez má svoje príjmy a plat ktorý jej manžel prináša ale zbytočne a podotknem bývame u mojej mamy pokým si postavíme vlastný pretože milostiva čakala že jej dom dám opraviť z vlastných financií keďže bol podpálení ale sú tam malé chyby ktoré sa dajú vymeniť a opraviť momentálne býva v prenájme takže stále len niečo pýta a peniaze 💸 ktoré som jej popozičiavala my neboli doteraz vrátené neviem koľko krát a ešte sa robí že mi ich nedlži a ešte si povie že potrebuje ďalšie ale kto nejde ide my to že keď môj syn teda jej vnuk niečo potrebuje zrazu tu preňho nikto nie je nikdy od nej nič nedostal len toto ma serie že ho pozná len vtedy keď niečo potrebuje ďakujem za odpovede potrebovala som sa vyrozprávať
S manželom sa musíš porozpráva, že takto to ďalej nejde. A ak ti povie že to je jeho matka, tak sa spýtaj či náhodou váš syn nepotrebuje teraz toho viac keďže dieťa nie je lacná záležitosť a dom tiež. A ak stále bude trvať na svojom tak asi by som mu dala nejaké ultimáta buť ja a syn alebo mama. S svokrou ani rozhovorom nič neporadíš taký človek nepochopí nič len sa robí obeťou. Proste ty jej už určite peniaze nedaj a s mužom daj riadny rozhovor
Ani jedna ciarka😄 Toto je rekord😄
@anonym_autor bude Ti skákať po hlave dovtedy, dokedy jej to dovolíš. Je to absolútne cez čiaru. Pokiaľ to nevie vyriešiť manžel, vyrieš to Ty. Žiadne peniaze. A veľmi dôrazne by som trvala na vrátení dlhu.
chapem spravne ze tvoj muz jej dava svoj plat a in pyta este od teba?
ci to jej manzel jej dava plat?
v kazdom pripade povedat ak bude pytat ze a kedy mi vratite co ste si napoziciavali a povedz sumu? vsetko si spis porozpravaj sa s muzom a nic jej uz nedaj
ak jej nahodou dava aj tvoj manzel tak presmerovat jeho prijmy tak aby jej nevedel dat a ty nepovol
chapem spravne ze tvoj muz jej dava svoj plat a in pyta este od teba?
ci to jej manzel jej dava plat?
v kazdom pripade povedat ak bude pytat ze a kedy mi vratite co ste si napoziciavali a povedz sumu? vsetko si spis porozpravaj sa s muzom a nic jej uz nedaj
ak jej nahodou dava aj tvoj manzel tak presmerovat jeho prijmy tak aby jej nevedel dat a ty nepovol
@anonym_472cf6 podľa mňa ,,jej" muž. Teda autorkin svokor.
@anonym_autor vy jej nemusíte dávať žiadne peniaze.Skor rodičia dávajú občas deťom a vnúčatám.Ak vyhoreli a potrebovala súrne na podnájom, opravu domu to je iná vec pomohla by som.Preco vyhoreli čo sa stalo?
A, keď si nevieš rady nie nemáme sami potrebujeme.A môže sa stať, že jej tvoj muž bude dávať potajomky Načo svokra stále potrebuje hra hazardné hry, prepije, míňa na hlúposti?
Ved ma 5deti,cize tvoj muz ma este 4surodencov,nech davaju aj oni,nie len tvoj muz.
povedz jej na rovinu ze jej peniaze nedáš a este ti dĺži
Chapem,ze si to asi pisala v hneve,ale poopravuj si ten text.ja sa nezvyknem vyjadrovat ku gramatike,ale napisat tak dlhy text bez jedinej ciarky...clovek sa v tom vysomarit nevie...
Ide mI na nervy,nie mY !!!
@anonym_25e572 Dnes som otvorila koňa a premýšľam, či už pred pár okmi zatvorili školy na Slovensku. Čo príspevok, to perla.
@anonym_autor a teraz k tvojmu problemu.
Zakladna otazka:
Vravis,ze svokra ma 5 deti-pridpievaju jej financne vsetky deti?
Ak ano,prispievaju rovnakou mierou?
Ak ano,potom je na tom asi zle,ale treba to prebrat -,dat si so vsetkymi zraz a hlavne vsetci spolu najst riesenie pre svokru.
Ak je to celkom inak,a prispievate len vy,je to do neba volajuce a teda od svokry aj dost trufale.
Potom uz jedine rozhovor s muzom.
Ak nevie hospodarit s peniazmi,treba jej napr.istu cast vziat a robit jej nakupy.
Alebo proste to na cas skusit zobrat do svojich ruk pozriet sa,ci sa to neda riesit inak...na co vlastne mina a preco jej to nestaci.
Na druhej strane,
dnesne dochodky su o nicom, takze je naozaj tazke vyzit....
Pozicane peniaze uz mozno neuvidis,ale aspon si zabezpec istoty do buducna.
Muz jej musi vysvetlit,ze teraz budete mat maly prijem,dieta je najfolezitejsie...
A co sa tyka tej pomoci jemu,ze on vsetkym a jemu nikto...
Treba vediet povedat nie.
Nenechat sa vyuzivat.
O to viac,ze ma dieta,zenu...chce byt s rodinou.
A ma svojej roboty a starosti dost.
@anonym_25e572 Dnes som otvorila koňa a premýšľam, či už pred pár okmi zatvorili školy na Slovensku. Čo príspevok, to perla.
@abbey1 To je tak, ked ma Internet naozaj kazdy😏
@anonym_autor Nabudúce skús príspevok napísať vo vetách. Nie ako jednu súvislú kopu slov.
My s tým nič neurobíme, to si musíš prebrať s manželom. Je to jeho mama.
@abbey1 vyrastá tu generácia bez gramatiky, bez pravopisu
@anonym_25e572 A len jedna jediná bodka😄
@anonym_autor nevidím bodku,čiarku,tobôž otáznik.
Takže akú odpoveď na akú otázku čakáš?
Ja sa tiež čudujem, že MLADÍ ľudia takto slabo ovládajú gramatiku, v tých školách asi učia menej ako za našich čias. Ale peniaze by som jej nedávala, alebo len ak dajú aj ostatní
4 súrodenci.
Ja sa tiež čudujem, že MLADÍ ľudia takto slabo ovládajú gramatiku, v tých školách asi učia menej ako za našich čias. Ale peniaze by som jej nedávala, alebo len ak dajú aj ostatní
4 súrodenci.
@petronelag Lebo nečítajú.. Tam by sa naučili gramatiku, slovosled, aj ypsilony... A vychovajú ďaľšiu tupú generáciu.
@anonym_25e572 práve som to chcela okomentovať že v akej situácii a za akých okolností píšu ženy také chaotické prispevky. Ale po prečítaní celého príspevku už chápem a vlastne obdivujem že táto obcanka vie aspoň písať. Rarita v ich komunitach
Tomu textu niekto rozumie?
Napíšem mimo témy - k tej gramatike. Celkovo dnešné deti sa už doma neučia nič navyše a to je zásadný problém. Moje deti musia okrem domácich úloh denne napísať ešte jeden diktát, počítať príklady a čítať knihy. Diktáty a matiku píšu na jednotky. Čítajú veľmi pekne. Učia sa z hodiny na hodinu aj všeobecno-vzdelávacie predmety. Holt matka je učiteľka. 😁
@anonym_25e572
Takým treba odpovedať tiež bez čiarok,nech rozmýšľa a číta viackrát ....
@anonym_25e572 presne to iste mi napadlo, ked som to zacala citat, no po dvoch riadkoch som skoncila. Obdivujem zeny, ktore taketo otrasne prispevky dokazu precitat az do konca. 😅😅
Napíšem mimo témy - k tej gramatike. Celkovo dnešné deti sa už doma neučia nič navyše a to je zásadný problém. Moje deti musia okrem domácich úloh denne napísať ešte jeden diktát, počítať príklady a čítať knihy. Diktáty a matiku píšu na jednotky. Čítajú veľmi pekne. Učia sa z hodiny na hodinu aj všeobecno-vzdelávacie predmety. Holt matka je učiteľka. 😁
Ja tiež odklon od predmetu témy:
@dismonika ,
máš u mňa obrovské plus.
Túto na koni je to ozaj nezvyčajné, že niekto napíše bohemizmus "holt" v správnom tvare.
Vždy tu vidím len "hold."
Ja ti na rozdiel ostatnych rozumiem 🤣tiez som bezciarkova hovorim rečou tvojho kmena . Ta svokra tvoja znie ako z osady. Ale aj bieli ziju vselijak takze .. K teme . Ziadne peniaze jej nedavaj ani ty ani muz . Pochopila som z toho ze ma 4-5malych deti . ( Neviem ci do toho ratas aj manzela) A vas vydiera o pomoc . Ale ma muza ktory ju financuje. Tie € co si jej pozicala uz neuvidis. Kludne nech si za zlu , lakomu. Nemate vlastne byvanie .. keby ste nezili u tvojich rodicov tak peniaze by ti nestacili na zivot, ty a ti muz mate zodpovednost za to aby vase dieta malo svoj domov nie zivit svokru a jej deti , Maximalne by som tym jej detom raz za cas doniesla ovocie alebo nieco uvarene.. Lebo ked jej aj das peniaze kto vie na co ich minie ? Ziadne peniaze nemas a hotovo .
@anonym_autor normalne by som jej vykricala,ze: a z coho vam mam dat???? Dovidenia

@anonym_autor peniažky by som jej nedala,myslím že sami máte tak akurát pre vás,keď staviate dom a máte malé bábätko,čiže zachvilku budete mať len jeden plat a rodičovský. Treba vám šetriť . Ona ak nevie hospodáriť,žiaľ je to jej chyba. Ty tie peniažky môžeš usetrit na rezervu, investovať a sama si odkladať na dôchodok ,aby si raz nedopadla ako ona. A jej vysvetliť že nemáš a nechceš Ju podporovať keďže nevidíš zlepšenie jej finančnej sktuacie