Svokra chce zobrať dieťa na dovolenku?
Ahojte je podla vas normalne ze svokra chce zobrat moje 1,5 rocne dieta na dovolenku na dva tyzdne do Egypta..? akoze ona svokor a nase dieta....a ked to ja nechcem dovolit tak som ešte ja ta zla ?..
no čo na to povedal muz?
@magic08 ešte neprišiel domov
A ty si mu to nepovedala? Vy spolu nevolate?
@matullienka voláme ale nejdem mu to do telefónu hovoriť dnes by mal prísť už večer
Nech sa urazaju kolko chcu, ked nerespektuju tvoje/vase rozhodnutie. Dieta je male, egypt je daleko, je tam velmi teplo, caste crevne problemy.....
Inak tiež som zvedavá ako zareaguje manžel...
Tiež by som bola teda mrcha.. môj má 2,5 a nedali sme ho s mužom ani do Bratislavy na celodenný výlet.
Neviem ako tvoj syn ale môj ešte teraz si zmyslí, že chce maminu/ tatina..
Keď začne vystrájať v Egypte čo si zavolajú vládny špeciál?
Dieta nie je nafukovacka, nepoziciava sa. Je este malicke. Dva tyzdne je strasne dlha doba. Destinacia je uplne mimo zaujem dietata, nemalo by z toho radost. Ak ho babka s dedkom lubia a chcu potesit, nech ho zoberu na celodenny vylet. Take male dieta este potrebuje byt s mamou.
Presne tak... Stoj si za svojim, do Egypta nie tak malé dieta...
Naša má 20 mesiacov a ani by ma nenapadlo dať ju svokrovcom na víkend nieto na 2 týždne do Egypta a nech si myslia čo chcú...
Ja by som taktiez nepustila na dva tyzdne 1,5rocne bez nas rodičov a uz vobec nie do lokality ako je Egypt. Ani v ramci Slovenska v takom veku. Do Egypta by som nepustila ani mojho 5r syna ani s mojimi vlastnymi rodicmi, na ktorych je syn zvyknuty, bezne u nich spáva uz od svojich 8mesiacov, ci chodi na vylety alebo na niekolko dni na chatu ako je uz starsi. Nerozumiem, ako to moze svokra navrhnut vobec. A nema ziadne pravo sa oduvat, moze si vnuca uzit pri inych prilezitostiach. Myslím, ze vasa reakcia je opravnena a vacsina matiek by tak reagovala. Svokra to ma respektovat a nie na vas utocit. Ako sa k tomu stavia vas manžel?
Nepustila by som Nevedia ako dieťa zareaguje na 4 hodinovy let (lietadlo moze meškať),iné podnebie a k tomu tam je problém s vodou Su tak silné horucavy 40 stupnou.Bola som v Egypte už 3x ale sama svoje malé deti 4 r a 5m by som tam nebrala aj keď je tam super až keď budú väčší. Sa čudujem že svokra si chce zobrať na zodpovednosť to nie je len tak hocičo sa moze stať, a musia mať povolenie od vás rodičov že ich nožu zobrať ako starý rodičia. Sa opytaj svokry akú dá vnucatu stravu, hoci bude All inclusive,ale také dieťa potrebuje ešte mlieko a vonkoncom nie egyptskú stravu.
mne toto normalne nepride ... navyse ak to spraví proti tvojej voly povazuje sa to za unos a aj sa chova jak semetrika tak im vnuca nedavajte vobec a preruste vztahy kym sa spamata.... tvoja svokra asi zabuda ze dieta nie je plysak ani pes
Autorka čo na to povedal manžel? Dúfam, ,e s tebou súhlasí
...ešte napíš, že tam chcú letieť teraz v lete a už by som definitívne pochybovala o svokrinom duševnom zdraví a poslala ju rovno do riti👍
Nie je to normalne samozrejme… neviem uz ozaj co si to niektore baby stale dokazuju co chcu vystrajat s vnucatami
vidim len jeden problem..a to je ten, ze dieta je prilis malicke. U nas bezne chodia vnucata so starymi rodicmi na dovolenky (ale stari rodicia nemaju este ani 60 a vnucata uz su vacsie). Snad budu svokrovci trpezlivi a pockaju tych par r.okov
@tiezjedna v septembri
A manžel má aký názor?
Ako to nakoniec dopadlo?
Egypt pre 1.5 rocne? Vela ludi ma z Egypta crevne problemy a skoncia na infuziach aj dospeli, nie to deti. Zblaznila by som sa od strachu keby ze mi povedia ze su v egyptskej nemocnici, kde je Boh vie aka zdravotna starostlivost a ja by som sedela doma. Za ziadnych okolnosti by som toto nedovolila, je to skoro aj pre to dieta, skor by som sa urazila ja ako nevesta ze ich to vobec napadlo.
@evelin1002 v Egypte je velmi dobra starostlivost, ale suhlasim, netreba provokovat situaciu
ved take male dieta si to ani pamatat nebude, ved to je este batola preboha to co ich napadlo vobec
preboha, nie... ja by som 1,5 nenechala u starych rodicov ani na noc. V kazdom pripade ty rozhodujes, kedy tvoje dieta pojde na dovolenku bez rodicov.
No ja by som povedala razne nie a uz, ci sa urazi, ci nie, nie je moj problem🙌
poviem ze nepustím tak malé dieťa do zahraničia na 2 týždne a hotovo nech sa hnevá a uráža koľko chce. A do takej destinácie kde sú extrémne vysoké teploty , nehrozí
Nedovolila by som to. 1,5 ročné dieťa má byť s rodičmi doma a nie ísť do krajiny so zlou hygienou. Tam majú hnačky aj dospelí. Na dehydratáciu take malé dieťa môže aj zomrieť. Moja suseda po 9 hodinách niesla dieťa v bezvedomí na pohotovosť. 1 deň stačil na úplnú dehydratáciu. Čo by urobili svokrovcov, ak by sa niečo s malou? V Egypte?!!!!! Nedala by som ju im, ani keby sa nerozprávali do konca života. Príliš veľké riziko.!!!!!!
Nie je to normálne. 1.5 ročne dieťa má byť s matkou a otcom, lebo ešte stále sa vytvára vzťahova väzba. Takéto experimenty môžu u dieťaťa vyvolať separačnu úzkosť ktorá môže pretrvávať roky. Vy ako rodičia ste aj pravne zodpovedný za svoje maloleté dieťa.
Nie si zodpovedná za to ako sa svokrovci cítia ak nesúhlasíš im dat malé 1.5 ročné dieťa na 2 týždne. To je extrémne dlhá doba.
Vy ste v prvom rade zodpovedný za emocionálne aj fyzické zdravie svojho dieťaťa. Nikdy nechoďte proti svojej intuicii ani dieťaťu na úkor toho aby ste vyhoveli širšej rodine. Dieťa a vaša rodina, Vy s manželom a vaša dcéra ste na prvom mieste. Nie svokra alebo co povie švagriná.

Nedala by som. Áno robia to ale ja by som nedala. A ešte do Egypta, nech ti zaplatia aby si letela s nimi a ty si kludne oddychuj a oni nech behajú s malou ale samých by som nepustila.