icon

Svokra, dieťa, trápenie a nespavosť

little_rose
6. júl 2025

Dobrý deň, neviem, či je to možné, či tomu veriť, či neveriť. Malinká nemá ani rok. Jedná sa o to, že už od malička kedykoľvek, keď prídeme k svokre alebo len malú vidí na fotografii, či len na ňu nakukne, malá nespí ďalšie 3-4dni. Myslela som, že keď spí, tak to bude v poriadku. No nebolo. Zasa nervózna, plačkavá, nespavá. U mojich rodičov sa to nedeje. Ja viem, že svokra jej nechce zle, ľúbi ju, ale je to vždy. Ja s ňou nemám najlepší vzťah, pretože je to typická svokra. Malú by najradšej mala každý deň, všetko organizovať, všetko robia všetci zle a keď náhodou niečo spraví ona, tak aj tak za to môžu druhý.
Skúšali sme všeličo, ja som nemyslela na to, že bude zle lebo spinkala, mal ju iba manžel, išla tam vyspatá, išla tam, že spinká (vždy sa zobudí), išla tam, že tam zaspí (nezaspala), videli ju vonku, v aute, u nás, na fotografii.. Nič nepomohlo. Vždy 3-4 dni utrápená. A to je to najhoršie. Nedokážem tam už ísť, pretože sa maličká vždy trápi a mne to trhá srdce.
Máte niektorá podobnú skúsenosť? Čo robiť?
Ďakujem.

Strana
z2
prasiatko30
6. júl 2025

Prosim ta, mala je nervozna z toho, ze babka sa pozrela na fotku vnucky - ty musis byt inak prajna osoba ked az takto rozmyslas. Prosim ta, zbav sa predstavy, ze matka tvojho muza negativne posobi na vase dieta a snaz sa hlad objektivne priciny preco je dieta nervozne a zivot vam bude hned lahsi a veselsi. Zarucene ked na nu pozera tvoja matka a ma ju na rukach tak jej nic nie je🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️svata to prostoto

little_rose
autor
6. júl 2025
@revikat

@little_rose píšeš, že ste mali svadbu aj krst, ste veriaci?
Veľa ľudí ťa tu vysmieva, že si vymýšľaš, ale môže sa stať, že svokra má zlý vplyv na malú možno kvôli nejakým duchovným veciam z jej minulosti, možno chodí k nejakému veštcovi, nikdy nevieš. V skupinke Veriace mamičky ti určite poradia lepšie ako ja, nejaké modlitby a pobožnosti za očistenie rodu alebo niečo podobné.

Ja som mala som svojou svokrou tiež veľmi napätý vzťah, ale našťastie sa zmenilo moje vnímanie a otvorila som myseľ aj srdce, veľa vecí sme si vydiskutovali (aj keď možno zvýšeným tónom, ale zbúralo to veľa prekážok) a postupne sa to začalo meniť. Modli sa v prvom rade za seba a dcérku a potom za svokru.

Prosím, ironické komenty si nechajte pre seba a buďme k sebe láskavé a rešpektujúce ❤️ každý má právo na vyznanie viery, aj keď vy nemusíte byť veriaci 🙂

@revikat Áno, sme veriaci. Svokre nechcem nič zlé, chcem aby bolo všetko v poriadku. Aby sa malá netrápila. Je jej babka. Neviem, koľko mám ešte opakovať, že nechcem rodinu rozdeliť.

Mamičky sa tu do mňa obúvajú a je to v poriadku. Možno som v takejto skupine ani nemala čo iné čakať. Prišla som sem, pretože som chcela podporu, nejaké povzbudenie. Nečakala som, že sa tu strhne taká vlna nenávisti.

Ak by som svokru nerešpektovala, zakázala by som stretnutia s malou. Zakázala by som pohladenie jej.
Nech je aká je, stále je to matka môjho muža.
Ona sama verí na nejaké to "uštknutie". Nič si o nej nevymýšľam. Celý tento príbeh je pravda a ja som len chcela pomôcť, ako to všetko uľahčiť.

Pani "dokonalé" mamičky a nevestičky za telefonmi, ktoré sú neveriace v nejakú inú silu, či jav - dúfam, že sa nikdy neocitnete v takejto situácii.

Ďakujem aj za veľa pekných slov a uistenia, že v tom nie som sama. ❤️

little_rose
autor
6. júl 2025
@prasiatko30

Prosim ta, mala je nervozna z toho, ze babka sa pozrela na fotku vnucky - ty musis byt inak prajna osoba ked az takto rozmyslas. Prosim ta, zbav sa predstavy, ze matka tvojho muza negativne posobi na vase dieta a snaz sa hlad objektivne priciny preco je dieta nervozne a zivot vam bude hned lahsi a veselsi. Zarucene ked na nu pozera tvoja matka a ma ju na rukach tak jej nic nie je🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️svata to prostoto

@prasiatko30 Prečo by som nebola prajná? Čítala si si vôbec moje odpovede? Ak by tu písal práve môj muž, ohľadom svojej vlastnej matky, mali by ste stále komentáre ohľadom druhej babky? Pretože tu muž sedí so mnou. Taktiež sranda, že dedko jej tiež neprekáža. Od manželovej strany. Asi to rodinou, či génmi nebude.
Nie je to LEN z mojej hlavy. Svokra vie, že sa toto deje.

katkati
6. júl 2025

Ty si tak presvedčená o svojej pravde, že mala by si ju povedať svokre. Bolo by fér, aby to vedela, že sa nesmie ani pozrieť na fotku vnučky. Možno ti sama navrhne, že sa nebudete stretávať a bude po tvojom.

little_rose
autor
6. júl 2025
@katkati

Ty si tak presvedčená o svojej pravde, že mala by si ju povedať svokre. Bolo by fér, aby to vedela, že sa nesmie ani pozrieť na fotku vnučky. Možno ti sama navrhne, že sa nebudete stretávať a bude po tvojom.

@katkati Čítaš? Že vie? Zakazuje jej niekto nepozerať sa? Nepohladiť si malú? Nikto! Píšem, že to ani nechcem dopustiť. Nikomu nejde o to, aby sa nemohol stretávať. Práve naopak. Ja si tu prídem o radu na to, aby bolo všetko v poriadku a vy tu z toho robíte úplný opak! Prečítajte si znova moje odpovede hore.

prasiatko30
6. júl 2025
@little_rose

@prasiatko30 Prečo by som nebola prajná? Čítala si si vôbec moje odpovede? Ak by tu písal práve môj muž, ohľadom svojej vlastnej matky, mali by ste stále komentáre ohľadom druhej babky? Pretože tu muž sedí so mnou. Taktiež sranda, že dedko jej tiež neprekáža. Od manželovej strany. Asi to rodinou, či génmi nebude.
Nie je to LEN z mojej hlavy. Svokra vie, že sa toto deje.

@little_rose mas to pekne v hlave pomiesane, ako mysliet si, ze niekto sposobuje tvojmu dietatu to ze je nekludne a nespave len tym, ze pozrie na fotku uz nieco napoveda, a nie prave o tvojej svokre

little_rose
autor
6. júl 2025
@prasiatko30

@little_rose mas to pekne v hlave pomiesane, ako mysliet si, ze niekto sposobuje tvojmu dietatu to ze je nekludne a nespave len tym, ze pozrie na fotku uz nieco napoveda, a nie prave o tvojej svokre

@prasiatko30 Tak potom zrejme nie len o mne. Tak potom aj o mužovi aj o svokre. Ako som hore písala, ide hlavne o to osobné stretnutie. Vďaka za osočovanie. Práve takéto mamičky sa pekne ukazujú.

katkati
6. júl 2025

Nainfikovali ste sa medzi sebou bludmi, ktoré pokiaľ viem, neuznáva ani viera.

marca12
6. júl 2025
@viestta

Jasne, babka pozrie na fotku vnucata a ono je nesvoje 4 dni... Uvedomujes si, ze je to matka otca tvojej dcery? Rovnaka babka ako je tvoja mama?
Musela si sa velmi usilovat aby si vymyslela dovod, pre ktory vnucku nebude vidat matka jej otca, vsak?
este by ma zaujimalo, co na tieto vymysly hovori otec dietata

@viestta Ja jej verim. Mam toxicku mamu a aj nespavost a nervozita je prejavom toho,aku energiu k tebe vysiela.

marca12
6. júl 2025
@little_rose

@revikat Áno, sme veriaci. Svokre nechcem nič zlé, chcem aby bolo všetko v poriadku. Aby sa malá netrápila. Je jej babka. Neviem, koľko mám ešte opakovať, že nechcem rodinu rozdeliť.

Mamičky sa tu do mňa obúvajú a je to v poriadku. Možno som v takejto skupine ani nemala čo iné čakať. Prišla som sem, pretože som chcela podporu, nejaké povzbudenie. Nečakala som, že sa tu strhne taká vlna nenávisti.

Ak by som svokru nerešpektovala, zakázala by som stretnutia s malou. Zakázala by som pohladenie jej.
Nech je aká je, stále je to matka môjho muža.
Ona sama verí na nejaké to "uštknutie". Nič si o nej nevymýšľam. Celý tento príbeh je pravda a ja som len chcela pomôcť, ako to všetko uľahčiť.

Pani "dokonalé" mamičky a nevestičky za telefonmi, ktoré sú neveriace v nejakú inú silu, či jav - dúfam, že sa nikdy neocitnete v takejto situácii.

Ďakujem aj za veľa pekných slov a uistenia, že v tom nie som sama. ❤️

@little_rose Ja mam direktivnu,toxicku mamu,ktora ma aj neliecene psychicke problemy a po navsteve u nej sa neviem niekolko dni dat dokopy. Co to potom urobi s malym dietatom,ked je v takej spolocnosti...neporadim ti nic,lebo u nas nic nefunguje. Len to pretrpiet.

little_rose
autor
6. júl 2025
@marca12

@viestta Ja jej verim. Mam toxicku mamu a aj nespavost a nervozita je prejavom toho,aku energiu k tebe vysiela.

@marca12 Ďakujem tebe a aj všetkým. ❤️ Dokonca aj tým, ktoré mi napísali milé správy súkromne kvôli tomuto šialenstvu tu.
Nechcem, aby môj vzťah so svokrou ovplyvnil malú. A keďže tomu nepomáha ani muž, či moja neprítomnosť, tak si nemyslím, že je to zapríčinené mnou. Zrejme to tu ale väčšina nedokáže pochopiť, že chcem docieliť práve opak. Začalo to samo a trvá to už dlho.

oli18
6. júl 2025

Babka je bosorka. Vie porobit vnucke. Spľuj jej a oblec nieco naopak. Sebe detto, aby to nepreskocilo aj na teba🙈

jennky13
7. júl 2025
@oli18

Babka je bosorka. Vie porobit vnucke. Spľuj jej a oblec nieco naopak. Sebe detto, aby to nepreskocilo aj na teba🙈

@oli18 si trapna

strelkyna1
8. júl 2025

Nema doma psa, plesne, hnusny parfem,... ? Nemoze to byt nejake forma podrazdenia z alergickej reakcie?

simca06022011
8. júl 2025

Urcite.. jednorocne dieta sa "trapi" z navstevy u babky, trapi sa aj niekolko dni odkedy jej posles nejaku novu fotku...
boze to su naozaj trosku nezmysly, dieta moze mat problem s kadecim... nieco zjest, byt nervozne z teba, zo zmeny, z tepla, zimy alebo hocicoho... ale pochybujem ze z navstevy babky.
Moja dcera u babky jednu navstevu celuuu noc ani oko nezazmurila, asi som mala starych rodicov upalit na hranici lebo iste jej "pobosorovali"... :D

prasiatko30
9. júl 2025
@simca06022011

Urcite.. jednorocne dieta sa "trapi" z navstevy u babky, trapi sa aj niekolko dni odkedy jej posles nejaku novu fotku...
boze to su naozaj trosku nezmysly, dieta moze mat problem s kadecim... nieco zjest, byt nervozne z teba, zo zmeny, z tepla, zimy alebo hocicoho... ale pochybujem ze z navstevy babky.
Moja dcera u babky jednu navstevu celuuu noc ani oko nezazmurila, asi som mala starych rodicov upalit na hranici lebo iste jej "pobosorovali"... :D

@simca06022011 je pohodlnejsie to hodit na svokru a urcite to neveste aj super pasuje ako hladat priciny, preco je dieta naozaj nekludne

Strana
z2