Svokra klame o pôžičke
Ahojte.Uz dlhšiu dobu sledujeme s mužom ,že svokra nám klame o peniazoch.Najprv si požičala peniaze od rodiny so zámerom ,že pre syna (môjho muža ) lenže my sme o Tom nevedeli a ani peniaze sme nepotrebovali no zjavne ich potrebovala ona .Teraz je dlžná ale manžel jej aj tak pomohol polku zaplatil za mamu ale sesternica pýta ďalšie peniaze.Minulý týždeň zazvonil mužovi telefón s tým ,že nejaká spoločnosť,ktorá vymáha peniaze keď sa neplatia pôžičky si pýtala k telefónu jeho mamu.Muž rozčúlený,že prečo mu volajú z kade majú číslo a čo ide.Nič mu nepovedali a keď volal mame ani tá mu nič nepovedala.Bojím sa toho,že keď si svokra zobrala nejakú pôžičku a teraz ju neplatí či nemohla nejako cez rodný číslo môjho manžela určiť ako ručiteľa keď uviedla jeho číslo ale on o ničom nevie.Ďakujem vôbec sa do toho nerozumiem len viem ,že v dnešnej dobe je už všetko možné .
Nemôže to byt niečo obdobne ako ma autor tejto diskusie s rodičmi
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/financna-pomoc-rodicom-ako-rozdelit-bremeno-medzi-surodencov/?page=6#post-89059701
Stara pani nieje náhodou senilna? Aký má vek? Aký má majetok? Neplaťte za ňu nič, sama by si mala zodpovedať za nerozvaznost a hlúpe činy. V nebankovke maju radi naskakovat vysoké úroky každý deň, o chvilu jej siahnu na majetok. Nech si to vyrieši sama. Starí ľudia sú ako malé deti bohužiaľ, rozum prichádza a rozum odchádza.
Ak naozaj tvrdi, ze o nicom nevie, toto moze byt diagnoza, smer lekar a zbavenie sposobilosti na pravne ukony.
Naco baba mina prachy? Nakup v lidli, vestkyne, sportky? Vypatrat, analyzovat, strestat‼️😂♦️
Hanba nehanba, obvolat, navštíviť celú rodinu, susedov, a dôstojne zistiť či nepozičali , ak áno koľko, kedy na čo. Ak nie, tak upozorniť že máte podozrenie na nejakú poruchu pozornosti, prípadne pokus o podvod od nejakého amerického generála, kde postarší ľudia strácajú zdravý rozum a úsudok ani nevedia ako. Požiadať všetkých, aby v žiadnom prípade nepozičali ani cent, a hneď vás kontaktovali, čo sa deje.
Niekde sa tu na koni spomínali možnosti preveriť registre exekúcii, pôžičiek..
Máme doma prevetrať všetky doklady, papiere, možno ju pod kulehou vylákať von jeden z vás na pár hodín a druhý prehľadá celý byt , zoberie papiere všetko prezrieť. Všetko. Prípadne mamu zobrať do banky a vyžiadať výpis.
Myslím že bude na rade aj nejako ju vmanevrovat cez obvodnú lekárku ku psychiatrovi, či tam nezčína statická demencia, demencia, alzhaimer, nejaká porucha. Naozaj treba zvážiť a skúsiť všetko čo sa dá.
Lebo sa dostane do hnusnych pruserov, ak už nie je, a ešte aj vám narobí obrovské problémy, ak už nenarobila. Kadejaki hajzly vedia zneužiť cuddzi OP, a ak sa mama neštitila posunúť niekomu číslo firemného tlf na muža, tak sa nebude štítit ani cislo op.
Ak naozaj tvrdi, ze o nicom nevie, toto moze byt diagnoza, smer lekar a zbavenie sposobilosti na pravne ukony.
@veronicka1901 zbavenie nejde jednoducho, trvá to dosť dlho, súdnoznaleckej posudky, súdne konania, dôkazy, doklady, a ak aj dosiahnu, tak len čiastočné zbavenie, nie úplne. Ale to naozaj nie je jednoduchý a ľahký proces
@veronicka1901 zbavenie nejde jednoducho, trvá to dosť dlho, súdnoznaleckej posudky, súdne konania, dôkazy, doklady, a ak aj dosiahnu, tak len čiastočné zbavenie, nie úplne. Ale to naozaj nie je jednoduchý a ľahký proces
@cacianka to mi je úplne jasné, ale ani toto žehlenie jej prešľapov nie je jednoduché, animačné 😐
Urobili ste chybu ze ste to tej sesternici vyplatili, tak to cele len predlzujete, pekne ste jej mali povedat ze vy ste nic nebrali nech pyta od toho komu dala.
Co by som spravila ja, je spoplatnena sluzba ze dostanes vypis z registra dlznikov nech viete na com ste , navstivte celu rodinu alebo im napiste cez messenger skupinu ze od koho ma pozicane resp ona v mene ineho a pod
treba zistit stav potom ist za nou ze ma dve moznosti a to povedat pravdu a skusite jej pomoct alebo davate ruky prec a nech si to riesi sama
a nebankovke povedzte ze nech kontaktuju ju a nie vas a dufam ze jej tvoj muz nedaval obciansky niekedy
No ale tu sesternicu hádam nepoprela, či? Aj so sesternicou k nej a každý povie svoju verziu. Potlačiť na ňu, že jej hanbu spravíte, lebo toto robí ona teraz vám. V inom správaní ste si nevšimli, že zabúda? Iba toto vyslovene popiera?
Zavolať do tej firmu co vás kontaktovala, nech vám pošlú kópie dokladov, ktoré majú v tejto veci. Zmluvy, podpisy a pod. Opäť zatlačiť na svokru. Postrasit že príde o bývanie, skončí na ulici. Mama, nemama, ak klame.
Nemusela ho zatiahnut. Ak sa spolocnosti mama vyhyba,nedviha mobil,zvyknu hladat kontakty na pribuznych. Svokra bude tazky pripad. Ked zatlka bohvie kde vsade ma dlhy a kam dava tie peniaze. Muz by sa mal ozvat tej spolocnosti a zistit vysku dlhu a kto je dlznikom. A svokru treba zbavit svojpravnosti,mohlo by to prejst na sude,ked to uz zachadza takto daleko
a nebankovke povedzte ze nech kontaktuju ju a nie vas a dufam ze jej tvoj muz nedaval obciansky niekedy
@mamina7070 nie nedával jej OP jediné čo vie je rodné číslo.
Manželovi tá spoločnosť, ktorá vymáha peniaze nechcela podať žiadne informácie.Klame stále zatĺka . Sesternicu som kontaktovala a povedala ,že ju moja svokra ignoruje a nedvíha telefón hlavná vec ,že nám svokra tvrdila ,že spolu volali a je to vyriešené.Ona neprizná nič.
Ked to takto pojde dalej, vezmu jej byt, dom do aukcie na vyplatenie dlzob. Mate tazku situaciu,. Vela sil
Ona sa neprizná. Bude svato sväte tvrdiť, že nemá už nič a keď nezacnete hneď konať, bude horšie a áno zistíte až na dedičskom. A buduvto tisíce v lepšom prípade.
Celu rodinu oboznámiť, že nič nepoziciavat.
Svokru aj sesternica pozvať k vám a zoči voči konfrontovať
Ísť s nou do banky a pred vami skontrolovať stav a pôžičky na účte
Prejsť registre
Skontrolovať register nehnuteľnosti či už nie je niečo na nehnuteľnosti.
Jej už by som neverila.
Hlavne sa do ničoho nedať navliecť a nič za svokru neplatiť.
No tak tym, ze to zatlka a ani sesternici nedviha mobil, potvrdzuje, ze to je pravda a nie demencia. A zaroven to ukazuje na to, ze to neni len zle vypocitane splatky a ze sa proste dostala do slamastiky. Zjavne je uz v takom stave, ze jej prestava na vztahoch zalezach, kedze vam klame a blokuje vas.
Ako baby radia, informovat celu rodinu, okolie, susedov. Najprv by som asi napisala mame, ze idem podniknut taketo kroky, ze ma to mrzi, ale svojim pristupom vam nedava na vyber, lebo vy sa do problemov nechcete dostat. Ale ze ak ma zaujem najst riesenie, tak nech vas kontaktuje, ze skusite dojednat nejake splatkove kalendare a pod. A uvidite.
Povedat jej, ze viete, ze sa to udialo a ze chapete, ze sa mozno boji, hanbi, ale uz asi ine riesenie neostava, ako take ze sa vam zdoveri s konkretnostami a mozte jej pomoct to riesit. Tym nemam na mysli, ze to budete za nu platit. To su jej problemy a neviete, kde su hranice jej problemov. Podla mna ste spravili chybu, ze ste za nu uz zaplatili, bez toho, aby ste si boli isti o co ide. Po prve, ste jej ukazali, ze za nu budete zehlit jej problemy a po druhe, len ciste hypoteticky, co keby si sesternica vymyslala?
Ako baby radia, informovat celu rodinu, okolie, susedov. Najprv by som asi napisala mame, ze idem podniknut taketo kroky, ze ma to mrzi, ale svojim pristupom vam nedava na vyber, lebo vy sa do problemov nechcete dostat. Ale ze ak ma zaujem najst riesenie, tak nech vas kontaktuje, ze skusite dojednat nejake splatkove kalendare a pod. A uvidite.
Povedat jej, ze viete, ze sa to udialo a ze chapete, ze sa mozno boji, hanbi, ale uz asi ine riesenie neostava, ako take ze sa vam zdoveri s konkretnostami a mozte jej pomoct to riesit. Tym nemam na mysli, ze to budete za nu platit. To su jej problemy a neviete, kde su hranice jej problemov. Podla mna ste spravili chybu, ze ste za nu uz zaplatili, bez toho, aby ste si boli isti o co ide. Po prve, ste jej ukazali, ze za nu budete zehlit jej problemy a po druhe, len ciste hypoteticky, co keby si sesternica vymyslala?
@lilitela a hlavne vôbec nevedia kde je čierna diera a do čoho idú tie peniaze, takže kým to tají ani zachraňovať nemá zmysel, možno len predĺžia "agóniu"

No mňa by porazilo 🤦🏼♀️