Svokra kritizuje pohlavie bábätka. Ako to riešiť?
Ahojte,snažili sme sa o bábätko pár rokov prešli sme si už aj potratmi a teraz keď sa nám už klop klop konečne podarilo a sme v 6.mesiaci (budeme mať diečatko) nám svokra zadrela,že ona chcela aby sme mali prvého chlapca a nie aby sme mali prvé dievča ,myslela som,že zle počujem. Nechápem naozaj ako môže byť niekto tak bezcitný ? Keď vedela o všetkom okolo toho ? Ako keby si človek vyberá čo chce mať jak v obchode 🤦🏻♀️Aj sme jej povedali,že my sme radi aj za dievčatko,hlavne že bude zdravé a odkiaľ vie,že by sme chceli ďalšie dieťa? Niekedy fakt nechápem odkiaľ padol môj manžel,že je úplný opak svojej rodiny.Vidieť na ňom,že mu niesu také pripomienky jedno,ale zas sa nechceme so svokrou ani pohádať,no toto nám fakt odpálilo dekel🤦🏻♀️bolo jej vysvetlené,že keď chce mať takéto reči nabudúce ani nemusí chodiť..
@anonym_autor nie niekto tak bezcitný. Ale tak je....ý
My máme 💙💙💙💙🩷💙 to posledné som dúfala v dievčatko, všetky príznaky, od chutí, cez nevolnosti, po rôzne babske skúšky pohlavia, mi všetko vychádzalo na dievčatko a na kontrole gyn chlapček, nevravím, že som nepocítila smútok, ale joooj tá láska, a keď sa narodil to bolo to najkrajšie zamilovanie sa 🥰
Odpalkovat vtipnou vetou...
-cakame dievcatko🤣
-ja chcem prveho chlaoca🌚
-ok, tak toto prve dieta dame do hniezda zachrany🤣
Inymi slovami... Chodte mama do♦️
Blizka osoba? Sotva. Možno tak rodina. Blizka osoba by takúto bezcitnu hovadinu netreskla. Ja by som jej narovinu povedala čo si o tom myslím a či sa nehanbí a kde je vďačnosť a pokora za dieta a ak by v takomto správaní pokračovala u mňa by skončila nadobro. Aj manžel by jej mal jasne povedať svoj názor a kľudne sa s nou aj pohádať. Ak nepochopí má smolu. Sú ľudia s ktorými treba rázne inak ticho a snahu dohodnúť sa bez hádok považujú za slabosť a ešte si viac budú dovoľovať. Čo bude schopná povedať dieťaťu? Napriklad. Ja som chcela radšej vnuka? Tolerovať takéto niečo cez čiaru len za udržanie dobrých vzťahov? A prečo. Rodina si ty manžel a dieťa.
@anonym_7a60fd tak v živote by nás nenapadlo,že taká blízka osoba ako svokra môže takto zareagovať ale áno meno už určite dopredu nikto nebude vedieť..
@anonym_autor my máme dve dcéry,sestra má tiež dievča a brat má dcéru plus dve nevlastné dcéry a jediného syna
Keď sme povedali pohlavie našej malej (posledné, najmenšie) vnúča tak môj otec prekrútil oči ako by som mu povedala že čakám psa alebo mačku...mňa sa to vtedy veľmi dotklo
Viem že aj manžel bol ,, smutný,,ale zobral to normálne.
Pre nás bolo dôležitejšie to aby bolo bábätko zdravé a nie to čo ma medzi nohami.
Moja exsvokra reagovala podobne, citujem: "ta dzifče?!" dnes moje dievčatko maturovalo. Babka o tom ani nevie. Nenašla si k nej cestu. Za to švagrovho syna miluje to zbláznenia 🤷♀️ jej voľba.....
Tolkou stupiditou by ma tak akurat rozosmiala. Musis sa dat do psychickej pohody, aby ta takeho nieco nerozhodilo, budes to pri dietati potrebovat. Lebo deju sa aj horsie veci, toto nestoji za to, venovat tomu hocijaku energiu - ale taktiez nie si ani povinna sa stretavat s takymi povedzme jednoduchsimi ludmi. Aj ked je to rodina. Obklob sa radsej ludmi, ktori ta pozdvihnu a nie otravuju tvoj zivot
@anonym_autor Nenechajte si nikým a ničím pokaziť radosť.Prajem vám vela radosti z drobčeka 🍀
@anonym_autor neries ju a ani nahodou jej skor ako pred narodenim nehovorte meno. Kazdy normalny clovek by sa tesil. Dieta je dar, nie hracka v obchode ktoru si vyberies.
Vďačnosť jej nič nehovorí. Hold aj taky ľudia chodia po zemi. Moj svokor neberie naše 3 dcéry za vnučky lebo im ich nedala ich dcéra ktorej všetko tlačia
@anonym_autor pocuj, bud spokojna a stastna, uzivaj si.. svokre trepni, ze nooo mamicka, nastastie babatko budemem mat pre seba a nie pre teba, a my sme radi aj z dievcatka... a vybavenko.. :D fakt si z takychto reci nic nerob. Ja som si vypocula ako ma moje dieta nebude chciet a podobne pikosky... dcera ma naplnala radostou a doteraz to tak je, spokojna som z nej a zakryje to vsetky taketo blbe reci, vsetky stresy a nervy co nam doma narobila, lebo bolo aj par dalsich incidentov. O to viac, ze prave ja som jej No.1, a k nej.. uz veru ani nechce ist a to som veru nemusela preto ani pohnut prstom...
@anonym_autor na to, ze ona chcela ako prveho chlapca, by som jej odpovedala, ze ja by som tiez chcela normalnu svokru a nemam ju. Ale potom rataj s prerusenim kontaktu a pripadnym ohovaranim. Ale teda ja by som jej to povedala.
To je za to že ste vytarali pohlavie dieťaťa vopred. Slovac je sedlac, nič im nie je dobre. Druhe kolo bude meno, nikomu sa nebude páčiť
Odporúčam byt ticho a meno sa dozvedia až s narodením dieťaťa
Čím menej povieš tým menej budú brblat
@anonym_7a60fd to je super agresívne tvrdenie. Ak je niekto netaktny človek tak je úplne jedno čo mu povieš alebo nepovieš. Nie je výnimočné vedieť pohlavie dieťaťa v dnešnej dobe. Ja som nepovedala rodičom pohlavie a to meno to som povedala a bolo by to zle tak či tak (aj tým čo sa dozvedeli v rodine potom mali pripomienky -take povahy čo majú so všetkým problém) a s pohlavím mala moja mama problém aj keď sa dozvedela až pri narodení a takáto netaktna poznámka je nič proti tomu čo mne mama povedala po narodení syna. Toto je len vyjadrenie nejakých predstáv také povzdychnutie. Jedným uchom dnu druhým von ako jasné zamrzí to ale tak nie je to dráma je to len fakt že si niečo myslela.
@anonym_7a60fd to je super agresívne tvrdenie. Ak je niekto netaktny človek tak je úplne jedno čo mu povieš alebo nepovieš. Nie je výnimočné vedieť pohlavie dieťaťa v dnešnej dobe. Ja som nepovedala rodičom pohlavie a to meno to som povedala a bolo by to zle tak či tak (aj tým čo sa dozvedeli v rodine potom mali pripomienky -take povahy čo majú so všetkým problém) a s pohlavím mala moja mama problém aj keď sa dozvedela až pri narodení a takáto netaktna poznámka je nič proti tomu čo mne mama povedala po narodení syna. Toto je len vyjadrenie nejakých predstáv také povzdychnutie. Jedným uchom dnu druhým von ako jasné zamrzí to ale tak nie je to dráma je to len fakt že si niečo myslela.
@oskvarka ty si fakt pripecena oškvarky ak ti nedoplo že to bolo myslene nadnesene
Niektorí pochopili, ty nie.
My keď sme povedali mojej mame, že prvé bude dievča, povedala, že ona chcela chlapca a nevadí druhé bude chlapec, a že ja som bola sklamaním, keď som sa narodila (som prvorodená) lebo prvý mal byť chlapec. Keď som bola druhýkrát tehotná, tak hneď povedala, že musíme mať chlapca aby bol párik, lebo iba tak je to kompletné 🤦
Nikdy to nepochopím vyberanie si pohlavia a určovať čo je ,,lepšie" pohlavie.

@anonym_7a60fd tak v živote by nás nenapadlo,že taká blízka osoba ako svokra môže takto zareagovať ale áno meno už určite dopredu nikto nebude vedieť..
@anonym_autor dobre ti tu radia, Nehovor jej meno aké vyberiete, povedz, že sa neviete rozhodnut🤣