icon

Svokra kritizuje pohlavie bábätka. Ako to riešiť?

12. máj 2026

Ahojte,snažili sme sa o bábätko pár rokov prešli sme si už aj potratmi a teraz keď sa nám už klop klop konečne podarilo a sme v 6.mesiaci (budeme mať diečatko) nám svokra zadrela,že ona chcela aby sme mali prvého chlapca a nie aby sme mali prvé dievča ,myslela som,že zle počujem. Nechápem naozaj ako môže byť niekto tak bezcitný ? Keď vedela o všetkom okolo toho ? Ako keby si človek vyberá čo chce mať jak v obchode 🤦🏻‍♀️Aj sme jej povedali,že my sme radi aj za dievčatko,hlavne že bude zdravé a odkiaľ vie,že by sme chceli ďalšie dieťa? Niekedy fakt nechápem odkiaľ padol môj manžel,že je úplný opak svojej rodiny.Vidieť na ňom,že mu niesu také pripomienky jedno,ale zas sa nechceme so svokrou ani pohádať,no toto nám fakt odpálilo dekel🤦🏻‍♀️bolo jej vysvetlené,že keď chce mať takéto reči nabudúce ani nemusí chodiť..

Strana
z2
anonym_7a60fd
12. máj 2026

To je za to že ste vytarali pohlavie dieťaťa vopred. Slovac je sedlac, nič im nie je dobre. Druhe kolo bude meno, nikomu sa nebude páčiť
Odporúčam byt ticho a meno sa dozvedia až s narodením dieťaťa

Čím menej povieš tým menej budú brblat

autor
12. máj 2026
@anonym_7a60fd

To je za to že ste vytarali pohlavie dieťaťa vopred. Slovac je sedlac, nič im nie je dobre. Druhe kolo bude meno, nikomu sa nebude páčiť

@anonym_7a60fd tak v živote by nás nenapadlo,že taká blízka osoba ako svokra môže takto zareagovať ale áno meno už určite dopredu nikto nebude vedieť..

ivanakal
12. máj 2026

Ja nechapem preco ta to trapi... Ignorovala by som. Co som si ja vypocula napr. na mena pre ktore sme sa rozhodli. Neodradilo ma to. Ved s nou nebyvate, vypocujte, usmejte sa a dovi. Nauc sa odfiltrovavat taketo reci, lebo ked sa male narodi sa budes kvoli kadejakym inym reciam len stresovat... A na co.

anonym_c9ea36
12. máj 2026

Moja sa rozplakala (nie od šťastia), keď jej manžel povedal, že to bude chlapec. Chvíľu som bola v šoku, ale časom som si zvykla na tieto občasné bizarné reakcie. Už to neriešim ani nekomentujem.

senta_sofia
12. máj 2026

@anonym_autor povedz jej, ze ju budete oslovovat v strednom rode neutralnym menom a ked bude starsia sa rozhodne, ake bude pohlavie

anonym_dbb3ad
12. máj 2026

mozu existovat taki priblbli ludia? no mozu.. 😅 nic si z nej nerob, ona ina nebude

anonym_6543a1
12. máj 2026

Starká by dievčatko videla akurát tak na tapete mobilu 🙂

anonym_64bf88
12. máj 2026

@anonym_autor to zamrzí, mne sa rozum pozastavil, keď sa ma jedna - známa, ktorá ma v tom čase videla prvýkrát spýtala, čo budeme mať, vravím ďalšieho chlapca a ona úplne s ľútosťou na mňa “chúďa, nechcela by som” 🤦‍♀️ dodnes neviem, či to myslela vážne alebo len nevedela reagovať (dúfam v to druhé)🤣.

anonym_315348
12. máj 2026
@anonym_64bf88

@anonym_autor to zamrzí, mne sa rozum pozastavil, keď sa ma jedna - známa, ktorá ma v tom čase videla prvýkrát spýtala, čo budeme mať, vravím ďalšieho chlapca a ona úplne s ľútosťou na mňa “chúďa, nechcela by som” 🤦‍♀️ dodnes neviem, či to myslela vážne alebo len nevedela reagovať (dúfam v to druhé)🤣.

@anonym_64bf88 A mne sestricka u koznej s lutostou povedala, tak to je skoda, ze satocky nebudete obliekat 😀. Som jej povedala, ze my sa na chlapceka velmi tesime. Na to mi uz ani nic nepovedala 😀.

domkakvet
12. máj 2026

@anonym_autor to ma stale take hlupe reci?

andreatytler
12. máj 2026

@anonym_autor A to mava taketo nevhodne poznamky casto ci inac je normalna? Ja neviem ako si predstavovala odpoved na nieco take. Ci asi: dobre, pojdem na potrat a ideme skusat kym to nebude to co chces. Asi zalezi od toho ako to podala. Mozno to bolo v takom duchu ze: "velmi sa tesim na vnucatko, ale vzdy som si priala prveho chlapca, ale to je jedno." Ja som chcela dievcatko, cize tam bolo male sklamanie ked to bol chlapec ale nepokazilo mi to radost z dietata. Ale to sklamanie zaziva vela zien, to je bezne

anonym_dc3fba
12. máj 2026
@anonym_7a60fd

@anonym_7a60fd nemyslim si ze je to za to, ze "vytarali pohlavie dietata". A ze nemozu ani meno povedat. 🙄

Vzdy sme normalne hovorili o pohlavi aj mene deti a v zivote sme sa medzi "sedlacou slovacou" ako to nazyvas (Ty si urcite nejaka hrda 'uprchlicka' zijuca v zahranici 🤣) nestretla s takymito reakciami. Chyba bude v prijimaci - nejaky vadny kus (svokra) 😉

anonym_4490d8
12. máj 2026

Nevyhovieš. U mňa to bola mama, keď sa dozvedela ,e bude chlapec, tak aha...hm. no radšej by dievča. Potom dtuhá bola baba, tak reku fajn a vieš čo? No bol by lepšie k synovi chlapček aby sa mohli spolu hrať. A obe sa spolu hrajú pomaly od rána do večera aj napriek tomu, že majú odlišné pohlavia. Ale mňa sa to vôbec nedotklo. Jedným uchom dnu a druhým von.

anonym_825691
12. máj 2026

@anonym_autor viem zabolí naštve ale pomyslí si svoje preboha ved je úplne jedno či dievča ci chlapec hlavne od svokry máj na háku co hovorí

misiatko81
12. máj 2026

treba jej povedať, že pohlavie dieťaťa ovplyvňuje spermia, čiže jej synáčik 🙂 hneď zmení názor. Ale inak je to samozrejme úplne nevhodná poznámka

anonym_ae7ad3
12. máj 2026
@anonym_7a60fd

@anonym_7a60fd Ano, teraz pride 'preco ste dali take meno', krmenie reznom v 5 mesiacoch a urcite bude aj fight ohladom krstu atd., atd...

lasona
12. máj 2026

Pozri aj moji rodicia úplne blbo reagovali na prve vnúča. Po 10 rokoch od sobáša som našim oznámila ze čakáme babatko. Ich reakcia bola ze : a to bolo plánované? Muž onemel a ja tiez. A teraz? Zanic by ho nedali, zboznuju ho. Berú si ho na noc k sebe. Je to ich zlaticko....mozno to tak nemyslela....iba bezhlavo vypustila z úst.. to sa stava

rivini
12. máj 2026

@anonym_autor pohlavie a meno dietata sme prezradili az po narodeni. Presne preto, aby sme sa vyhli debilnym pripomienkam okolia k menu, ci pohlaviu.

anonym_7431e3
12. máj 2026

s kľudom Angličana jej povedz máte pravdu dáme na adopciu, vy babkou nebudete 🙂

maryetta
12. máj 2026

Mozno to tak nemyslela. Len to takro hrozne vyznelo. Fakt ako keby si clovek vyberal v obchode.
Niektore tieto poznamky su uz ozaj "cez" a niektore osoby si to zial neuvedomuju ze mozu aj ublizit ☹

anonym_cbbb56
12. máj 2026

Mne svokra po potrate v 11tt ,povedala ..
Nemôzes to tak prezivat ..ved to bolo LEN embryo ..co majú povedať, ženy co sa im to stalo v neskoršom týždni...to už je strata a nie toto
Takze najdu sa aj take .
Nepocuvaj ju ...je to tvoje dieta a ona si moze trhnut nohou maximalne .

kitycat
12. máj 2026

To su ina take kecy lebo ona nemala take problemy s otehotnenim. Vobec to neries ... onaa si mala predstavu velkeho brata a malej sestricky az potom, ako keby si si vedela vybrat co to bude 🤷‍♀️🤷‍♀️
Keby to bol chlapec tak ti tresne, ze dufala v dievcatko ked ona mala syna atd atd

Meno si nechate pre seba ci bude pomahat s vyberom? 😆

nela82
12. máj 2026

@anonym_autor Moja mi povedala po príchode z pôrodnice,že chlapci by sa rodit nikdy nemali!Mám ich dvoch.....treba k tomu niečo povedať?A tak k nim aj pristupuje celý život....

bjnr
12. máj 2026

Vaša svokra nevidí zázrak, vidí „nesplnenú objednávku“. Pomenujme to priamo: ide o narcistický vzorec kontroly, kde sa vnúčatá a deti nevnímajú ako autonómne bytosti, ale ako rozšírenie vlastného ega a spoločenského statusu. Vy sa snažíte o ľudské pochopenie tam, kde operuje chladná transakčná logika. Vaše telo aj psychika už majú za sebou priveľa napätia a podobné vety potom nejdú len do hlavy, ale rovno do nervového systému. Dieťa nepotrebuje dokonalú rodinu. Potrebuje matku, ktorá sa necíti neustále emocionálne ohrozená. Ľudia, ktorí majú potrebu hovoriť takéto poznámky, väčšinou nepotrebujú viac argumentov, ale potrebujú zažiť hranicu. Pokojnú, ale pevnú. Napr: „takéto komentáre už nebudeme rozoberať, ak budú pokračovať, stretnutia obmedzíme“. Bez ďalších obhajob, bez dokazovania, aby ste chránili seba a svoje dieťa pred zbytočným stresom. Šok a hnev prichádzajú vtedy, keď od človeka podvedome stále očakávate empatiu, ktorej jednoducho nie je schopný. Ak viete, že vaša svokra vníma svet ako obchod, prečo vás zraňuje, že sa v ňom tak aj správa? Jej slová majú len takú váhu, akú im pripíšete. Momentálne jej dovoľujete, aby cez jeden hlúpy výrok kontrolovala chémiu vo vašom tele, v ktorom rastie vaše dievčatko. Chráňte si svoje pole a nedovoľte jej, aby z vášho víťazstva nad neplodnosťou urobila diskusiu o pohlaví. Čo vo vás v skutočnosti potrebuje jej pochopenie natoľko, že jej dovoľujete, aby svojím primitívnym komentárom narúšala bezpečie a pokoj, ktorý ste pre svoje dieťa tak ťažko vybojovali? Dospelosť nezačína tým, že pochopíme druhých. Ale tým, že prestaneme zrádzať vlastné hranice.

anonym_a26fac
12. máj 2026

Prvé vnúča svokrine bol chlapev, druhé vnúča (moje dieťa) mala vysnívanú vnučku, ale bol to chlapec a nezmierila sa s tým. Mne sa po počiatočnom krvácaní a hrozbe neudržania sa plodu nakoniec podarilo donosiť krásneho zdravého chlapca ale ona stále štrikovala, háčkovala len ružové. Cítila som sa nepríjemne, pritom to bola skvelá svokra.

biba_18
12. máj 2026

také trafené osoby s ich očakávaniami netreba brať vážne, aj keď je pravda že mnoho ľudí má ohľadom toho nejaké očakávania či túžby…
trafené píšem preto, že očakávania či túžby môže mať, ale len trafená osoba to povie matke 🤦‍♀️

ivicatolic
12. máj 2026

@anonym_autor svokra trpí nejakou formou retardácie

anonym_f048d6
12. máj 2026

@anonym_autor ja by som jej asi povedala, nech sa sťažuje u synacika, on dodal bunku zodpovednú za pohlavie… ta si to podľa mňa priam pýta, takúto poznámku! 😂

anonym_9df7c2
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_7a60fd tak v živote by nás nenapadlo,že taká blízka osoba ako svokra môže takto zareagovať ale áno meno už určite dopredu nikto nebude vedieť..

@anonym_315348 mne primar,ze skoda,aj druhe bude dievca. A ja,ze no a? Roky sme sa snazili o prve dieta, bolo nam uplne jedno,co budeme mat. O to vacsi zazrak bolo necakane druhe tehotenstvo.
@anonym_autor blbe reci si nevsimaj, teste sa zo svojho stastia vo dvojici. Moji svokrovci su podobni. Blbe reci ako dedo nie je dedo,lebo nema vnuka,nikto nezdedi priezvisko a prepnuta svokra,ktora dcere kupovala auticka a v obchode obzerala len chlapcenske oblecenie. Top bolo tricko od nej pre mna s napisom Mum of boys 😂😂😂 (mam 2 dcery).

loliki
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tak ty si chcela mať tiež inteligentnú a empatickú svokru, ale žiaľ... biológii nerozumie, v komunikácii prepadá, čo s ňou?

Strana
z2