Svokra ma nepočúva
Nezvyknem sa sťažovať na svokru. Rozumieme si a naše vzťahy boli vždy dobre. No ide o to ze mi naučila syna na mobil. Syn má skoro 5 rokov a doteraz som ho mobilov a internetu stránila a teda stránim aj ďalej. Nikdy nemal potrebu ťukať do mobilu ani ho len nezaujímal. No po terajších prázdninách mi je veľmi ťažko. Par krát do týždňa bol u svorky. Nespaval tam iba tam pobudol par hodín kým som si ja potrebovala niečo vybaviť. A svokra hneď ako som zavrela dvere dala mu do ruky mobil a nezaujímala sa. Dokonca mu vyčlenili 1 mobil a tam mu nasťahovali hry. Syn začal byť agresívny a správa sa veľmi zle. Dokonca jeho spánok je plný úplne bezduchych vykrikov. Zakázala som jej aby mu dávala mobil, viac krát som ju pekne prosila nech to nerobí. Ona povedala ze nech sa nebojím ze mu ho nedá. No ako som písala ze len som zavrela dvere a už mu ho dala. On si ho ani sam nemusel pýtať, jednoducho mu ho hneď pcha do rúk. Povedala som jej aj ze tam syna viac nedám. No ona aj tak vie ze keď nemám inú možnosť tak ho tam doniesť musím. Nerešpektuje mňa a ani manžela. Vôbec, už sme sa s manželom kvôli tomu x krát pohádali lebo aj on jej to vravel a ona to ma na háku. Dokonca naučila syna ze ma klamať, povedala mu ze nech maminke nepovie ze bol na mobile. No syn príde domov, najprv zatĺkať ze nebol a potom povie ze babka zakázala hovoriť ze bol na mobile. Prosím vás povedzte mi co mam robiť, ja som z toho už zúfalá. Ako si jedna žena nedokáže dať povedať. Je to moje dieťa a keď doteraz zvládol byť bez mobilu tak to zvládne aj ďalších 5 rokov. Ja sa mu doma plne venujem alebo sa hrá s hračkami. Ona doma nič nerobí aj tam som mu odniesla nejaké hračky aby nepovedala ze tam sa nemá s čím hrať. Majú velikansky dvor no nie aj tak ho nepošle hrať sa na dvor.. Viem ze ho ma rada čiže ju neobtazuje to ze jej ho niekedy dám, len ma to hnevá... Prosím tie co ste za "ved keď sa chvíľu pohrá nič sa nestane" mi tu ani nepíšte. Mam na to svoj názor a jednoducho moje dieťa ten mobil mať nebude keď ho nepotrebuje.
Mám dcéru, má štyri mesiace ale chodí so mnou všade, moji rodičia ešte pracujú a svokre ju nenechám, nesúhlasím z jej praktikami (pasívny sed, cumel do medu a pod.) Je to nekočikové a nenosičove dieťa a aj tak zvládam ju zobrať k doktorovi, na úrad všade tak mi nehovor že s 5 ročným to nezvládneš
Ja som nikdy nemala moznost odlozit dieta k babke ani k inym pribuznym… zariadila som sa, ako som vedela… takze ak sa ti nepaci, ako svokra zaobchadza s tvojim dietatom, tak ho tam nedavaj a zariad sa inak.
Kolko rokov ma svokra? Vidim aj na mojich rodicoch, ze ak ked chcu tak proste niekedy to uz nie je to, co pred 3 rokmi povedzme. Nie je to obhajoba toho, ze ma dieta dostat telefon ked pride a odovdat ked odide, ale ty musis vediet aka je tvoja svokra.
Ja som raz dceru vzala aj ku gynekologovi, a nic nevidela, sedela pekne v kresle z boku a pekne sedela a pockala tych 10 minut.
hm a co si chcela pocut? zhrnme si to - svokra ignoruje aj teba aj muza a vie, ze evidentne nemas na vyber a su to len reci, ze maly tam nebude chodit takze:
1. davaj ho tam nadalej ale zmier sa s tym, ze na tom mobile bude a prskaj na internete
2. bud s malym doma a nechod k lekarovi ani nikam
3. zober maleho so sebou a nie nemusi ti pozerat nikam, je uplne bezne, ze sedi dieta tie tri minuty pri sestricke, ked pekne poprosis, ze ho nemas kam dat
4. naplanuj si s manzelom jeden den kedy bude skratka doma a ty to vsetko obehas
5. najmi si niekoho na strazenie, kto k vam na toho pol dna pride
6. daj dieta do skolky
7. zrejme bude aj ina moznost ale viac mi v tejto chvili nenapadlo
asi si cakala nejake zarucene rady, ktore na tvoju svokru zaberu, osvieti ju a nebude davat malemu mobil ale nie, nic take neexistuje
Bože autorka :( vážne takéto vyjadrovanie? Že čo ti má syn pozerať na p*ču? Že ti ho má niekto postrážiť,kto vyjadril názor,že nemáš dieťa dat svokre ?:( Tak bohužiaľ,nemáš inú možnosť,musíš akceptovať jej metódy.
Toto nemá ani význam aby ti tu ženy radili, ty si dopredu všetko odsúdila. A ešte sa správaš hnusne. Neodpísala si ani na jeden koment ci dieťa je/nie je v škôlke. Keď dieťa chce ísť k babke, chod tam s nim. Keď pôjdeš k doktorke, ber dieťa so sebou. Keď nechceš brat dieťa so sebou, zaplať opatrovateľku. Nie je to také zložité 🙂
Ja len jedna pripomienka - kolko krat za tyzden chodis ku mudr? Tosi tam kazdy tyzden 3-4x po hodine a pol? Vsak ked ides raz za cas/za mesiac ku mudr a dieta je aj tak na tu chvilu u babky na debilovi, doma mu proste debila nedas a bodka. 5r je uz dost velky aby vedel rozoznat comoze a co nemoze. A bodka. A pokial je tak prudko adiktivny po straveni 1-2h s babkou tak ho tam nemechavaj a ber ho so sebou alebo do skolky - tak velke dieta by malo byt v skolke
Ženy tu zapájajú rozum. A tak ako ti píšu - nie každý má svokru, ku ktorej pichne decko, lebo "musí". Mám 3 deti a buď idem k dr. keď sú v škole/škôlke, alebo idú so mnou, áno, aj ku gynekologičke, ak treba. Lebo jednoducho iná možnosť NIE JE. A napríklad tú gynekologičku by som si už teraz dala na čas, keď sú v škole/škôlke. Ale keď som ešte bola na rd, no tak holt áno, išli so mnou, čo som ich mala doma samých zamknúť, lebo som nemala ich ku komu pichnúť ? A vieš čo je najväčší gól? Si predstav, že som im v čakárni alebo pri sestričke dala mobil do rúk a pustila nejakú fíhu alebo spievankovo. A SI PREDSTAV, mohli traktory padať, ani by si nevšimli. Takže, ak máš obavy, že malý ti bude pozerať na p*ču, tak mu na tých 5 minút ten telefón daj a máš jeho 100% nepozornosť zaručenú. Alebo ho naďalej dávaj svokre a vyplakávaj že čo máš robiť...
Mam dve deti ,som na ne sama nemám ani rodinu ktorá by strážila,bud isli deti k doktorovi so mnou alebo idem k doktorovi v čase keď sú v skole/škôlke alebo ni postrazila deti pred poliklinikou kamarátka
Všetko sa dá, len netreba hľadať hlúpe vyhovorky
Toez som brala dieťa bud so sebou alebo baby-sitterka. Chápem ze ai podráždená lebo svokra nejde podľa tvojej výchovy a je to fajn ze nechceš aby 5 ročne dieťa sa hralo na mobile. Ale inú možnosť nemáš, lebo svokra zjavne nemieni robiť ako si ty želáš a jej pomoc potrebuješ resp využívas. Takze ti ostávajú dve možnosti v nevyhnutnom prípade ho tam dat aj za cenu ze strávi na mobile alebo sa zariadiť ináč a dieťa tam nedať. Apropo neverím ze ak tam Je dieťa ozaj len v nevyhnutnom prípade raz za čas tak mu ten mobil natoľko uškodí.
Keď som potrebovala k lekárovi tak som tiež zobrala knižku tablet a tých 10-15min ak. Sestrička musela pomôcť lekárovi mala zapnutú rozprávku. Média sú za mňa dobrý sluha ale zlý pán.
Chodím k dr. S 3 deťmi ak nemám inú možnosť. Najmladší má 3 roky.
Zariad si to tak, aby si ho tam davat nemusela.
Máš otrasne správanie. To čo sú za reakcie, ze Postrazis mi ho ty? Alebo Bude mi na p.ču čumiet. To ako sa spravaš? Je tu kopec matiek, ktorým deti nik nestraťi a veru všade deti so sebou. A nie, nebude ti na vevericu čumiet, proste počká so sestričkou. Rovnako ho môžeš zobrať na poštu, do poisťovne a všade inde. Vôbec ale fakt vôbec by som nechcela byt tvojou svokrou. Ak sa aj k nej takto správaš, bez kúska empatie a pokory, tak mi je jej ľúto.
zjavne si si ho zvykla k babke odkladat a vsetko hadzes len nanu
tvoje dieta tvoja vizitka
Ja nerozumiem preco je tam tak casto a raz za cas mobil nevadi, okrem toho sa da bloknut, cize si tam bude moct zapnut napriklad len jednu konkretnu hru a nic viac.
Nekritizujte moje vyjadrovanie. Som vytocena z toho ako mi tu znova modré píšete ze na chvíľu mobil neuškodí. Takým som vám povedala ze na to ani nemáte reagovat
Proste si predstav, ze nemáš možnosť dať syna k svokre a zariaď sa tak, ako by si sa zariadila, keby svokra nebola. Určite sa dá nájsť aj iná možnosť. Lebo už to vyzerá, že ti to s tým mobilom robí naschvál.
Keď som nemala na výber (mala som zdravotný problém a potrebovala na gyndu, manžel odcestovaný, tak dvojročný išiel so mnou, vopred som poprosila sestričku, či môžem). Ak by som ho nechcela brat, musela by som nájsť opatrovateľku alebo niekoho, kto ho postrazi). Teraz má tri roky a veci si buď dohodneme s mužom alebo riešim cez jeho škôlku, veď človek zase toľko tých návštev lekárov do roka nemá (hoci ja už tento rok idem x-ty krát k zubarovi).
Jedno ma však život naucil - nemôžem očakávať zmenu od iných ľudí, len ich prijať aki sú a podľa toho sa zariadiť.
Najprv som ta aj chcela polutovat ale ked citam tvoje prispevky tak ta ani nemam preco. 5 rocny nemoze ist s tebou k lekarovi? Moj ma 4 roky a od narodenia chodi so mnou k lekarom, na masaz, k zubarovi,atd…sedi a caka, je tak vychovany. A u gynekologa cakava uz vonku, nemusi mi nikam cumiet.
Sme v zahraničí a áno, deti sk mnou chodia aj na gynekologiu keď je treba a nečumia na onú, ale pekne sedia na stoličke na kraji, kde tú onú ozaj nevidia. Zariad si termíny keď je malý v škôlke. Alebo chodíš do.prace vtedy?
Máš tri možnosti.....buď potrebuješ pomoc a dieťa tam necháš aj napriek tomu že vieš že ťa svokra nerešpektuje v tejto veci.
Zariadiš sa tak aby si jej pomoc nepotrebovala, na návštevy budeš zo synom chodiť aj ty a dozrieš na to (vždy sa dá zariadiť tak aby si to vykrila sama/s manželom aj keď je to nekomfortné).
Ešte raz si sňou sadneš a normálne sňou preberieš prečo ti na tom záleží a poprosíš ju aby to rešpektovala, a budeš dúfať že to pochopí.
Autorka, troska tak pomimo, ale niekedy vziat dieta so sebou prinasa aj vyhody 😅 Ja som na nastastie nikdy nemala problem nechat deti s manzelom/jednou babickou/druhou babickou, ked som potrebovala nieco vybavit. Ale raz to nejako nevychadzalo, tak som si z toho razku hlavu nerobila a zobrala 3 male deti so sebou - a ake prekvapenie ma cakalo! Vsetci mili od vratnicky, cez spolucakajucich (ti ma pustili dopredu) az po pani uradnicku (zrazu to, co sa dovtedy “nedalo”, tak zrazu zazracne “islo”. Odvtedy ich obcas beriem so sebou, aj ked by som nemusela 🙈
Opatrovateľka Ťa počúvať bude. Keď nie si spokojná s tým ako svokra opatruje vnúča, nájdi si opatrovateľku a styk vnúča-svokra si ustráž inak. 🤷 ak niekto učí dieťa klamať a nerešpektuje názor rodiča, tak inak sa nedá.
Autorka-Prepc, ale reagujes velmi nevhodne. Najpr si pytas radu a potom urazas tie, co ti poradia. Zamysli sa najprv nad sebou a nad svojimi vulgarnymi reakciami.
Stale sme sa autorka nedozvedeli, preco 5 rocny chlapec nie je v skolke?

Autorka, mas manzela, tak naozaj nevidim dovod, aby vam svokra strazila syna.
Ja som vdova, mam 5 rocneho syna, ktoreho od malicka beriem vsade . Byvame v Londyne a nemam Tu ziadnu pomoc.
Dokonca som mala komplikovanu extrakciu zuba so synom na prsniku, ked mal okolo 10 mesiacov, lebo manzel bol zaseknuty v zapche.
Ked Mal syn 3 rocky, manzelovi Bola diagnostikovana rakovina a naskedne potom zomrel. So synom sme chodili na kazdu jednu prehliadku na onkologiu. Dopredu som ich upozornila, ze ho prinesiem. Prvykrat cumeli, potom pochopili.
K zubarovi a na dentalnu hygienu bezne beriem syna so sebou. Aj na spominanej gynekologii bol so mnou, niekto ani nepipol.
Ja som Sama na vsetko a davam to. Ty tam mas manzela a Este si Tu aj vulgarna, ked to daju zienky radu.
Bud Rad za to co mas. Vzdy moze byt horsie.